PITKÄN NUHAKIERTEEN SYY SELVISI

Moikka!

Ollaan Sinin kanssa istuttu koko päivä kahvilassa ja tehty yhdessä duunia. Välillä on kivaa lähteä kotoa pois ja tehdä töitä kahvilassa, erityisesti jos saa vielä seuraa mukaan. Kotona tulee helposti häärättyä myös kaikkea muuta, jolloin työnteko ei ole niin tehokasta.

Mulla on ollut viimeiset viikot melkoisen kiireisiä. Syksy tuo mukanaan aina uusia juttuja ja tuntuu, että kaikilla on hieman hektistä nyt. Lisäksi pikkuhiljaa lyhyenevät päivät ja valon puute alkaa hieman näkymään ainakin omissa energialeveleissä. Olen pyrkinyt lenkkeilemään päivittäin valoisaan aikaan, josta saan yllättävän paljon energiaa ja puhtia päiviin.

Syy 4 kk kestäneeseen flunssaan

Kävin muutama päivä sitten lääkärissä mua yhä kovasti vaivaavasta poskiontelontulehduksesta ja allergisesta nuhasta, joka diagnosoitiin muutama kuukausi sitten vasomotoriseksi nuhaksi. Tukkoisuus ei ole hellittänyt, mutta ehkä olen jollain tapaa tottunut oloon. Nyt multa onneksi löytyi vihdoin syy jatkuvaan flunssaann ja oireiluun: polyypit. Mulla on ollut kokoajan hieman kortisonia sisältävä nenäsuihke käytössä, mutta nyt sain kokeiluun kortisoni tipat, joilla pitäisi saada polyypit pienentymään, poskiontelot kuiviksi ja tulehdus pois sekä toivottavasti myös vasomotorinsen nuha oireettomaksi. Syön myös antihistamiinia päivittäin, joka rauhoittavaa nenän limakalvoja.

Oon todella helpottunut, että syy jatkuvaan flunssaan löytyi ja pääsen vihdoin keskittymään oikean aiheuttajan hoitoon. Polyyppien syntyyn ei löydy mitään syytä, mutta niihin liittyy vahvasti poskiontelontulehdukset sekä allerginen ja yliherkkä nuha, joista olen pienestä saakka kärsinyt. Olen myös monesti valittanut, että en saa kunnolla henkeä nenän kautta, mihin saattaa myös löytyy syy polyypeista.

Vähän kyllä kieltämättä hirvittää esimerkiksi kortisonin käyttö, joka saattaa kuivata limakalvoja liiankin rankasti, mutta pääasia on, että saisin tukkoisuuden katoamaan ja olisin taas terve. Olen jo välillä miettinyt, että tulenko olemaan koko loppuelämäni jatkuvassa poskiontelontulehduksessa ja tottunut vähän olotilaan… 😀

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kaikki on muuten hyvin ja positiivisin mielin eteenpäin. Asioilla on onneksi tapana järjestyä!

Ihanaa viikonloppua kaikille <3 Jos joltain löytyy kokemuksia polyypeista, niin kuulen mielelläni 🙂

Kuvat: Luisa Q


No Comments

Post A Comment