NIZZA – FIILIKSET JA MENISINKÖ UUDESTAAN?

Nizzasta onnellisesti kotiduttu, posket pizzasta ja aperol spritzereistä pullistuneina. Meillä oli äidin kanssa todella kivat viisi päivää Ranskassa; tuli naurettua, hömpöteltyä ja kuvattua ihan super paljon. Mun äiti on niin taitava kuvaamaan, että kuvattiin itseasiassa päivässä ehkä yhteensä max 15-30 minuuttia, mutta silti mulla on suuri kasa hienoja kuvia odottamassa. 

Meidän loma meni hujauksessa, sillä oltiin kokoajan liikenteessä. Nukuttiin suht pitkään aamuisin ja vedettiin todella hitaat aamut, jonka jälkeen painettiin sitten hyvällä energialla aina päivät purkkiin. Mentiin nukkumaankin tosin joka ilta oikeesti 22-23 aikoihin, eli ihan hyvin saatiin levättyä, vaikka olo olikin kaikkensa antanut vikana päivänä. Kun kokoajan on uutta nähtävää, niin siinä väsyy ihan erilailla kuin tutuissa maisemissa. Sekin, että käveltiin päivässä 8-10 km ja säät olivat aivan huippu kuumat, saattoi liittyä väsymiseen jotenkin :D. Aurinkoa täydeltä taivaalta, noin 30 astetta, joka päivä!

Käytiin Nizzan huipulla, Le Chateau:lla ihailemassa maisemia, josta oli todella upeat näköalat. Huipulta näki lähes koko Nizzan kaupungin ja siellä oli myös upea vesiputous. Istuin tosin siellä huipulla johonkin ötökkäpesään, sillä havahduin yhtäkkiä siihen, että mun jalat olivat aivan tulessa ja punaiset sekä kutisivat kovasti. Juoksin huipulta alas suoraan mereen ja toivoin suolaveden auttavan puremista aiheutuneeseen poltteeseen ja kutinaan. Onneksi mun äidillä oli mukana hydrokortisoni, joka lopulta auttoi edes vähän kutinaan. Ja nää kutisee vieläkin ihan törkeesti. :D

Yhtenä päivänä käytiin bussilla Monacossa, jossa oli upeiden maisemien lisäksi todella mielenkiintoisen näköistä jengiä. Oli hyvin kiristettyä naamaa, eri-ikäisiä pariskuntia, 50- vuotiaita teinipoikia ja todella tyylikkäitä ihmisiä. Kirjoitan Monacosta vielä erikseen oman postauksen myöhemmin, sillä siellä sattui ja tapahtui. :D

RANNAT NIZZASSA

Nizzan ranta ei ollut mun suosikki; super paljon roskia, ihan hirveesti vaarallista lasia kivien välissä pystyssä ja aika virtsalta haisevia poukamia. Kävin kerran pulahtamassa meressä ja sillonkin stressasin kokoajan sitä, että en vain astu mihinkään terävään roskaan. Ihmiset on kyllä niin ällöttäviä… nostettiin rannasta mm. Kaksi rikottua pullon kaulaa, jotka odottivat astujaansa kivien välissä. Jos kuitenkin haluaa rannalle, niin Nizzasta pääsee mm. 100 bussilla (joka menee myös Monacoon) lähellä sijaitsevaan Villefranche-sur-Mer:iin, jossa on aivan ihanan näköisiä rantoja ja muutenkin todella rauhallinen ja kaunis satamakaupunki. Sinne en itse päässyt tällä kertaa, mutta ens kerralla jos menen Nizzaan tai sen lähettyville, ajattelin ehdottomasti majottua sinne. Sieltä on kuitenkin vain noin 10 minuutin matka Nizzaan ja noin 20 minuuttia Monacoon.

PALVELU

Palvelu oli todella vaihtuvaa; välillä saatiin aivan ihania hymynaamoja ja mukavaa palvelua ja välillä todella epämääräistä örähtelyä ja poissaolevia kontakteja. Samalla huudellaan kavereille kun otetaan tilausta vastaan ja kesken kaiken sekoillaan eri asioiden parissa. Tuntui välillä siltä, että teki mieli pyytää anteeksi että tulit ostamaan heidän kaupastaan tai syömään heidän ravintolaansa. Myös esimerkiksi Chanelin liikkeessä sai todella epämääräistä palvelua ja hitonmoista sekoilua, kun kävin ostamassa yhdet korvikset itselleni. Tosin kaikkialta maailmasta löytyy aina niitä hyviä- ja huonoja asiakaspalvelijoita, joten ei ollut mikään poikkeus tämäkään. Kuitenkin mielestäni paljon ystävällisempää porukkaa ja lempeämpi vastaanotto turisteille, kuin vaikkapa Pariisissa

