FITNESS VERSIO MAKARONILAATIKOSTA

Moikka!

Väsäilin eilen makaroonilaatikkoa ja sain idean, että voisin jakaa sen reseptin täällä blogissa teille. Nyt kun jengi alkaa karistelemaan ehkäpä kesän aikana kertyneitä kesäkiloja tai alkaa taas aktivoitumaan treenien kanssa, niin ekana pitäisi huomioida se ruokavalio puoli kuntoon.

Ruokavaliolla on tekemistä 80% tuloksien kanssa, joten jos johonkin panostat niin panosta ruokaan! Treenit lisäävät kulutusta ja ovat työkaluna auttamassa kehonmuokkauksessa sekä voimaan paremmin, mutta se mitä syöt ja kuinka paljon määrittelevät suurimman osan tuloksista.

Makaronilaatikko on tunnettu aika bulina kotisafkana, sillä se sisältää usein runsaasti esimerkiksi juustoa. Tästä laatikosta on karsittu kaikki ”huono” ainesosat pois , joten tätä voi vetää vaikka joka päivä ja on erittäin hyvä safka esimerkiksi treenin jälkeiseksi ateriaksi.

Mitä tarvitset?

150 g täysjyvämakaronia

300g jauhelihaa (alle 10%)

sipuli

haluamasi mausteita oman maun mukaan (suola, pippuri, basilika, valkosipuli)

maitoa, itse käytin mantelimaitoa (4 desiä)

Rasvaton raejuusto / 2%

kananmunia (2 kokonaista 2 valkuaista)

Huom! Jos et halua käyttää rasvattomia tuotteita, valitse kaupasta normaali raejuusto rasvattoman/vähärasvaisen sijaan.  

Näin teet sen!

Keitä makaronit ja paista jauheliha. Tässä kohtaa voi lisätä suolaa makronien keitinveteen sekä sipulia jauhelihan sekaan. Jos käytät rasvaa jauhelihan paistoon, suosi oliiviöljyä. Voit myös maustaa jauhelihan haluamallasi tavalla jo tässä vaiheessa.

Kun makaronit ja jauheliha ovat kypsiä, sekoita ne keskenään sekaisin vuokaan, mahdollisimman tasaisesti.

Sekoita munat, valkuaiset ja maito keskenään. Itse esimerkiksi ravistelin ne sheikkerissä sekaisin ja varmistin, että keltuaiset hajosivat ennen seoksen kaatamista vuokaan makaronien ja jauhelihan sekaan. Voit tähänkin halutessasi lisätä hieman suolaa, jolloin suola imeytyy makaroniin paistumisen aikana.

Lisäsin pinnalle vielä sipulia ja maustoin suolalla sekä pippurilla.

Tämän jälkeen levitin tasaisesti raejuuston pinnalle, maustoin vielä hieman pinnalta, lisäsin mm. persiljaa raejuuston päälle ja eikun vain uuniin paistumaan. 200 astetta ja noin 45-50 minuuttia. About 30 minuutin kohdalla kannattaa tsekkailla miltä näyttää, mutta jos meininki on vielä vetinen, eikä pinta ole ruskistunut, niin anna ruoan olla vielä uunissa.

Kun pinta alkaa ruskistumaan, niin tsekkaa miltä pohja ja reunat näyttävät. Voit alentaa lämpötilaa 150 asteeseen ja antaa laatikon paistua vielä uunissa ja tsekkailla, koska myös pohjaan alkaa tulemaan väriä.

Itse annoin lopuksi laatikon vielä kuivua hieman (n. 20 minuuttia) lämpimässä uunissa, jolloin siitä tulee rapeampi.

Päälle esimerkiksi luomu ketsuppia, kylkeen vihanneksia ja salaattia ja eikun nassuun. Tämä on täysin omatuntovapaa makaroonilaatikko ja sopii vaikka kisadieettiläisen ruokavalioon. Vieläpä aivan super täyttävää, joten sinkut vetää tätä monta päivää 😀

Yhdessä vuoassa on noin 1200kaloria ja siitä saa noin 6 kevyttä annosta tai 4 vähän bulimpaa annosta. Kuvan mukaisessa annoksessa on noin 195 kaloria + kurkku, tomaatti,avocado(n. 30g),punajuuri ja luomu ketsuppi, noin 350 kaloria. Ei paha edes isompana annoksena.

