NÄIN VÄLTÄT HANGRYN!

 

Kaupallinen yhteistyö: Arla&More

Meistä varmasti jokainen pystyy myöntämään kiukutelleensa joskus ainoastaan siksi, että ”hangry” pääsi yllättämään. Hangry tarkoittaa nälkäkiukkua ja tulee sanoista nälkäinen eli hungry ja vihainen eli angry. Musta tuntuu, että suurin osa ihmisten kiukutteluista johtuu nälästä ja tästä hangry -ilmiöstä, joka saa ihmisten ilkeimmätkin puolet esiin. Voin ainakin itse myöntää olevani ärsyttävimmilläni nälkäkiukun iskiessä.

Onneksi Hangrystä on suhteellisen helppoa ja nopeaa päästä yli; kunhan vain löytää jotain syötävää. Äkkiä. Yleensä jos tilanne pääsee niin pahaksi, että nälkäkiukku on saavutettu, saattaa hetken päästä (kunhan on ensin saatu jotain purtavaa) oma tunteilu naurattaa tai hävettää. Mulle on käynyt ”muutaman” kerran näin, kun olen päästänyt verensokerit laskemaan.

Nälkäkiukun iskiessä elämä saattaa tuntua niin hankalalta, että kerran melkein purskahdin itkuun kun mieli oli niin huono. On jopa huvittavaa ajatella, miten pienistä asioista saa itselleen todella suuren ongelman kehitettyä, jos ei ole huolehtinut ruokailuista. Ja vaikka pystyisikin välttämään kiukuttelu osuuden, niin pahalta ololta ei pysty välttymään. Käsien tärinä, heikotus, huono olo… kaikki nämä ovat merkkejä laskeneesta verensokerista.

Mistä ”hangry” oikein johtuu?

Hangry- ilmiö johtuu verensokerin laskusta. Kun verensokeri putoaa, kehoon vapautuu stressihormoneja, jotka voimistavat negatiivisia tunteita, kuten ärsytystä. Sillon pienetkin vastoinkäymiset saattavat tuntua suurilta ja kaikki asiat ärsyttävät. Erityisesti kumppanin naama ärsyttää tällaisissa tilanteissa. ;D

Miten välttää nälkäkiukku?

Nälkäkiukku on onneksi helppo välttää. Kunhan vain pitää huolta siitä, että syö 3-4 tunnin välein edes jotain pientä, joka pitää verensokerin tasaisena ja olon kylläisenä. Vältä sokerisia herkkuja ja suosi terveellisiä välipaloja sekä pieniä aterioita, joista saat voimaa. Hedelmät, vihannekset, pähkinät, jugurtit ja smoothiet ovat loistavia välipala esimerkkejä ja pitävät verensokerisi tasaisena.

Ravitseva ja täyttävä välipala – joka hoitaa homman!

Välipalat tuntuvat olevan todella mystinen aihe. Valmentajana multa yksi kaikkien aikojen kysytyimpiä kysymyksiä on, mikä olisi helppo, nopea ja terveellinen välipala mukaan töihin tai kiireisiin päiviin. Ennen järkevät välipalat olivat hieman etsinnän alla, joten usein suosittelen hedelmiä, smoothieita, jogurttia tai pähkinöitä. Onneksi välipaloja kehitetään kokoajan lisää ja Arlalta löytyy aivan ihana Arla&More Skyr&Oats uutuus, joka koostuu kahdesta herkullisesta kerroksesta; alla aprikoosia, päällä täyteläistä, proteiinipitoista ja rasvatonta skyriä, nam! Jos aprikoosi ei nappaa, niin tuote löytyy myös mustikan makuisena.

Mielestäni Skyr&Oats uutuus maistui todella hyvälle ja oli koostumukseltaan tavalliseen jogurttiin verrattuna täyteläisempi, sillä se on jopa hieman pureskeltavaa. Pureskeltavuus lisää fiilistä ruokaisemmasta ateriasta ja lisää kylläisyyden tunnetta.

Arla&More Skyr&Oats tuote ei sisällä keinomakeuttajia, vaan on herkullinen ja terveellinen välipalavaihtoehto. Sen mukana tulee myös lusikka, joka tekee siitä mahtavan On the go – välipalan!


No Comments

Post A Comment