MITEN PÄÄSTÄ SOMEVAIKUTTAJAKSI?

Saan usein kysymyksiä siitä, miten ”päästä” vaikuttajaksi ja mitä pitää tehdä, että voi tehdä työkseen sosiaalista mediaa ja elää sillä?

Tänään, kun sain taas vastaavan kysymyksen, mietin itsekin, miten tähän ammattiin päätyy.

Miten minusta tuli sosiaalisen median vaikuttaja/bloggari?

Aloitin kirjoittamaan blogia vuonna 2010 ja Instagram tuli muutamia vuosia myöhemmin osaksi tekemistä. Olin todella aktiivinen kanavoissani, sillä mulla oli kova halu kuvata, kirjoittaa ja päivittää someani jatkuvasti. En koskaan edes ajatellut, että voisin niiden kautta ansaita rahaa, vaan sosiaalisen median ohella tein urheiluun liittyviä töitä, opiskelin ja myöhemmin myös treenasin kisoihin. Halusin olla alalla, jossa keskitytään urheiluun ja terveyteen ja tähtäsin siihen.

Mun sosiaalinen media tuli suosituksi varmasti sen vuoksi, että tein sitä intohimoisesti joka päivä, vaatimatta tai olettamatta mitään. Tein, koska nautin siitä. Taisin olla ensimmäisiä Suomalaisia, jotka kutsuttiin ohjelmiin tittelillä bloggaaja ja muistan, miten nykyään blogia kirjoittelevat tytöt naureskelivat mulle, että mikä hemmetin bloggari. Heheee. ;)

Nykyään on paljon keinoja ja asioita, joita huomioon ottamalla saat mahdollisimman paljon huomiota somekanavillasi. On parhaimmat ajat postata kuvia, keinoja joilla taistella Instagramin algoritmiä vastaan, paljon erilaisia tyylejä vaikuttaa ja tapahtumia, joihin osallistua.

En kuitenkaan usko, että tähän ammattiin pystyy pakottaa itseään, vaan mun mielestä tähän jollain tapaa synnytään. Tottakai voit seurata somemaailmaa ja liikkua sen mukaan; tehdä just sitä, mikä on sillä hetkellä kovimmassa huudossa, mutta rehellisesti uskon, että parhaiten menestyvät vaikuttajat ovat hyvin pitkälle omia itsejään, persoonia, jotka jollain tapaa erottuvat joukosta. Se, millä tavoin jokainen erottuu, voi olla todella erilaisia asioita; jollakin on todella kiinnostavia ajatuksia, joku tekee työkseen jotain todella inspiroivaa, joku matkustaa ja osaa luoda siitä upeaa ja mielenkiintoista sisältöä, joku kuvaa kauniisti, joku vaan on todella kaunis ja kuvauksellinen, joku on todella samaistuttava tai hyvä esikuva, joku on super hauska, joku on todella hyvä harrastuksessaan…

Muoti ja lifestyle bloggarit, vloggarit ja vaikuttajat ovat aika suuressa suosiossa, sillä heistä saa inspiraatiota jokapäiväisiin asioihin ja jostain syystä he osaavat tehdä arjestaan seuraamisen arvoista. En tiedä mikä joissakin tyypeissä niin paljon kiehtoo, mutta musta tuntuu että tietynlainen haavoittuvaisuus, avoimuus ja karisma yhdistävät monia mielettömän suosittuja vaikuttajia.

Mua itseäni kiinnostaa vaikuttajat, joihin pystyn samaistumaan. Rakastan diippejä tekstejä, sitä elämään kuuluvaa tunteiden vuoristorataa, ilon ja surun näyttämistä, karismaa. Tykkään siitä, että vaikuttajalla jota seuraan on niin paskoja kuin niitä parhaitakin hetkiä ja päiviä elämässä ja että se uskalletaan näyttää. Tykkään kuunnella vaikuttajien ajatuksia ja pohdintoja ja on myös kivaa saada inspiraatiota ihan vaikkapa omiin asuihin tai arjen kokkailuihin muilta. On kivaa, kun joku kertoo että olis tehnyt mieli jäädä sohvalle, mutta onneksi lähti treenaamaan, jolloin itsekin innostun ja saan energiaa lähteä treeneihin.

Mä seuraan itse ihan laidasta laitaan vaikuttajia, mutta ne aidoimmat koukuttaa ehdottomasti eniten.

Mitä mieltä te ootte, mikä teitä kiinnostaa vaikuttajissa ja miksi te alatte seuraamaan jotain somessa?

Takki: Vintage / Kengät: Fila /Housut: Ellos / Korvikset: H&M /Käsikoru: Hermes

Kuvat: Natalia Oona

 


No Comments

Post A Comment