LAIHDUTTAMINEN ON NIIN HELPPOA!

Moikka!

Otsikko voi joidenkin mielestä olla ehkä hieman provosoiva. Tiedän, että monet kamppailevat painon kanssa ja monista tuntuu että ovat ikuisesti dieetillä. Osalla on terveyden kanssa ongelmia, jotka vaikuttavat onnistumiseen, mutta monien ongelma on kuitenkin siinä, kun ei tehdä dieettiä kerralla kunnolla.

Vedät viikon todella hyvin, paino putoaa 500g-1kg onnistuneen viikon aikana. Olet treenannut 3 salia ja 3 aerobista ja fiilis on onnistunut. Sitten tulee viikonloppu, lähdet ulos juhlimaan, seuraavana päivänä itsekuri on täysin tuntematon asia ja syöt vähän mitä sattuu. Maanantaina puntari näyttää taas +500-2kg ja taas teet koko viikon duunia, jotta se laskisi ja viikonloppuna taas sama homma… Kuulostaako tutulta?

Olen myös lueskellut jodelin laihdutus kanavaa ja olen aika kauhuissani siitä, miten vääristynyt kuva siellä on naisilla kulutuksistamme. Todella moni ihmettelee, miksi ei laihdu, vaikka syö ”VAIN” 2500-3000kaloria päivässä. Herranjumala, mä en syö 2500kaloria edes pahimmilla bulkeillani. Joskus vedin hetken 3000 kaloria ja meinasin haljeta siitä ruoan määrästä! Ja kyllä, paino nousi! Jos sä oikeasti syöt puhtaasti, on yli 2000 kaloria päivässä perus naiselle suuri määrä. On sitten asia erikseen, jos vedät oliiviöljyä lusikallisia ja elät avocadoilla, jolloin +3000 kaloria tulee helposti, mutta harva mimmi, edes urheilija hyvällä lihasmassalla ei kuluta niin paljon päivässä, että polttaisi ihan hirveesti rasvaa 3000 kalorilla päivässä.

Mä en ole itse vuosiin laihduttanut. Olen polttanut rasvaa ja pyrkinyt samalla säilyttämään lihasmassaani. Se on todella hidasta kikkailua, koska siinä täytyy olla todella tarkka makroista, ruokailurytmistä, treenien ajoittamisesta, mahdollisista lisäravinteista, unesta, stressileveleistä, palautumisesta, hormonitoiminnasta… Laihduttaminen taas, no, se on mun mielestä ihan naurettavan helppoa. Kuluta enemmän kuin syöt.

Mä päätin viime lauantaina, että lopetan nyt tuon kikkailun ja ihan rauhassa tiputan painoa tavoitepainooni. Mulla on sen verran lihasta, että en nyt stressaa siitä, haluan vain olla kevyempi ja katsotaan sitten mitä keksii. Maanantaina painoni oli kaksi kiloa vähemmän kuin Lauantaina ja tänään vedin farkut jalkaan, jotka olin asettanut kesän tavoitefarkuiksi. Ne menivät mulle just ja just päälle Pariisissa ja olivat nyt jopa vähän isot.

Haluan vertailuksi sanoa, että mulla tippui viime keväänä, kun treenasin kisoihin muutaman kilon paino ehkä kuukaudessa. Fitneksessä kun ei kilpailla siitä, kuka on laihin tai kevyein, vaan paino ja sen putoaminen ovat ainoastaan suuntaa näyttäviä työkaluja.

Laihduttaminen on, kuten myös kehonkoostumuksen muuttaminen, 100% päästä ja omasta päätöksestä kiinni. Silti voit pitää herkkupäivän kerran viikossa, mutta valitse, juotko muutaman lasin viiniä vai syötkö pussin karkkia yhtenä päivänä viikosta. Kulutusta on hyvä lisätä, se että miten, ei ole niin tärkeää, kun tavoitteena on vain pudottaa painoa eli laihtua. Mä olen juossut jokapäivä vähintään 5 kilometriä, maanantaina tosin juoksu tuntui sen verran kivalta että vedin 12 km ! 😀  Mulla on oikea nilkka vuosia sitten vammaantunut ja sen vuoksi eilen pyöräilin ennen illan jalkatreeniä ja kävelin 5km päivällä, jotta nilkka saa välillä lepoa juoksemisessa aiheutuvasta tärähtelystä.

Pakko sanoa vuosia fitness tyyppisesti dietanneena, että voi juma miten helppoa painon pudotus ja perinteinen laihdutus onkaan, jos olet toimintakykyinen ja terve! 😀


40 Comments
 • emma
  Posted at 21:54h, 31 tammikuun Vastaa

  ymmärrän sun pointin tässä kyllä sinänsä, mutta tää teksti oli mun mielestä muotoiltu vähän niin, että tuntuu kuin tarkoittaisit (hieman liioiteltuna tässä nyt) että ”tepäs ette tiedäkään kuinka vaikeaa MINULLA on, teidän kaikkien ongelmat voi ratkaista tosi helposti, ootte vaan tyhmiä kun ette osaa” 😀 vähän jotain myönnytystä olisi aina mielipideteksteissä hyvä antaa.

  ja en tarkoittanut tätä kommenttia ikäväksi tms, mutta musta tää oli vain vähän turha julkaisu. muuten oon tykännyt sun sisällöstä kyllä tosi paljon!

  • lindamanuella
   Posted at 12:04h, 01 helmikuun Vastaa

   Moikka,
   kirjoitinkin alkuun että voi kuulostaa vähän ärsyttävältä ja se oli tarkoituskin.
   Olen valmentanut monia vuosia, dieetannut itse vuosia, seurannut muiden dieettejä ja väitän, että todella monesti painon pudotus ongelmissa on kyse joko siitä, että dieetataan ikuisuus sitä muutamaa kiloa (jep, itsekin olen tätä tehnyt) koska ei keskitytä tavoitteeseen tai haluta sitä tarpeeksi/olla valmiita näkemään vaivaa.
   Tiedän, että se on vaikeeta joillekkin ja sen vuoksi en haluakkaan edes ammattini puolesta olla se, joka taputtaa selkään ja antaa luvan märehtiä itsensä kanssa siinä, että se on ”niin vaikeaa”. Mun tarkoitus on hieman potkia pyllylle ja motivoida etsimään se päättäväisyys, ei toisinpäin. 🙂

 • Helpossa? epäonnistuja
  Posted at 23:14h, 31 tammikuun Vastaa

  Moi.

