HYVINVOINTI EI TARKOITA PELKKÄÄ LIIKUNTASUORITUSTA


Kaupallinen yhteistyö K-Supermarketin kanssa

Mindfullness hetkiä päiviin 

Liikunta on todella tärkeässä osassa meidän kehon ja mielen hyvinvointia, mutta se ei suinkaan ole ainut tapa huolehtia omasta jaksamisesta. On todella tärkeää tunnistaa väsymys ja osata levätä silloin, kun mieli ja keho sitä tarvitsee. Rasittuneena ja uupuneena kannattaa jopa mielummin jättää raskas liikunta väliin, jäädä kotiin ja palautua, kuin yrittää väkisin, sillä rasittuneena liikkuminen rasittaa kehoa ja mieltä entisestään.

Teen itse iltaisin tai treenin jälkeen hengitys- ja venytysharjoituksia ja treenittöminä päivinä mindfulness-harjoittelua. Mindfulness-harjoittelu auttaa tutkitusti mielen hallinnassa ja elämän ohjaamisessa terveellisempään suuntaan. Hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittelu opettaa pysähtymään oman kehon äärelle ja tunnistamaan sekä kuuntelemaan sen tarpeita. Harjoittelu auttaa esimerkiksi havaitsemaan, onko väsymys vain työpäivän aiheuttamaa lievää turtumusta vai onko keho todella ylirasittunut: piristyisitkö kevyellä liikunnalla? Vai onko olosi uupunut ja rasittunut? Kumpi on kyseessä?

Voit tehdä harjoittelua etsimällä rauhallisen paikan, istua alas ja sulkea silmät. Keskity pelkästään hengitykseesi 5-10 minuutin ajan. Anna ajatuksiesi mennä ja tulla takertumatta niihin, hyväksy tunteesi ja ole. Sen jälkeen voit yrittää aistia kehosi rasitustilaa ja kaipuuta; millainen olosi on tänään?

Mindfullness harjoitukset ovat myös loistava hetki ja tauko hektisiin päiviin, joista saat helposti energiaa ja puhtia pimeinä päivinä. Lisää mahtavia vinkkejä löytyy täältä!

Ateriarytmi ja vireys

Toinen loistava energianlähde väsyneisiin hetkiin pienten meditaatio hetkien lisäksi ovat ravitsevat ja piristävät välipalat! Ateriarytmin merkitys vireydellesi ja jaksamisellesi on merkittävä. Kirjoitin viime viikolla siitä, miten tein K-Supermarketin sivuilla oman Kaamospersoonani määrittävän testin ja miten tärkeää saamieni hyvinvointivinkkien mukaan on syödä monipuolisesti, kehotin teitäkin lisäämään väriä ruokavalioon! Tällä viikolla pyydän teitä lisäämään välipaloja ruokavalioon, jos ne ei siihen jo kuulu. Pitkät ateriavälit vaikuttavat yleensä vireyttä heikentävästi ja kasvattavat turhaan annoskokoa. Se näkyy helposti myös liian tuhdissa iltasyömisessä ja ahmimisessa, josta taas tulee tukkoinen, ahdistunut ja väsynyt olo.

Tässä muutama super helppo ja nopea Smoothiebowl resepti. Aikaa menee noin 15min tekemiseen ja molemmissa ohjeissa on kahden annoksen ohjeet.

Jos kaipaat lisää reseptejä, niin pääset laajentamaan ruokareviiriäsi täältä!

 


No Comments

Post A Comment