UUSI DIAGNOOSI SÄRYLLE

Moikku moi!

Tässä on nyt 11 päivää särkevää kättä takana ja pikku hiljaa alkaa menemään hermot tän vamman kanssa. Oon käynyt 2 kertaa lääkärissä, jutellut neljän eri lääkärin kanssa ja eilen mulla kävi himassakin lääkäri tsekkaamassa tätä kättä.

Oon lähinnä nukkunut viikon, tehnyt aina välillä jotain kun kipu on hellittänyt, mutta kipulääkkeiden takia oon aika väsynyt kokoajan. Myös tällanen jatkuva särky vie voimia yllättävän paljon. Viikonloppuna jaksoin käydä muutaman tunnin verran frendin synttäreillä ja lauantaina reilun tunnin, ehkä parin verran ulkona, mutta eipä hirveesti muuta ole tullut tehtyä.

Tällä hetkellä diagnoosi on tenniskyynärpää, joka on siis olkaluun alapään ulkosivunastaan kiinnittyvien ranteen ja sormien ojentajajänteiden kiinnityskohdan ärtymistila toistuvasta ylirasituksesta ja käden puristusvoiman käytöstä. Hoitokeinoja on tulehduskipulääkkeet ja kevyt jumppa ja kuntoutus kädelle. 

Treenikieltoa mulla ei ole, saan liikkua, mutta niin että jätän käden rauhaan. Eli käytännössä kaikki yläkropan liikkeet on bannissa, jos haluan että käsi paranee ilman leikkausta.

Ärsyttävintä tässä on varmasti se, että en ole ”kipeä”, mutta 24/7 sykkivä kipu ja sen säteily kuitenkin vie niin paljon mehuja, että tavallaan olo on todella kipeä, eikä oikeen tee mieli nähdä ketään tai tehdä mitään, koska kipu on todella hermoja raastavaa ja masentavaa. Nukkuminenkin on hankalaa ja kovista kipulääkkeistä nyt ei ole apua vireystiloihin. Ja kaikenlisäksi tämä on todella stressaavaa.

Tänään mulla onneksi vaihdetaan lääkkeitä, sillä ensimmäinen diagnoosi oli lihasten tulehtuminen niska-hartiaseudulla ja tenniskyynärpääksi osottautunut ylirasitustila ei vaadi esimerkiksi relaxantteja, jotka saavat mut aivan tokkuraiseksi.

Uskon että tällä on jotain tekemistä mun olkapäässä tapahtuneen vamman kanssa, jonka onnistuin hoitamaan itselleni viime syksynä. Täysin oma vika kun en sillon hoitanut olkapäätä kunnolla, vaan treenasin kipua vasten melkein puoli vuotta. Se on varmasti vaikuttanut liikeratoihin, on tehty liikaa väärällä tekniikalla ”väkisin” ja nyt saan sitten kärsiä siitä.

On ihmeellistä, miten kipu on niin kova aamupäivällä, mutta hellittää usein iltaa kohden. Joka ilta olo on suhteellisen hyvä ja fiilis positiivinen siitä, että ehkäpä tämä tästä alkaa helpottamaan. Kuitenkin herään joka aamu särkyihin jotka ovat pahimillaan siinä 9-14 välissä.

Onko mun lukijoista kellään kokemuksia kyseisestä vammasta? Miten kauan kivut kestivät ja mikä toimi hoitokeinona?

 


30 Comments
 • Taika
  Posted at 11:08h, 25 heinäkuun Vastaa

  Hellou! Mulla golfkyynärpää todettu muutama vuosi sitten. Kipu oli ihan jäätävää, että voimia vaan sen kanssa! Ainoa mikä autto mua akuutissa kipuvaiheessa oli venyttely ja kevyt kuminauhajumppa, jos kipu sen salli. Aina välillä oireilee vielä käsi, jos on tullut pidettyä rannetta väärässä asennossa, mut ei kipu enää niin pahaksi mene ja ilman särkylääkkeitä pärjää :) jaxuja sulle!

  • lindamanuella
   Posted at 11:13h, 25 heinäkuun Vastaa

   Joo kipu on kyllä ihan uskomatonta, en olisi ikinä uskonut että tällaista kipua voi tulla noin ”pienestä” jutusta. Kauan sulla kesti saada käsi kuntoon?