  Päätin syksyllä aloittaa ”Vuoden päästä huippukunnossa projektin”. Olen aina syönyt terveellisesti ja liikkunut paljon. Irtokarkit ovat suuri intohimoni ja heikkouteni. Ja karkeilla olen kasannut itseeni muutaman lisäkilon… Mitään muuta herkkua en juuri syö koskaan. En edes pullamössöleipää. Limppareita ym. en juo. Olen myös absolutisti. Aiemmin olen pitänyt rasvaprosentin alhaalla juoksemalla. Muutama vuosi sitten alkoi akillesjänne temppuilla ja juokseminen jäi. Nyt jänne ei vaivaa ja olen ottanut juoksupätkiä mukaan kävelyyn. Jotenkin aristan pitkiä juoksulenkkejä (pelkään akillesjänteen taas turpoavan).

  Lokakuussa siis päätin, että nyt loppuu lähes jokapäiväinen karkin mässytys. Ruokavaliolle en tehnyt muuta. Karkkia syön nyt kerran viikossa n.100 grammaa. Salitreenit pidin myös entisellään (olen käynyt 4 Krt/ viikko jo vuosia), lisäsin vain aerobista treeniä yhdestä viikkolenkistä kolmeen (n. 1h kävelyä+juoksua/krt). Ja kuinkas kävikään. Projektia on takana 4 kk ja painoa on tullut lisää 3 kg ja vatsa röllöttää kuten lokakuussa. Aerobinen kunto on noussut ja painolukema on noussut myös tankoon!

  Miten näin helpossa asiassa kuin laihdutus/painonpudotus/kiintrytyminen voi epäonnistua? Ja mä en ihan oikeasti mitään moskaa (no, joo niitä irttareita) suuhuni laita. Ruokani teen alusta loppuun itse, En syö edes valmissalaattien sokeroitua kanaa.

  Nyt olis hyvät neuvot tarpeen!

  • lindamanuella
   Posted at 12:10h, 01 helmikuun Vastaa

   Moikka!

   Olisi mielenkiintoista nähdä esimerkiksi viikolta sun ruokavalio, rehellisesti. Kuinka isot annokset, miten käytät rasvaa (esim jotkut paistavat todella runsaassa rasvassa ja lisäävät vielä päälle kastikkeita/öljyjä), mitä ruoka-aineita käytät ja missä suhteessa, kuinka paljon napsit sieltä täältä ja kuinka rankkaa sun arki on kulutuksen puolesta ruokavalioon nähden. Ja onko sulla ollut ennen painon kanssa ongelmia, millainen sun ruokailurytmi on ollut, toimiiko keho vai oletko esimerkiksi säästöliekillä jolloin keho varastoi kaiken?

   Todella moni ”salityttö” ylisyö, mäkin oon välillä syönyt ja vaikka oon tehnyt 4 aerobista, 5 salia ja 3 hiittiä ja syönyt puhtaasti, en ole laihtunut vaan pysynyt samoissa koska olen syönyt yksinkertaisesti liikaa, vaikkakin puhtaasti.

   Jos olisin sä, tekisin itselleni jonkun ruokavalion tai hommaisin sellaisen ja vetäisin sillä noin kuukauden esim 1600-1700 kcl (riippuu toki sun päivien rankkuudesta) ja jos sun paino ei tolla lähde laskemaan ja läski palamaan, niin sitten ottaa ammattilaiseen yhteyttä ja alkaa hajottamaan pakettia, että mistä kiikastaa ja mitä sulla on taustalla.

   • Helpossa? Epäonnistuja
    Posted at 22:36h, 01 helmikuun Vastaa

    Moi.
    Kiitos vastauksestasi. En syö minkäänlaisia kastikkeita (olenkin aina sanonut, että olen ”kuivan ruuan syöjä”). Syön aina mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, mausteena käytän vain mustapippuria ja hiukan suolaa. Olen kyllä sekasyöjä. Kanan ja lihan paistan teflon pannulla ilman rasvaa tai öljyä. Rypsi- tai oliiviöljyä yritän silloin tällöin pannulle muistaa lorauttaa, kun hyviä rasvoja olisi hyvä saada muustakin kuin vitamiinipurkista. Syön 5 kertaa päivässä. Minulla ei ole koskaan aiemmin ollut paino-ongelmia enkä nytkään ole vielä ylipainoinen. Olen yrittänyt välillä vähentää ruokaa ja välillä lisätä. Tuntuu vain että on ihan sama syönkö vai en, paino nousee hiljalleen. Ja en ole raskaana. Olen aina liikkunut ja perusruokavalio on terveellinen, mutta karkit on kausittain ongelma. Karkinsyöntikuuri loppuu yleensä siinä vaiheessa kun vatsa toimii enää kerran kahdessa viikossa. Aiemmin painoni lähti heti karkkilakossa laskuun ja vatsa alkoi toimia. En ehkä silti ole ”jojolaihduttaja”, painoni on heitellyt aiemmin jo vuosia 3 kilon välillä. Nyt tosin sen aiemman maksimiarvon päälle on tullut 3 kg lisää.

    Että tämmöistä.

