MULTISPORT KELLON HYÖDYT URHEILUSSA


Kaupallinen yhteistyö Polar kanssa

Täällä on päästy taas treenien pariin alkuvuoden sairastelun jälkeen ja pikku hiljaa saavutettu kunto sille tasolle, mihin loppuvuodesta jäätiin. Niinkuin tiedätte, olen todella paljon innostunut juoksemisesta ja tehnyt duunia puolisen vuotta sen eteen, että olen pystynyt kehittymään siinä parhaani mukaan.

Laskin, että olen harrastanut juoksemista pian 10-vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti, joten se on jo pitkään ollut mulle laji, josta pidän. En kuitenkaan rakasta juoksemista talvisin läheskään niin paljon, kuin kesäisin, sillä sääolosuhteiden vuoksi treenit tulee talvisin tehtyä sisällä ja mulle on haastavaa pitää mielenkiinto yllä matolla ollessa. Yritän pitää treenaamisen mielekkäänä tekemällä erilaisia treenejä, kuten perus hölkän sijaan intervalleja, spurtteja, pidempiä ja rennompia matkoja ja testailemalla eri tavoin omaa suorituskykyä. Kehityksen seuranta on jäänyt kuitenkin omaan fiilikseen ja juoksumaton numeroihin.

Sain noin kuukausi sitten Polarin uuden multisport kellon, Polar Vantage M:n testiin ja olen siitä asti käyttänyt kelloa hyvin aktiivisesti. Mulla on ennen ollut muutamia sykevyöllä toimivia kelloja, mutta tässä on mun mielestä ihan parasta se, että käyttöön ei tarvita sykevyötä, vaan kello toimii Polar Precision Prime -rannesyke toiminnolla, eli kello mittaa sykkeen suoraan ranteesta.

Kello on mielestäni tyylikäs ja aivan mahtava apuväline ihmiselle, joka on aktiivinen ja haluaa seurata palautumistaan, unenlaatuaan, kulutustaan ja treeniensä kulkua. Polar Vantage M:n kanssa voit elää ihan normaalia arkea; sen kanssa voi mennä jopa veteen. Ainoastaan saunassa sitä ei suositella käytettäväksi.

Miksi multisport kello?

Miksi juuri Polar Vantage M? Mun mielestä kello on sopivan kokoinen, ei liian iso tai painava ja jos kyllästyy, siihen saa helposti vaihdettua rannekkeen muun väriseksi. Se sopii myös mielestäni tyylikkyydensä vuoksi hyvin arkeen. Polar Vantage M:ssä on yli 130 lajiprofiilia joista valita juuri omansa ja lisäksi siinä on helposti ladattava, pitkäkestoinen akku.

Se sisältää mielenkiintoisia ohjelmia, ja kuten aikaisemmin totesin, sillä voi mitata urheilun ja kulutuksen lisäksi myös palautumista, rakentaa omia harjoitusohjelmia ja seurata omaa unenlaatua. Tässä muutamia kellon toimintoja listattuna:

Polar Flow – treenien seuranta

Polar Flow on sovellus, jonka lataat puhelimeesi. Se synkronoidaan omaan multisport kelloon ja sen kautta näet omat treenituloksesi, seuraat ja suunnittelet treenejäsi. Voit jakaa treenejäsi aikajaksoihin, asettaa viikkotavotteita tai seurata yksittäisiä lajikokeiluja ja treenejä.

Sleep Plus – Unen seuranta

Sleep Plus toiminnolla seuraat unen määrän sekä laadun lisäksi esimerkiksi sen, kuinka usein heräät yön aikana ja kuinka monta tuntia oikeasti vietät laadukkaassa unessa.

Polar Flow For Coach – Treenien etäseuraaminen

Polar Flow For Coach on mulle hyvin tuttu ominaisuus kisakausilta. Sen avulla valmentajasi voi seurata treenejäsi, seurata kehitystäsi ja antaa näiden pohjalta palautetta. Tämä sovellus lisää myös motivaatiota olla skippaamatta treenejä, nimittäin jäät saman tien valmentajallesi kiinni 😉

Juoksuohjelma

Tää on ollut mulle ihan mahtava toiminto! Juoksuohjelmaan syötetään omat henkilökohtaiset tiedot sekä tavoitteet, se ottaa huomioon harjoitushistoriasi sekä nykyisen aktiivisuustasosi ja suunnittelee näiden perusteella käyttäjälle henkilökohtaisen juoksuohjelman. Sen jälkeen juoksuohjelma synkronoidaan kelloon, jonka jälkeen pystyt seuraamaan ohjelmaa ja tallentamaan treenisi kätevästi historiaan.

Training Load Pro & Recovery Pro – Rasitus ja Palautuminen

Todella moni treenaa joko liikaa tai ei osaa todellisuudessa viedä itseään mukavuusalueen ulkopuolelle. Training Load Pro antaa kokonaisvaltaisen kuvan kuormituksesta treenien aikana ja miten se vaikuttaa treenaamiseesi. Ohjelma kertoo verenkiertoelimistösi sekä tuki- ja liikuntaelimistösi treenikuormituksen (= kardiokuorma ja lihaskuorma). Pystyt seuraamaan treenikuormitustasi treenikohtaisesti ja pitkällä aikavälillä. Tämä sovellus, sekä kehosi palautumisesta kertova Recovery Pro ovat todella kätevät sovellukset, kun tarkoituksena on kehittyä ja löytää hyvä rytmi palautumisen ja kuormituksen välillä!

Oma haaste ja tavoite keväälle 2019

Oon miettinyt paljon, että miten saisin jotain uutta kivaa meininkiä treeneihin. Kello on motivoinut paljon, kun on saanut konkreettista dataa omasta kunnosta ja treeneistä, mutta kaipaisin vielä jotain, mihin tähdätä. Olen kuitenkin tottunut treenaamaan tavoitteellisesti ja tähtäämään johonkin.

Olen ajatellut, että haluaisin joskus edes kokeilla maratonia, joten puoli maratoni tänä kesänä vois olla kova tavote ! Kunhan saan polveni kuntoon (atm. juoksijanpolvi vaivaa, johtuen varmaan juoksumatosta) ja pääsen ulos juoksemaan, niin aijon pyrkiä tähän tavoitteeseen.

Kuka lähtee mukaan? 😉

 

 


2 Comments
 • Ujo
  Posted at 20:11h, 13 helmikuun Vastaa

  Oletko vielä parisuhteessa?

  • lindamanuella
   Posted at 20:16h, 13 helmikuun Vastaa

   Kyllä olen 🙂

Post A Comment