IKUISTA VUORISTORATAA

Eilen heräsin kello 7 aamulla pirteänä ja valmiina aamun treeneihin. Salilla tunnin treeni, joka sisälsi noin 15 km pyöräilyn ja 20 minuutin HIIT treenin juoksumatolla. Treeni ei tuntunut missään, olo oli mahtava ja energinen. Hyvällä fiiliksellä himaan, Jlon kanssa lenkille, suihkuun, syömään, jonka jälkeen ulos kuvaamaan muutamaksi tunniksi, hoitamaan asioita ja kauppareissulle. Tämän jälkeen kotiin jatkamaan töitä koneella mm. editoiden kuvia, kirjoittamalla ja vastaamalla sähköposteihin.

Kotona siivoamista, ruoan laittoa ja töitä iltaan saakka. Hyvällä fiiliksellä aikaisin nukkumaan ja innolla odottelemaan seuraavaa päivää.

Tänään heräsin 7, aivan hemmetin väsyneenä, istuin 30 min sohvalla aivan pihalla kaikesta, join litran kahvia ja lähinnä taistelin väsymyksestä johtuvaa huonoa ja kuvottavaa oloa. Hyvä, että kroppa ei tärissyt väsymyksestä. Takaisin nukkumaan muutamaksi tunniksi. Silti väsynyt. Ihan älyttömän, käsittämättömän väsynyt.

Yritän tehdä töitä ja mietin auttaisiko treeneihin lähtö, mutta ajatuskin siitä kuvottaa. Haluan nukkumaan. Avaan kaikki verhot ja ikkunat, laitan musiikkia soimaan, juon kolmatta kahvikupillista (isoa sellaista). Yritän huijata myös itseäni esittämällä poikaystävälle energistä. Ajattelen vain sänkyä ja suunnittelen meneväni päiväunille heti kun poikaystävä lähtee lounaalle ulos.

Tämä voi kuulostaa siltä, että olisin jollain tapaa masentunut, mutta tällaista mun elämä on ollut niin kauan kuin muistan. Monille sanoisin, että epäsäännöllinen unirytmi, huonot elintavat, vähäinen liikunta ja huono ruokavalio ovat syypäitä, mutta mun tapauksessa voin melkein vannoa, että asia ei ole niin yksinkertaista. Kyllä tähän löytyisi varmasti moniakin diagnooseja, mutta parhaiten mua on auttanut, kun olen opetellut tunnistamaan itsessäni erilaisia tunteita sekä kuuntelemaan itseäni ja toimimaan sen mukaan. Lapsena mulla oli enemmän kaikenlaista hermostumista, sillä turhauduin siihen, miten nopeasti väsyin.

Musta tuntuu, että meitä on niin monia, jotka tunnistavat itsensä tästä tekstistä ja elävät samanlaista vuoristorataa tunteiden ja energian kanssa. Huipulle ja takaisin hyvin nopeasti. Olen aina todella yllättynyt siitä, miten moni samaistuu näihin fiiliksiin, kun puhun tai jaan somessa omia kokemuksiani aiheesta. Se on myös todella helpottavaa, kun ymmärtää, että myös monille muille tämä on tavallista arkea ja siksi tykkään itsekin säännöllisesti jakaa kuulumisia tähänkin aiheeseen liittyen. Koen, että tämä on todella suuri osa mua.

Nykyään olen niin tottunut elämään tätä päivien vuoristorataa, että mua ei enää huoleta nämä päivät, kun kaikki väsyttää, henkisesti ja fyysisesti. Olen huomannut, että huonojen päivien parhain pelastus on se, että hyväksyy tunteensa ja on itselleen armollinen. Kun oppii hyväksymään tällaisen ominaisuuden itsessään, niin ne selittämättömät raskaat päivät eivät tunnu enää niin raskailta.

