MAAILMAN HELPOIN TOFUWOKKI

[mittaustagi]

Olipas ihana viikonloppu. Lähdettiin perjantaina saareen ja vietettiin siellä muutama päivä Kasimirin ja hänen vanhempiensa kanssa. Jlo pääsi mukaan ja voi vitsi miten paljon se nauttikaan vapaudesta ja luonnossa kirmaamisesta. On myös ihanaa huomata, miten paljon Jlon elämänlaatu parantui hengitystie leikkauksen jälkeen. Jaksaminen on ihan toista luokkaa, kun happi kulkee.

Meidän piti viettää mökillä alunperin vain yksi yö, joten oltiin tietenkin varauduttu ruokapuolenkin suhteen sen mukaisesti. Päätimme kuitenkin jäädä vielä toiseksi yöksi, sillä kyllähän saaressa viettäisi vaikka kuinka paljon aikaa, varsinkin kun kelit ovat näin upeita. Olin onneksi perjantaina, juuri ennen mökille lähtöä käynyt ostamassa sunnuntaille valmiiksi kotiin tofuwokki ainekset ja onneksi myös pakannut jonkin intuition varassa ne mökille mukaan, ihan varmuuden vuoksi. Pääsinkin sitten seuraavana päivänä valmistamaan aineksista tofuwokkia koko jengille.

Kaupallinen yhteistyö: SoFine

Kävin muutama viikko sitten ”tofu koulutuksessa”, jossa opettelimme tofun valmistamista ja voin ihan rehellisesti myöntää, että en ole koskaan ennen tuota koulutusta edes kokeillut tofun valmistamista. Halusin ehdottomasti tähän SoFine tofu kampanjaan mukaan sen vuoksi, että olen ollut tämän vuoden lähes kokonaan ilman lihaa ja joka kuukausi asenteeni veganismia kohtaan vahvistuu ja kasvaa. Mun ei enää tee mieli syödä edes kanaa, jota ennen käytin lähes joka päivä proteiininlähteenä, joten uudet, kasvisperäiset proteiininlähteet kiinnostavat ja tulevat tarpeeseen. Yritän jatkuvasti opetella uusien ruokien valmistamista ja laajentaa omaa tieto-taitoani kasvisperäisten reseptien keskuudessa.

Tofu eli ”soijajuusto” on erittäin hyvä proteiininlähde esimerkiksi vaikka sen helpon kanan tilalle ja on ihan älyttömän helppo ja nopea valmistaa. Ja kun sanon, että älyttömän helppo, niin todella tarkoitan sitä. En tiedä miksi jotenkin kuvittelin sen olevan vaikeampaa.

Tofusta voi tehdä salaatteja, wokkeja, tofutortilloja tai vaikka kesäisiä grillivartaita…oikeastaan tofu käy lihan korvikkeena mihin ruokaan tahansa. Tofun kanssa on aika vaikeaa mokata, ainoastaan sen kuivaaminen ennen paistamista on erityisen tärkeää muistaa, jotta tofusta saa ihanan rapean, eikä se jää sellaiseksi löllöksi. Usein monissa lounasbuffeteissa näkee sellaista löllöä, kosteaa tofua salaatin tai wokin seassa, joka ei maistu oikeastaan miltään. Tofun maustaminen on myös tärkeää ja tofun kylkeen suositellaankin tehtäväksi jonkinlainen marinadi. Kampanjatuotteena mulla oli SoFine tofu, jonka valikoinnista löytyy jo valmiiksi ihanissa marinadeissa olevia tofuja, mikä helpottaa ja nopeuttaa sen tekemistä vielä entisestään. Makuna mulla oli inkivääri-valkosipuli, joka oli yllättävän toimiva kokonaisuus.

Valmistin valehtelematta maailman helpoimman tofuwokin, jonka avuttomammatkin kokit osaavat tehdä. Valmistukseenkaan ei mene kuin tovi ja tätä on jopa vaikeaa mokata.

