LIIAN RAJOITETTU SOME AHDISTAA

Moikka <3

Mulla on ollut viimepäivät hieman inspiraatio hukassa sosiaalisen median suhteen. Olen lukenut näitä ajatuksia monet kerrat muiden blogeista ja somesta ja nyt on ilmeisesti mun vuoro kriiseillä oman someni kanssa. Huomasin eilen, että mua ihan oikeesti ahdisti julkaista Instagramissa kuva. Kuva josta itse tykkäsin, mutta jossa ei ollut mitään tarpeeksi ihmeellistä, että siitä välttämättä tykkäisivät muut.

Nää on sellaisia ajatuksia, mitkä aiheuttaa mussa todella suurta ristiriitaa. Olen välillä jopa ajatellut, että laittaisin toisen Instagram tilin, jonka pitäisin yksityisenä ja johon tekisin sellaista sisältöä, mitä haluan ja jossa voisin vapaasti olla oma itseni. Mutta sitten taas tuollainen tuntuu ihan naurettavalta, sillä sitä varmasti ihmiset seuraisivat enemmän mielellään, kuin jotain tylsää ”työ Instagramia”, joka on viimiseen asti harkittu, riisuttu kaikesta persoonallisuudestaan ja keksitty.

Sosiaalinen media on osa mun työtä, mutta miksi ihmeessä antaisin tämän ajatuksen rajoittaa mun sisältöä siellä liikaa? Asiakkaiden vuoksi? Trendikkyyden vuoksi? Eli että olisin samanlainen, kuin muutkin…? Munhan omien juttujen takia alunperin mua on alettu seuraamaan, miksi ihmeessä nyt toimisin eritavalla ja liian harkiten, samanlailla kuin muutkin?

Olin nuorempana paljon rohkeampi sen suhteen, mitä postailin ja mistä puhuin. Toki olin myös sata kertaa naiivimpi, mutta olinpahan sentään jotain mieltä asioista ja toin ne rohkeasti esiin. Mun pitää nyt vain rohkaistua, ja kaivaa se sama asenne jostain pelkojen alta esiin ja antaa sille rohkeudelle ohjat mun somen suhteen ja postailla fiiliksen mukaan.

Tiedän, että somet ovat menneet hurjasti eteenpäin ja tällä hetkellä on se juttu tuottaa kaunista ja harkittua sisältöä someen, mutta se ei vaan ole tippaakaa mun juttu, olla liian harkittu tai pitää feediä kauniisti kasassa, joten fuck it. Haluan tehdä omaa juttua, tai sitten en ollenkaan.

Mitä ajatuksia nykyajan some ja aihe herättää teissä? Mitä te haluaisitte seurata? Olisin ihan super kiitollinen, jos jaksaisit jakaa mulle myös sun ajatuksia aiheesta. :)

Kuvat: Natalia Oona


6 Comments
 • Irina
  Posted at 11:56h, 29 marraskuun Vastaa

  Moikka Linda! Kivaa pohdintaa tärkeästä aiheesta, itsekin kerään jatkuvasti rohkeutta julkaista sellaisia kuvia, joita minä haluan, vaikka mulla on tosiaan se alle 250 seuraajaa Instagramissa. Mua kyllä ehdottomasti kiinnostaa enemmän seurata rentoja ja kivoja postauksia, joissa ihmiset on omia itseään. En seuraa Instagramissa yhtään sellaista liian kiiltokuvamaista tyyppiä, koska mua ei vaan kiinnosta. Muistan, kun yksi suuri Instgram girl crush oli kerran laittanut kuvan, jossa hän on juuri noussut merestä ilman meikkiä ja nauraa aidosti: jäin tuijottamaan kuvaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa ja mietin vain, että se kuva oli ihanampi kuin mikään aikaisempi hänen laittamansa kuva.