Nizzassa on mun mielestä kaikki mausteet hyvään pidennettyyn viikonloppulomaan; vain 3h lento, hyvät shoppailumahdollisuudet, helppo kaupunki kulkea, noin 30 minuutin päässä niin Monaco kuin Cannes ja 10 minuutin matka Villefranche-sur-Mer:iin. Ruoka on mielestäni perus hyvää ja todella halpaa, säät olivat mielettömät, kaupunki todella kaunis ja kuvauksellinen, mielestäni sekoitusta Italiaa ja Ranskaa. Ihmisten englanti hyvä ja ylipäätään aika turvallinen olo ja ilmapiiri, kaupungin tapahtumista huolimatta. Voisin mennä uudestaan! :) 


11 Comments
 • Saara
  Posted at 20:20h, 21 syyskuun Vastaa

  Ihana ja hyvin kirjoitettu postaus! Kauniita kuvia <3 En oo koskaan Nizzassa käynyt, mutta tää herätti kiinnostukseni sitä kaupunkia kohtaan.
  Pirteää syksyä sulle Linda! :)

  • lindamanuella
   Posted at 13:59h, 22 syyskuun Vastaa

   Moikka ja kiitos tuhannesti <3
   Kannattaa ehdottomasti käydä :)
   Kiitos ja samoin sulle :)

 • ida ihana
  Posted at 21:42h, 21 syyskuun Vastaa

  Ihania kuvia todellakin! <3 Nizzassa olen vuosia sitten käynyt, rakastin sen merta ja rantojen sileitä kiviä :) Monacoon olisi ihana päästä. Ehkä tässä olisi mulle ja poikaystävälleni ensi kevään reissu,hmmm?

  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • lindamanuella
   Posted at 13:58h, 22 syyskuun Vastaa

   Se ranta oli kyllä kaunis ja ranta bulevardia on ihana kävellä! :) Monacoon kannattaa ehdottomasti mennä käymään!

 • Ss
  Posted at 11:18h, 22 syyskuun Vastaa

  Hmm mun mielestä ruoka Nizzassa ei edes oo mitenkään halpaa. Ainakaan vanhan kaupungin alueella. Siellä Suomen hinnat kun pastasta maksat 10-15e. Toki kaupassa tuotteista riippuen edullisempaa. Mutta muuten, onhan Nizza kiva kaupunki ja maisemat kauniit.

  • lindamanuella
   Posted at 13:57h, 22 syyskuun Vastaa

   Moikka, oli siellä toki kalliimpia paikkoja ja vanha kaupunki oli huomattavasti kalliimpi, mutta me esimerkiksi syötiin salaatit, pizza, drinkit ja pullo viiniä ja kahvit niin 20-25€ pää luokkaa, mikä on mun mielestä edullista. Suomessa et saa välttämättä edes pääruokaa tolla hinnalla ravintolassa illalla. :)
   Ja esimerkiksi oltiin juuri Kreikan Mykonoksella, niin siellä oli aina dinneri per henkilö vähintään 30e pelkästään ruoat. :D

 • Jenny
  Posted at 13:22h, 22 syyskuun Vastaa

  Hyvä postaus ja ihania nää kuvat!😍 Nizza kans omalla pitkällä listalla. Mistä toi upea nahkamekko on?

  • lindamanuella
   Posted at 13:56h, 22 syyskuun Vastaa

   Kiitos !! :) Kannattaa ehdottomasti käydä!
   Mekko on Zarasta!

 • :)
  Posted at 13:27h, 22 syyskuun Vastaa

  Mistä tuo ihana vaaleanpunainen mekko on?! 😊

 • :)
  Posted at 13:27h, 22 syyskuun Vastaa

  Mistä tuo ihana vaaleanpunainen mekko on hankittu? 😊 tosi nätin näköinen!

  • lindamanuella
   Posted at 13:55h, 22 syyskuun Vastaa

   Moikka, löysin sellaisen instagram tilin, kuin third_eye_thirst sivuilta erään nettikaupan joskus, josta tilasin tän mekon, mutta nyt en löydä enää sitä sivua sieltä :( kantsii seurata vaikka niitä ja pitää silmällä, jos he taas postaavat sivustosta!

Post A Comment