PARIISI VIIDESSÄ PÄIVÄSSÄ

Moikka!

Palattiin eilen takaisin Suomeen Pariisista. Mä en ole ihan hirveesti sieltä somettanut, sillä jätin mm. mun kameran kotiin (tahallaan) ja räpsin sieltä täältä nopeasti puhelimella kuvia, jos jaksoin.

Pariisi on todella kaunis ja kuvauksellinen kaupunki, mutta meillä oli niin vähän aikaa ja en jotenkin tällä kertaa jaksanut tehdä reissusta itseeni ja blogiini keskittyvää matkaa. Vähemmän ruutuja ja enemmän omien silmien lävitse katsomista. Meillä oli aika tiukat ja kiireiset aikataulut, sillä halusin nähdä kaikki ”pakolliset” nähtävyydet, joten en jaksanut jäädä kuvailemaan jokaisen kirkon ja nähtävyyden eteen itseäni. :D

Olen ehkä huono bloggaaja, mutta en edelleenkään kehtaa alkaa säätämään, jotta saisin itse hienosti aseteltuja ja mietittyjä kuvia instagramiini, jos mukana on muitakin ihmisiä ja odotuttaa heitä. Poikaystävän tai hyvän tyttökaverin voi aina pakottaa ottamaan kuvia, mutta jotenkin koen sen itsekkääksi ja kiusalliseksi, jos muitakin on odottamassa vain sua.

Reissu onnistui todella hyvin ja vaivattomasti. Oltiin onnekkaita, sillä päästiin punkkaamaan frendeille, jotka asuvat opiselujen vuoksi Pariisissa ja saatiin heistä myös samalla hyvät oppaat matkaan. Tavattiin reissussa muutenkin aika paljon suomalaisia, sillä muutamilla alkoi juuri koulu Pariisissa ja muutama frendi oli samaan aikaan lomalla siellä.

Reissu koostui yksinkertaisesti ruuasta ja nähtävyyksistä. Käytiin Louvressa, jossa pääsin näkemään mm. Mona Lisan ja paljon muita kuuluisa taideteoksia, hengailtiin Riemukaarella, shoppailtiin Champs Elyseen kadulla, ihailin Eiffel Tornia sekä Notre-Damen katedraalia ja viimeisenä kiivettiin Sacré-Cœurin kirkolle. Joka päivä tuli käveltyä 8-10 km ja nähtyä paljon uutta, joten oltiin aika loppu päivien päätteeksi. 

Pariisi on ehdottomasti paikka, jonne menisin uudestaan keväällä hengailemaan puistoihin ja ihastelemaan nähtävyyksiä, kun ilma on jo lämpimämpi ja kaupunki värikkäämpi. Sen parhaimpia asioita ovat ehdottomasti lukemattomat pienet, ihanat kahvilat katujen varressa ja niiden lämpimät terassit, joilla voisi hengailla vaikka koko päivän.

Huonoin puoli oli ihmisten tympeys ja asiakaspalvelu oli välillä hankalaa, jos yritti kommunikoida englanniksi. Onneksi poikaystävä ja Ranskassa opiskelevat kaverit osasivat jonkin verran Ranskaa, mikä helpotti huomattavasti kommunikointia ja ymmärtämistä.

 


No Comments

Post A Comment