KAKSI VIIKKOA POISSA SUOMESTA – MIKÄ FIILIS?

Moikka!

Kotiuduin Suomeen toissapäivänä ja ihanan trendikkäästi pääsen valittamaan, että jet lag painaa. Kaliforniassa ollaan hereillä, kun Suomessa nukutaan, joten parissa viikossa ehti ryssiä omat rymit jo lahjakkaasti. Yritin eilen sinnitellä iltaan saakka hereillä, mutta silmät painoivat niin paljon, että nukahdin about kuudelta illalla ja heräsin noin puoli kuudelta tänään aamulla. Välillä näinkin, että ei millään pysty nukkumaan myöhempään ja onhan sekin ihan piristävää, kun on kello ysiltä saanut jo kaikki akuutimmat askareet alta, Jlo on päässyt jo riehumaan koirapuistoon kamujen kanssa ja muu maailma alkaa vasta aktivoitumaan. Jos en olisi reissussa saanut flunssaa, olisin todennäköisesti ärsyttävän kunnollisena käynyt aamulla treenaamassa.

*Sisältää mainoslinkin

Kävin eilen verkkokaupassa hakemassa muutamia valoja ja telineitä kameraa ja kuvaamista varten. Sen jälkeen päädyin spontaanisti ”after work” viinille vieressä sijaitsevaan Clarioniin. Ja miksi ei, olihan jo tarpeeksi pimeää viinille ja näkymät upeat ylhäältä baarista.

Suomeen palattuani oon ollut paitsi hyvin väsynyt jatkuvan pimeyden ja hyi, niin kylmän ilman vuoksi, mutta myös jokin pieni masennus alkoi heti painamaan. Tulee säälimättä vasten kasvoja näinä aikoina todellisuus siitä, miten synkässä ympäristössä elämme suurimman osan vuodesta. Kontrasti on hyvin karu moniin muihin maihin verrattuna ja vaikka Suomea arvostankin ja olen ylpeä kotimaastani, niin onhan täällä arki aikamoista selviytymistä pimeinä ja kylminä aikoina. Lisäksi meidän kesätkin on nykyään vähän mitä on… 😀 Täytyy nostaa hattua jokaiselle täällä asuvalle, ollaan aika kovia tyyppejä kyllä.

Housut – Mango, Kengät – Bubbleroom, Jakku takki – Ellos*

Heti Suomeen tultuani mua alkoi myös ihmeellisesti ahdistamaan. Tästä on varmasti niin monesti kirjoitettu ja itsekin olen tämän ennenkin blogissa todennut, mutta Suomessa vallitsee valitettavasti usein hyvin synkkä ilmapiiri ja ihmiset tuntuvat niin masentuneilta… enkä ihmettele, itsekin olen paljon synkempi täällä ollessani, sillä pimeys ja kylmyys vaikuttaa muhun. Meillä ei ole hirveesti mieltä ylentäviä aktiviteetti mahdollisuuksia. Harvemmin sitä lähtee tämän kylmän ja synkän 9 kk aikana rannalle ihailemaan merta tai rauhoittumaan luonnon keskelle, kaupungille istuskelemaan ulkoilmaan ystävien kanssa tai ylipäätään vain nauttimaan auringosta. Ei. Meillä istutaan himassa, selviydytään ehkä väkisin treeneihin tai harrastuksiin ja lasketaan tunteja viikonloppuun, jolloin voi ehkä käydä ulkona tai nukkua, raahautua rennommalla aikataululla harrastuksiin pakkasen, sateen tai tuulen pahoinpitelemänä ja sitten onkin sunnuntai ja sama homma alkaa.

Eiköhän tähän taas kuitenkin kohta totu, mikä on sekin hieman surullinen ajatus. 😀 Tiedän, että kun tervehdyn flussasta ja pääsen taas arkeen kiinni treenien ja omien rutiinien kanssa, niin alkaa helpottamaan. Tällä hetkellä vain lähinnä kököttelen himassa ja yritän täyttää tunteja töiden avulla.

 

 

 


7 Comments
 • Jani-75
  Posted at 14:29h, 22 joulukuun Vastaa

  Hyvää joulua Linda:)

 • Jii
  Posted at 17:31h, 23 joulukuun Vastaa

  Pyörähdin samaisessa osavaltiossa hiljattain ja samat fiilikset on. Tuolla ihmiset on niin paljon sosiaalisempia ja mutkattomampia. Missä ikinä liikuttiin niin melki aina joku alkoi juttelemaan ja siellä osataan pitää hauskaa ilman örri-kännäämistä. Laittaa pohtimaan että mikä pointti on että vaan selviytyy suuren osan ajasta. Hyvin ilmaistu. Omalla kohdalla huomasin että noin viikossa mun kaikki ruokayliherkkyydetkin katos täysin. Ei tullu mitään turvotuksia, iho-oireita, kurkun kutinoita jne. mitä Suomessa esim. vijoista ja hedelmistä. Ihan ihme homma. Oli se kyllä tosi brutaalia palata Suomeen kun huomas kuinka kivaa elämä oikeesti vois olla.

  • lindamanuella
   Posted at 13:18h, 26 joulukuun Vastaa

   On kyllä hyvin brutaalia. Itse oon palattuani nukkunut todella paljon ja tuntenut outoa hermostuneisuutta, varmaankin juuri tämä vasten kasvoja pamahtava kontrasti. 😀

 • New year eve
  Posted at 19:06h, 31 joulukuun Vastaa

  Kivaa uutta vuotta 🎆

  • lindamanuella
   Posted at 11:19h, 02 tammikuun Vastaa

   Kiitos samoin sulle <3

 • Annette
  Posted at 23:40h, 08 tammikuun Vastaa

  Voin samaistua tähän niin hyvin. Tuli vietettyä pari viikkoa Havaijilla ennen joulua ja kyllähän tässä taas on ollut totuttelemista kun aikaerorasitus päällä ja tää pimeys hirveästi ei auta asiaa.
  Itse odotin matkaa kovin kun tiesi että pääsee täältä pimeydestä pois, nyt matkan jälkeen on jotenkin tyhjä olo jq haluaisi vaan takasin. Oli niin upea paikka maisemiltaan ja se fiilis ja iloiset ihmiset. 🙂
  Kyllä vielä enemmän miettii juuri et ois kiva osan vuodesta asua muualla..

  • lindamanuella
   Posted at 21:13h, 09 tammikuun Vastaa

   Joo tiedän tunteen, sitä on vielä pahempi olo kun pääsee takaisin, kun näkee sen kontrastin miten pimeässä ja synkässä maassa asumme 😀

Post A Comment