MITÄ HARRASTIN LAPSENA x 3

Tuli eilen tiskatessa mieleen, että en ole varmaan koskaan kertonut täällä blogissa, mitä olen nuorena harrastanut. Se, että ajatus tuli juuri tiskatessa mieleen johtui siitä, että kuuntelin kuulokkeilla musiikkia ja jammailin samalla ympäri kämppää.

Koen, että mulla on erityisen voimakas side musiikkiin, enkä tee lähes mitään ilman musiikkia. Se on eka asia jonka laitan aamulla päälle ja viimeinen asia, jonka illalla suljen. Mä saan musiikista ihan älyttömästi iloa, voimaa ja puhtia arkeen. Musiikki menee mulla parhaimmillaan ihan luuytimeen saakka ja saa mussa niin paljon tunnetta aikaiseksi. En voisi kuvitella elämää ilman sitä.

Olen nuorena harrastanut paljon musiikkiin liittyvien harrastusten parissa ja ajattelin, että olisi ihan hauskaa availla hieman, mitä sitä on tullut touhuttua lapsena.

 • 6-5 – vuotta kuorossa (en oo ihan varma alkoiko se vielä 1-lk vai 2-lk, eikä äitikään muistanut), eli lähes koko ala-asteen ajan. Kuoro oli the thing mun lapsuudessa ja sen parissa tuli vietettyä monia mahtavia vuosia. Meidän kuoron vetäjä oli ihan huippu tyyppi ja varmasti yks parhaimpia opettajia muutenkin, joita mulla on koskaan ollut, sillä hän osasi opettaa myös paljon muitakin asioita lapsille musiikin kautta.  Hän oli musiikinopettajan lisäksi myös mun luokanvalvoja ala-asteella ja käytettiin musiikkia todella paljon oppimisessa. Tulee tosi hyvä fiilis heti kun muistelen noita aikoja hänen luokallaan ja hetkiä kuoron parissa. Kierreltiin satakuntaa kuorokeikoilla. Nautin siitä kyllä todella paljon.
 • 3- vuotta musikaalissa. Vähän vanhempana, eli noin 3-, 4 -ja 5 – luokalla näyttelin musikaalissa, joka oli tosi iso juttu mun elämässä silloin, sillä kaikki kesät meni harjoituksissa ja näytöksissä. Muistan, että sitä tuli jopa Tarja Halonen katsomaan. Se oli rankkaa, mutta super kivaa ja upea kokemus.
 • Yläaste ja lukio meni myöskin musiikin parissa tavalla tai toisella. En suoranaisesti harrastanut sitä, mutta tuli joka viikko laulettua säännöllisesti 1-2 x viikossa meidän luokan bändin kanssa. Yläasteella käytiin musiikkiopistossa ja harjoiteltiin meidän bändin kanssa biisejä, joita päästiin esittämään juhlissa ja levytettiinkin yksi biisi. Kaikki oli kuitenkin ihan vain huvin vuoksi ja rehellistä jammailua kaveriporukalla, mutta oon tosi iloinen, että sitä jatkui ihan lukioon saakka. Saatiin myös kätevästi tehtyä paljon musiikki kursseja lukiossa lauleskellen. 😉

Nykyään lauleskelen lähinnä yksin kotona ja karaokessa viinipäissäni, mutta joka päivä meidän kotona pauhaa musiikki ja se on mulle aivan hemmetin tärkeä asia elämässä. Paljon mielummin kuuntelen musiikkia, kuin katson esimerkiksi elokuvia.

Musiikkimaku mulla on hyvin laaja; saatan kuunnella Kaija Koota, Queenia, Dua Lipaa tai vaikka Pharrel Williamsia samalta listalta. Mulla ei ole mitään yhtä genreä jota vain kuuntelisin, vaan kaikki hyvät (mun mielestä hyvät hehee) biisit menee. Hyvät rytmit ja mageet soundit iskee syvälle ja mikään ei oo parempaa kuin hellllllllllvetin hyvin soitettu kitarasoolo. 😀


2 Comments
 • Titta
  Posted at 19:01h, 31 tammikuun Vastaa

  Et oo siis koskaan opiskellut musiikkia tai soittanut mitään? Varmaan moni voi samaistua harrastuskokemuksiisi.

  • lindamanuella
   Posted at 21:46h, 31 tammikuun Vastaa

   Musiikkiopiston ja lukion kurssien lisäksi en opiskellut. Pianoa soitin pienenä, mutta tykkäsin enemmän laulamisesta.
   Harrastin omaksi ilokseni, niinkuin varmasti moni muukin on lapsena tehnyt 🙂

Post A Comment