LENKKIPOLKUJEN ÄRSYTTÄVIMMÄT TYYPIT

Huh miten upea päivä tänäänkin on ollut. Mun viikko on lähtenyt käyntiin juhannuksen jälkeen tehokkaasti lenkkeilyn ja töiden parissa. Tiistaina vedin todella kevyen 4km hölkän, eilen kokeilin vähän ”hurjempaa” juoksulenkkiä 8km matkalla ja tänään olen käynyt kahdella lenkillä, joista yhteensä on tullut 12km. Niistä 5km kävellen aamupäivällä kaverin kanssa ja iltapäivällä vielä 7km juoksulenkki. Mun keskiarvollinen tavoite on vetäistä säännöllisesti 5km lenkki, useimmiten juosten, mutta juhannuksen jälkeen keho kaipaili kunnon hikilenkkejä. :D

Olen huomannut, että mulle on jäänyt liikuntaa kohtaan liian ankara tapa suorittaa liikuntasuorituksia verenmaku suussa, joten olen ottanut nyt projektiksi varsinkin juoksemisessa, että en juoksisi niin hemmetin kovaa, vaan nauttisin ja köpöttelisin rennosti eteenpäin. Tällä tyylillä pidempikin matka menee kivutta ja kynnys lähteä lenkille ei ole niin suuri. Tosin olen enemmän toiminnan ihmisiä ja mua alkaa 30 minuutin hölköttelyn jälkeen kyllästyttämään, jos en saa mitään kunnon äksöniä aikaiseksi.

Rakastan lenkkeilyä ja juoksemista, koska sillä aikoinaan aloitin mun oman, enemmän tosissaan ja tavoitteellisen treenaamisen ilman joukkueita noin 10-vuotta sitten. Siitä asti oon juossut säännöllisesti 2-5 x viikossa, vaikka toki välillä onkin ollut pieniä taukoja syystä tai toisesta.

Oon juossut töölönlahtea 5-vuotta ja nää kaks tyyppiä ovat joka kesä ihastuttaneet tölikällä ihmisiä.

LENKKIPOLKUJEN ÄRSYTTÄVIMMÄT TYYPIT

Törmään yhteen todella ärsyttävään ilmiöön lähes poikkeuksetta lenkkipoluilla. Jotkut ihmiset ja kaveriporukat kävelevät lenkkipoluilla niin leveästi, ettei kukaan lenkkeilijä pääse heidän ohitseen ilman, että on pakko kiertää ojasta tai sitten vain tunkea jotenkin kiusallisesti läpi.

Samaan suuntaan menijöille vielä ymmärrys, sillä joskus ajatuspäissään ei ymmärrä, että takaa voi tulla muitakin ihmisiä samaan suuntaan ja se on täysin inhimillistä… mutta ne, jotka tulevat vastaan, eivätkä liikuta evääkään väistääkseen. Tulee niin tyhmä olo, kun alat itse siinä kieputtelemaan kroppaa jotenkin sivuttain heidän ohitseen tai väistät ojaan, koska heidän on aivan pakko maleksia eteenpäin laumassa, samassa rivissä. Niiiiin raivostuttavaa!

Viikonloppuna olis tarkoitus ottaa kevyesti. Oon super väsynyt, koska oon joutunut heräilemään joka päivä kukonlaulun aikaan, sillä haluan käydä rauhassa suihkussa ja juoda kahvia ennenkuin remppamiehet tulee 7 aamulla hakkaamaan ja poraamaan ja huutamaan ikkunoiden taakse. :D


6 Comments
 • Jenna
  Posted at 09:50h, 29 kesäkuun Vastaa

  Mä niin allekirjoitan tuon! Onneksi täällä ”maalla” on tilaa juosta ja harvemmin ilmiöön törmää.. Tsemppiä lenkkeilyyn!

  • lindamanuella
   Posted at 13:40h, 29 kesäkuun Vastaa

   Jep, niiin raivostuttava tapa :D Kiitos ja samoin sinne !! :)

 • Irina
  Posted at 13:11h, 29 kesäkuun Vastaa

  Siis tohon törmää ihan kaikkialla muuallakin kuin lenkkipolulla. En tiiä pitäiskö sit vaan itekki olla väistämättä, kun ei kenenkään pitäis joutua väistämään johonkin ojaan. Sit vaa kunnon olkapäätaklaus nii ehkä porukka alkais ottaa muut ihmiset paremmin huomioon 😁 oikeesti en ikinä varmaan kehtais tehä noin, mut aina haaveilen.

  • lindamanuella
   Posted at 13:40h, 29 kesäkuun Vastaa

   Joo, niin törmää. En tajua mikä siinä on, itselleni tulee jo refleksinä ennakoida väistöjä kun näen vastaantulevan ihmisen. :D Mulla on mennyt esimerkiksi ystäviinkin monesti hermot, jos joku on jäänyt kiireisellä kadulla hidastelemaan keskelle tietä… revin omat seuralaiseni aina ärähtäen sivuun, jos tulee joku tilanne. :D Ihan jokapäiväisiä käytöstapoja ottaa muutkin huomioon. :D

 • Leila
  Posted at 18:42h, 30 kesäkuun Vastaa

  Tuttu tunne! Sama koirien kanssa,aina saa väistää ja mieluusti vaikka tosiaan sinne ojan puolelle.
  Sitten keksin :) jos vastaan tulee ihmisiä, joista huomaa etteivät aio väistää, pysähdyn aivan paikoilleni seisomaan. Kummasti silloin minut kierretään! Toinen hyvä on, että pysähtyy ja kääntää selän.
  Tietysti näissä keskeytyy juoksu, mutta yleensä tää on silmiä avaava keino.
  Kokeileppa ens kerralla :)

  • lindamanuella
   Posted at 13:00h, 01 heinäkuun Vastaa

   Hahaa pitää kokeilla, välillä tekee mieli alkaa kysyy ihmisiltä että Ootteko nyt ihan tosissanne; yks kaista kaikille kävelijöille ja te ihan pokkana viette sen kokonaan ettekä edes yritä väistää 😂☝🏽🧐

Post A Comment