OLISINKOHAN VALMIS PALAAMAAN?

Heippa te <3

Niinkuin varmaan olette huomanneet, olen pitänyt aika pitkän tauon blogista. En ole koskaan koko 10 vuoden blogiurani aikana pitänyt näin pitkää breikkiä kirjoittamisesta, vaan lähes poikkeuksetta kirjoittanut 2-4 tekstiä blogiin viikossa. Olisinkohan nyt valmis palaamaan blogin pariin?

Mä en oikeastaan tiedä mitä yhtäkkiä tapahtui, muhun vain iski jokin todella suuri lukko, enkä ole pystynyt kirjoittamaan mitään, sillä olen ollut todella sekaisin mun ajatusten ja tunteiden kanssa. En myöskään halunnut vääntää teille väkisin mitään ympäripyöreetä tekstiä tänne, vaikka tuskin olisin saanut edes sellaista ulos itsestäni viimeisten kuukausien aikana.

Mikä tämän lukon aiheutti, siihen liittyy varmasti monia asioita. Olen liian monta vuotta työntänyt monia asioita pois mielestä ja jostain syystä alkuvuonna eräs kokemus triggeröi mussa ulos todella paljon käsittelemätöntä asiaa ja sai aikaan sen, että masennuin. Koen edelleen tätä masentunutta tunnetta, mutta en halua enää pitää sitä mun sisällä, vaan olen pikkuhiljaa valmis tekemään töitä sen eteen, että tuntisin oloni taas itsekseni, sillä mulla on niin hirvee ikävä sitä tunnetta, kun asiat on selkeitä ja olo onnellinen.

Oon toki hetkittäin kokenut suuriakin onnen tunteita; olen pystynyt taas juoksemaan ja viettänyt paljon aikaa tallilla mun maailman ihanimman vuokraponin kanssa. Kuitenkin ahdistus ja väsymys on ollut käsin kosketeltavaa viimeiset kuukaudet ja mun elämä on tuntunut suurimmaksi osaksi kaaokselta. Myöskään se ei ole auttanut asiaa, että sillä välin, kun käyn läpi omia ajatuksia ja tunteita, koko maailma suljettiin ja koko vuosi 2020 on ollut kuin pahaa unta. Olen huomannut, että todella moni muukin kokee tällä hetkellä masentuneisuutta, eikä ihme, sillä monien tilanne on tällä hetkellä todella kurja ja tulevaisuus tuntuu varmasti todella pelottavalta sekä epävarmalta.

Miten tähän päädyttiin?

Mä oon ollut aina ihan super herkkä ja esimerkiksi pienikin riita tai konflikti jonkun läheisen kanssa on saanut mut aivan tolaltaan. Vanhemmiten oon alkanut välttelemään tällaisia tilanteita ja ehkä senkin takia mä oon tällä hetkellä elämässäni sellaisessa tilanteessa, että mun pitäisi opetella uudestaan sanomaan ei ja kertomaan miltä musta oikeesti tuntuu. Myös kymmenen vuotta tällaisella alalla, jossa saa jatkuvasti kuunnella ja lukea miten paska olet, on vaikuttanut siihen, että ei halua mitään ylimääräistä negatiivista elämään, jolloin on liikaa hyväksynyt asioita, joita ei pitäisi. Ehkä mä alitajuisesti pelkään, että koska olen kuitenkin ulospäin aika kovan ja vahvan oloinen tyyppi, niin sen kaiken alla olevaa, super herkkää tyyppiä ei välttämättä oteta tosissaan. Tai että en voi olla molempia.

Villapaita: Chiquelle / Kengät: Nelly.com

Tosi outoa, mutta mulle tulee jotenkin rauhallinen olo kun saan kirjottaa teille vihdoin näitä ajatuksia ulos. Oon pitkittänyt tätä todella paljon, koska en oo osannut pukea sanoiksi näitä mun tunteita, enkä toki osaa vieläkään. Mutta tää on jo alku ja toivottavasti saatte edes jostain kiinni tästä sekavasta ajatusten oksennuksesta, jota yritän kirjoittaa teille ulos.

Oli aikakin palata tekemään sitä, mitä kuitenkin rakastaa. Kirjoittaminen on aina ollut mulle henkireikä ja jossain kohtaa aloin pelkäämään avoimuutta ja myös se on varmasti suuri osa mun ahdistusta, että en ole uskaltanut olla avoin täälläkään. Aloin kuitenkin alunperin kirjoittamaan tätä siksi, että saan purkaa ajatuksiani, enkä pitää niitä sisälläni.

On ollut ihanaa huomata, että somessa ollaan menty todella paljon takaisin päin ja kuvien muokkaaminen on vähentynyt ja arkiset, yksinkertaiset sekä aidot kuvat ja hetket lisääntyneet. Ehkä myös blogeihin saadaan lisää aitoutta ja arkea takaisin.

Ihanaa viikkoa kaikille <3

 


Tags:
,
12 Comments
 • A
  Posted at 17:24h, 01 kesäkuun Vastaa

  Jee vihdoinkin!!

  Toivepostaus: tallipäivä 🙂 tms. eläimiin liittyvää!

