TOIVEPOSTAUS: TREENINI JA KUNTONI NYT

Heippa! <3

Nyt kun en enää tähtää fitness lavoille, niin multa kysytään ihan älyttömän usein,että treenaanko vielä? Se on musta jopa hauska kysymys, sillä treenaaminen on mulle yksi elämäni tärkeimmistä asioista ja uskon sen olevan aina. Saan treenaamisesta niin palon, että en koskaan luopuisi siitä vapaaehtoisesti. En siis ole missään kohtaa lopettanut treenaamista kokonaan, vaikka tyyli ja rytmit ovatkin vaihdelleet.

2017 vuoden syksyn jälkeen pidin lähes viime kesään saakka hyvin epäsäännöllisen treenikauden, kun treenasin ihan milloin sattuu. Multa puuttui mielestäni punainen lanka mun treenaamisesta ja hieman myös motivaatiota. Treenasin vain ylläpitääkseni silloista kuntoa. Epäsäännöllisyys näkyi heti kuitenkin nopeasti jaksamisessa ja mielialoissa.

MITEN TREENAAN NYT?

Nyt kesällä kuitenkin löysin kipinän uudelleen ja innostuin juoksemisesta uudestaan. Harrastin juoksua ennen fitness aikoja ja vaikka olenkin juossut kohta 10 vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti, niin nyt se on taas noussut ihan lemppariksi. Olen juossut nyt noin 5kk 4-6 x viikossa, kehittynyt siinä ihan super paljon ja jäänyt siihen täysin koukkuun. Juoksemisesta on tullut mulle uusi henkireikä, se hetki päivästä, kun saan olla itsekseni omien haaveideni ja ajatuksieni kanssa… antaa vain mennä.

Treenaan paljon erilaisia lenkkejä; välillä 5km spurtteja, intensiivisyyttä vaihdellen, välillä tasaisesti 15km hölkkäilyjä. Juoksin maanantaina cooperin testin, jossa sain 3000 mittariin. Olen juossut cooperin viimeksi 2013 keväällä, kun mulla oli ”massakausi” kisoja varten ja juoksin muistaakseni 2700. Eniten tässä uudessa tuloksessa ihmetytti se, että en edes kokenut kärsiväni, vaikka hemmetin lujaa mentiikin. Ehkä suoritukseen auttoi hyvän, noin puolen tunnin lämmittelyn lisäksi se, että mulla ei ollut aikomustakaan juosta cooperia, joten en jännittänyt tilannetta jo valmiiksi. Ennen suoritusta otin alle 4km rentoa hölköttelyä lämmittelyksi ja sen se mielestäni myös vaatikin. Viimeksi juoksin vain yhden kierroksen lämmittelyllä ja muistan, että se suoritus oli ihan kamalaa. Eli vinkkinä cooperia kokeilemaan innostuvat: lämmitelkää HYVIN!

LIHASKUNTO?

Lihaskuntoa treenaan viikossa noin 2 kertaa salilla. Käyn yläkroppaa, keskivartaloa ja jalkoja läpi, eli olen jakanut lihaskuntotreenini kahteen kertaan. Olen kuitenkin varma, että nyt ilmojen kylmetessä tulen lisäämään salitreeniä, kun lenkitkin siirtyvät enemmän sisälle.

RUOKAVALIONI?

Juoksemisen myötä multa on selvästi sulanut rasvaa ympäri kehoa ihan hyvin ja voin iloisesti sanoa, että olen tyytyväinen kroppaani tällä hetkellä. Vatsalihaksilta (vatsan seutu on mulle se ongelma-alue) saan pientä moikkailua välillä ja kehoni näyttää vahvalta ja suorituskykyiseltä. Terveeltä! En tavoittele laihuutta ja haluan ehdottomasti pitää huolta siitä, että liika aerobinen ei syö lihaksiani.

Syömistä en ole rajoittanut yhtään, päin vastoin, syön todella vapaasti. Toki mun rukavalio on aina puhdas ja koostuu terveellisistä ja järkevistä raaka-aineista, koska ruokavalio on myös yksi avain hyvinvointiin. Runko on siis aina kunnossa, ympäri vuoden. Nyt kun olen aktiivisempi, niin voin kuitenkin syödä aika hemmetisti lihoamatta ja syöminen ei myöskään ahdista, kun olo ei ole jo valmiiksi turvonnut. (Koen helposti ahdistusta aikoina, jona en liiku tarpeeksi ja olo on tukala.) Lisäksi pidän 1-2 herkkupäivää viikossa, jolloin syön mitä vain, miten paljon vain. Olen huomannut, että se auttaa mua jaksamaan treeneissä, mättöpäivien jälkeen nimittäin jaksan kaikista parhaiten ja vedän parhaimmat lenkit!