TOFUN VALMISTUS

 1. Avaa paketti, valuta nesteet pois, pilko ja laita talouspaperin väliin kuivumaan. Tarvittaessa vaihda kuivat paperit tilalle. Tärkeintä tofun valmistuksessa on huolehtia, että tofu on kuivatettu kunnolla ennen paistamista. Kuiva pinta varmistaa, että tofun pinnasta tulee paistaessa kauniin kullanruskea ja rapea.
 2. Kuivauksen jälkeen paista tofu kuumalla öljytyllä pannulla.
 3. Mahdollinen marinadi lisätään tofun päälle vasta paistamisen loppuvaiheessa tai paistamisen jälkeen. Samoin mausteet. Jos sulla on jo valmiiksi marinoitu tofu, voit kuitenkin lisätä siihen esimerkiksi suolaa.

 

TOFUWOK RESEPTI (MAAILMAN HELPOIN)

 1. Kun tofut on kuivattu, paistettu ja maustettu ylläolevan ohjeen mukaan, pilko wok-vihannekset tai käytä valmiita pakaste wok-vihanneksia ja paista ne pannulla öljyssä. Lisää sekaan mausteet (itse käytin tänään suolan, pippurin ja oliiviöljyn lisäksi chiliä ja valkosipulia, limet jäi kotiin). Lisää lopuksi tofut vielä wok-vihannesten kanssa samaan joukkoon pannulle ja paista wokkia vielä muutaman minuutin ajan.
 2. Keitä nuudelit tai riisit. Wokkiin voit valita kummat tahansa oman maun mukaan.
 3. Sekoita riisi/nuudelit ja wok-vihannekset yhdessä.
 4. Lisää wokin päälle korianteri ja halutessasi cashew pähkinöitä (jotka itse unohdin kotiin…). Pähkinöitä voi myös halutessaan paistaa wokkipannulla.
 5. Enjoy.

Mun oli tosiaan tarkoitus saada reseptiin mukaan vielä limeä ja pähkinöitä, sekä ehkä ripaus soijaa, mutta koska nappasin ruoka-aineet ihan viimetipassa mukaan kotoa, niin puolet jäi tietenkin kotiin. 😀 Hyvää tääkin silti oli!

KILPAILU

Oletko tutustunut SoFine Tofuihin ja mitkä on sun salaiset vinkit tofun valmistuksessa? Minkä kanssa yleensä syöt tofua? Reseptejä ja vinkkejä otetaan vastaan! Kommentoimalla osallistut myös 50€ Keskon lahjakortin arvontaan. Tarkemmat osallistumisohjeet löydät täältä: http://saannot.indiedays.com/2018/04/23/sofine-arvonnan-saannot/

Arvonta päättyy 28.5

 


23 Comments
 • Mariem
  Posted at 22:38h, 21 toukokuun Vastaa

  Tuotteet on tuttuja. TOfu tekee smoothiesta paksumpaa eikä juurikaan maistu. Tofusta voi tehdä myös hamppariin pihvin, masuteet ratkaisee, esim savupaprika on ihan bueno! Sopii myös esim suklaavanukkaan pohjaksi jos ajaa sauvasekoittimella silkkiseksi 😀

 • Rose
  Posted at 00:08h, 22 toukokuun Vastaa

  Nämä tuotteet eivät vielä ole tuttuja, mutta vaikuttavat kiinnostavilta! Tofutortillat ovat oma suosikkini, ja maustaminen kaiken a ja o.

 • Emilia
  Posted at 07:02h, 22 toukokuun Vastaa

  Tykkään tofusta ravintolassa, koska en ole vielä osannut itse tehdä. Täytyy laittaa sun resepti testiin 🙂

 • Kira
  Posted at 07:51h, 22 toukokuun Vastaa

  Olen käyttänyt tofua vain muutaman kerran, mutta en ole osannut tehdä siitä yhtä hyvää kuin ravintoloissa. Pitääkin muistaa ottaa tofu taas kokeiluun!

 • Iina
  Posted at 08:19h, 22 toukokuun Vastaa

  Käytän useimmiten tofua just wokeissa tai sit jonkinlaisessa kookosmaitoon tehdyssä kastikkeessa. Jotain uutta vois kyllä kokeilla… 😀

 • Meeri
  Posted at 10:18h, 22 toukokuun Vastaa

  Itse en ole valmistanut vielä tofua, ravintolassa olen maistanut. Tämä resepti menee testiin tällä viikolla!

 • Laurakoo
  Posted at 10:51h, 22 toukokuun Vastaa

  Mä nimenomaan laitan mahdollisimman pitkäks aikaa tofut marinoitumaan ja sit paistelen ne kuiviksi.

