PÄHKINÄT – UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

[mittaustagi]

Moikka!

Tänään aiheena nuo mystiset pähkinät, saako niitä syödä dieetillä ja mikä olisi sopiva määrä päivässä? Pähkinät ovat ihan loistava lisä ruokavalioon, sillä ne sisältävät paljon terveellisiä ja pehmeitä rasvoja sekä proteiinia, kuitua, vitamiineja ja mineraaleja, mutta ovat myöskin suurina määrinä monelle helposti dieetin kompastuskivi. Nyrkkisääntönä annostelun suhteen pidetään noin kourallista pähkinöitä päivässä, mutta tämäkin on yksilöllistä. Itse noudatan about tuota nyrkkisääntöä, mutta en kuitenkaan murehdi, jos joskus menee hieman yli, koska joskus jää myöskin hieman alle. Pyrin kuuntelemaan kehoani ja syömään energiakulutuksen mukaan.

Saimme awards viikonloppuna lahjoina kotiin vietäväksi mm. Anyday Nuts pähkinöitä ja mulla on ollut siitä asti aika monessakin muodossa pähkinöitä mun päivittäisessä ruokailussa; salaateissa, hedelmä jälkkärissä tai sitten ihan sellaisenaan. Itseasiassa taisin korvata ja täyttää meidän keksipurkin pähkinöillä. 😀 Oon ollut vuoden alusta saakka ilman lihaa, joten mun ruokailut on muuttuneet sen verran, että oon todella paljon ottanut mukaan ruokailuihin luonnollisia proteiinin lähteitä, kuten papuja ja pähkinöitä ja korvannut näillä paljon lihaa ja kanaa. Edamame pavut ovat olleet viimeaikoina ihan törkeen kovassa kulutuksessa ja nyt myös pähkinöitä löytyy paljon, varsinkin välipaloista. Anyway, nyt oon mukana myös tekemässä heidän kanssaan kamppista, joten ajattelin jakaa teillekkin mun tämän hetken lemppari välipalan!

Kaupallinen yhteistyö: Anyday Nuts

Olen edelleen ollut dieetillä ja (hyvin) pikkuhiljaa tiputellut painoa alaspäin kohti kesää. Ihan satoja grammoja/viikko tahtiin. Lähdin muutama kk sitten tähtäämään viiden kilon tiputukseen ja tällä hetkellä tavoitteeseen mulla on enää alle muutaman kilon, joten ilman minkäänlaista repimistä oon onnistunut tässä ihan hyvin. Musta tuntuu, että mulla nousi paino talvella todella salakavalasti mm. matkustelun vuoksi muutaman kilon ja huomasin sen varsinkin siinä, että vaatteet alkoivat puristamaan inhottavasti. Nyt oon onneksi palautunut siihen tilanteeseen, ettei vyötärö enää purista. 😀

Meidän taloyhtiö on julkisivurempassa ja meidän kämppä tämän ansiosta AIVAN täynnä pölyä jatkuvasti, siis ihan järkyttävä määrä ja saan joka ikinen päivä pyyhiä pölyt ja imuroida, jotta täällä pystyy edes hengittämään. Sen lisäksi kärsin todella pahasta, joka keväisestä allergiasta, joten olen ollut viimeiset 2 viikkoa aivan tukossa nenästä poskionteloihin ja joka toinen päivä tuntuu siltä, että kuumettakin pukkaisi ihan huolella, silmät vuotaa ja kurkku turpoaa. Sairastelun vuoksi onkin ollut erityisen tärkeää, että tsekkailen ruokapuolen kuntoon ja pysyn ruokavaliossa, jotta pääsen tavoitteeseeni ennen kesää.