PALJON PAINAN? TAVOITE?

Painan tällä hetkellä 60kg (katsoin aamulla, niin aikalailla tasan tuo) ja 58kg on paino, jota alemmas en missään nimessä halua mennä. 63kg on paino, jossa kehoni viihtyy parhaiten, joten se taas on sellainen, mihin helposti painoni nousee aikoina, kun en liiku säännöllisesti ja sieltä se onkin taas pudonnut juoksemisen myötä.

KIINNOSTAISIKO JUOKSUVALMENNUS?

Mun valmennuksia löytyy edelleen runsaasti fitnet.fi sivustolta ja mm. fit for bikini on edelleen valmennus, jolla pääsee ihan varmasti hyvään kuntoon ja oppii syömään oikein!

Olen miettinyt, kiinnostaisiko teitä juoksuvalmennus, jossa jakaisin ohjelman, jolla saa nopeasti kohotettua juoksukuntoa sekä innostuttua itsekin enemmän juoksemisesta?

Housut: Puma / Kengät: Nike / Paita: Bershka


6 Comments
 • Aliisa
  Posted at 21:24h, 01 marraskuun Vastaa

  Mukavan monipuoliselta kuulostaa tuo juoksutreeni! Myönnän että sorrun tarkastelemaan juoksemista ”vain” juoksemisena, vaikka siihenkin saa helposti vaihtelua ilman suurempaa kikkailua 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 11:40h, 05 marraskuun Vastaa

   Moikka!
   Tosiaan juoksemista treenataan monilla muillakin tavoilla, kuin vain vetämällä samaa 45 minuutin ympyrää tai kaavaa läpi joka päivä. Vaihtelu virkistää tässäkin ja pitää lenkkeilyn monipuolisena 🙂

 • Sanna
  Posted at 17:37h, 02 marraskuun Vastaa

  Moikka! Täällä olisi ainakin yksi ohjelmasta kiinnostunut🙂 oon halunnut tosi pitkään aloittaa lenkkeilyn ja käynyt pari kertaa mutta se tyssää aina siihen, että se tuntuu älyttömän tylsältä. Tässä vois olla siis ainakin mulle loistava motivaattori siihen! Aina kateellisena katson lenkkeilijöitä ja toivon että josko itsekin innostuisi siitä vielä 😄

  • lindamanuella
   Posted at 11:40h, 05 marraskuun Vastaa

   Moiii! Kiva kuulla, sellainen olis varmasti keväälle erittäin mainio, kun lenkkikelit alkavat 🙂
   Mulla oli alunperin myös tuota tylsyys ongelmaa, mutta on myös hyvä harjoitella kärsivällisyyttä ja jumpata päätä asioissa, jotka vaativat malttia 😉
   Ja kyllä – voit treenata sitä niin, että tylsää EI kerkeä tulemaan, kun intensiivisyys ei anna sijaa asialle ja sitten välillä niitä ”tylsiä”, pidempiä lenkkejä 🙂

 • Saara Tirronen
  Posted at 13:37h, 05 marraskuun Vastaa

  Moikka!
  Tää oli mukava ja kiinnostava postaus 🙂 Oon nimittäin kans miettinyt, että miten treenailet ja syöt nykyään kun et enää kisaa.
  Sellanen kysymys tuli mieleen, että nyt kun Fitnet-sivustolla on alessa vielä huomiseen (tiistaihin) asti tarjouksessa tuo Tone up with Janni -valmennus, niin kumpaa painoluokkaa suosittelisit mulle? Aattelin siis ostaa ton valmennuksen, ja painan 59kg (ja oon 159cm pitkä), joten en tiedä kumpi painoluokka ois parempi, kun siinä valitaan joko yli tai alle 60kg. Vaikka onkin Jannin valmennus, niin kysyn nyt sulta kun tässä postauksessa tulit maininneeksi Fitnetin. =)

  • lindamanuella
   Posted at 13:44h, 05 marraskuun Vastaa

   Moi!
   Kiitos kommentista , kiva kuulla 🙂
   Painoluokkien ero on yksinkertaisesti siinä, että alle 60kg vaihtoehdossa on hieman vähemmän kaloreita (puhutaan muutamasta sadasta..) kuin yli 60kg.
   Sun tilanteessa , kun oot aika lyhyt ottaisin alle 60kg , jos tavoitteena on polttaa enemmän rasvaa. Jos kuitenkin kaipaat vain kunnon kohotusta, treeniä ja hyvää ruokavaliota, ilman sen kummemmin painonpudottamista, niin yli 60kg 🙂

Post A Comment