SYKSYN RYHTILIIKE

Eilen oli päivä, kun toivotettiin syksy tervetulleeksi ja sanottiin kesälle heipat taas hetkeksi. Siltä se ei kuitenkaan lainkaan tuntunut, nimittäin eilen oli mielettömän kaunis ja lämmin päivä ja sama meininki näyttäisi jatkuvan vielä tänään.

Ollaan tällä hetkellä mökillä, joten kävin eilen uimassa neljä kertaa meressä ja myös tänään aamu alkoi mereen pulahtamalla. Vaikka luonto alkaa pikkuhiljaa kellertämään, niin kesä tuntuisi olevan edelleen vahvasti läsnä ja tätä syksyn aloitusta on vaikeaa sisäistää.

Tavallaan on todella haikeaa miettiä, että nyt vietetään niitä viimeisiä lämpimiä päiviä ja kohta yritetään selviytyä pimeistä päivistä sekä suojautua kaamokselta, mutta samaan aikaan kaipaan todella paljon arjen rytmiä ja selkeää suunnitelmaa.

Tämä kesä on mennyt jotenkin todella päivä kerrallaan meiningillä ja mua alkaa rehellisesti jo ärsyttämään mun oma vetelä meininki. Nyt haluan tehdä kunnollisen ryhtiliikkeen (olen jo hetken halunnut ja yrittänyt tuloksetta), laittaa taas unirytmit kuntoon ja pitää säännöllisistä treeneistä kiinni. Sillon voin aina kaikista parhaiten, kun arki on tehokasta ja edellämainitut asiat ovat kunnossa.

Opiskelua ja selityksiä poskiontelontulehduksille

Mulla alkaa about viikon päästä opiskelu ja töitä riittää, joten ylimääräiselle laiskottelulle ei onneksi edes löydy aikaa. Ilmottauduin psykologian kursseille Helsingin avoimeen yliopistoon, sillä olen aina ollut kiinnostunut alasta ja jotenkin on sellainen fiilis, että haluan opiskella lisää.

Sain myös tulokset röntgentutkimuksista ja poskinteloistani ei onneksi löytynyt esimerkiksi kystaa, mutta sen sijaan sieltä löytyi todella ahtaat piuhat ja turvotusta, mikä selittääkin sen, miksi jokaisesta flunssasta kehittyy mulle aina poskiontelontulehdus. Diagnoosi on kuulemma krooninen nuha, johon kokeilen nyt muutamaa limakalvoa ja tulehduksia rauhoittavaa suihketta.

Todella rasittavaa ja elämänlaatuun vaikuttava homma, mutta tavallaan myös huojentavaa saada tietoa siitä, mikä siellä on aiheuttajana. Jos jollakin on siellä asiasta kokemusta, niin kertokaa ihmeessä miten saatte jatkuvan flunssaisen olon katoamaan?

Kuvat: Ananasraaste


3 Comments
 • Sinnikäs
  Posted at 10:51h, 03 syyskuun Vastaa

  Hei,

  Itse olen juuri samaisessa tilanteessa, elämäni aikana ollut hurjan paljon poskiontelotulehduksia ja kuvista ei mitään normaalista poikkeavaa löytynyt. Toki ahtautta ja turvotusta on. Olen käyttänyt Dymista nenäsumutetta nyt reilun vuoden joka päivä, enkä ole yhtään antibioottia syönyt tänä aikana. Tammikuussa kuitenkin suunniteltiin leikkausta ja juuri tuli aika FESS leikkaukseen syyskuulle, mutta peruin sen ainakin toistaiseksi, koska nenäsumute on laittanut tulehduskierteen katkolle. Lisäksi nenäkannu on myös todella hyvä lisä, joka avaa röörejä👍

  • lindamanuella
   Posted at 11:10h, 03 syyskuun Vastaa

   Moikka!
   Super paljon kiitos kun jaoit kokemuksen. Mulla nimittäin on tuo sumute määrätty jo kahdesti, mutta en ole sitä oikeen viikon jälkeen käyttänyt kun en kokenut mitään konkreettista apua siitä heti. En siis ihan älynnyt ensin sen ideaa , sillä se ei heti mitään avaa vaan perustuu pidempiaikaiseen käyttöön.
   Nyt yks lääkäri sen mulle selitti ja kehotti kokeilemaan sitä vähintään parin kk ajan 😅
   Täytyy siis nyt vaan sinnikkäästi käyttää sitä !!
   Tsemppiä paljon sinne , tää on tosi raskas homma 😩

 • Mimi
  Posted at 07:35h, 04 syyskuun Vastaa

  Mulla myös minimaaliset putket ja nuhaa ollut vuosia putkeen, tai siis lähinnä tukkoisuutta ja toistuvia flunssia. Ei lähde millään. Dymistaa käytin viime kesänä ja sittemmin satunnaisesti flixonasea. Epäilin jo homeongelmaa tmv. ja tämä nyt on ja pysyy.. aina ei näy kuvissa edes turvotusta, vaikka paineen tunne naamassa järjetön.
  Tsemppiä jatkoon, toivottavasti löydät apua 😊

Post A Comment