TOIVEPOSTAUS: NETTIVALMENNUS BOOMI

HEIPPA!

Mä oon ollut niin kaamosmasennuksen uhrina, että saan tsempata kunnolla, jotta saan tämän tekstin kasattua kokoon ja kirjoitettua. 😀 Mä en muista, koska olis ollut näin paha väsymys ja kirjaimellisesti kaamos pään sisällä. Voin kuvitella, että monet muutkin jakavat tämän tunteen mun kanssa, joten tiedätte ainakin osa, mistä puhun.

Multa toivottiin postausta, jossa kertoisin oman mielipiteeni nettivalmennus boomista. Olenhan itsekin nettivalmennuksia myyvän sivun omistaja, joten mulla on hyvin läheinen suhde tähän boomiin.

Kuinka paljon vastaan fitnetin valmennuksista?

Meidän sivulla on viisi valmentajaa ja vaikka toki minun läpi kaikkien valmennukset meneekin, eli mitään ei tule ulos ilman, että olen ne tsekannut, niin jokainen meillä on hyvin erilainen valmentaja ja vastaa 100% omista valmennuksistaan. Se, mihin mä puutun, on treenimäärät ja makrot, eli että meidän valmennuksissa ei treenata täyspäiväisen kilpaurheilijan treeniohjelmilla ja ajeta tavallisen arjen pyörittäjiä loppuun. Mulle on tärkeää, että meidän valmentajat huomioivat sen, että nettivalmennuksia ostavat ihmiset harvoin ovat liikunnan ammattilaisia ja heidän arkeensa kuuluu muutakin, kuin mahdollisuus tehdä tuntien foodpreppejä, useita treenejä päivässä ja kärvistellä alle 1500 kaloreilla pitkiä työpäiviä. Heillä on usein työ, perhe ja muu elämä. Meillä pyritään tehokkaaseen elämäntapamuutokseen, eikä meiltä löydy _yhtäkään_ valmennusta, missä olisi mahdollista tiputtaa 10 kiloa kuukaudessa. Eikä tule, niin kauan kun mä päätän. 😀

Kaikkien valmentajien ohjelmat ovat hyvin erilaisia ja perustuvat heidän omiin tapoihin treenata itse. Kuitenkin kaikkia valmentajia yhdistää hyvinvointi ja se, että yksikään meidän valmentaja ei havittele mielettömiä muutoksia liian lyhyessä ajassa asiakkaiden terveyden kustannuksella. On toki mahdollista laihtua vaikkapa 5 kiloa kuukaudessa, jos lähtöpaino on oikeesti korkea, mutta meillä tavoitteena on usein liikunnasta nauttiminen, hyvä meininki ja terveellinen, ravitseva, monipuolinen ruokavalio, joka mahdollistaa arjen ja tavoitteet ilman kenenkään terveyden kustannuksella. 

Voinko seisoa valmennusten takana?

Minä en mitenkään omista meidän valkkuja tai päätä heidän valmennuksista, kaikki tekevät valmentamista omalla tavallaan ja vastaavat omasta sisällöstään. Niinkuin sanoin, tsekkaan kaikki valmennukset ja monilla on hyvin erilainen tapa valmentaa kuin esimerkiksi mulla, mutta voin hyvin seisoa sen takana, että ketään ei meidän valmennuksilla vahingoiteta ja ketään ei jätetä ohjelmien kanssa yksin. Omien valmennuksieni takana seison 110% ja olen todella tyytyväinen niiden sisältöön, turvallisuuteen ja siihen, että itse valmennan myös nettivalmennuksissa valmennuksesta ulos ja neuvon, miten jatkaa maltillisen dieetin jälkeen arkea turvallisesti. Jotkut valmennukset ovat haastavempia kuin toiset ja vaihtoehtoa löytyy jokaiselle.

Mielipide nettivalmennus boomista?

Tottakai on jopa hieman huvittavaa, miten moni nykyään tekee nettivalmennuksia ja monesti mietin, kuinka suurella kokemuksella ja tietämyksellä niitä tehdään. Onneksi suurin osa ovat kokeneita hyvinvoinnin ammattilaisia ja ovat ainakin turvallisempia vaihtoehtoja, kuin vaikkapa vuoden 2010 google ja julkkisten vannomat sairaaladieetit. 😀  Muistan miten suoraan sanoen paskaa informaatiota löytyi omina ensimmäisinä salivuosina mistään ja miten salikulttuuri ja dieettaaminen olivat kuin villi länsi.

