HYVÄ VOITTAA AINA

Nyt on ollut aivan hirveesti aiheeseen liittyviä blogitekstejä, snäppi avautumisia sekä keskustelua nettikirjoittelusta ja varsinkin siitä netissä haukkumisesta. Se on ikuisesti todella surullinen ilmiö ja tuntuu olevan todella arka aihe varsinkin uusille julkisuuteen astuville henkilöille. Todella moni ”uudeksi kohteeksi” joutuva haluaa keskustella asiasta ja nostaa aiheen usein esille, viitaten vihaajiin sekä kateellisiin ihmisiin. Huomaan usein keskustellessani jonkun tuoreen julkisuuteen tulleen henkilön kanssa, että heillä on kova tarve tuoda esille sitä, miten ei pidä välittää haukkujista ja mollaajista. Se on aivan totta.

Olen huomannut itsessäni jo pitkään, että en oikeastaan uhraa energiaani lainkaan ”vihaajille”, jotka toivovat minulle sekä muille epäonnistumista tai ajattelevat muista pahaa. Jotkut saavat motivaatiota yrittää kovemmin juurikin vihaajilta, mutta mua vihaajien vuoksi jonkun asian tekeminen ei motivoi lainkaan. Teen asioita elämässäni jotka tekevät minut onnelliseksi ja joita itse haluan aidosti tehdä. Musta on erikoista saada motivaatiota vihasta. Itse ponnistin jonkinlaista sisua siitä nuorempana, mutta en enää.

Oli mullakin aikani, kun jaksoin vielä ihmetellä moista ilmitöä, mutta arvatkaa mitä? Se ei valitettavasti koskaan loppunut ihmettelyllä. Jotkut ihmiset ovat ilkeitä, pahoja ja purkavat tunteitaan muiden kustannuksella. Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että viitsisin tuhlata aikaani todistellakseni netissä läyhääville ihmisille jotakin. Vaikka saavuttaisin mitä tahansa elämässä, tekisin ihan mitä vain, jotkut ihmiset eivät silti koskaan pitäisi minusta, eikä kirjoittelu tai negatiivisuus lopu niin kauan kun se kumpuaa ihmisistä itsestä. Olemme usein vain kohde, johon se puretaan.

Ymmärrän toki aiheellisen sekä asiallisen kritiikin ja on totta, että julkinen ammatti ja itsensä esille tuominen vaatii veronsa sekä aiheuttaa keskustelua. Ikuisesti käytetty ”mutta kun on julkisuudessa, niin pitää kestää” on kuitenkin mielestäni jopa hieman surullinen argumentti. Miksei mulla itsellä ole tarvetta haukkua brutaalisti ketään netissä anonyymisti tai keksiä mitä ihmeellisimpiä juoruja jostakin vain koska voin? Siksikö, että en pidä jonkun ulkonäöstä tai luonteesta? Annan paljon mielummin kohteen olla ja etsin jotain mikä mua miellyttää ja keskistyn siihen. Inspiroidun, motivoidun ja ihailen mielummin kuin vihaan. Oletko koskaan miettinyt, mitä tuollainen pahan olon oksentaminen muiden päälle tekee ihmiselle? Ihmistä ei saastuta se mitä hän kuulee, vaan se mitä hänen suustaan tulee. Kohdetta varmasti sattuu rumat sanat hetkellisesti, mutta ne eivät kuitenkaan loppujenlopuksi tee hänestä pahaa ihmistä, vaan kirjoittajasta itsestä. Rumista sanoista pääsee yli ja niihin jopa tottuu, mutta se fakta, että kirjoittaja on pelkuri sekä ihmisenä hyvin epämiellyttävä ei muutu miksikään.

Miten mä reagoin netissä tapahtuvaan lätinään tai valheellisiin artikkeleihin itsestäni? Harvemmin on kivaa lukea kirjaimellisesti paskaa itsestään mistään, mutta asia nyt on niin, että ihmiset lätisee ja se ei lopu ikinä. Pelkurit huutelee anonyymisti, lyövät takaapäin ja juoksevat nopeasti piiloon. Jos joku haluaa lietsoa elämässään sellaista energiaa niin sille en voi mitään. Luotan siihen, että jokainen jonka mielipiteellä on väliä, omaa sen verran kapasiteettia, että näkee tällaisen toiminnan läpi.