    • lindamanuella
     Posted at 11:14h, 02 helmikuun Vastaa

     Okei. Onko kulutuksissa tullut eroja entiseen? Ootko esimerkiksi ennen liikkunut enemmän tämän hetkiseen ruokailumäärään tai ollut ennen arki raskaampaa? Juotko tarpeeksi tai stressaatko jotain? Miten nukut?
     Tiedän ihmisiä, joilla esimerkiksi stressi pitää painoa. Lisäksi jos olet normaalipainoinen, niin keho pitää helposti lujepaa painosta kiinni, mikä on ihan hyvä juttu. Kannattaisi tsekata jonkun ammattilaisen kanssa, että mikä homma. 🙂

 • Elina
  Posted at 10:22h, 01 helmikuun Vastaa

  Siis eikai nyt tosissaan kukaan nainen sano että syö VAAN 2500-3000 kaloria???? Siis toihan on ihan helvetisti :DDD Ei toi oo ”vaan”- sanaa nähnykään…. On kyllä todella pihalla ihmiset jos pitää tota vähäisenä kalorimääränä…..

  • lindamanuella
   Posted at 12:12h, 01 helmikuun Vastaa

   😀 Mä oon joskus vetänyt muutaman viikon 3000 kaloria ennen ekaa kisadieettiäni kun nostettiin mun kehon kulutusta tappiin ja ruokamäärää ennen dieettiä, ja mä kirjaimellisesti itkin ja tungin sitä riisiä mun suuhun. Mulle optimaalinen offi on about 2000 ja dieetti 1500 kaloria. Eikä kummassakaan tarvitse nähdä nälkää jos syö puhtaasti, eikä elä avocadoilla.

 • Kalori
  Posted at 13:22h, 01 helmikuun Vastaa

  Otsikon väitteestä samaa mieltä että laihduttaminen on helppoa kun tavoitteena vaan pudottaa painoa ja ”painaa vähemmän”. Mutta suu loksahti kyllä auki tuossa kohdassa että 2500kcal olisi naiselle paljon. Ite oon käsittäny sen aina ns ”normimääränä” mikä jokaisen treenaavan ja aktiivisen naisen tulisi pystyä syömään ilman älytöntä pullahtamista. Itse nyt dieetillä syön n. 3000 kaloria ja ”normimäärä” on about 3500kcal. Ei kuitenkaan voi ehkä verrata normaalinaiseen koska fyysinen työ, kilpaurheilu + toimiva aineenvaihdunta jota ei ole pilattu kitudieettipelleilyllä. Mutta lähes kaikki treenaavat tuttavani pystyvät tuon 2500kcal syömään ja oikeasti urheilevat sitten jopa ton 3000. Ja ennenkaikkea 3000 kaloria syö helposti, myös ”puhtaasti” jos se puhdas ruokavalio sisältää muutakin kun vihanneksia ja kuivaa kanaa.

  Ja tietty ollaan yksilöitä niin koon, aineenvaihdunnan kun aktiivisuuden mukaan joten jos joku kokee sen 2000kcal kauhistukseksi niin syökööt vähemmän. Oli vaan pakko tulla kertomaan eri näkökanta jos ruudun takana joku (luultavasti nuori) paljon kuluttava ja urheileva päättää tän tekstin perusteella että 2500kcal on ihan liikaa naiselle.

  • lindamanuella
   Posted at 13:57h, 01 helmikuun Vastaa

   Moikka,
   itsekin tiedän muutamia mimmejä jotka pystyvät syömään 3000kaloria ja kilpaurheilevat sekä treenaavat tunteja päivässä. He ovat mua 15 cm pidempiä ja 10-15kg painavampia, joten ymmärrän sen, että kulutus on eri kuin 162/60kg mimmillä.
   Kuitenkin, HARVA 5 x viikossa liikkuva, töissä käyvä nainen vetää 3000+ kaloria PUHTAASTA ravinnosta päivässä. Mä syön ihan helvetisti ja silti mä en saa edes syötyä 3000 kalorin edestä päivässä ilman, että olisin 24/7 vatsa aivan pullollaan. 😀 Tai saisin, mutta pitäisi herätä 5 aamulla syömään ja lopettaa yöllä. Been there. 😀 Nostan kyllä hattua sulle tosta määrästä! 😀

   • Irkku
    Posted at 03:04h, 02 helmikuun Vastaa

    Itse oon 162cm 58kg nainen, joka tekee toimistotyötä ja treenaa 5x vko + koiran lenkitykset ja laihdun kyllä 2000kcal ruokavaliolla. Kuolisin nälkään 1500kcal, jos syön 1700-1800kcal niin nälkä kurnii nukkumaan mennessä.

    Tuttavani treenaa crossfitiä ja painaa saman verran. Syö yli 2500kcal joka päivä ja rasvat vaan tippuu.

    Oisko sulla kuitenkin aineenvaihdunta häiriintynyt dieetillä? Jos on lihasmassaa paljon ja liikuu noin älyttömästi niin et millään voi syödä vaan 2000 kcal, että paino pysyis samana. Sama kun Sofia Ruusila kertoi kirjassaan dieetillä syövänsä 1400kcal ja offilla 1700 kcal. Itse söin 43kg anorektikkona 1200-1500kcal. Vähän sairaalle tuntuu ja pikkutytöt sitten näitä kitudiettejä kopioi.

    • lindamanuella
     Posted at 11:07h, 02 helmikuun Vastaa

     Ei mulla oo mitenkään häiriintynyt , syön ihan järkyttävää määriä ja about 2000 kun en dieettaa 🙂 toki mun työ Ei ole fyysisesti raskasta kun teen suurimman osan kotoa.

