VINKIT DIEETIN ALOITUKSEEN!

Moikka!

Hei pian on pääsiäisloma! Rehellisesti sanottuna mä en koskaan pysy näissä lomissa kartalla, koska mulla harvemmin on mitään normaaleja

loma-aikoja, vaan mun duuneissa tehdään päivästä tai pyhästä huolimatta töitä, jos tarve niin vaatii. Hyvä puoli on sitten se, että joskus voi olla vaikka maanantaina vapaata ja reissuja varten pystyy kikkailemaan iisimpiä viikkoja tekemällä töitä ennakkoon valmiiksi. :)

Hei mä oon super hyvällä päällä! Ihan vaan siksi, että olo on taas todella oma itseni syksyn hölläilyjen jälkeen ja painoni pudonnut niihin lukemiin, missä on mukava ja itsevarma olla. Painan tällä hetkellä saman verran kuin viime kesänä, mutta koska en tietenkään ole nyt treenannut niin paljon voimaa tai kasvattanut lihasmassaa samalla tavalla kuin viimevuonna, (koska en ole menossa niitä mihinkään lavalle esittelemään) ja hieman muuttuneen kehonkoostumuksen vuoksi tavoitteeni on tiputtaa vielä 2kg kesään mennessä. Mulla on siis muutama kuukausi aikaa repäistä 2kg rasvaa kropasta, eli ei tarvitse ainakaan panikoida onnistumista. :D Toki mieluusti tiputan ne asap ja sen jälkeen keskityn kehon muokkaamiseen vielä enemmän ilman dieettiä.

HUOMAAKO MUUT ERON?

Rehellisestihän tässä on kyse ihan muutamasta rasvakilosta mitä oon tiputellut ja tiivistellyt kroppaani. Mun poikaystävä ei oo huomannut mitään eroa, vaikka musta mun naama on heti kaventunut ja viime kesän nahkahousut menee upeesti taas jalkaan. :D Näissä projekteissa kaikista tärkeintä on juurikin se, että itsellä on kevyt ja hyvinvoiva olo, eikä sulle tule tukala fiilis vaatteissa, joita haluat pitää.

Mä oon tehnyt tän koko projektin pitkälti ruokavaliolla, mutta oon nyt käynyt taas 4 x viikossa tekemässä 30-40 minuutin rasvanpolttotreenin. Todella simppeli juttu ja kaikki on hyvin pitkälle päästä kiinni. Eka viikko on varmaan vaikein, kun tuloksia ei näy, mutta kun jaksaa olla stressaamatta ja pitää tavoitteet mielessä 2-3 viikkoon, niin omat onnistumiset alkavat tuomaan lisää motivaatiota hommaan.

TÄRKEIMMÄT AVAIMET DIETTAAMISESSA?

Ennen dieettaamista tai mitä tahansa kehoon kohdistuvaa projektia, jossa tavoitteena on muutos johonkin suuntaan, on muutamia perus juttuja, joita tulee ottaa huomioon.

 • Tiedosta realistinen kulutuksesi.
 • Mieti rehellisesti, kuinka usein olet valmis liikkumaan.
 • Tavoite?
 • Nuku hyvin.
 • Vältä stressaamista.
 • Juo paljon vettä.
 • Syö mahdollisimman yksinkertaisesti ja puhtaasti, tee itse ruokasi.
 • Älä käytä vain yhtä mittaria, kuten vaakaa, vaan ota myös kuvia, kokeile mahdutko tavoitefarkkuihin ja seuraa peilikuvaasi. Mittanauha on myös hyvä ja toimiva mittari, itse en tosin ole koskaan mitannut itseäni. :D
 • Älä mieti liikuntaa vain pakollisena dieetin suhteen. Todellisuudessahan ruokavalio on kaiken perusta ja liikunnalla vain lisäät hieman kulutusta ja nopeutat rasvanpolttoa, (tai muokkaat kehoasi haluamaasi suuntaan). Siksi on hyvä löytää harrastus, josta nauttii.  Huomioi tavoite! Jos tavoite on vain pudottaa painoa ja kohottaa kuntoa, lähes mikä tahansa liikunta toimii hyvin. Jos taas tavoite on muokata kehoa (kapea vyötärö, leveät hartiat, pyöreä peppu…), silloin lajivalinta on tärkeämpi.
 • Älä lannistu jos et ekoilla viikoilla huomaa eroa. Keholla on tapana ottaa hieman aikaa käynnistyäkseen ja ”luopuakseen” painosta, jossa sen on mukava olla pitämällä nesteistä kiinni. Monilla saattaa paino ja rysähtää monta kiloa kerrallaan, kun taas joillakin se laskee tasaisesti kokoajan. Itse edustan tätä ensimmäistä vaihtoehtoa. Liikunta ja lihasten rasittaminen saa myöskin kehon keräämään palautumisvaiheessa nestettä itseensä, joten joskus kovan treenin jälkeen paino saattaa nousta. Mulla voi jalat kerätä yli kilon nestettä jalkatreeneissä. Ole kärsivällinen, rasva kyllä palaa kokoajan jos sulla on oikeasti toteutettu suunnitelma.
 • Laadi järkevä suunnitelma valmentajan kanssa ja noudata sitä!
 • Kuuntele kehoasi ja raportoi oloista myös mahdolliselle valmentajalle.

Meikä lähtee nyt vetämään salille juoksutreenit. Oikein kivaa pääsiäistä kaikille <3

 


4 Comments
 • Satu
  Posted at 15:49h, 02 huhtikuun Vastaa

  Moikka!
  Millaista rasvanpoltto treeniä teet? Käytkö sen lisäksi vielä salilla tekemässä treenit? Mietin mikä olisi itselleni hyvä vaihtoehto kun pitäisi pudottaa painoa noin 3kg, että alottaisinko nyt tekemään vain jotain rasvanpoltto tyyppisiä treenejä ja pitääkö sen lisäksi vielä käydä salilla normaalisti 3-4krt viikossa? Ei kyllä aika riitä itselläni ehkä moiseen kun on vielä lapsia 🤔

  • lindamanuella
   Posted at 08:39h, 03 huhtikuun Vastaa

   Moikka,
   Todella paljon HIIT ja kuntopiiri tyylisiä treenejä, joita oon tänne blogiinkin muuten koonnut jonkin verran tänäkin vuonna, jos kiinnostaa lukaista :)
   HIIT on mulle toimivampi, kun haluan ja kaipaan treeniä, jossa tuntuu ja tapahtuu. :)
   Jos haluat polttaa rasvaa niin kulutus + ruokavalio oikeaan suhteeseen, lisänä liikunta on extraa ja saattaa nopeennuttaa prosessia. Kehon muokkaukseen tähtäävät tavoitteet vaativat tietenkin sitten kuntosalia ja treenaamista !

 • 😊
  Posted at 06:25h, 03 huhtikuun Vastaa

  Hei Linda.
  Olet lupaillut tehdä treeneistäsi enemmän postauksia, olis kiva jos tekisit ihan video pätkiä (tai vaikka koko videon) sun eri treeneistä. Kitti ja hyvää kevättä 😊

  • lindamanuella
   Posted at 08:39h, 03 huhtikuun Vastaa

   Moikka,
   Pitäis ehdottomasti päästä sille levelille, että pääsis kuvaamaan omia treenejä. :)

Post A Comment