   • Taika
    Posted at 16:50h, 25 heinäkuun Vastaa

    Mäkin kun menin lääkäriin niin ajattelin et vähintään jotain leikkausta vaativaa olis kun oli niin hurjan kipee :D pahin kipu meni varmaan viikossa, kun muisti usein venytellä ja malttoi antaa kädelle lepoa. Vieläkin käsi reagoi jos esim. ranteen asento väärä tai muuten tekee jotain vähänsinnepäin. Joskus hieroja hieronut faskiapintoja ja se tuntu kans auttavan :)

    • lindamanuella
     Posted at 17:23h, 25 heinäkuun Vastaa

     Okei ! Mulla ei ole vielä kipu hellittänyt, mutta pakko vaan toivoa parasta 😩

 • mari
  Posted at 11:12h, 25 heinäkuun Vastaa

  No niin Niina :) Joka kans tätä vinkkasit , tähän nyt kertomaan :) Leikkaukseen meni molemmat olkapäät Niinalla.
  Niina sanoi, että parempi leikata jos ei ala kuntoutua. Leikkaus on helppo ja nopea ; toipuminenkin nopa ja kipu loppuu saman tien. Siis, jos muu ei auta.

  • lindamanuella
   Posted at 11:15h, 25 heinäkuun Vastaa

   Mulle lääkäri sanoi eilen, että suurinosa leikkauksen hyödyistä on se, että kun asiakas leikkauttaa käden niin antaa automaattisesti kädelle OIKEASTI lepoa, joka auttaa ja nopeuttaa toipumista ja että viimeinen oljenkorsi, saa nähdä.

 • Kata
  Posted at 14:44h, 25 heinäkuun Vastaa

  Moi!
  Tiedän millaista on elämä jatkuvan fyysisen kivun ja säryn kanssa. Voimia ja nyt vaa parantelet itteäis❤❤

  • lindamanuella
   Posted at 16:10h, 25 heinäkuun Vastaa

   Joo on kyllä energiaa ja hermoja raastavaa :/

 • S
  Posted at 19:32h, 25 heinäkuun Vastaa

  Moikka, mulla todettiin sama homma tossa huhtikuun alussa ja meni niin pahaksi etten harjaillut edes hiuksia. Nyt rupee pikkuhiljaa paranemaan ja pystyy pieniä painoja jo heiluttelemaan ! Tsemppiä!

  • lindamanuella
   Posted at 20:21h, 27 heinäkuun Vastaa

   Huhuh :/ tosi ikävä vamma kyllä !!

 • salitreenaaja
  Posted at 20:29h, 25 heinäkuun Vastaa

  Mulla oli ranne kipeä, kun tein pohkeita smithissa pitkästä aikaa ja ranne ei ollut tottunut niin kovaan rasitukseen oli 180kg siin. Tangon kääntäminen lukkoasentoon näin isolla painolla ei tehnyt hyvää ranteelle. Kesti 2-3 viikkoa että parani.
  Tein tänä aikana sit pelkästään 3-4 kertaa viikkoon jalkoja. Yks mikä auttoi oli mennä punnerrusasentoon ja varata painoa ranteelle, Tuntui samalla pahalta, mutta myös vahvisti, kun tein tätä monena päivänä.

  • lindamanuella
   Posted at 20:22h, 27 heinäkuun Vastaa

   Okei, jännällä tavalla meni kyllä ranne ! Kaikkea sitä sattuu tekevälle :D Olen myös huomannut että liikuttaminen auttaa!

 • m
  Posted at 20:50h, 25 heinäkuun Vastaa

  Moi! Rakastan sun paitaa! Ootko mistä tilannu/saanut? :)

  • lindamanuella
   Posted at 20:22h, 27 heinäkuun Vastaa

   Billebeinon huppari, tulee myyntiin ensi viikolla :)

   • m
    Posted at 21:58h, 27 heinäkuun Vastaa

    Aiivan :D onks sulla toi xs koossa??? Mietin et minkä koon itelleni tilaan :)

    • lindamanuella
     Posted at 07:52h, 28 heinäkuun Vastaa

     On joo!! Tulee tiistaina myyntiin :)

     • m
      Posted at 11:13h, 28 heinäkuun

      Kiitos! :)

   • Sanna
    Posted at 20:10h, 01 elokuun Vastaa

    Moikka, mistä tarkalleen tuon paidan saisi siis tilata, minäkin ihastuin siihen. :) Yritin löytää netistä mutta en siinä onnistunut. :D Kiitos jo etukäteen!