Musta tuntuu, että ihmisten tietämys on kasvanut paljon liikunnan ja ravinnon suhteen vaikuttajien ja netin kehityksen myötä ja toivon, että jokainen ottaa myös itse vastuuta siitä, että jos joku ei tunnu terveeltä ja hyvältä, sitä ei jatketa. Olen monesti painottanut sitä omaa vastuuta näissä asioissa; se mikä sopii jollekkin, ei sovi välttämättä sulle. Pitää muistaa ajatella omia lähtökohtia, tavotteita, elämäntilannetta ja asennetta valmennusta kohtaan. Onko järkeä ostaa jonkun super salityypin superdieetti ohjelma, jossa treenataan 15 x viikossa ja syödään pelkästään jauhelihaa 4 kuukautta, jos et oo ikinä edes käynyt salilla tai kokeillut minkäänlaista ruokavaliorunkoa? Pitäiskö vaikka kokeilla ensin jotain tavallisempaa, että olis edes jotain tatsia lähteä tekemään niitä 5 x 15 kyykkysarjoja vapaalla tangolla 3 x viikossa?

Se, mitä mä toivoisin enemmän tähän nettivalmennus viidakkoon olis, että valmentajat eivät olisi ahneita niiden mielettömien kuukauden muutoskuvien perään ja ottaisivat huomioon sen, että ihmiset, jotka ostavat nettivalmennuksen, ovat usein ”tavallista kansaa” ja se pitää ottaa huomioon makroissa ja treenimäärissä. Ei rääkätä niitä ihmisiä loppuun, jotta saadaan itselleen hyvät markkinointimatskut. On väärin käyttää hyväkseen sitä, että joku ihailee sua ja tekee just niinkuin sä käsket ja vaikka ekat 6kk menis hyvin, niin jossain kohtaa se repiminen ja treenien määrä tulee vastaan.

Jos sun nettivalmennuksessa kalorit on alle 1500 ja se sisältää lisäksi useita treenejä viikossa, eikä se ole sulle henkilökohtaisesti räätälöity, niin harkitse uudestaan sen käyttöön ottamista.

 

 

 


2 Comments
 • Mimmu
  Posted at 11:48h, 14 joulukuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus! 🙂 Mun huomion eniten kiinnitti, kun Erna Husko mainosti tulevaa kuukauden kestävää valmennustaan instagramissa, jossa treenataan ilmeisesti vain pakaraa/aerobista ja kalorit lähtevät 1500kcal liikkeelle. Mikä on sinänsä hassua, ettei noilla kalorimäärillä kasvateta pakaroita millään lailla eikä treenata kovaa ja progressiivisesti sitä kolmea kertaa viikossa, kun palautuminen heikkenee… tällaiset saavat kyseenalaistamaan henkilön osaamisen ja ylipäätänsä sen, että myydänkö tässä ammattitaitoita vai sitä mikä on tällä hetkellä myy ja on pinnalla 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 13:31h, 14 joulukuun Vastaa

   Moikka 🙂
   Kiitos paljon!

   Ernalla on pitkä urheilutausta ja valmistuu itseasiassa juuri nyt virallisesti pt:ksi.
   Häneltä tulossa pakaroihin ja rasvanpolttoon kohdistuva 30 päivän challenge, missä on viikossa noin 3-4 salitreeniä ja muutama aerobinen. Kalorit ovat about 1600, toisessa ohjelmassa lähdetään 1750 kalorista (tulee myös ohjeistus, että kannattaa valita nämä korkeammat kalorit, jos jo arkikulutus on suuri). Lisäksi mukana tulee ohjeet, miten voi omatoimisesti lisätä kaloreita ruokavalioon, jos ne tuntuvat omaan kulutukseen nähden aivan liian alhaisilta 🙂
   Eli kyseessä on haaste, josta oppia erilaisia tapoja treenata pakaroita ja intensiivinen rutistus tammikuun lähtöön, eikä ohjelmaa kuulu noudattaa haasteen jälkeen, vaikka toki ohjelman treenejä voi ottaa omaan treeniohjelmaan mukaan.
   Erna tekee ohjelmia sen mukaan, miten itse treenaa ja osaa kyllä tuon pakarapuolen. 😀

Post A Comment