   • Joo
    Posted at 18:07h, 02 helmikuun Vastaa

    Mun mielestä on sulta vähän harkitsematonta kertoa täällä, että millaisia kaloreita vedät dieetillä, kun mainitsit tuossa ton 1500.. se on aika vähän kuitenkin jos liikkuu paljon ja luulisi sinunkin syömishäiriö taustan omaavana miten tollanen triggeröi muita.. joku saattaa alkaa syömään tällä tavoin, koska kuvittelee niin saavansa samanlaisen kropan kun sä. Ja sit tohon koko vertailuun, pituuden ja painon vaikutus on todellisuudessa aika pieni kulutukseen nähden, jollain 155cm tytöllä voi kulutus olla paljon suurempi kuin 20cm pidemmällä.. jotenkin tuli muutenkin tästä postauksesta huono fiilis, tulee sinusta Toosi itsetietoinen kuva kun julistat kuinka helppoa laihdutus on vaikka siihen vaikuttaa niin moni asia. Myös kirjotustyyli on suht. provosoiva. Itse olen kärsinyt monista vatsaongelmista, aikaisemmin bulimiasta, minkä takia kroppani oli sekaisin ja en vain laihdu, vaan olen pysynyt 2 vuotta 160cm/63kg kokoisena. Ja tiedän syöväni oikein, liikun paljon ja minulla on ammattilaisen tekemä ruokavalio ja treeniohjelma. Vasta nyt tuntuu, että kroppa alkaa toimimaan normaalisti (esim. hikoilen taas), mutta tää esimerkkinä tuohon julistukseesi. Tiedän myös, että olet aikaisemmin puhunut ihan samoista asioista! En tarkota tätä nyt millään pahalla, olen blogiasi lukenut viisi vuotta jo aina katsonut sinua ylöspäin jne. mutta tää oli kyllä yksi ikävämielisimmistä postauksistasi. Vielä yksi asia, luin juuri pari viikkoa sitten parin vuoden takaisia postauksiasi joissa itse kerroit syöväsi helposti tuota 3000 kaloria, tietenkin asiat muuttuvat, mutta niissä kirjoitit ylpeänä sävyyn tästä ja nyt julistat sen ”vääräksi”.

    • lindamanuella
     Posted at 12:32h, 04 helmikuun Vastaa

     Ensinnäkin, ennen tein päivittäin todella paljon fyysisempää duunia ja treenasin 2x päivässä, joskus kolme ja nostin nimenomaan ainenvaihduntaani tappiin ennen kisadieettiä jolloin oli pakko syödä se 3000 kcl lähinnä kärsien, sillä se on JÄÄTÄVÄ määrä syötävää jos syö puhtaasti, ja nimenomaan painotin tässä postauksessa että nyt en puhu kisaamisesta, vaan normaalista arjesta, jossa liikutaan 1 x päivässä ja arki koostuu istumatyöstä ja sen lisäksi kävelemisestä paikasta x paikkaan b. Halusin lähinnä kirjoittaa siitä, miten hienoa on huomata, miten kikkailua esim. fitness kisaaminen ja diettiin valmistautuminen on (varmasti jokainen huomaa, että bikini tytötkin ovat jotkut +10-20kg offilla, mikä ei ole optimaalisinta tai terveellisintä ja siinä menee keho helposti sekaisin) ja miten ei tarvitse kikkailla yhtään minkään kanssa: yksinkertaisimmillaan se on sitä, että kunhan syö vähemmän kuin kuluttaa.

     Olen valmentanut hirveän määrän naisia elämässäni ja voin yhdellä kädellä laskea ne perus ihmiset, jotka eivät kilpaurheile , tekevät normaalia työtä, haluavat pudottaa painoa, mutta pystyvät tekemään sen 2500-3000 kalorilla. Näköjään, mulle ainakin yllätyksenä, niitä näyttää olevan todella paljon kommentoinnin perusteella ja se on vain hieno asia, eikä ole multa pois 😀

   • Iso tyttö
    Posted at 20:19h, 03 kesäkuun Vastaa

    Tähän kyllä haluaisin huomauttaa, että me ”isot tytöt” ollaan ihan yhtä naisia, joten en puhuisi että ”naiselle 1 500 kaloria on paljon”. Olen normaalipainoinen ja sinua 20 cm pidempi, ja ihan yhtä nainen. Teininä olin ongelmissa, koska kaikki viitearvot olivat aina pienille tytöille, ja söin enemmän kuin pojat ja ajattelin olevani jotenkin outo – ja kun yritin syödä sitten vähemmän, kompensoin teinien tapaan karkilla ja lihoin.

    Vasta kun aloin syödä kokoiselleni naiselle kunnolla, sain painon kuriin.

    Eli normaalin naisen viitearvo ei todella ole 1 500 kaloria, vaan enemmän kuin sukupuolesta se riippuu koosta. Pienen ihmisen viitearvo se hyvinkin on, ison ei, oli jalkojen välissä mitä vaan 🙂

    • lindamanuella
     Posted at 20:35h, 03 kesäkuun Vastaa

     Toi on totta , että jos hormonitoiminta ym on muuten kunnossa niin suurempi massa (eli pituus + paino) kuluttaa luonnollisesti enemmän. 🙂
     Tosi monilla ei paino putoa myöskään sen takia , että kroppa ei toimi kunnolla tai on vaikka muuten vain stressitasot korkealla.

 • fitbabe
  Posted at 14:27h, 01 helmikuun Vastaa

  Jos lukee vaikkapa legendaarisen pakkotoiston foorumia, siellä suositeltu laihdutuskalorimäärä on naiselle jopa se 2500kcal mitä suositellaan. Ja naisia varoitellaan syömästä liian vähän ja sitten ihmetellään miksei joku laihdu vaikka syö ”vaan” 2500kcal ja neuvotaan laihduttajaa nostamaan kalorimäärää,koska onhan hänen oltava säästöliekillä kun ei tuolla ruokavaliolla laihdu.. Näillä ”neuvojilla” siellä ei ole mitään käsitystä ihmisen aineenvaihdunnasta ja normaalin ihmisen tarvitsemasta kalorimäärästä. Suurin osa tekee kevyttä työtä, ja liikkuu tunnin pari päivässä. Tämä ei nosta vielä kaloritarvetta huippu-urheilijan tarvitsemiin määriin. Se on loppujen lopuksi aika pieni määrä kaloreita mitä pienikokoinen toimistotyötä tekevä jonkun verran liikuntaa harrastava nainen tarvii.
  Nyt kun olen seurannut fat secret sovelluksella tarkkaan mitä syön, ei minunkaan tarvitse ihmetellä miksen laihdu vaikka syön ”vaan” 1800-1900 kcal päivässä. Se on täsmälleen sama määrä + liikunta mitä kulutan päivässä. Eri asia jos olisin lihaksikas ja isokokoinen ,mutta 55-65 kiloisen naisen kaloritarve päivässä ei ole kummoinen.