 • Minttu-Maaria
  Posted at 15:19h, 22 toukokuun Vastaa

  Ei ole vielä kovinkaan tuttu tuote

 • A
  Posted at 15:25h, 22 toukokuun Vastaa

  Kaikki tofu mitä oon maistanut on ollut juuri sellasta löllöä mautonta mitälie, mutta nyt selvisi kirjoituksesta syykin siihen! Kiitos 🙂 Tästä innostuneena aioin kokeilla tätä reseptiä. Niin herkullisen näköistä 🙂

 • Niina
  Posted at 21:19h, 22 toukokuun Vastaa

  Vegenä tofu on tuttu tuote, useimmiten tulee ostettua valmiita thai spice-kuutioita, jotka mixaan lasinuudelin ja kasvisten kera. Myös jalotofusta saa tehtyä ihanan vegaanisen (ja protskupitoisen:D) moussen muussaamalla kerman ja sulan suklaan kanssa!

 • Niina
  Posted at 21:31h, 22 toukokuun Vastaa

  Pitääkin testata smoothiessa, olen käyttänyt vain salaatin ja wokin seassa =)

 • Tiia
  Posted at 22:57h, 22 toukokuun Vastaa

  Olen syönyt ja on ihan oma lemppari tofu! 😍😍 Tykkään maustaa tofun soijalla.

 • Niina
  Posted at 23:20h, 22 toukokuun Vastaa

  Vegenä tuotteet ovat tuttuja, lemppareina thai spice kuutiot jotka mixaan lasinuudelien ja kasvisten kanssa. Jalotofusta saa hyvää (ja terveellisempää!:D) moussea muussaamalla sauvasekottimella kerman ja sulan suklaan kera.

 • Airi
  Posted at 23:50h, 22 toukokuun Vastaa

  Eivät ole tuttuja nämä tuotteet mutta teen tofukiusausta usein.

 • Tinja
  Posted at 00:04h, 23 toukokuun Vastaa

  En ole oikein koskaan osannut tehdä tofusta kunnollista joten hirveän usein ei ole tullut syötyä. Kylmäsavutofusta tehty kiusaus on kyllä hyvää ja kerran tein tofua maapähkinkastikkeessa, nam.

 • Hanna
  Posted at 06:38h, 23 toukokuun Vastaa

  On tuttuja, ja tofuhan nyt menee missä vaan! Nyt kesällä kun heittää marinoituna grilliin niin aijettä! Ja kun kuivaa ja pistää uuniin, niin rapeus tulee myös kivasti.

  Itehän tykkään myös ihan raakana maustamattomasta – sitä, riisiä ja avokadoa ja ateria on vaLmis 🙂 .

 • HennaH88
  Posted at 07:46h, 23 toukokuun Vastaa

  Nämä tuotteet eivät vielä ole tuttuja, mutta vaikuttavat kiinnostavilta. Tofu en ole itse laittanut koskaan, ystäväni tekemänä syön.

 • Eliisa
  Posted at 09:33h, 23 toukokuun Vastaa

  Tykkään syödä tofua kasvisten ja riisin kanssa. Mausteina käytän usein soijakastiketta, valkosipulia ja yrttisuolaa.

 • Jenna
  Posted at 09:54h, 23 toukokuun Vastaa

  Ovat tuttuja tuotteita, näin kesällä tofua tulee käytettyä etenkin grillivartaissa proteiinin lähteenä!:)

 • Emma
  Posted at 17:20h, 23 toukokuun Vastaa

  Itse käytän lähinnä aasialaistyyppisissä keitoissa, mutta näiden kommenttien perusteella pitää nähtävästi kokeilla myös smoothien tai moussen pohjana. Ihanalta näyttää tää sun valmistama wokki!

 • Petra
  Posted at 19:55h, 25 toukokuun Vastaa

  Käytän tofua intialaisessa curryssa!

 • minttu47
  Posted at 23:09h, 27 toukokuun Vastaa

  Ei ole tuttu. En ole tehnyt vielä mitään tofusta, kiinnostaisi kyllä!

 • Eve
  Posted at 18:25h, 28 toukokuun Vastaa

  Ei ole vielä kovin tuttu tuote!

Post A Comment