  Muutenkin, olen itsekin alkanut sua seuramaan vasta hiljattain Instagramissa, vaikka blogiasi olen lukenut vuosi. Aloin seurata, koska huomasin, että sun tyyli Instagramissa on muuttunut tosi kivaksi. Vaikutat aidolta ja onnelliselta :) Jatka samaan malliin! Mua ei ainakaan kiinnosta mitkään super kiillotetut poset, vaan aidot ihmiset ja kivat kuvat, jotka on voitu ottaa vaikka roskiksen vieressä. Ihan sama! :) On kamalaa, jos joku kokee olevansa jotenkin oman Instagraminsa vanki, se on kuitenkin vain appi, johon laitetaan kuvia. Mukavaa loppuviikkoa! :)

  • lindamanuella
   Posted at 12:02h, 29 marraskuun Vastaa

   Moikka ja kiitos paljon kun jaksoit kommentoida !
   Mä tiedän mitä meinaat tolla kuvalla, mä kans itse jään aina tuijottamaan tuollaisia aitojen tilanteiden kuvia, jotka herättävät tunteita ja ajatuksia, sen täydellisen kauniin ja harkitun poseerauksen sijaan. Ja sellaista haluaisin itsekin enemmän tuottaa.
   On toki vaikeaa, kun ei ole joka hetki omaa kuvaajaa valmiina kuvaamaan, vaan tilanteet ovat jo itsessään usein luotuja. :D

   Ja kiitos paljon ihanista sanoista ! Yritetään saada se vieläkin aidommaksi ja vähemmän harkituksi… Ihanaa loppuviikkoa ja joulun odotusta myös sinne <3

 • Marjut
  Posted at 17:15h, 29 marraskuun Vastaa

  Mä kirjoittelin itseasiassa melkein samasta aiheesta eilen instastoorini puolelle, ja oon kyllä sun kanssa täysin samaa mieltä. En oo seuraillut sun elämää kauaa, löysin sut vasta sun ja nataliaoonan podcastin kautta mut mun on pakko sanoa, että oot yksi niistä harvoista jonka sisällöllä on oikeasti jotain perää ja sun juttuja on kiva kuunnella. Mä siis sanoisin, että erotu joukosta niin paljon kuin haluat, ja toivoisin että kaikki uskaltaisi tehdä niin! Mun mielestä niitä ”täydellisen feedin” instagrammeja on ihan liikaa ja niistä ei suoraan sanottuna saan vaan mitään irti. Mulla lähti itsellä ainakin kaikki sellaiset tilit omalta seurauslistalta menemään, jossa on toki kauniit kuvat, mutta ei kuitenkaan mitään persoonallisuutta.

  Jatka samaan malliin ❤️

  • lindamanuella
   Posted at 18:42h, 03 joulukuun Vastaa

   Moikka <3
   Voi KIIIITOS sikana, ihanaa kuulla että oot tota mieltä. Antaa heti itselle uskoa jatkaa omaa juttua kun kuulee tällaista palautetta!
   Haluan itse mennä ainakin omassa sisällössä vähän ajassa taaksepäin ja yritän antaa itsestäni oikeesti jatkossa enemmän muuta, kuin vain kuvia joissa pönötän ilman mitään sanomaa.
   Kiitos vielä paljon kommentista <3

 • Aino
  Posted at 09:20h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvä postaus! Itse en seuraa Instagramissa yhtäkään täydellistä kiiltokuvaprofiilia, sillä se ei ole sitä mitä kaipaan päivittäiseen elämääni. Haluan inspiroitua ihanista ja aidoista ihmisistä, joissa on jotakin samaistumispintaa. ”Epätäydellisyys” on myös se, mikä erottaa nykyään massasta ja tekee tyypistä kiinnostavan, Täydellisiä kuvia voi toki käydä ihastelemassa silloin tällöin, mutta en koe sillä olevan minulle mitään syvällisempää arvoa.

  • lindamanuella
   Posted at 18:40h, 03 joulukuun Vastaa

   Moikka ja kiitos kommentista !!:)
   Muakaan ei (ainakaan enää) kiinnosta liian tehdyt ja lavastettu feedi,
   enemmänkin kiinnostaa henkilöt ja heidän ajatukset, eivät niinkään ne hienot kuvat.
   Tuntuu, että ennen jaettiin enemmän itsestään pintaa syvemmältä asioita, kun nykyään vain jaetaan hieno, lavastettu kuva :D

Post A Comment