  • lindamanuella
   Posted at 15:45h, 01 helmikuun Vastaa

   Juuri näin!
   Sillon fitness boomin alussa syötettiin tytöille 200g kanaa 3 x päivässä ja 3 maitorahkaa + riisit, palkkarit ja aamu/iltapalat XD

 • Annika
  Posted at 17:51h, 01 helmikuun Vastaa

  Mikä on sun mielestä nuorelle naiselle, joka haluaa pudottaa painoa, hyvä rasvaa polttava sykealue aerobisessä treenissä? Pohdin, mikä on sellainen sykealue millä saa tulosta aikaan, mutta ei ole liian kuormittava.. Ja kuinka kauan tuolla sykealueella kannattaa treenata yhdellä kerralla aerobista?
  Varmasti myös sykealueiden vaihtelu HIIT-tyylisesti on rasvanpolton kannalta erittäin hyvä…

  • lindamanuella
   Posted at 18:25h, 01 helmikuun Vastaa

   Vähintään 45 minuuttia ja syke 120-130 välillä 🙂 silloin keho ottaa energian rasvata Aka. polttaa rasvaa.
   HIIT on myös hyvä ja tehokas , mutta hermostollisesti kuormittavaa , eli muutaman kerran viikossa voi niitä vetää halutessaan vaihtelun vuoksi!

 • Krisse
  Posted at 20:48h, 01 helmikuun Vastaa

  Hei, nyt on pakko kommentoida, koska tämä ja edellinen postauksesi ovat todella ristissä keskenään. Ja myös nuoria tyttöjä ajattelen, monet seuraavat sinua ihannoiden(kummityttö 14v. ainakin). Edellisessä postauksessasi ja useasti ennenkin olet kertonut historiastasi ja siitä, että olet ns. polttanut kynttilää molemmista päistä ja joutunut väkisinkin pysähtymään.
  Tämä postauksesi taas oli hyvin aggressiivinen ja ainakin itse koin, että lokeroit ihmisiä heidän käytöksensä, syömistensä ja puheidensa perusteella.
  Jokainen ihminen on yksilö ja nämä kalorisuositukset on tarkoitettu alunperin keskiarvoksi, kun havaittiin ylipainoa väestössä. Kenenkään ei pidä orjallisesti noudattaa tiettyä kalorimäärää vaan luottaa intuitiiviseen syömiseen ja siihen, että jos kroppa toimii, se kertoo kyllä milloin on tarvetta lisätä/vähentää. Lisäksi olisi hyvä keskittyä siihen miltä tuntuu, onko hyvä olla ja onko ruoka tosiaan se asia mihin tulee keskittyä. Ruoka on kuitenkin vain polttoainetta eikä saisi ohjata valintojamme.
  On hyvä, että olet tiukkakin, onhan se työtäsi mutta yritä muistaa, että kaikkien elämä ei pyöri kalorien ja liikunnan ympärillä. Hyvä olo koostuu monesta muustakin asiasta.

  • lindamanuella
   Posted at 21:37h, 01 helmikuun Vastaa

   Tämä postaus oli osoitettu heille, jotka ikuisesti elävät siinä -X kg tavoitteessa, aloittavat joka viikko uudestaan ja MASENTUVAT koska eivät pääse tavoitteisiinsa, eivätkä voi hyvin. Kyse on usein siitä, että ei keskitytä tavoitteeseen ja fakta on se, että me ylisyömme, me emme enää liiku ja meille 5km on fyysisesti raskas saavutus ja se ei ole ihmiselle tervettä henkisesti eikä fyysisesti.
   Tämä ei ole tarkoitettu ihmisille, jotka voivat hyvin ja jotka ovat tyytyväisiä, haluavat liikunnalla kohentaa kuntoa ja liikkua ilosta tai rakkaudesta lajiin.
   Hetki sitten elimme fitnessboomia, jossa mentiin ääripäähän tekemisessä > no pain no gain oli jokaisen iskulause.
   Tällähetkellä elämme selvästi aikaa, kun puhutaan sen puolesta, että jokainen on kaunis ja sun ei ole pakko jos et halua. On ok skipata treenit, on ok syödä se muffinssi ja makoilla vaikka viikko sohvalla, jos tekee mieli. Näitä tulee nyt joka puolelta ja myös se ei ole oikein jos et voi kuitenkaan hyvin ja olet jo 10 vuotta aloittanut dieetin joka maanantai. Se on itsensä huijaamista.
   Pointti on, että tee se kerralla kunnolla: hommaa ammattilaiselta ohjelmat ja noudata niitä muutama kuukausi, saavuta tavoite ja sitten se on tehty ja voit taas pikkuhiljaa höllätä, eikä sun tarvi näin ollen joka ilta luvata itsellesi, että huomenna mä taas aloitan ja salaa olla pettynyt itseesi. Been there ja siksi on hyvä välillä myös muistutella, että minkä tahansa asian saavuttaminen elämässä vaatii myös aina eforttia. 🙂 Enkä todellakaan promoa mitään syömättömyyttä, vaan että jos jaksaa vähän katsoa fiksusti ruokailujen perään ja uhrata tunti päivässä liikunnalle, niin hyvin nopeasti pääsee tavotteisiinsa.
   Tekstin oli tarkoitus olla hieman provosoiva ja tiedän, että tämä on arka aihe monille, koska tuo ikuinen laihduttaminen on lähes joka toisen naisen elämää. ”Pitäis tiputtaa pari kiloa” on välillä mun, mun äidin, mun kavereiden, serkkujen ja tuttujen ikuinen lause. 😀 Juju on siinä, että kukaan ei keskity tai tee kunnolla kerralla, vaan lipsutaan vähän sieltä ja täältä ja tehdään vain vasemmalla kädellä, todella paljon loppujenlopuksi ”turhaa” vääntämistä, kun helpompikin ja fiksumpikin keino on.