Jos multa kysytään niin oli todella hyvää! Sain myös positiivista palautetta ulkopuoliselta maistajalta, joka ei todellakaan ole tottunut mihinkään fitness laatikkoihin. Joten vaikka olisitkin perinteisten ruokien fani niin suosittelen kuitenkin edes kokeilemaan tätäkin versiota. 🙂

 

 

 

 


16 Comments
 • Miia
  Posted at 19:28h, 27 syyskuun Vastaa

  Mikä tuosta tekee fitnessversion? Samat raaka-aineethan siinä on ku ihan perus makaronilaatikossakin.

  • lindamanuella
   Posted at 19:45h, 27 syyskuun Vastaa

   Moikka!
   Hienoa, itse olen kai vielä siltä aikakaudelta, kun makaronilaatikko valmistettiin täysmaidosta, normaali rasvaisesta jauhelihasta runsaassa oliiviöljyssä paistettuna, täysmaidosta, keltuaisista ja kunnon juustoista 😀

 • Anna
  Posted at 22:07h, 27 syyskuun Vastaa

  Hyvältä näyttää! Menee heti kokeiluun. Voisitko useammin julkaista tänne terveellisiä reseptejä?:) ne kiinnostaa aina!

  • lindamanuella
   Posted at 00:21h, 28 syyskuun Vastaa

   Jee , kiva kuulla 🙂 ajattelin että jos näistä tykätään niin voisin kerran viikossa julkaista reseptin ns. perus ruoasta terveellisemmän / kevyemmän vaihtoehdon! 🙂

   • Helmi
    Posted at 01:18h, 28 syyskuun Vastaa

    Joooo! Vitsi ois kiva 🙂

    • lindamanuella
     Posted at 13:10h, 28 syyskuun Vastaa

     <3

 • Sarza
  Posted at 22:19h, 27 syyskuun Vastaa

  Kannattaa kokeilla kikhernepastaa tai täysjyväriisifusillia makaronin tilalla. Juustoksi Arla kadet 5%. Suosittelen! 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 00:21h, 28 syyskuun Vastaa

   Hei kiitos vinkistä!! Täytyy kokeilla 😊👌🏼

 • Viivi
  Posted at 23:54h, 27 syyskuun Vastaa

  oijoi, tää näyttää herkulliselta! pakko testata 😛

  • lindamanuella
   Posted at 00:22h, 28 syyskuun Vastaa

   Mahtavaa !! 😊😊

 • Myy
  Posted at 12:36h, 28 syyskuun Vastaa

  Ihanaa lukea tällaisia normiaineksista koostuvia reseptejä. Tuntuu, että kaikki blogit on pullollaan jauheista ja proteiinivanukkaista ja ties mistä lisäainemössöistä tehtyjä ruokia. Puhtaan ruuan kannattajalle ne ei uppoa ei sitte millään. 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 13:10h, 28 syyskuun Vastaa

   Joo, i feel you. Nekin on kivoja, mutta kyllä arkena tulee kulutettua ihan niitä perus raaka-aineita 🙂

 • Aliisa
  Posted at 20:37h, 28 syyskuun Vastaa

  Hmm, tästä saisi kätevästi vegeversion (jos on tarvis) esim. soijarouheella, tofulla tai vaikka härkiksellä! Tuo raejuusto on muuten kätevä, olen itsekin sitä lisäillyt ruokiin 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 20:54h, 29 syyskuun Vastaa

   Super hyviä ideoita 🙂

 • Annie
  Posted at 20:25h, 29 syyskuun Vastaa

  Mä en ainakaan ole varmaan ikinä syönyt makaronilaatikkoa, jossa olis juustoa 😀 Mulle makaronilaatikko on ihan ns. normiruoka, eikä mikään mättöherkku. Ite laitan sipulia, 800g jauhelihaa, mausteita, pari kolme kananmunaa, tölkillisen kookosmaitoa ja ne makaronit 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 20:53h, 29 syyskuun Vastaa

   No mutta toi on tosi hyvä juttu ! 🙂

Post A Comment