Tottakai aina tai ainakin melkein aina, vähintään joka päivä kerran tekee mieli herkutella jollain, joten olen kehittänyt itselleni ihan super hyvän herkun, jonka syön välipalaksi välillä kerran, välillä kaksikin kertaa päivässä. 😀 Se sisältää kourallisen mansikoita, kourallisen jäisiä viinirypäleitä (jäiset viinirypäleet on ihan best!), yhden kiivin, puolikkaan pienen banaanin ja 10-15 g pähkinöitä. Lisään myös sekaan hieman himalajan suolaa ja joskus sekoitan myös mukaan ison ruokalusikallisen raejuustoa, riippuen siitä, onko nälkä kovempi. Ihan super hyvää, kevyttä ja todella helppo ja nopea valmistaa! Tuon 15g jälkeen jää hyvin vielä toinen annos esimerkiksi salaattiin tai toiseen jälkkäriin pähkinöitä. 😀

ANYDAY NUTS

Mä en ollut ennen tiennyt tästä brändistä ja on ollut ilo tutustua tuotteisiin, sillä kerrankin löytyy pähkinäpusseja, josta löytyy ensinnäkin mun ihan lempparit välipalapähkinät; cashew ja manteli (joita asiakkaillekkin aina suosittelen) ja sen lisäksi pähkinät ovat kuivapaahdettu ilman öljyä! Lähes kaikki pähkinät on aina ylimaustettuja tai lillutettu rasvassa, mikä vie sen terveellisyyden ja järkevyyden joka päiväisestä ruoka-aineesta ja tekee niistä lähinnä sipsimäisiä ja enemmänkin niihin herkkupäiviin sopivia. Pähkinöissä jo itsessään on paljon rasvaa (hyvää sellaista!), joten niiden paahtaminen öljyssä ei ole mielestäni mitenkään tarpeelista.

Anyday Nutsilta löytyy käteviä pienempiä ja isompia pusseja erilaisiin hetkiin, jotka voi myös sulkea avaamisen jälkeen, jolloin pähkinät eivät leviä sinne laukun pohjalle. Brändiltä löytyy myös erilaisia pähkinäsekoituksia ja joissakin pusseissa on mukana pähkinöiden lisäksi ripaus suolaa.

PÄHKINÄ VAARA?

Pähkinät on todella kätevä ja järkevä välipalavaihtoehto, joita on helppo pitää mukana pitkin päivää. Olkaa kuitenkin tarkkoja, sillä suositeltu yksi kourallinen pähkinöitä päivässä muuttuu helposti pariksi-kolmeksi kouralliseksi 😉 Pähkinät ovat todella hyviä ja koukuttavia, joten pähkinöiden ylisyönti suosituksen mukaan on ollut monilla munkin valmennettavilla syy siihen, miksi esimerkiksi paino ei putoa dieetillä. Pähkinät ovat äärimmäisen terveellisiä, mutta myös todella energiapitoisia, joten pussi päivässä ei välttämättä ole kovinkaan sopiva määrä kenellekkään. Oikeissa määrissä kuitenkin ihan lyömätön terveyspommi!

 

KILPAILU!

Anyday järjestää kilpailun Instagramissa, johon voit osallistua postaamalla kuvan omasta pienestä arkisesta hetkestä tägäämällä kuvaan @anydaynutsfinland #anydaynuts #arjenpieniinhyviinhetkiin. 10.5. mennessä kuvansa julkaisseiden kesken arvotaan kotisiivouslahjakortti, joka kelpaisi ainakin mulle tällä hetkellä ihan täydellisesti tänne rempan keskelle. Ei silti perinteinen keväytsiivouskaan jonkun toisen tekemänä tänä vuonna yhtään huono olisi… 😀 Käykää ihmeessä osallistumassa kilpailuun! 

Ohjeet kilpailuun löytyy täältä!

 

 


2 Comments
 • Peppi
  Posted at 20:38h, 26 huhtikuun Vastaa

  Hei! Mistä toi sun ihanannäköinen poolopaita on? 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 11:41h, 28 huhtikuun Vastaa

   Moikka !:) Se on ostettu ginatricotista joskus 4 vuotta sitten varmaan 😀 Mutta luulis että tollasia aika klassisia valkosia pooloja löytyy vähän väliä mistä vaan , netistä viimeistään jos ei jaksa lähteä metsästämään 🙂

Post A Comment