MATKUSTELUA BUDJETILLA

Moikka!

Ystävänpäivä oli todella onnistunut. Käytiin vielä illalla edellisessä postauksessa mainitsemallani dinnerillä Masu nimisessä raflassa, jossa ruoka on aasialaistyyppistä ja vaikka ravintola on rennompi kuin esimerkiksi vaikkapa kaikkien rakastama Gaijin tai Bronda, on Masu mun mielestä todella kiva ja tunnelmallinen sekä sopii hyvin myös hienompiinkin iltoihin. Suosittelen ehdottomasti! Hintataso on myös kohtuullinen, joten Masu sopii vähän pienempään budjettiinkin loistavasti. Ruoka on myös niin täyttävää, että alkupalakeiton ja muutamien eri sushien jälkeen kirjaimellisesti vyöryttiin himaan vertailemaan vatsoja. :D Mulla käy silti lähes joka kerta aasialaisissa rafloissa sama homma; innostun kokeilemaan vähän kaikkea, ja puolessa välissä tajuan, että tulen olemaan pian todella pahassa ähkyssä. :D

Ihanien rakkauskirjeiden lisäksi sain vielä Kasimirilta lahjaksi Love letters of great men – kirjan, joka on täynnä romanttisia rakkauskirjeitä suurten, historiallisten miesten kirjoittamina. Olen joskus maininnut hänelle ohimennen, että haluaisin kovasti löytää tämän kirjan, mutta en ole koskaan törmännyt siihen missään. Sitä kun ei taida löytyä suomeksi. Nyt mulla on kaksi ihan super hyvää kirjaa, joita himoitsen jatkuvasti. Voisin päivät pitkät kököttää sängyssä niiden parissa. Mulla on kuitenkin aika heikko keskittymiskyky ja ”joudun” lukemaan aina suhteellisen pienissä pätkissä, ehkä 30min-1h kerrallaan ja sitten on pakko pitää taukoa, jotta jaksan keskittyä tekstiin.

MITEN NUORILLA ON VARAA MATKUSTELLA?

Ollaan oltu nyt aika paljon reissaamassa. Kalifornia oli työreissu, mutta Pariisissa ja Dubaissa on tullut käytyä alkuvuodesta ja molemmat todella pienillä budjeteilla. Kerroin aikaisemmin, että bongasin meidän Pariisin lennot 80€/pää Black Friday tarjouksista ja yövyttiin kavereilla, joten rahaa ei mennyt sen enempää, kuin menisi kotonakaan, jos ei metrolippuja ja lentolippuja lasketa. Ostin myös itselleni Champs Elysees kadulta jo pitkään haluamani Guccin vyön, mutta muuten ei tullut tuhlattua mihinkään ylimääräiseen. Kokattiin Pariisissa paljon kotona ja käytiin kerran hienommin syömässä Buddha Bar raflassa (jonne suosittelen menemään, jos vierailee maassa josta kyseinen rafla löytyy!), mutta silloinkin oltiin syöty aika hyvin jo himassa, joten lähinnä vedettiin muutamat lasit viiniä ja vähän sushia ja nautittiin hyvästä seurasta kavereiden kanssa.

Mites sitten tämä Dubain reissu? Seuraan aika paljon lentodiilejä ja bongasin heidän sivuilta marraskuussa 150€ suorat lennot per henkilö Norweigianilta ja vieläpä samalle ajalle, jolloin oli myös Kasimirin synttärit. Ajattelin, että olisi mukavaa lähteä synttärireissulle yhdessä jonnekkin lämpimään. Ostin lennot meille ja etsin jonkin aikaa jotain kivaa hotellia, joka olisi hyvällä paikalla ja hyvällä hinnalla. Varattiin Marinasta todella kiva, ei mikään spessu, mutta ihan meille riittävä hotellihuone, joka oli noin 500e yhteensä molemmilta/viikko. Hotelli oli todella pienien kävelymatkojen päässä rannalta sekä Marina Mallilta ja lisäksi huone oli hyvällä keittiöllä varustettu. Meidän vieressä oli suuri marketti, josta käytiin hakemassa perus ruokatarvikkeet huoneeseen ja tehtiin suurimmaksi osaksi safkat itse. Mä tykkään tosi paljon siitä, että tekee matkustaessa myös omat safkat. Sillon tietää, mitä syö, kun valmistaa ruoat itse. Siinä myös säästää todella hyvin, jos ei halua joka päivä syödä mitään halpaa pikaruokaa tai vastaavasti maksaa 50-100e/ravintolaillallinen.

