VIEKÖ ROBOTIT VAIKUTTAJIEN TYÖT?

 

ROBOTTI INFLUENCERIT

Mua kiinnostaa ihan super paljon vaikuttajaskenen tulevaisuus ja sosiaalisen median kehittyminen. On fakta, että suurin osa vaikuttajista luo ja postaa jo nyt täysin tehtyä, digitaalista sisältöä someensa ja osa editoi kuvansa jopa osittain täysin feikiksi: luodaan tietokoneella tehty tähtitaivas, auringonlasku, lintuja, lumisadetta tai tehdään jopa koko tausta kokonaan uusiksi. Nykyajan teknologialla on myös todella helppoa muokata omaa kehoa sekä ulkonäköä. Vaikuttajien sekä somejulkkisten kesken sitä tehdäänkin aika reippaalla otteella; joissain tapauksissa se lukuisilla eri sovelluksilla ja tietokoneella luotu hahmo ei vastaa todellisuutta tai muistuta alkuperäänsä enää kovinkaan paljoa.

Ennen vaikuttaminen perustui hyvin paljon rehellisyyteen, tavalliseen arkeen ja siihen, että seuraajat pystyivät samaistumaan seuraamiinsa vaikuttajin. Homma on muuttunut aika paljon alkuajoista ja nykyään vaikuttamiseen kuuluu jatkuva stressi ja kilpailu siitä, ketä luo makeempaa sisältöä ja kellä on mielenkiintoisemmat, uusimmat tempaukset – jonka tosin pian kaikki vaikuttajat imitoivat perästä omiin kanaviinsa. Meistä on tullut kuin kloonattuja robotteja ilman minkäänlaista omaa persoonaa.

Somessa me voidaan olla mitä vaan ja luoda ihan millaista fantasiaa tai illuusiota itsestämme. Kokoajan mennään pidemmälle ja pidemmälle, kokoajan tulee uusia sovelluksia joilla voi muokata kuvia ja videoita nopeammin, paremmin. Vaikuttajien elämä on muuttunut tavallisesta arjesta jatkuvaan matkusteluun ja luksukseen; tehtyjä tapahtumia ja luotuja tilanteita…Mitä seuraavaksi? Kuinka pitkälle me voidaan mennä?

FEIKKI, FEIKIMPI, ROBOTTI

Instagramista löytyy jo ensimmäisiä robotti influencereita, joilla on yli miljoona aktiivista seuraajaa. Lilmiquela, joka on suosituin robootti vaikuttaja, on kuin kuka tahansa muoti bloggari, mutta kuitenkin täysin feikki. Miquela tekee myöskin somea työkseen ja teki mm. yhteistyötä Milanon muotiviikoilla Pradan kanssa. 😀 WTF! Hän elää omaa tehtyä elämäänsä ja jakaa arkeaan kuin kuka tahansa vaikuttaja. Tosin esimerkiksi paljon hienommin, kuin minä. Vievätkö robotit myös vaikuttajien työt? Miten ihminen voisi koskaan pysyä robotin perässä?

Uskon ja toivon, että vaikuttajaskenessä tullaan näkemään suuri vastareaktio kaikelle tälle feikille. Nyt jo voidaan aistia filtterittömien, heilahtaneiden ja sumeiden, epätäydellisten, mutta rehellisten ja aitojen puhelinkuvien paluu. Jakaantuvatko seuraajat kahtia ihmisten ja robottien välillä vai kiinnostaako ihmisiä nähdä molemmat puolet?

Toisaalta, voisinhan minä itsekin olla robotti, sillä työni ja vaikuttamiseni on täysin digitaalista. Harva teistä on nähnyt mua koskaan livenä, joten mitä väliä sillä loppujen lopuksi olisi – olin tai en.

Bleiseri: Ellos, Housut: Calzedonia, Kengät ja T-paita: Zara, Vyö: Gucci


8 Comments
 • Niina
  Posted at 09:08h, 30 tammikuun Vastaa

  Robotti lienee oikea kirjoitusasu tälle sanalle?

  • lindamanuella
   Posted at 09:48h, 30 tammikuun Vastaa

   Ei hitto 😂 mä vielä luulin tarkastaneeni tän 😅

 • Mia
  Posted at 10:43h, 30 tammikuun Vastaa

  mistä toi sun ihana kaulakoru on ? tosi kaunis 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 11:06h, 30 tammikuun Vastaa

   Moikka ja kiitos ! Oon saanut ton fatiman käden lahjaksi kun mut kastettiin ja oon laittanut sen tollaseen kultaketjuun 🙂

 • Enni Myllymäki
  Posted at 09:43h, 11 helmikuun Vastaa

  Moi mulla olis muutama kysymys noista sun housuista 😀 osaatko sanoo onko nuo sun omat nämä? https://us.calzedonia.com/product/pleather-leggings/175711.uts?productVariantId=362906&parentCategoryId=50118&categoryId=50182&subCategoryId=51971
  Oon etsinyt oikeastaan just tollasia mitkä sulla on ja aattelin et voisin ehkä tilata itselle samanlaiset! Mikä koko sulla on ja kuinka hyvin noi calzedonian vaatteet vastaa normikokoa? Ja eihän noi oo kovin tiukat, oon koittanut katsella sellaisia mitkä ei ois kovin ihonmyötäiset! Kiitos jos jaksat ja ehdit vastata 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 11:57h, 11 helmikuun Vastaa

   Moikka, mulla on koko s (oon kokoa s) ja ne on mulle esim vyötäröstä ja lahkeista alhaalta vähän isot, mutta sit taas reisistä aika piukat. Mulla toki on suhteessa aika isot reidet. Mulla noi myös lytistää perseen ihan kasaan XD Eli jos oot kokoa s ja haluut isommat nii suosittelen kokoa m.

 • Enni Myllymäki
  Posted at 21:22h, 11 helmikuun Vastaa

  Kiitos vastauksesta! Taidan tilata sit just kokoa isommat mitä yleensä 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 11:07h, 13 helmikuun Vastaa

   Toivottavasti ne on hyvät!! Ja housut saattavat vähän löystyä, eli älä välitä alkujäykkyydestä. Ja laita varovasti jalkaan, älä revi tai venytä liikaa, näihin tulee helposti reikiä 😀

Post A Comment