TEHOKAS JA INTENSIIVINEN KUNTOPYÖRÄ TREENI!

Moikkamoii!

Mä aloittelin omaa dieettiäni tiistaina ja pakko sanoa, että nyt kun on taas syönyt oikeaoppisesti ja puhtaasti, niin jumalauti että saa lapata sitä safkaa naamaan jotta saa tarpeeksi kaloreita.

Olen jokapäivä syönyt 5 isoa ateriaa päivässä ja silti kaloreita on tullut maximissaan noin 1300/päivä. Siihen vielä laskematta jättämäni kurkut, tomaatit ja jäävuorisalaatit, joista tulee ehkä tsägällä muutama sata kalori, niin päivän energiansaanti on ehkä maksimissaan 1400-1500kcl. En ole ikinä hiffannut, miten jotkut näkevät nälkää dieetillä, sillä oikeanlaisella ruokavaliolla sitä ruokaa saa syödä ihan hemmetisti.

Mieliteot, kuten rasvan ja sokerin himoitseminen on asia erikseen, mutta sitä ei tule sekoittaa nälkään. 

Latasin puhelimeeni sellaisen apin kuin FatSecret, josta on hauska seurata päivän makroja sekä kaloreita, jos sellaiset kiinnostavat. Itse tykkään tehdä dieetit kunnolla heti alusta saakka, jotta siitä ei tule sellaista ikuista dieettiä, missä vain junnataan paikoillaan ja kyllästytään. Useimmat mokaavat siinä, että eivät huomaa syövänsä jatkuvasti jotain naposteltavaa tai lorauttelevansa öljyjä tuhansien kaloreiden edestä päivässä, jolloin paino tuskin kovin tehokkaasti putoaa ja rasva ei pala.

Niinkuin olen kertonut, mulla on aika paha tulehdustila olkapäässä. Sen lisäksi olkapääni on myös sijoiltaan ja kaiken kukkuraksi siitä on nivelside katki. Sen vuoksi mun treenit rajoittuvat aika vahvasti aerobisen, alakropan sekä keskivartalon treeneihin. Se on hieman masentavaa, koska olkapäiden treenaaminen on aina ollut mun yks ehdoton lemppari treeni ja mun olkapäät ovat olleet yksi lempi asioista kehossani. Kiitos vahvojen olkapäälihasten, olen pystynyt elämään suht normaalisti tämän vamman kanssa.

Mun täytyy siis poiketa normaalista treenikierrosta aika paljon ja hieman kikkailla, jotta en rasita alakroppaa liikaa ja kerkeän palautumaan. Kokeilin viimeviikolla intensiivistä ja rasvaa polttavaa kuntopyörä treeniä, koska mun jalat olivat liian kipeät mihinkään muuhunkaan treeniin. Tässä paloi kaloreita lähes 400 puoleen tuntiin ja reidet sekä peppu olivat aivan tulessa, vaikka tarkoitus olikin niitä säästellä. 😀

Tämä on ihan mahtava treeni, jos crosstrainer ei huvita ja juokseminen juoksumatolla on liian happo tai vaikkapa rasittaa selkää/polvia.

INTENSIIVINEN KUNTOPYÖRÄTREENI 30 MIN

Treenin tavoite oli, että missään kohtaa rpm (rounds per minute) ei laske alle 85 ja pysyy mielellään yli 90 puolella.

5 minuuttia taso 8 rpm 95-100

5 minuuttia taso 10 rpm yli 85, mieluiten 90 puolella

5 minuuttia taso 10 rpm yli 85, mieluiten 90 puolella (sama kuin edellinen, tässä kohtaa hapottaa todella paljon)

5 minuuttia taso 8 rpm yli 85

5 minuuttia taso 10 rpm yli 85

5 minuuttia taso 8 rpm yli 85

Tähän perään vedettiin vielä vatsatreeni, joka on kiva yhdistää päiviin, jolloin ei tule muuta lihaskuntoa kunnolla.