Mun frendeistä harva on julksuuden henkilö, joten heille vastaava toiminta on aina yhtä kummallista. Multa kysytään usein eikö musta tunnu pahalta ilkeät kommentit, miksi en reagoi kaikkeen mitä musta kirjoitetaan? Koska mä en jaksa. Mä olen hyväksynyt asian jo vuosia sitten. Sillä ei loppujen lopuksi ole mitään väliä, mitä anonyymi maskin takaa huuteleva ihminen musta ajattelee. En edes halua viehättää tällaisia ihmisiä, sillä emme kohtaa millään tasolla. Mulla on itsellä ollut pokkaa jo vuosia kertoa rohkeasti mielipiteitäni sekä ajatuksiani omilla kasvoillani.

Milloin mulla on iso nenä, milloin karmivat huulet, seitsemän poikaystävää tai muuten vain pelkässä luonteessa kaikki todella pielessä. Ulkonäölleni en voi mitään, tiedostan miltä näytän erittäin hyvin, onhan tätä pärstää joutunut tuijottamaan pian 25 vuotta. Mielelläni vaihtaisin asioita itsessäni, kukapa ei, mutta näillä mennään! Luonteessani on varmasti vikoja, itseäkin naurattaa miten kapeakatseinen ja kärkäs sitä onkaan nuorempana ollut, mutta ihmisenä pyrin parhaani mukaan kasvamaan ja kehittymään. Mitkään asiat eivät kuitenkaan muutu mihinkään, vaikka joku ulkopuolinen asioillani päätään vaivaisi.

Ulkonäön haukkuminen ja mun elämän spekulointi on jopa huvittavaa, kunhan siihen ei sekoiteta ketään ulkopuolisia. Viimeksi eilen meillä oli aivan hemmetin hauskaa Jodelissa surffaillessa, kun oltiin frendillä katsomassa leffaa porukalla. Rosa tapailee jotain turkkilaista espalla ja minä yhtiökumppaniani.  Ja kyllä, mun frendi aloitti musta ketjun mun ”kihlautumisesta” naamani edessä. Siinä sitten kisattiin, kuka heittää dorkimman kommentin kehiin ja kikateltiin. 

Joskus on hauskaa, aina ei. Niinkuin sanoin, ulkonäön arvostelu ja parisuhteiden spekulointi on ihan hauskaa ja harmitonta. Pahimpia kommentteja mitä olen koskaan joutunut lukemaan, olivat kun ihmiset kirjoittivat nettiin, miten ansaitsin isäni kuoleman, koska olen aina päässyt niin helpolla elämässäni ja oli mulle ihan oikein. Tai miten mun syksyn 2015 kokemani totaalinen burn out oli vain tekosyy mulle dokata ja jättää kisat väliin, samalla kun kamppailin kotona terveyteni kanssa täysin epätietoisena tulevaisuudesta ja siitä, tulenko enää koskaan palautumaan ja toipumaan henkisesti sekä fyysisesti. Mä en voi edes kuvitella, miten myrkyttynyt joku ihminen voi olla, joka tuollaista ajattelee. Silloin viimeistään ymmärsin, että jotkut ihmiset ovat vain kuvottavan pahoja, enkä minä tai kukaan täällä voi asialle mitään. 

Me kaikki saadaan varmasti osamme ihmisten pahuudesta tässä maailmassa ja epäreiluja asioita tapahtuu. Ilkeys ei lopu ilkeydellä, joten suosittelen kaikesta huolimatta kaikille niihin positiivisiin ja hyviin asioihin keskittymistä. Tehdään asioita joista tullaan onnelliseksi, yritetään ajatella hyvää itsestämme ja muista sekä myös tehdä hyviä asioita. Kiltteyttä ei koskaan ole liikaa ja uskon siihen, että hyvä voittaa aina.

Uskon siihen, että jengi alkaa yhä enemmän tajuamaan positiivisen ajattelun vaikutuksen omassa elämässä sekä sen, mitä moinen negatiivisuus ja muiden haukkuminen, suoranainen pelkuruus tekee itselle. Sä et tykkää jostain ihmisestä, mutta tykkäätkö sä edes itsestäsi? Hyvyys tuo niin paljon enemmän itselle, että tuollainen muiden haukkuminen on aivan typerää ja suoraan sanoen vähä-älyistä toimintaa ihmistä itseäänkin kohtaan.

Hyviä tyyppejä on varmasti enemmän ja olen super kiitollinen mun ihanille seuraajille sekä lukijoille, teidän kommentit piristää aina päiviä ja saa hyvälle fiilikselle.

