
23 tammi MILLAISTA ON OLLA WWF KUMMINA
Kaupallisessa yhteistyössä WWF:n ja Indieplace kanssa
Ilmastonmuutos on puhuttanut mielestäni viimeisen vuoden aikana enemmän kuin koskaan. Se on noussut otsikoihin niin median kuin vaikuttajienkin julkaisuissa ja hyvä niin, sillä tarvitsemme ääntä erityisesti niille, jotka eivät itse pysty puhumaan.
Olen itse ollut aina äärimmäisen eläinrakas, mutta vasta viimeisten vuosien aikana havahtunut siihen, miten paljon meillä ihmisillä on vaikutusta niiden elämään sekä tulevaisuuteen. Se, miten me ihmiset edistämme ilmastonmuutosta ja miten se vaikuttaa eläinystäviemme elämään on sydäntä särkevää. Suomessa esimerkiksi ihanat norpat ovat vaarassa ja söpöt pienet naalit ovat uhanalaisimpia nisäkkäitä.
Mä rakastan yli kaiken lukea kaikkia random faktoja eläimistä ja saan ihan mielettömästi iloa kun katselen jotain videoita tai dokumentteja mitä ihmeellisimmistä lajeista. Viime viikolla taisin lähettää kaikille kavereille kuvia, joissa pieni Saukko leikki niin iloisena lempi kivellään, heitteli kiveä ilmaan kuin palloa ja ottaen kiven aina taitavasti kiinni. Välillä taas tulee ihan toivoton fiilis, kun lukee luonnonvarojen ylikulutuksesta ja maataloudesta, kuten laajojen maa-alueiden raivaamisesta soijan viljelyyn ja metsien raivaamisesta laindunmaaksi.
Mitä muka voin tehdä auttaakseni? Yritän pitää mielessä sen, että minunkin pieni apu voi yhdessä muiden pienten tekojen kanssa saada aikaiseksi todella paljon hyvää. Olen nähnyt, miten paljon suurilla vaikuttajilla on sosiaalisessa mediassa voimaa ja miten he ovat saaneet monet motivoitumaan auttamaan. Sellaisen seuraaminen on ollut älyttömän siistiä ja luo mullekkin motivoituneen fiiliksen siitä, että tällaiseen hyvään haluan käyttää ääntäni ja jos saan edes muutaman ihmisen innostumaan WWF kummiudesta, niin silläkin on jo suuri merkitys ! Ehkä mukaan lähtevät puhuvat aiheesta myös ystävilleen, joista joku saattaa innostua lähtemään mukaan ja niin se hyvä lähtee kiertämään. Miettikää, miten paljon hyvää me saataisiin aikaan, jos kaikki osallistuisivat pienin teoin.
Millaista on olla WWF – kummina
Mun tarkoitus on tänään kertoa teille, millaista on olla WWF:n kummina ja mikä rooli kummeilla on. Vaikka teko on pieni, merkitys on todella suuri.


Usein puhutaan vanhojen lajien sukupuuttoon kuolemisen vaarasta. Onneksi välillä saadaan myös positiivisia uutisia. Esimerkiksi vuonna 2017 tutkijat löysivät Kaakkois-Aasiasta Mekongin alueelta uskomattoman määrän uusia, ennestään tuntemattomia lajeja. Tutkitulta alueelta löytyi 157 uutta lajia! Huono uutinen on kuitenkin se, että sekä eläin- että kasvilajien elinympäristöt pienenevät ja pirstaloituvat koko ajan ja monet lajit saattavat kuolla sukupuuttoon jo ennen löytymistään, sillä WWF:n Living Planet -raportin mukaan selkärankaisten populaatiot ovat pienentyneet keskimäärin 60 prosenttia reilussa 40 vuodessa.
Ilmastonmuutos on raskas aihe ja koskettaa meitä kaikkia. Ei pelkästään rakkaita eläimiä, vaan myös meitä ihmisiä. Ei suinkaan tule unohtaa, että olemme itsekin riippuvaisia ekosysteemien toimivuudesta, sillä se on välttämättöntä ruoan, lääkkeiden ja juomaveden tuottamisessa.
Miten pääsen WWF kummiksi?
Kummiuteen pääset tutustumaan täältä. Linkin kautta pääset tutustumaan aiheeseen sekä erilaisiin tukijuuskohteisiin lisää! Olen aivan mielettömän iloinen, jos lähdit mukaan! 🙂
No Comments