MÄ OON NIIN FIILIKSISSÄ

Heippa!

Luvassa vähän hassumpi fiilistely postaus, mutta oon ollut tästä niin iloinen, että mun on pakko jakaa tää teidän kanssa. Lukijani varmasti tietävät, että olen melkoisen tarkka siitä, mitä syön. Haluan varmistaa saavani mahdollisimman puhdasta ja monipuolista ravintoa, siksi käyn esimerkiksi hyvin harvoin syömässä ulkona tai vedä mitään prosessoitua ruokaa. Mun päivittäinen ruokavalioni sisältää kaurahiutaleita, banaania, omenoita, marjoja, kanaa/kalaa, riisiä, bataattia, pastaa, kananmunia, salaattia, vihanneksia, kookosmaitoa, oliiviöljyä, avocadoa ja sen lisäksi lisukkeina ruokiin sopivia juustoja, pähkinöitä/siemeniä/ituja, välillä löytyy jotain leipiä, riisikakkua… perus hyvää safkaa. Rakastan mielettömästi erilaisia ruokaisia salaatteja, joista löytyy eri proteiinin-, hiilarin -ja rasvanlähteitä.

Välillä en edes kehtaa itselleni myöntää, kuinka paljon mulla menee päivittäin ruokaan rahaa. Ruokavaliolla on kuitenkin niin suuri merkitys meidän terveyden ja sairauksien sekä tietenkin myös niiden ennaltaehkäisyn kanssa, että se on niitä harvoja asioita, josta en halua tinkiä ja johon panostan. Maksan mielelläni enemmän mahdollisesti hieman pidemmästä ja terveemmästä elämästä panostamalla siihen, mitä syön. Sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen, useiden syöpien, lihavuuden tai vaikka perus vatsavaivojen sekä energiattomuuden takana on usein kuningas paikalla niinkin yksinkertainen asia, kuin ruokavalio.

No, se siitä paasauksesta, kunhan vähän muistuttelen, että ulkonäkö on melko hännillä siinä listassa, kun mietitään syitä miksi olisi hyvä panostaa ruokavalioon ja sen laatuun, tehdä itse ne safkat aidoista raaka-aineista ja jättää pakastepizzat sinne kylmäaltaaseen.

Mennäänpä kuitenkin itse asiaan, siihen mistä mä oon ollut niin fiiliksissä muutaman viikon. Meidän naapuriin, kampin Graniittitaloon avattiin nimittäin uus Lidl. Kampin kauppakeskuksessa on ollut pitkään oma Lidl, mutta mä en suoraan sanottuna ole ikinä viihtynyt siellä. Mua on aina jotenkin ahdistanut se kauppa, siellä on ollut ahdasta, se on aina aivan liian täynnä jengiä ja vähän ehkä sotkuinen meininki. Sen lisäksi musta on tuntunut siellä käydessäni, etten löydä kaikkea mitä haluaisin valikoimasta.

Olen siis kaikki nämä vuodet Etu-Töölössä asuessani käynyt mun ex lähikaupassa (ex, koska tämä uusi Lidl on lähempänä), kampin K-marketissa, joka nyt ei ole mikään halvin kauppa… rahaa on siis mennyt syömiseen. Aivan hemmetisti.

Mulle Lidl ei ole ollut kokemuksena ihan fresheimästä päästä ja olen pitänyt K-marketin tarjontaa, sekä ylipäätään kokemusta kaupassa käynnistä sen verran mielekkäämpänä, että olen kovasta hinnasta huolimatta halunnut maksaa enemmän siitä, että kauppakokemus on mukava ja valikoima kattava.

Nyt kuitenkin olen muutaman viikon ajan käynyt Graniittitalon Lidlissä ja voi juma! Se on NIIN hyvä! Ollaan mun naapurin kanssa fiilistelty ja tuuletettu, kun meidän molempien safkakulut pieneni about puolella. Sen lisäksi sieltä on tähän asti löytynyt ihan kaikki mitä mä haluan ruokavaliooni.

Mun poikaystävä on naureskellut vierestä, kun oon silmät pyöreenä suureen ääneen ihmetellyt miten mä voin saada 3€:lla pussin avocadoja, kun oon tottunut maksamaan yhdestä saman verran. Tai miten kaks pussillista ruokaa maksaa saman verran kun muutama laadukkaampi tuote kampin k-marketissa.

