POSIN KAUTTA!

Moikka!

Kyynärpään suhteen sen verran hyviä uutisia, että kävin tiistaina Aavan Ortolääkäreillä hakemassa tenniskyynärpää tuen ja siitä on ollut hurja apu kipuihin. Tuessa on geeli joka painaa suoraan tulehtuneeseen kohtaan ja lievittää näin ollen hermosärkyjä hurjasti. Olen saanut nukuttua paremmin eikä lääkkeitäkään ole tarvinnut syödä niin suuria määriä, joten jaksaminen on ollut paljon parempaa. Olenkin viettänyt kaksi viimeistä päivää ulkona lenkkeillen ja eilen pääsin jopa lillumaan SUP laudan kanssa pitkin hietsua.

Tenniskyynärpään kuntoutukseen kuuluu tietynlaisia jumppaliikkeitä, joten kevyt melominen oli ihan hyvää treeniä kädelle. Mun eteneminen ei ollut mitään kovin mahtavaa, mutta oli kivaa päästä vähän rentoutumaan ja nauttimaan auringosta. Ajatuksia vähän muualle ja happea mielelle.

Edelleen kivut ovat kovat. Tälläkin hetkellä mua sattuu aika hemmetisti, mutta toivon että tää tästä lähtisi parantumaan. Jotkut ehdottelivat kortisonipiikkiä, joka saattaisi poistaa tulehduksen, mutta sitä ei enää suositella varsinkaan urheilijoille, sillä se samalla myös surkastuttaa mm. sidekudoksia ja lihaksia, enkä halua että myöhemmin multa poikkea jokin jänne kädestä. 

Jos jollain on kokemuksia kortisoni hoidoista niin mielelläni kuulen mielipiteitä.

Kiitos super paljon kaikista tsempeistä, neuvoista ja kommenteista! Tää on tenniskyynärpää on mulle aivan uusi tuttavuus enkä olisi uskonut että tällaisenkin pikku paskiaisen joutuu kokemaan. Tuntuu jotenkin niin turhalta, varsinkin jos kuntoutuksessa kestää 3-9kk! Pieni alue ja aivan hemmetin kova kipu… Huh! Ei auta kun vain jumpata kättä ja toivoa parasta.

Kaikenlisäksi mulla meni tänään niskat pahasti jumiin, johtuen varmaan tästä lähinnä vain oikealla kädellä toimimisesta. Onneksi pääsen huomenna osteopaatille availemaan paikkoja ja suoristamaan rankaa, jospas sieltä löytyisi apuja tilanteeseen…

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun pää ei käänny oikealle ja vasen käsi on lähinnä käyttökelvoton. On tämä herranjumala työmaa! 😀 Yritetään nyt vetää posin kautta ja ainakin nauttia ihanista kesäpäivistä !


7 Comments
 • mari
  Posted at 23:16h, 27 heinäkuun Vastaa

  Niin ihastuttavalta ja kauniilta näytät; toi tukka on todella raikas.

  • lindamanuella
   Posted at 07:52h, 28 heinäkuun Vastaa

   Kiitos <3

 • Elli
  Posted at 09:24h, 28 heinäkuun Vastaa

  Moi.
  Itselläni viisi kertaa tuo ikävä tenniskyynärpää. Viimeisin on juuri saatu kuntoutettua, mutta edelleen tietyissä liikkeissä vihloo. Ainoo hoito mikä itsellä toimii on shockwawe-paineaaltohoito. Se on kivuliasta, mutta parin kipupäivän jälkeen se aina lievittyy. Hoitoon on myös yhdistetty ultraäänihoito ja sähköstimulaatio. Minun kohdallani venytyksistä ei ole ollut apua yliliikkuvien nivelien takia. Tenniskyynärpäätuki toimii hyvin. Tsemppiä ja pitkää pinnaa kuntoutukseen. 😊

 • Greece
  Posted at 21:17h, 28 heinäkuun Vastaa

  Käytkö enää Kreikassa, osaatko kieltä miten hyvin? Menen Ateenaan vaihtoon ja opiskelen englanniksi ja varmaan kreikkalaiset osaa englantia, mutta koitan itsekin oppia kreikkaa. On jotenki junttia olla maassa vuoden opettelematta paikallista kieltä, toivottavasti tarttuu muuta kuin kalispera ja aakkoset 😂

 • Kitaramies
  Posted at 23:41h, 28 heinäkuun Vastaa

  Vaimollani on nivelreuma ja polvi usein tulehtunut/turvoksissa/kipeä. Monta kertaa on pumpattu nestettä ulos polvesta ja kortisonia käytetty. En usko, että kortisonin kertakäyttö voi tehdä vahinkoa nivelille. Eri asia jatkuvassa käytössä sitten jos on krooninen vaiva.

 • Reetta
  Posted at 09:42h, 06 elokuun Vastaa

  Itselläni vaivasi tenniskyynärpää vuoden, mutta tenniskyynärpää tuesta ei ollut mitään hyötyä. Kinesioteipeillä sain vasta paranemaan, joten suosittelen sitä ennemmin.

  • lindamanuella
   Posted at 11:02h, 09 elokuun Vastaa

   Joo, vitsi että jengillä on olleet tota pitkään!

Post A Comment