  • lindamanuella
   Posted at 18:05h, 01 kesäkuun Vastaa

   <33
   Todellakin !
   Ollaan ke kuvaamassa tallilla niin saan siitä kivat kuvat tekstiä varten ❤️

 • Emj
  Posted at 20:10h, 01 kesäkuun Vastaa

  Kauniisti osasit pukea tunteesi sanoiksi ❤️ Tiedän todella mistä puhut ja viime vuonna mun elämässä kävi samoin kun kaikki käsittelemättömät asiat kosahti pintaan ja kovaa. Mutta niin niiden on tarkoitus tulla pintaan ja käsiteltäväksi, vielä on paljon työstettävää, mutta kokoajan mennään eteenpäin. Oletko saanut apua esim terapiasta? Tsemppiä sinne, et todellakaan ole yksin tunteinesi ❤️

  • lindamanuella
   Posted at 23:44h, 01 kesäkuun Vastaa

   Kiitos paljon <3
   Tavallaan tiedostan, että tää on jokin vaihe ja tästäkin varmasti taas selvitään, mutta
   oon todellakin miettinyt esimerkiksi terapiaa jo useamman vuoden. Tekis varmasti pelkästään hyvää,
   sillä mullekkin on nuoresta iästä huolimatta sattunut ja tapahtunut paljon asioita, kuten esimerkiksi
   isäni menettäminen.
   Kiitos vielä ihanasta kommentista <33 ja tsemppiä myös sinne 🙂

   • Emj
    Posted at 20:12h, 06 kesäkuun Vastaa

    Jos ja kun olet miettinyt terapiaa, niin suosittelen ehdottomasti! Itse hain Kelan korvaamaa terapiaa ja se myönnettiinkin helposti. Paras tekemäni päätös ja parhaiten kulutetut rahat elämässäni! Ja uskon että oot oikeassa, että tuo on vaihe elämässä, on tienhaarassa jossa miettii mihin suuntaan lähteä kulkemaan, vähän niinkuin ”jumittuneessa” tilassa, mutta sillä on jokin tarkoitus valmistaa ihmistä tulevaan ja muutokseen, se laittaa miettimään omia arvoja ja elämää ja mitä elämältä todella haluaa❤️ Ei kannata kiirehtiä pois siitä olotilasta, vaan ottaa se kiitollisuudella vastaan ja katsoa mihin se johtaa. Voimia 😊

    • lindamanuella
     Posted at 13:51h, 30 kesäkuun Vastaa

     kiitos <3
     Oon kans ite antanut itelleni aikaa ja yrittänyt hyväksyä tän vaiheen elämässä.

     Voisin ehdottomasti myös harkita hakevani kelan kautta terapiaa 🙂 Kiitos kun jaoit sun vinkkejä ja kiitos ihanasta viestistä<3

 • Miiu
  Posted at 14:19h, 03 kesäkuun Vastaa

  ❤️

  • lindamanuella
   Posted at 13:49h, 30 kesäkuun Vastaa

   <3

 • Sanna
  Posted at 18:40h, 09 kesäkuun Vastaa

  Ihanaakin ihanampi Linda, ihanaa kun oot takasin!!❤️ Tosi kurjaa kuulla syy blogin hiljaisuuteen, oon käynyt tasaisin väliajoin tsekkaamassa onko uusia tekstejä tullut, mutta jotenkin vuosia sun blogia lukeneena aistin että tähän on varmaan joku syy ja palaat kun taas tuntuu hyvältä kirjoittaa. Hyvä kun sait fiiliksiä purettua tänne, oon jotenkin sun kanssa niin saman henkinen että pystyn samaistumaan täysillä noihin sun fiiliksiin- julkisuutta lukuunottamatta. Varmasti todella rankkaa olla jatkuvan arvostelun ja ilkeilyn kohteena, suoraan sanottuna v*ttaa lukea ihmisten ilkeitä kommentteja kenelle tahansa, jotkut kokevat sen oikeutenaan koska joku on julkisuudessa, mikä kuulostaa niin absurdilta ja raukkamaiselta. Tulipa tästä pitkä teksti, kuitenkin tarkoituksena oli nimenomaan lähetellä sulle tsemppejä❤️ oot ihan mieletön mimmi ja tee tätä sillä fiiliksellä mikä susta tuntuu parhaalta. Toivottavasti aurinko paistaa sun luona pian, onneksi kesä on ovella! 🌹❤️

  • lindamanuella
   Posted at 13:52h, 30 kesäkuun Vastaa

   Hei kiitos ihan super ihanasta kommentista, tuli ihan super kiva fiilis lukea tällästä <3
   Nyt yritän taas tsemppailla ja olla aktiivisempi täällä. Merkitsee tosi paljon kuulla, että joku odottelee mun tekstejä<333

 • petra
  Posted at 22:32h, 16 kesäkuun Vastaa

  hulluna tsemppiä! ikävä kuulla, että ollut mieli maassa. täältä myös iso suositus terapialle, varmasti olisi tosi iso apu asioiden käsittelemiseen ja tasapainon löytymiseen! hienoa, että otit taukoa blogista, kun siltä tuntui. oma jaksaminen menee kaiken edelle! oot ihana, toivottavasti saat mahdollisimman pian itselle taas hyvän olon ja rauhan. <3

  • lindamanuella
   Posted at 13:53h, 30 kesäkuun Vastaa

   Voi kiitos , niin ihana viesti huh<3
   terapia todellakin kiinnostaisi, pitää yrittää hakea sitä esimerkiksi kelan kautta.:)

Post A Comment