Kaikille treenaamisen pitkästä aikaa alottaneille haluan sanoa, että ensimmäiset viikot ovat yhtä tuskaa meille kaikille uusien rytmien ja kipeiden lihasten kanssa. Jos en olisi tehnyt tätä monia kertoja, aloittanut pienen tauon jälkeen kunnolla taas treenaamaan, en varmaan jaksaisi uskoa siihen, että tästä tulee kohta taas se päivän kohokohta, että sinne treeneihin on pakko päästä ja sitä himoitsee. Mutta kun jaksatte sen muutaman viikon olla kärsivällisiä ja keho alkaa taas tottumaan rasitukseen, niin väsymys loppuu, palautuminen nopeentuu, kunto nousee ja keho alkaa vastaanottamaan treeniä ihan eritavalla! Muistakaa vain pitää ne tavoitteet mielessä ja uskokaa itseenne. 🙂

Hyvä treenejä kaikille!

 

 

 


6 Comments
 • Ansku
  Posted at 20:48h, 06 tammikuun Vastaa

  Itse kans aloittelemassa treenejä aika pitkän tauon jälkeen. Haluaisinkin tietää, millä treeneillä kannattaisi aloitella, jotta ei riko itseään tai aloita muuten vaan liian raskaasti? Olen aiemmin käynyt salilla ja tehnyt esim. Kayla Itsinesin kuntopiirityyppisiä treenejä. Nyt kunto ja lihakset ihan nollissa, joten varmaan kunnon kohottamisesta kannattaisi aloittaa? Vaikeinta vaan on aloittaa rauhassa eikä täysillä, niin kuin yleensä 😀 Millaisia vinkkejä sulla olisi siis treenaamisen uudelleen aloitteluun? 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 21:15h, 09 tammikuun Vastaa

   Moikka, olen kirjoitellut omia treenejäni tänne nyt muutaman viikon, millä itse olen aloittanut tauon jälkeen.
   Kannattaa ihan aloittaa siis kestävyyskunnon nostamisesta, oman kehonpainon kuntopiireistä ja pikkuhiljaa kun palautuminen alkaa nopeentumaan ja keho tottuu treeniin, lisätä volyymia, painoja ja tekniikkoja treeneihin 🙂 Malttia !! 😉

 • henriikkav
  Posted at 16:44h, 08 tammikuun Vastaa

  Näitä treenikirjoituksia on kiva lukea, sillä olen tavallaan samassa tilanteessa, kuin sinä. Yläkropan treenikielto tosin johtuu vähän eri syystä, katkaisin solisluuni marraskuussa. Leikkauspöydälle mars ja yläkropan varsinainen treenaus pannassa _ainakin_ vielä reilu kk, varmaan enemmänkin (nyt treenitaukoa takana jo melkein 2kk). Tällä hetkellä saan tehdä vasta ns staattisia pitoja ilman painoja.. Kyllähän se ärsyttää, kun ei saa treenata salilla sitä mitä haluaisi, mutta nyt ei ole ainakaan mitään tekosyitä miksi ei voisi keskittyä bootyn kasvattamiseen ja aerobiseen 😀

  • lindamanuella
   Posted at 21:14h, 09 tammikuun Vastaa

   Ihana kuulla 🙂 Ja olen pahoillani sun solisluun puolesta, auts!
   Joo nyt ei paljoon ole kyllä tekosyitä, että keskittyy pitkästä aikaan kestävyyskunnon parantamiseen 😀

 • E
  Posted at 21:59h, 13 tammikuun Vastaa

  Mitä sun olkapäälle tapahtu? Mua aina ahistaa kaikki vammat, ihan pienetki. Must tuntuu et mul on aina joku paikka rikki. Toissa vuonna pakaras oli veitsenviiltävä kipu että seisominenki sattu. Viime vuonna mun vasen ojentaja/kainalo sano ittensä irti että ihan perus käden liikuttaminen sattu tonne alueelle, ja lääkärit ja fyssarit ei vieläkään tiiä mikä siin oli loppujen lopuks vikana. Sen kivun paikkaa ja astetta ja rakennetta oli tosi vaikee selittää :/ Se särky tuntu aina vaan sillon ku _rentoutin_ aktivoituneena olleen lihaksen (käsivarsi/hauis/ojentaja). Nyt sitä ei enää oo onneks.

  Btw oot aivan ihanan pirtee tiltis!

  • lindamanuella
   Posted at 12:08h, 18 tammikuun Vastaa

   Mulla meni trampoliini puistossa käsi! 😀 nivelside poikki ja sijoiltaan…
   Mustakin tuntuu että aina joku paikka irti 😝

Post A Comment