Synttäripäivänä käytiin syömässä Pier 7 ravintolan Asia Asia:ssa (suosittelen!) ja se oli tietenkin heti muutama satanen viinien kanssa. Ravintola oli ikäänkuin meren päällä ja todella upea paikka hienommalle dinnerille. Olin tilannut synttäri yllätykseksi suklaakakku-jäätelö setin Kasimirille, mutta tarjoilijat toivat jälkkärin mulle ja lauloivat mulle hyvää synttäriä. :D Naurettiin ihan kyyneleet silmissä siinä vieressä asialle, vaikka kaikki muut luulivat, että olin niin iloinen tästä yllätyksestä…

Tuon kalliin dinnerin vastapainoksi oltiin muuten edellisenä iltana syöty nuudeleita ja keittoa hotellissa. :D Naureskeltiinkin jälkeenpäin asialle, että tää on sitä balanssia. Toisena päivänä menee pari euroa, toisena muutama satanen.

Viihdyttiin myös monta päivää Zero Gravityn altailla, jossa on mun mielestä super hyvä hinta-laatu suhde, jos verrataan vaikka naurettavan kalliiseen Nikki Beach beach clubiin, jossa saa ainakin Espanjassa maksaa muutamasta sämpylästä satasen :D Zero Gravityyn maksaa noin 70€ kahdelta henkilöltä sisään ja usein se sisältää noin 30€ juoma/ruoka kredittiä ja torstaisin tytöt saavat viini/skumppa pullon ilmaiseksi, sekä hedelmiä hedelmä baarista niin paljon kuin jaksaa. Vedettiin siellä myös perjantaina free flow brunssi, joka oli noin 70€ pää ja sisälsi rajattoman määrän alkoholia ja ruokaa. Ei siis missään nimessä suomalaisille suunniteltu konsepti, sillä meitä oli muutama kaveri messissä ja pöydät tulvivat drinkeistä ja viinistä. :D

Ei ostettu reissulta mitään vaikka käytiinkin pyörimässä ostoskeskuksissa ja otettiin mukaan ainoastaan käsimatkatavarat. Meillä oli myös Pariisissa vain käsimatkatavarat mukana. Olen päässyt sen vaiheen yli, kun reissuun tarvitsi vielä raahata kymmenet eri kengät ja asukokonaisuudet, sillä fakta on se, että vietän koko loman lähes samoissa vaatteissa tai bikineissä. Yhdet hienommat vaatteet ja korkkarit, sekä rantavaatteet ja mukavat arkeen sopivat vaatteet riittää mainiosti. Meikkejäkin raahasin ennen muutaman kilon verran, kun nyt riittää käytännössä pelkkä ripsari, jos edes jaksaa meikata.

Kasimirin demostraatio instagram poseista laukun kanssa… :D

  

Viimeisenä päivänä vierailtiin myös kavereiden hotellissa FIVE Palmissa, joka on aivan super upea. Dubai on maa, johon rahaa saa palamaan todella helposti, mutta jos haluaa käydä edullisesti rantalomalla ja loikoilla poolilla, eikä vaivu mihinkään ostomaniaan ostareilla, niin kyllä siellä pienemmälläkin budjetilla pärjää loistavasti. :) Mä oon itse käynyt Dubaissa nyt 4 kertaa, eikä se enää saa mussa aikaan sellaista niin suurta pinnallista wow- sekoamista, mitä ensimmäisillä kerroilla. Mua ei kiinnostai siellä hirveästi mikään muu kuin se aurinko ja upeat maisemat. Siellä on paljon kivaa tekemistä ja näkemistä.

Se on loppujenlopuksi ihan sama missä päin maailmaa on, niin seura ja oma asenne on se, mikä siitä matkasta (ja omasta arjesta ylipäätään) tekee hyvän. Mulle tuli todella surullinen fiilis esimerkiksi Pariisissa Champs Elysees-kadulla siitä näystä, kun pienet lapsetkin kantoivat loputtomia määriä Guccin, Vuittonin ja Chanelin ostoskasseja ja mököttivät super kalliissa kahvilassa naama väärinpäin ja yhä todella tyytymättöminä, sillä olivat niin turtuneita. Vaikka itsekin tykkään panostaa merkkeihin, niin haluan kuitenkin olla hemmetin innostunut siitä kalliista ostoksesta minkä silloin tällöin teen, enkä kyllästyneenä istua naama väärinpäin tuhansien eurojen ostosten kanssa, koska mikään ei tunnu enää miltään. Materiaalia on loputtomasti ja jos sillä yrittää tehdä itsensä onnelliseksi, tulee todennäköisesti epäonnistumaan. Aina tulee uusia, aina jollain on enemmän kun sulla ja kun sä saat sen yhden, haluat jo toisen. Se on ikuinen kierre. Merkkeihin täytyy mielestäni osata asennoitua hieman huumorilla; joo, ehdottomasti ovat usein hintansa arvoisia, upeita, kalssikoita ja arvokkaita sekä kestävät toivottavasti ikuisuuden, mutta ei se sua ihmisenä yhtään paremmaksi tee mikä laukku sulla on. :D