 • ravitsemusterapeutti
  Posted at 22:42h, 01 helmikuun Vastaa

  normaalipainoisen naisen peruskulutus on siinä 1500-2000kcal /vrk, mikä tarkoittaa siis sitä, mikä menee hengittämiseen, ja muihin välttämättömiin elintoimintoihin ilman mitään liikkumista. eli käytännössä jos ihminen makaisi sängyssä tekemättä mitään vuorokauden, siihen kuluisi jo tuo kilokalorimäärä.

  ihan hyvin voi siis nainen vetää sen kolmetuhatta kaloria päivässä ilman että lihoo, enemmän liikkuvalla enemmänkin, jopa neljä tuhatta.

  voisit tarkistaa tietosi ennen kuin alat latelemaan tällaisia juttuja tiskiin. moni seuraajistasi on nuoria tyttöjä jotka uskovat kaiken netissä lukevan ilman että tarkistavat sen todenperäisyytä. millä koulutuksella muuten jakelet näitä vinkkejä, oletko pt, ravitsemusterapeutti vai mikä?

  • lindamanuella
   Posted at 11:10h, 02 helmikuun Vastaa

   No mä olen ehdottoman onnellinen niiden naisten puolesta, jotka laihtuvat 3000 kalorilla päivässä! 🙂

  • Anna
   Posted at 22:32h, 05 helmikuun Vastaa

   Normaalipainoisen naisen peruskulutus ei ole 1500-2000 kaloria vuorokaudessa. Hyvin liikkuvan naisen jolla on jo sitä lihasmassaa peruskulutus on noin 1500 kaloria vuorokaudessa…

   T. Ravintoterapeutti

   • Emilia Lampén
    Posted at 11:48h, 16 huhtikuun Vastaa

    HUOM! Ravintoterapeutti ei ole sama asia kuin ravitsemusterapeutti.

 • Jessi
  Posted at 11:28h, 02 helmikuun Vastaa

  Minusta kaikki yllä olevat kommentit ja erityisesti kysymykset (ja pitkät vastaukset) todistavat, että ei se laihduttaminen sittenkään ole niin helppoa. 😀 Ainut missä meni nappiin on se että onnistuit provosoimaan, tavoite sekin, muuta sisältöä ei oikein ollut.

  • lindamanuella
   Posted at 12:44h, 02 helmikuun Vastaa

   Hyvin paljon päättäväisyys ratkaisee näissä jutuissa, enkä halua olla tyyppi joka kannustaa ajattelemaan, että tyyppi X Ei onnistuisi siinä , päinvastoin 🙂

 • Veegu
  Posted at 13:18h, 02 helmikuun Vastaa

  Mielenkiintoista. Voitko laittaa tämän hetken laihdutus treeni ja ruokapäiväkirjaa? Paljon kaloreita, liikuntaa? Voisin vaan kopioida sen ja toivoa että itsekin laihtuisin helposti 😀

  • lindamanuella
   Posted at 13:24h, 02 helmikuun Vastaa

   Jos tiedät kulutuksesi , niin eiköhän se aika helppoa ole lisätä kulutusta ja laittaa ruokkis vähän miinuksille 🙂
   Vuosia valmennus asiakkaita seuranneena väitän, että suurimmalla osalla kompastuskiviä ovat ns. huomaamatta napsiminen, alkoholi ja väärin arvioidut annoskoot ja niiden kalorit. Myös hyvin trendikkäät supersmoothiet ja superfoodit sisältävät paljon kaloreita, joita ihmiset eivät laske. Yksi asiakkaani söi joka aamu ”terveellisen smoothien” puuron kylkeen, joka sisälsi lähes 800 kaloria. Aamupalasta ainoastaan tuli päälle 1000 kaloria. Itsekin saatan heittää öljyillä, juustoilla, avocadoilla ja hedelmillä ylimääräisen tonnin ruokavalioon helposti ja ihmetellä miksi ei paino putoa.

 • Tulevakätilö
  Posted at 16:09h, 02 helmikuun Vastaa

  Itse en provosoitunut, vaan postauksen loppuun päästessäni mietin, että olipa sekava ja sirpaleinen kirjoitus, täynnä ihmeellistä, jopa 20-vuotiaan korvaan lapselliselta kuulostavaa lätinää

  Olen 160cm/56 kg 20-vuotias nuori nainen, joka tekee viikkoon kaksi 45min tasasykkeistä aerobista treeniä, ja 4-5 salitreeniä. Olen urheillut 4-vuotiaasta asti, en tosin koskaan varsinaista kilpaurheilua, mutta futista, kuntosalia, tanssia ja sählyä. Viimeiset vuodet, sanotaan nyt vaikka että 3, on tullut kiinnitettyä oikeasti huomiota ruokavalioon, toki etenkin viimeiset 1,5 vuotta kun muutin kotoa opintojen perässä. Selkärangassa on tarve lähteä kotioven kynnyksen yli ja liikkua, sekä treenata oikeasti salilla kovaa. Siellä on myös terveellisen ruokavalion perusrunko. En ole ikinä ollut milliäkään ylipainoinen, en edes lähelläkään mitään normipainon ylä- enkä myöskään alarajaa. Lähempänä ala- kuin ylärajaa. Hoikka ja pienirakenteinen, mutta lihastakin on (painonnostajat naurais mum voimatasoille ja lihasmassalle :D).