EDIT: Kävin Natalian kanssa vetämässä hyvän treenin ja nyt kaikki tuntuu taas paljon kirkkaammalta. 😀

Kengät: Vamsko / Housut: Ellos / Paita: Chiquelle/ Lasit: YSL / Laukku: Chanel


8 Comments
 • lotta
  Posted at 03:06h, 06 maaliskuun Vastaa

  Ootko käynyt mittauttamassa esimerkiksi sun rauta-arvot? Itselläni ainakin johtui alhaisista rauta-arvoista – oli kanssa tollaista aaltoilevaa väsymystä. Tosi ikävä vaiva kyllä !

  • lindamanuella
   Posted at 09:18h, 06 maaliskuun Vastaa

   Moi! Joo oon, ferritiinit myös . Otan kerran vuodessa kaikki veriarvot . Myös kilppari tutkittu monesti Endokrinologilla 😀
   Veikkaan että mä vaan oon tällänen että väsyn kun koen ja elän niin aistiherkästi 😅:D

 • Sanna
  Posted at 11:04h, 06 maaliskuun Vastaa

  Täällä ilmoittautuu samanlainen! Ihan kuin omasta suusta tämä teksti. Et siis ole yksin😄
  Välillä energiaa on kuin pienessä kylässä ja toisena päivänä väsyttää niin paljon ettei siihen auta mikään, puolison ja ystävien on välillä tosi hankala ymmärtää niitä päiviä, kun on vaan energiat ihan loppu. Silloin yleensä haluan olla vaan omissa oloissani yksin, ja olla puhumatta kellekään ja sillä tavoin ne akut yleensä latautuu. Ihanaa kevättä Linda, oot ihan älyttömän kaunis noissa kuvissa❤️

  • lindamanuella
   Posted at 11:50h, 06 maaliskuun Vastaa

   Se on itselle edelleen välillä niin yllättävää miten nopeasti voin mennä ääripäästä toiseen. Ehkä myös se, että niinä energisinä päivinä mennään niin täysillä on myös syy siihen, miks seuraavana on aivan loppu 😀 ei mitään tasapainoa!
   Ihanaa aina saada vertaistukea, se helpottaa 🙂
   Ja kiitos super paljon!!! Aivan ihanaa kevättä myös sulle , kiitos kun kommentoit <3

 • Saara
  Posted at 18:44h, 06 maaliskuun Vastaa

  Samaistun tähän täysin<3<3<3<3
  Oon pitkään ihmetellyt, että väsynkö jotenkin helpommin kuin muut, ja kokenu vähän huonoa omaatuntoa kun en vaan välillä jaksa tehdä mitään. Sä kirjoitit mun ajatukset sanoiksi. Niin se ehkä on, että tarvin vaan tosi paljon omaa aikaa ja aikatauluttomuutta, vastapainoksi kaikelle muulle. Ja kun niinä "lepopäivinäkin" aina keksin jotain tekemistä, niin ei ihme että oon väsynyt.
  Kiitos taas tosi hyvästä postauksesta, aurinkoista viikkoa! 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 14:18h, 07 maaliskuun Vastaa

   Et todellakaan ole ainut!!
   Suosittelen sulle, että teet sen 16 persoonallisuutta testin, mä esim olen Infp, jonka tajuaminen on auttanut mua tosi paljon ymmärtämään itseäni 🙂
   Meissä ei oo mitään vikaa , me vaan eletään vähän eri tavalla kuin jotkut muut ja yhteiskunta on muutenkin suunniteltu täysin ekstroverttien mukaan , minkä vuoksi se on meille haastavampaa soveltaa 😀 kiitos paljon kommentista ja ihanaa kevättä ❤️❤️

 • Tiina K
  Posted at 15:24h, 19 maaliskuun Vastaa

  Oletko huomannut kuukautiskierron vaikutuksen. Tuotakin voisit googlettaa, itsellä vaikuttaa ainakin paljon energioihin ja lisäksi mielialaan 😀

  • lindamanuella
   Posted at 17:11h, 19 maaliskuun Vastaa

   Siis ihan varmasti sekin vaikuttaa muhun! 😀

Post A Comment