TAKAREIDEN KUNTOUTUSTA

Olen muutaman viikon ajan tehty lääkärin oppien mukaista kuntoutusta takareidelle. Aluksi mun teki rehellisesti mieli heittäytyä x – asentoon maahan ja kiukutella; miten tylsältä ja pitkiltä kuntoutus treenit tuntuivatkaan ekoilla kerroilla, mutta kummallisesti niihinkin näköjään vain tottuu.

Olen yrittänyt ottaa sellaisen uteliaan asenteen tähän takareiden kuntoutus projektiin ja se on auttanut todella paljon nostamaan fiilistä ja suhtautumista treeneihin. Olen myös löytänyt tehokkaita tapoja nostaa sykettä, repimättä kuitenkaan liikaa ja alkanut jopa hieman pitämään uusista treeneistä. 

Nopeat treenit saan unohtaa.

Mitään 15-20 minuutin pikatreenejä en pysty tekemään, sillä kaikki räjähtävä on suljettu treeneistä pois. Treenini koostuvat tällä hetkellä about tällaisista kokonaisuuksista:

  • 30 minuutin pyöräily. Taso 9-10, rpm yli 80 +, mieluiten 90 puolella. Syke noin 150-160
  • 15-20 minuutin ylämäkikävely. Taso menee 6-8 välillä, sillä liian kovaa venytystä askelissa en pysty antamaan. Kuitenkin näilläkin leveleillä saa sykkeen jo korkealle, kunhan pitää vauhdin reippaana. Mulla se on usein 6,5km/h. Syke on ollut usein 150-170 alueella.
  • 5 minuutin loppuverkka perus kävely matolla.
  • Venyttelyä ja rullailua
  • Kumpparilla liikkeitä takareidelle
  • Oman painon liikkeitä pakara/takareisi

Näiden lisäksi käyn muutaman kerran viikossa salin puolella treenaamassa yläkroppaa sekä keskivartaloa.

Kengät: Zara / Housut: Ostettu Italiasta /Takki: Nelly.com /Valkoinen toppi: Zara

Treenit ovat mielestäni jo nyt auttaneet vahvistamaan takareittä ja reiden liikkuvuus on parantunut. Kuntoutus on äärimmäisen tärkeää ja se kannattaa tehdä hyvin. Todella monet skippaavat kuntoutuksen esimerkiksi leikkausten ja murtumien jälkeen ja joutuvat sen vuoksi uudestaan leikkaukseen tai kärsivät ikuisesti vammasta. Olen itsekin työni kautta törmännyt todella moniin leikattuihin olkapäihin / polviin, jotka eivät laiskan kuntoutuksen vuoksi tule ikinä toimimaan normaalisti. Sain myös paljon motivaatiota mun ystävältä, jonka olkapää murtui ja lähti sijoiltaan vuosi sitten. Hän kuntoutti sitä 5 x viikossa ja nyt olkapäässä ei kuulemma huomaa mitään eroa verrattuna toiseen. Siihen toivottavasti mäkin pääsisin takareiden kanssa. 🙂

Nyt on pakko mennä takaisin muiden töiden pariin; muutamat kamppikset pitää kasata vielä tällä viikolla kasaan, joten kiirettä pitää ennen viikonloppua, joka myöskin menee suurimmaksi osaksi töiden parissa. 🙂

Kuvat: Sini /Ananasraaste

 


No Comments

Post A Comment