RAKASTUIN VENYTTELYYN JA KEHONHUOLTOON


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä FitLinen kanssa

 

Musta tuntuu, että olen hurahtanut ja rakastunut venyttelyyn, hengitysharjoituksiin ja kehonhuoltoon aivan uudella tavalla. Mä höpöttelin mun ig-storyssä tästä aiheesta muutama päivä sitten ja halusin myös kirjoittaa tästä mun blogiin.

Kävin muutama kuukausi sitten joogaamassa yksityisopettajan kanssa, joka antoi mulle paljon hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten mun kannattaisi venytellä ja huoltaa mun kehoa ja miten mun tulisi tehdä hengitysharjoituksia, sillä mulla on tapana hengittää ihan minimaalisen vähän, jos ollenkaan. Se johtuu siitä, että mulla on tapana jatkuvasti olla pienen jännityksen alla. En tiedä miksi.

VENYTTELY JA HENGITYSHARJOITUS TREENIN JÄLKEEN

En varsinaisesti venyttele ennen treeniä. Toki jos mulla on jokin lihasryhmä treenien kohteena, niin lämmittelen lihakset valmiiksi verryyttelemällä lihaksia ja aktivoimalla niitä, ennen kuin alan lisäämään rautaa treeneihin. Teen esimerkiksi kyykkyliikettä ilman painoja ennen kyykkyä painoilla tai nostelen olkapäitäni ja lämmittelen niitä ennen vipunostoja. Sen lisäksi teen tietenkin hyvän alkulämmittelyn alle, jotta saan pienimmätkin hiussuoniverkostot aktivoitua.

Se on postaus erikseen, mutta mun uusi, melkeinpä lemppari kohta treeneistä on treenien jälkeinen venyttely ja kehon rentouttaminen.

Olen treenin jälkeen usein aika jännittynyt ja kroppa käy aika kovaa suoritusten jälkeen. Jos lähden siinä tilassa kotiin, en todennäköisesti saa illalla unta helposti (tykkään treenata iltaisin) ja koko yö menee pyöriessä hermostuneesti ja levottomasti.

Mun poikaystävä on ihmetellyt sitä, miten entinen hermostunut ja huono-uninen nukkuja on nykyään syvässä unessa ensimmäisenä ja nukkumassa joka ilta jo jopa ennen kymmentä. Nukahdan nykyään melkein heti, kun ennen siinä saattoi mennä yli tunti ! Mä itsekin ihmettelen tätä, mutta oon aivan sata varma, että tää muutos mun unenlaadussa ja kyvyssä rauhoittua ja rentoutua piilee mun uusissa hengitysharjoituksissa sekä venyttelyissä.

Mulla ei suoranaisesti ole mitään rutiinia, miten venyttelen, vaan kuuntelen mun kehoa ja teen erilaisia syvävenytyksiä jaloille, selälle, kyljille, olkapäille, taaksetaivutuksia rintakehälle ja selälle ja kaikkien näiden kanssa syviä hengitysharjoituksia. Tykkään katsoa esimerkiksi Instagramista erilaisia venytyksiä ja kokeilla niitä.

 

Musta on myös huomaamattani tullut paljon notkeampi harjoittelun myötä, vaikka asiaa en sinänsä ole lainkaan edes ajatellut tai siihen tähdännyt. Kuitenkin parasta on se mieletön rauha, mikä valtaa mun kehon kun venyttelen 10-15 minuuttia treenin jälkeen, pysähdyn ja keskityn ainoastaan hengitykseen ja venytyksiin. Mä en olis koskaan uskonut, että mä löydän näin pienistä jutuista niin suuren avun ja tyydytyksen mun omaan sisäiseen, rauhattomaan tunteeseen.

LISÄRAVINTEISTA APUA KEHONHUOLTOON

Juoksemisesta tulee helposti nivelet kipeeksi, ja mulla erityisesti toisen jalan polvi ja nilkka ovat hieman erimieltä tästä mun innostumisesta juoksemista kohtaan. Välillä aamulla sattuu ihan sikana astua nilkalla ja senkin vuoksi pyrin pitämään välillä 2-3 päivän lepoja jaloille lenkkeilystä. Nyt olen testaillut uutena FitLine med Aktiivigeeliä, joka on nivelten hyvinvointiin suunniteltu voide. Aktiivigeeli stimuloi verenkiertoa, viilentää ja rentouttaa ihoa. Toimii siis hyvin palautumiseen ja auttaa kehoa palautumaan rasituksesta. Tuntuu myös ihanan viileältä iholla 😀

Geelin kaveriksi suosittelen FitLinen Nivelkuntoa, joka on nivelten hyvinvointiin suunniteltu ravintolisä. Nivelkunto sisältää glukosamiinia, kondroitiinia, C-vitamiinia, sinkkiä, kuparia jakurkumauutetta. C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista luuston ja rustonnormaalia toimintaa varten. Nää kuulostaa just sellasilta vanhusten lisäravinteilta, mutta näköjään näihin alkaa olemaan itselläkin jo kova tarve. 😀


No Comments

Post A Comment