USKALSIN VIHDOINKIN MENNÄ JOOGAAN

Mulla on muutamia asioita, joista olen jo pitkään haaveillut, mutta en jostain syystä ole saanut aikaiseksi. Yksi niistä on ollut rastastus sekä oman vuokrahepan löytäminen. Check. Toinen asia, josta olen haaveillut pitkään on ollut jooga – ja meditointimaailmaan syventyminen.

Oon aina ollut todella herkkä ja intuitiivinen, mutta en ole koskaan perehtynyt kunnolla esimerkiksi meditoimiseen. Toki pienestä saakka olen saattanut maata sängyssä tuntikausia ja käydä läpi mielessäni kaikenlaisia ajatuksia – toisinsanoen meditoinut, mutta en ole koskaan tehnyt tätä tietoisesti tai nimennyt tapaani haaveilla tai tehdä mielikuvaharjoituksia.

Mulla on kestänyt joogan ja meditoinnin kanssa sen vuoksi niin pitkään, että en oikeastaan ole tiennyt mistä, missä ja millaisella tunnilla alottaisin. Eipä tuokaan ole kovin vahva tekosyy, sillä ainahan voi kysyä vaikka joogastudiolta neuvoa, mutta sitä on joka kerta tsekkaillut ruudulta ihan liian montaa, täysin vieraan ja pelottavan kuuloista listaa eri vaihtoehdoista ja epävarmuudessa päätynyt lykkäämään tunnin varausta myöhemmäksi, jälleen.

Noin vuosi sitten sain sen verran aikaiseksi, että varasin kavereiden suosituksesta Elisa Kuuttilalta yksäritunnin Katonah Yogaan ja pidin siitä aivan valtavasti. Siitä lähtien olen haaveillut yhä enemmän joogaamisesta, mutta onnistunut sitkeästi lykkäämään sitä, kunnes viikko sitten varasimme Sinin kanssa meidän ekat tunnit ihanalle soft and juicy tunnille Sagayoga:n joogastudiolle.

Kysyin studiolta etukäteen vinkkejä tunteihin, joihin voi mennä sormi suussa ja tuijotella rauhassa muilta mallia, jos ei ymmärrä mitä maikka oikein tarkoittaa asennolla Lehmä. Soft ’n juicy oli mielestäni aloittelijalle helppo, erityisesti jos löytyy jonkinlaista kehonhallintaa ja varmasti pärjää, vaikka ei olisi sitäkään.  Tunnin jälkeen mulla oli todella kevyt ja rento fiilis, vähän samanlainen kuin hieronnan jälkeen. Tykästyin niin, että varasin ensiviikolle jo kaksi tuntia, jotka molemmat sopivat aloittelijoille.

Yksi äärimmäisen mielenkiintoinen kokemus oli pari viikkoa sitten kokemani Sound Healing sessio. Spalt PR järkkäsi tilaisuuden, jossa Jani Toivonen aka. Valonkädet piti meille äänihoidon, jossa vain makoillaan ja syvärentoudutaan, samalla kun instrumenttien yläsävelet saavat kehon triljoonat solut soimaan harmonisesti ja purkavat näin energiatukoksia sekä avaavat meridiaaneja. Sound Healing oli todella voimakas kokemus ja en oo varma ahdistiko se mua, mutta ehdottomasti ainakin herätti mielenkiinnon. Ilmeisesti tarkoituksena onkin saada tunteita ulos, joten ehkäpä pintaan noussut ahdistuksen tunne oli merkki siitä, että se pitäisi saada kehosta pois. Aijon ehdottomasti mennä uudestaan.

Löytyykö teiltä jotain meditaatioon tai joogaamiseen liittyviä vinkkejä? 🙂

Takki: KappAhl / Kengät: Nelly / Kaulahuivi: Reserved

Kuvat: Ananasraaste


7 Comments
 • Minja
  Posted at 18:34h, 08 joulukuun Vastaa

  Moikka. Korjaisin sen verran että meditointi ei nimenomaan ole ajattelua. Se on harjoittelemista läsnäololle. Siinä keskitytään esim. hengittämiseen. Jos ja kun huomaa ajattelevansa, tulee huomio kääntää taas hengitykseen. 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 14:03h, 12 joulukuun Vastaa

   Moikka, kiitos korjauksesta, oot oikeessa 🙂

 • ida ihana
  Posted at 12:57h, 09 joulukuun Vastaa

  Ihanaa, että uskalsit!:) Mä olen joogaan ihan hurahtanut, mutta itsellä se siihen sisäänpääseminen vei aikaa.
  Matalan kynnyksen joogaa voi tehdä kotona, esi Yoga with Adriene -kanavalla youtubessa on monia ihania, aloittelijalle sopivia videoita 🙂
  Laitan taas varmaan joululomiksi lisää omia lempapreitani blogiinikin:
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Ihanaa joulunodotusta,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • lindamanuella
   Posted at 14:03h, 12 joulukuun Vastaa

   Kiitos superisti vinkistä, pitää käydä tsekkaamassa se 🙂
   Oon tosi fiiliksissä tosta joogasta, tekee niin hyvää, vaikka käynkin vielä tässä vaiheessa sellasilla
   alottelijoille sopivilla flow tunneilla 😀 tästä tää lähtee !! ihanaa joulunodotusta myös sinne <3

 • Eveliina
  Posted at 15:59h, 09 joulukuun Vastaa

  Aloitin seuraamaan sun blogia jo vuonna 2012 (jos muistan oikein). Olit mua pari vuotta vanhempi ja hyvä esimerkki elämäntyylistä jota tavoittelin ja ihailin. Vaatteet, ulkonäkökeskeisyys ja pintaliito voisivat olla avainsanoja siitä mikä minua kiinnosti. Muutaman vuoden jälkeen kuitenkin aloin arvostamaan eri asioita ja lopetin sun blogin seuraamisen.
  Palasin blogin pariin muutama kuukausi sitten ja on ollut hieno huomata kuinka olet muuttunut. Arvostat muita ihmisiä, ympäristöä ja uusia asioita. Kaikista upeinta on kuitenkin se että oot alkanut arvostamaan itseäsi, kuten tästäkin postauksesta näkyy. Kaikkea hyvää sulle, vaikuttaa siltä että oot oikealla polulla 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 14:02h, 12 joulukuun Vastaa

   Moikka!
   Hei kiitos kommentista, ihana kuulla että kasvu näkyy sinne ruudun toiselle puolelle 🙂
   Ja kiva kun palasit takaisin vuosien jälkeen <3

 • Maria Vanhala
  Posted at 12:48h, 21 tammikuun Vastaa

  Moikka!

  Koska olen jo muutama vuosi sitten jäänyt koukkuun niin EHDOTTOMASTI voin suositella hotjoogaa ja ainakin paikkoja joissa olen itse käynyt ja käyn eli Tulijooga Punavuoressa ja Yoga Valo Redin kauppakeskuksessa Kalasatamassa. Ja näissä Bikram joogaa tai Yin joogaa.

Post A Comment