  Kokemuksen kautta on tullut opittua yhtä sun toista, ja opiskelenhan myös terveysalan ammattilaiseksi (tunnen siis ihmisen anatomian ja fysiologian ja tiedän vähän jotain muutakin ihmisen kehosta ja mielestä). Tulen tulevaisuudessa työskentelemään juuri synnyttäneiden naisten ja muidenkin naisten, niin nuorten kuin vanhojen, kanssa. Se, että koko halvatun some, jossa itse en tietoisen valinnan kautta enää ole, on täynnä kuvia treeneistä ja ruoista ja mainostetaan mitä ruoka- tai treeniohjelmaa milloinkin, luo ihan järkyttäviä paineita. Sitten huikean pt:n koulutuksen käyneet heittelevät ensin itse fitnesskuplassa kommentteja tyylillä ”3000 kaloria ny AINAKIN pitää vetää” jne. Menee 2 vuotta ja nauretaan noille määrille ja ollaan että ”haloo pahvit ei kukaa laihdu tolla”. Haloo pahvit vaa itellenne. Joko A) älkää menkö joka ikiseen aaltoon mukaan TAI B) jos meette, älkää naureskelko muille aaltoon menneille iha kuin itse ette siihen olisi menneet…

  Komppaan todellakin edellisiä kommentoijia, jotka puhuivat oman kropan tuntemisesta. Kun huomioi ne rasvat ja muut extrat mistä Linda itsekin sanoit, ja syö sitä oikeesti puhasta järkevää ruokaa niin, että syö, kun tulee nälkä ja syö vatsan täyteen, eikä ähkyyn ja liikkuu raskaasti sen ainakin 5 kertaa viikossa ni ihan varmaan tulee tuloksia. Ilman kalorien ja makrojen sen isompaa kyttäilyä ja ruokien puntarointia. Opit kyllä tuntemaan, mikä määrä ruokaa ja treeniä suhteessa toisiinsa toimii just sulla. Et tarvii siihen niitä (ainaki opiskelijabudjetilla) himokalliita ohjelmia.

  Ja toi ”tee se dieetti kunnolla kerralla”. Ei. Älä tee dieettiä. Tee lopullinen muutos… Sori maratoniviesti 😀

  • lindamanuella
   Posted at 12:36h, 04 helmikuun Vastaa

   Se on juuri näin :)!

 • Itsekin alalla
  Posted at 18:49h, 02 helmikuun Vastaa

  Itse olen myös alalla ja autan ihmisiä pudottamaan sitä painoa koska he eivät pysty siihen itse. Kaava miten painoa pudotetaan on periaatteessa aika helppo mutta kun otetaan huomioon työpaineet, stressi ja kiire niin ei se ihan helppoa ole. Ja jos kaikille olisi helppo laihduttaa niin eiköhän kaikki olisi silloin hyvä kuntoisia.

  Monella se ongelma on juuri siinä ettwi motivaatio ja tietotaito riitä siihen yksin. Joten ei se ei ole helppoa, ehkä ihmiselle jolla on kova itsekuri sekä koulutusta asioista.

  Myös ne kalomäärät riippuu ihan painosta, peruskulutuksesta ja kuinka kovaa treenaa yms. Ja se 2000 ja reilukin kaloria on ihan normaali kalorimäärä isokokoiselle tai liikkuvalle naiselle.

  • lindamanuella
   Posted at 12:26h, 04 helmikuun Vastaa

   Jep. Jos nyt lähtisin pudottamaan vaikka 6kk akselilla 5kg , niin riittäisi että vähän lisää kulutusta ja vetää sen päälle 2tonnia kaloreita. Mutta jos haluan itse pudottaa painoa 5kg, niin mielellään otan 500kcl vajeen päivään, lisään kulutusta reippaasti, diettaan sen 1-2kk ja palaan normaaliin. Lähötkohtaisestihan jokaisen kannattaa laittaa elämäntavat siihen kuntoon, että paino pysyy kurissa ja jos se nousee, on se helppo myös ns. ottaa kuriin ajoissa. Monet vetävät 5-10 vuotta sillä ”aloitan maanantaina” ja sitten homma onkin hieman eri, jos lähtökohta on joka tavalla väärin annoskoista ruoka-aineisiin ja liikkumattomuuteen. Jotkut syövät liian vähän ja kerran päivässä itsensä tukkoon, jonka vuoksi keho ei toimi ja jotkut syövät itsensä 6x päivässä tukkoon. Esimerkiksi yhtiökumppanini laihtui 4kk päälle 20kg ruokaa lisäämällä ja rytmittämällä, jolla saatiin keho käyntiin.