    • lindamanuella
     Posted at 11:31h, 02 elokuun Vastaa

     Tänään 21 julkastaan huppari :)

 • Jossu
  Posted at 23:11h, 25 heinäkuun Vastaa

  Miehen vastaavaan vaivaan auttoi cryonic huippukylmähoito. Kokeile! Tietty lisäksi lepo ym. Hommasi käteen myös apteekista ”puristustarranauhan” ja koki saavansa apua. Fyssarin mukaan jotkut saa siitä hyötyä.

  • lindamanuella
   Posted at 20:23h, 27 heinäkuun Vastaa

   Mulle hommattiin osteopaatilta nyt sellanen puristus hommeli, hemmetisti apua!

 • M
  Posted at 06:14h, 26 heinäkuun Vastaa

  Tenniskyynärpää kesti 6kk pari vuotta sitten, nyt samassa kädessä golfkyynärpää ollut 1kk. Niskavaivat 7 vuotta kestänyt

  • lindamanuella
   Posted at 20:23h, 27 heinäkuun Vastaa

   Huhuh kauan kesti kyllä!!

 • Kimmo ollila
  Posted at 10:14h, 26 heinäkuun Vastaa

  Tenniskyynärpään paraneminen saattaa kestää jopa 9 kuukautta. Mulla kesti puoli vuotta. Itse kävin ensin yksityisellä työterveyslääkärillä ja sen jälkeen yksityisellä ortopedilla, joka vasta sntoi oikeat ohjeet. Mitä enemmän pystyt sitä kättäsi käyttämään sen parempi. Mulla auttoi uiminen tosi paljon. Liika lepuuttaminen vain pahentaa asiaa.

  • lindamanuella
   Posted at 20:23h, 27 heinäkuun Vastaa

   Oh noeeeeee, miten masentavaa -,- Uiminen voisi olla hyvää kuntoutusta!

 • Heli
  Posted at 22:54h, 26 heinäkuun Vastaa

  Voisiko kortisonipiikki auttaa?

  • lindamanuella
   Posted at 20:24h, 27 heinäkuun Vastaa

   Kuulemma vältetään urheilijoilla, koska surkastuttaa jännettä ja saattaa katketa jos treenaa paljon :/

 • E
  Posted at 23:22h, 26 heinäkuun Vastaa

  fysioterapeutit tekee töitä näiden vaivojen kanssa kokoajan. Osaavat antaa ohjeet kylmästä, venyttelyistä, voimistusharjoitteista (missä vaiheessa ja kuinka paljon kannattaa tehdä) jne. Avaavat myös kireitä lihaksia ja kalvoja jos tarpeen. Suosittelen yksityistä fyssaria!

  • lindamanuella
   Posted at 20:24h, 27 heinäkuun Vastaa

   Joo, menossa huomenna osteopaatille kokeilemaan onnea :)

 • Kitaramies
  Posted at 23:34h, 26 heinäkuun Vastaa

  Pelasin nuorena tennistä, mutta tenniskyynärpäätä ei tullut hurjista treenimääristä huolimatta. Mutta ei ollut varaa jatkaa harrastusta, se oli niin kallis laji. Ostin sähkökitaran ja aloin treenata sitä 8 tuntiakin päivässä. Kaikki vapaa-aika meni kitara sylissä.

  Ranne ei alkuun kestänyt ja tuli niin kipeäksi, etten pystynyt koulussa kirjoittamaan kynällä yhtään mitään. Lääkärissä kävin, mutta en saanut mitään apuja muuta kuin neuvon levätä ja lopettaa rasitus kunnes ranne on kunnossa. En muista kauanko kipu kesti, koska tästä on 25 vuotta aikaa.

Post A Comment