Ihanaa viikonloppua kaikille hyviksille <3

PS!  Kuvien jumpsuit ja takki: Na-kd.com. Koodilla lindamanuella saat na-kd.com verkkokaupasta -20% alennusta. :)

 


16 Comments
 • NooraH/Nolibre
  Posted at 14:25h, 09 kesäkuun Vastaa

  Hyvin kirjoitettu.. pitää katsoa peiliin ja kysyä, onko vara arvostella niin kovasti? Eikö sen arvostelun ja ilkeilyn sijaan voitaisi keskittyä muiden tsemppaamiseen. Empatiaa kehiin.

  • lindamanuella
   Posted at 14:37h, 09 kesäkuun Vastaa

   Kyllä, posin kautta . Yleensä viha ja sen purkaminen kumpuaa omista kamppailuista, joten miksi ei pyrkiä parantamaan niitä vihan ja huonon olon lietsomisen sijaan. Siitä että haukkuu muita ei varmasti oma olo helpotu!

 • Anna
  Posted at 14:27h, 09 kesäkuun Vastaa

  Hei! Ihana postaus ja olen kanssasi samaa mieltä! Välillä mietin, että miksi jotkut ei voi vain kohdella muita hyvin ja olla kohtelias ja hyväkäytöksinen muille. Mitä sillä muka menenettää, että kohtelee muita hyvin.. aina kun en itsekkään ymmärrä..En arvosta yhtää ilkeyttä se on aivan kammottava ja kuvottava piirre. Enkä itse ikinä haluaisi ollailkeillä muille..
  Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat olla rohkeita, kilttejä ja kauniita kaiken kukkuraksi.
  Saan sinun kirjoituksista paljon positiivista voimaa, koska olet niin rohkea ja et pelkää sanoa mielipiteitäsi!

  • lindamanuella
   Posted at 14:35h, 09 kesäkuun Vastaa

   Nimenomaan , juuri näin :) rohkeus ja omien mielipiteiden sanominen ei pois sulje kiltteyttä tai hyviä käytöstapoja/positiivisuutta ! Kiitos paljon <3

 • Hmmm
  Posted at 14:30h, 09 kesäkuun Vastaa

  Et tuhlaa aikaa tai energiaa vihaajille, mutta silti kirjoitit aiheesta tälläsen kilometripostauksen? :D

  • lindamanuella
   Posted at 14:34h, 09 kesäkuun Vastaa

   Tää ei ole vihaajille osoitettu, vaan vihaajien kohteille, kiusatuille ja asian kanssa kamppaileville :)

 • Sonja
  Posted at 15:35h, 09 kesäkuun Vastaa

  Siis täähän on nyt ihan selvä juttu miks sua morkataan noh se on se kateus..se on joillekkin helpompi kommentoida jotain rumaa kuin kaunista..mun mielestä sä olet vuosian mittaan vaan kaunistunut mitä enemmän tulee ikää sen kauniimpi susta tulee..joten haters gonna hate it anyway olit miten päin vain niin se valitettavaa on!