Mun ei tarvii ottaa mukaan hirveesti vaatteita, sillä pöllin aina poikaystävän kledjut. :D

 

 


10 Comments
 • Satu
  Posted at 01:16h, 17 helmikuun Vastaa

  Pakko sanoa, että sä loistat nykysin ulkoisesti ja sisäisesti todella kirkkaana! Oon seurannu vuosia sun blogia, varmaan aikalailla niistä alkuajoista lähtien. Oon aina tykänny susta, mutta varmaan tässä matkan varrella on itse kukin kasvanut, ja erityisesti nyt tykkään sun tasapainoisesta, maanläheisestä olemuksesta ja ajatuksista! Sun ulkonäkö on nykyisin niin fresh ja ajatukset fiksuja ja osaat ilmasta ittees jotenkin positiivissävytteisesti ja kauniisti!
  Kivaa kevään jatkoa!<3

  • lindamanuella
   Posted at 14:16h, 17 helmikuun Vastaa

   Olipas todella ihana ja sydäntä lämmittävä kommentti, kiitos tuhannesti ❤️ Kaikkea hyvää myös sulle ja ihanaa kevättä ! 😊

 • Anna
  Posted at 12:20h, 17 helmikuun Vastaa

  Täysin samaa mieltä ! :)

  • lindamanuella
   Posted at 14:15h, 17 helmikuun Vastaa

   ❤️❤️

 • Sara
  Posted at 07:27h, 18 helmikuun Vastaa

  Yhdyn Sadun kommenttiin! Oon ihaillut sua aina, ihan blogger-blogisi alkuajoista lähtien, mutta nyt oot jotenkin ihan super fresh! Oot niin luonnonkaunis ja tummat piirteet tekee sen, että et oikeesti tarvitse meikkiä näyttääksesi upealta. Muutenkin susta paistaa nyt se, että oot superonnellinen, kaikkea hyvää teille! :) <3

  • lindamanuella
   Posted at 18:09h, 18 helmikuun Vastaa

   Moikka, pakko sanoa heti että sun nimen jotenkin tunnistankin sähköpostista, olen varmasti törmännyt ennenkin siihen ! :D Mutta kiitos tuhannesti ihanasta kommentista <3 Olen todella onnellinen kyllä tällä hetkellä ja ihanaa kuulla että se näkyy :)
   Sulle myös kaikkea hyvää <3

 • Petra
  Posted at 12:13h, 20 helmikuun Vastaa

  Oon täysin samaa mieltä ylempien kommentoijien kanssa! Oon aina tykännyt susta ja sun blogista, mutta musta tuntuu että oot viime aikoina puhjennut siihen tunnettuun kukkaan! Sisäisesti, mutta se kyllä näkyy yhtä lailla ulkoisesti. Tulee tosi hyvä mieli nähdä onnellisuus susta. 😊 superihanaa kevättä sulle ja myös sun poikaystävällesi, pitäkää toisistanne huolta ❤️

  • lindamanuella
   Posted at 19:58h, 20 helmikuun Vastaa

   Kiitos sinäkin ihana super kivasta ja mieltäylentävästä kommentista <3 Olette kaikki ihan kultaa!
   Samoin sulle kaikkea hyvää ja ihanaa kevättä <3 Sieltä se kesä taas tulee !!

 • Vilma
  Posted at 15:51h, 07 maaliskuun Vastaa

  En yleensä kommentoi blogeihin, mutta nyt on pakko. Ihan mahtava postaus, yleensä saa lukea bloggareiden ulkomaanreissuista joihon tavallisella tallaajalla (saatika nuorella opiskelijalla) ei olisi ikinä rahaa. Yleensä vielä pröystäillään jollain blogiyhteistyönä saaduilla majoituksilla ja ravintolaillallisilla. Tämä oli ihanan maanläheinen, aito ja rehellinen postaus, jossa oli paljon esimerkillistä ja ihailtavaa pohdintaa! aito onnellisuus kun ei tule materiasta eikä rikkauksista, vaan ihan muualta. ja sinä olet selkeästi aidosti onnellinen tällä hetkellä ja se välittyy. <3 jatka samalla linjalla!

  • lindamanuella
   Posted at 14:04h, 09 maaliskuun Vastaa

   Oon samaa mieltä, vähän enemmän kaivattaisiin varmasti tässä skenessä sitä mitä sieltä super starauden takaa löytyy , vaikka hienoja töitä ja reissuja ja asioita saadaankin tässä ammatissa paljon tehdä ja sekin on upeaa :)

Post A Comment