Ei mulla oikeastaan ollut muuta, oon vaan niin fiiliksissä tästä ja halusin jakaa sen teidän kanssa. 😀 Ruoka on elämän yks parhaimpia asioita ja onhan tää nyt nättiä kun kahden minuutin kävelymatkan päässä on jättikauppa, josta löytyy kaikki ja on vielä super halpa!

Ja tää muuten EI sitten ole mikään kaupallinen yhteistyö!

 


11 Comments
 • Noora
  Posted at 21:08h, 02 marraskuun Vastaa

  Mistä toi ihana takki on? 😊

  • lindamanuella
   Posted at 21:12h, 02 marraskuun Vastaa

   Toi on bubbleroomista 🙂

 • Emmi
  Posted at 15:36h, 03 marraskuun Vastaa

  Hahah tää on niin totta! Meillä on K-Market lähikauppana, mutta tehdään suuret ostokset aina Lidlistä ja täydennetään tarvittaessa K:sta. Jaksetaan kerta toisensa jälkeen avopuolison kanssa ihmetellä Lidlin edullisuutta, on ihan järjetöntä miten edullisesti perus ruokatarvikkeet sieltä irtoaa muihin kauppoihin nähden! Meidän ruoka-aineet näyttää kutakuinkin täysin samoilta kuin teidän ja juurikin löydetään Lidlistä kaikki tarpeellinen. Lohilon prodejädet vielä kun sinne sais:D

 • Jasmin
  Posted at 19:17h, 03 marraskuun Vastaa

  Ihanat housut! Mistä ne on?

 • Maria
  Posted at 12:56h, 04 marraskuun Vastaa

  Hei. Täällä kuule samat fiilikset:). Naapuriini Kalliossa, eli Neljäs linja 3 avattiin uusi upea Lidl noin kuukausi sitten. Entinen lähin Lidl Sörnaisissa ei toden totta houkuttanut samoista syistä mitä luettelit Kampin Lidlistä. Ja kyllä vaan ihmetellä täytyy kun samat vihannekset saa puoleen hintaan siitä mitä ne maksaa esim Hakaniemen S-marketeissa.

 • Ananasaika
  Posted at 17:46h, 04 marraskuun Vastaa

  Ymmärrän hyvin! Myös tuon, että kaupoissa on eroa, siis samassa ketjussa myymälästä toiseen. Lähi-Lidlini täällä itärannikolla on onneksi kiva kauppa ja yksi niitä, joka paistaa leipomotuotteita (luomuruispalaset nammm). Ja hedelmiä ja kasviksia nyt ei mistään muualta kannata ostaa.

  Nautin myös siitä, että joskus pääsee makumatkalle, kun sihtailee Lidlin valikoimia. Lähinnä kissanruoat ostan toisesta mainitsemastasi ketjusta.

  Riittäköön iloa ja avokadoja!

  • lindamanuella
   Posted at 11:34h, 06 marraskuun Vastaa

   Hahaha, joo ihan mahtavaa 😀 Arjen pieniä iloja!

 • Aliisa
  Posted at 22:41h, 04 marraskuun Vastaa

  Täältä löytyy toinen Lidlin fanittaja 😀 Se kauppa on näppärästi koonnut valikoimansa! Monia terveysruokia löytyy oikein kiitettävästi, ja puolet halvemmalla kuin muista kaupoista. Esim. chiansiemenet olivat niin edullisia, että niitä raaskii ostaa jopa säännöllisesti 😀

  • lindamanuella
   Posted at 11:33h, 06 marraskuun Vastaa

   Joo, viimeksi eilen taas ostelin 2 säkkiä tavaraa, 25€ 😀 !!!

 • Tintti
  Posted at 08:09h, 06 marraskuun Vastaa

  Jee, täällä kans yksi joka tuulettanut Ganiittitalon uutta Lidliä! Se on niin hieno, avara, siisti ja ei ruuhkia verrattuna Kampin vanhaan Lidliin. Itse kävin siinä vanhassa Lidlissä usein töiden jälkeen (eli pahimpaan ruuhkaan) ja joka kerta ahisti mennä sinne. Nyt voi mennä fiiliksissä tähän uuteen ja suorastaan nauttia kaupassa olosta 😀

  • lindamanuella
   Posted at 11:32h, 06 marraskuun Vastaa

   Oi miten jees, ihan best kun saa kaupassa fiilistellä rauhassa 😀

Post A Comment