 • Kalori-Kaija
  Posted at 11:22h, 03 helmikuun Vastaa

  Moikka Linda! Oli juu pikkuisen musta-valkoinen teksti (tarkoituksella) mutta kyllä ymmärsin pointin: tää oli todellakin tarkoitettu vain ja ainoastaan niille ikuisille diettaajille, jotka eivät onnistu ikinä. Ei meille, joilla kärsivällisyys, rahkeet eikä luonto riitä moiseen touhuun muutenkaan:) Tässä kun itsekin taas kevätjuoksuja käynnistelen, niin jälleen kerran putoan samaan kuoppaan: armoton heikotus iskee ja iso reikä vatsassa kesken lenkkien ja homma hyytyy siltä erää siihen. Aika nopeasti tavoitelenkin täytyisi nousta min.10-15 km useampi kerta viikossa. Vähempi sapettaa niin paljon etten sitä kestä tai siis kun siihen flow:iin on päässyt niin siinä on pysyttävä. Se on vähän kuin huume: pakko saada:) Tai iskee mukavuudenhalu ja laiskuus ja treenit on taputeltu pikku hiljaa. Syöminen on vähän sitä sun tätä vaihdellen ääriterveellisestä (ja kalorit usein vajeessa aivan varmasti) kilon karkki/hehtaari juusto/jäde/viinipäiviin… silloin kun nautitaan niin sitten myös n-a-u-t-i-t-a-a-n…ei siinä rapistella jotain onnetonta 100 gr minipussia ja raejuustoon päin en katso edes vahingossa:) Tuo heikotus liittynee suoraan ruokaan/energiaan: polttoainetta on vain kerta kaikkiaan lisättävä jotta jaksaa tavoitteellisesti juosta/lenkkeillä. Olen pienirunkoinen/’normihoikka’ ja teen siistiä sisätyötä ja silti luulen että mun täytyisi saada joku minimi 2500 kcal, jotta jaksan oikeasti kasvattaa lenkkimääriä. Ei tässä muuten pitkiä matkoja juosta ei tänä eikä vielä ens kesänäkään. Enkä varsinkaan halua näyttää kuivan kesän oravalta!! Parasta ennen päivä mennyt ehkä jo jonkun ikäviisaan mittarin mukaan mutta en vielä todellakaan pois heitettävä tapaus:) Eli ikäkin tietysti vaikuttaa aineenvaihdintaan ym. Mutta että voiko olla että jopa tuo 2500 kcal täytyisi lappaa ääntä kohti…??? Sun filosofia tai siis se mikä riittää kellekin ei tosiaan päde suorilta tuosta vaan jokaiseen tallaajaan. Tosin, et sitä väittänytkään. Erilaisia buumeja ja trendejä tulee ja menee mutta ikävä kyllä some on tullut jäädäkseen ja sieltähän ne kaikki viisaat vinkit poimitaan.’Hauskin’ ehkä on lattarihanurin tavoittelu…voi apua:D:D Luulen, että aika moni (nuori tai kokematon fitnispirkko) on ylisyönyt mm. jättipakaroiden tavoittelun tuoksinnassa…kovaa voimatreeniä ILMAN normi(kestävyys)liikuntaa ja paaaljon huomaamattomia kaloreita myös erilaisista proteiinimömmöistä. Ja voi hyvänen aika kun se treeni-into joskus lopahtaa…mitä onkaan megapakaroiden tilalla…it’s laardi!! Näin loppuun todettava että ihanaa ’vanheta’ kun sitä tajuaa ettei ikinä enää lähtis mukaan moisiin käsittämättömiin kotkotuksiin. Vaikka se oma kultainen keskitie on todennäköisesti ikuisesti hakusessa niin joku raja sentään 😀 Mukavaa kevättä!

  • lindamanuella
   Posted at 12:21h, 04 helmikuun Vastaa

   Moikka,
   lähinnä tuo esimerkki koskee omia kokemuksia. Olen valmentanut satoja ihmisiä, ja ehkä kaksi on pystynyt syömään yli 2500kaloria päivässä naisista. Se on hyvin harvinaista ihan tavalliselle, vähän liikkuvalle naiselle, mutta näköjään mun blogi on niitä täynnä 😀

 • Diettaaja
  Posted at 15:04h, 05 helmikuun Vastaa

  Pakko sanoa heti alkuun, että en todellakaan provosoitunut tekstistäsi ja ammattitaitosi tietäen haluaisikin saada vastauksen kysymykseen. Tän tekstin luettuani huolestuin omasta puolestani 😀 Ostin nimittäin erään uuden fitnetin valmennuksen ja siinä nimenomaan päivässä on päälle tuo 2500kcal treenipäivänä. Oonko mennyt valmennuksen valinnassa nyt aivan metsään kun tavoitteena on nimenomaan laihtua? Painoa on reilu 80kg…

  • lindamanuella
   Posted at 17:02h, 05 helmikuun Vastaa

   Mikä valmennus sulla on? Ja fitnetin mikään valmennus ei missään nimessä ole vain ”laihdutus” Eli painonpudotus valmennuksia. Siellä on yksi ruokavalio, joka on tarkoitettu painoa pudottaville, jotka eivät pysty treenaamaan. Kaikki muut valmennukset pyrkivät opettamaan miten syödään oikein, miten liikutaan oikein kun on tavoite X (useimmissa kehonkoostumuksen muuttaminen sekä valmennuksesta riippuen jonkin kehon osa-alueeseen painottuva kehitys) ja niissä pyritään fiksusti päästä kohti tavotteita, kehittyy, oppia ja polttaa rasvaa, mutta ei ainoastaan ”laihtua”. Jos se olisi tavoite , käskisin tehdä 4-5 lenkkiä viikossa ja antaisin 1700-2000 kcl ruokkiksen. 😀
   Mähän nimenomaan kirjotin postauksen siksi, että kun en olkapäävamman vuoksi pysty tällä hetkellä tekemään kunnon treenejä salilla , niin olen lähinnä juossut ja tehnyt kuntopiirejä ja huomannut että miten nopeesti ja helposti paino putoaa kun tavoitteena on olla ainoastaan (valitettavasti vamman vuoksi) muutaman kilon kevyempi, Mikä tarkottaa varmasti myös sitä, että menetän myös lihaksiani tällä hetkellä. Ei kukaan ”laihdu” 2kg rasvaa parissa päivässä 😀 ihmiset eivät ihan hiffanneet mikä ero on laihtua ja polttaa rasvaa.

 • Diettaaja
  Posted at 06:59h, 06 helmikuun Vastaa

  Strong and curvy mulla on! Siis ei todellakaan oo pelkästään painonpudotus päämääränä vaan yleisesti kehonmuokkaus ja saada lihasta ja syödä hyvin! Salitaustaa mulla löytyy entuudestaankin mutta vuoden tauon jälkeen meni elämä vähä ranttaliksi ja paino sais myös tässä pudota. Treenaan kuitenkin kovaa sen 4krt viikossa. Muotoilin vähä väärin edellisen viestini 😀 Tän jälkeen voisin kuitenkin katsoa fitnetiltä jonkun toisen millä saisin kunnon tiristyksen vielä kesää kohti! Oon kyllä tykännyt tästä valmennuksesta paljon ja ensimmäinen valmennus missä ei oo tullut yhtään lipsumisia ja viides viikko menossa 😀

  • lindamanuella
   Posted at 13:20h, 06 helmikuun Vastaa

   Joo näin mä oletinkin, että toivot varmasti rasvan palamista, et niinkään laihtumista jossa lähtee usein myös paljon lihasmassaa 😀 tosi mukava kuulla!! 🙂

Post A Comment