  • lindamanuella
   Posted at 21:37h, 09 kesäkuun Vastaa

   Kiitos tosi paljon ! <3 luulen että on muitakin syitä, jokaisella omansa :/

 • ilari
  Posted at 18:21h, 09 kesäkuun Vastaa

  tottaha ntuokin se on jotenkin niin että silloin pääsee johonkin ihme enrgia maailmaan ja siitä tulee itellekin hyvä olo ja se ei maksa mitään ja mä huomasin tässä vuoden aikana sydän men irikki ku ntein väärin ja nyt sitten kesti aikansa tossa avauduin taas ja päätin kysästä yhtä kahville ja sitten menin youtubiin heti sen jälkeen ja sieltä löytyi uudet biisit joissa luki että whitering flower ja tupackin catch up ja sitten kelasin että se tarkoitti et teen oikein kun kysyin ja sittenhän vuodatinkin sydämmen iyhessä paikassa ja jotenkin tuntu pahalel taas koko loppu ilta alko pyöriin päässä.. ku tajusin et just se hyvä vuorovaiktuus muiden ihmisten kanssa tuo tosi hyvän ja energisen olon ja iloa mutta sitten sitä tulee jotenkin liikaa ja mä alan sinkoilla joka suuntaan siitä voimasta. eli totta on hyvä olal sydämmellinen ja ainahn voi olal että esim jso ajattelee naiselel juttelee mukavia joka oikeesti tuntuu hyvälle ni se luo selalsta tunetta sydämmeen joka sa sitten pään ujoileen ja sit se luo siihen sen tilanteen aidon lukon. mut siis mä tajusin vaan sen että taas kun avauduin niin sitten sydän vaan alko taas lähtemään ja jokaine nsana ja teko jossain luettuna merkkas jotai naj alko se yhdisteleminen vaikka oliskin väärin mut se ottaa vaan jotenkin vallan ja sit taas hukkuu sekoiluun. ku esim kun mun sydän viime vuonan meni rikki niin sitten yotuubissa ol iviellä jsut sopivasti tupackin phuk u tai jtoai nsinne päi nteksti jaa attelin et jopa pac hylkäs mut ja aattelin et on aprempi olla taas hiljaa mutta siten saat loi omiin tunteisiin hirvittäviä lukkoi ja alkoi jso ei nyt sättimään muita niin tympääntymään jokaiseen asiaan ja sit tulee sitä huonoa juttua… eli toki sehän se on ksymys kun uskaltaa olla avoinna niin ei pääse katkeruudet ja ne valoittaa nsydäntä ja meiltä. mut avonaisena sitten just kaikki tuntet läjähtelee ja siiheenkin voi seota sitten ja sit tulee kaikkea hullua juttua ja elämää. sit kaikkein pahin on jos tunne myrskyssä tekee väärin ja sit alka tuntee ittensä toaalikusipääksi ja alkaa hilajisuus ja surku ja tietyissä asioissa näköjään ei koskaan opi vaan aina vaan menee…. eli hyvää ja huonoo avonaisena sitä vaan näkee paljo nkauneutta kaikkialla joak ruokkii sitten sitä sydäntä ja toimii hyvänä moottorina ku nesim ne negatiiviset tunteet saa jumittamaan itsensä ja alkaa toistaman ja tylsistyy ja joka mudostaa sen kehän se positiivisuus voi alkaa yhestä sanassa oudossa paikkaa se uskallus hypätä, ok hyvyydessä o nsitten ne omat sekoomiset eikä meinaa mennä millään perille asiat ja jos liian hyvä olo ovi olla että tosita loukkaa vaan sillä omalla käytöksellään ja pitäisi jos siltä tuntuu pyytää anteeksi kun olin typerys ja taas sekosin ja hätiköin.. rauhottuminen on kanssa kaiken a ja o vaikka ilossa leijjuiskin :(

 • ilari
  Posted at 19:41h, 09 kesäkuun Vastaa

  niin tässä sitä taas ollaan ja mä haluun ky lkertoo kaikki mihin se sotku tulee niin ehkä sitten pääse irtikin. mut tämä sitten eilen kun julsitin taas ja joo kelasin kun kävin lukeen niin oli ykistyiskohtia jotak täsmälleen matsas yhteen sen mitä itellekin on käynnyt mutta siinähän kävi niin että valitsin taas sillain et mitä näin ja siitä loin sen että tää on se juttu mutta sitten kun olin päästänyt sen suustani julksiesti noh siitä sitten alkoi alamäki sydämmeen ja alko tuntuun vitun pahalla ja tiiäks mun aivot koitti et mitä vittua luoda iloa mut ei se sitten onnistunutkaan ja sillain et miksi sillä tosiella oli paljon samoi halui ja unelmiakin kun luaksin esim halusi lähtee ja seikkailal ympäri maailmaa eikä asua niissä hienoimissa paikoissa kun sillon jää se kulttuuri näkemättä. mut niinhän se taas on että ei silmät voi luoda sitä juttua vaikka oliskin samanlainen ja samanlasia tapoi ja sit toisaalta heti kun olin kysynyt sitä niin jotenki nseuraavalal hetekllä tuli sellanen paha tuntemus sydämmeen vai sitten loin itelleni et ei siinä mitään ongelmaa ollut en pysähtynyt ja annoin sanojen merkitä enkä sen puhtaan tunteen. mut sit toisaalta oli heti ku nsen kirjotin niin hollywoodissa flower power julat ja kelasi net se merkki ol isiinä kanssa ja däämn sitten ne merkitykset saa pään sekasin ja luo eri tunen tiloi sydämmeen mut ne ei olekkaan niitä puhtaita tunteita ja sitten kun ”herää” ja se oikee tunne puskee läpitte nii nsitten taas tulee se fiilis että taas teki niin vitun pahasti väärin ja tuntee että miten voi olla niin paha toista kohtaan ja sit musta tuleekin se vauva joka alkaa kyseleen kaikilta mitä mä mokasin ja hätä on suuri ja jep sen jälkeen tulee se surkee olo että ei voi mitään tehdä kun itte taass töppäs. kun ei tosiaankaan halua kenenkään sydämmelle pahaa mut sitten kuitenkin tekee niin ja tai kuvittelee niin ja sitten onkin viellä surkeempi olo. mut eilen taas tul ise fiilis ja alko kuulumaan et teit sitten elämäs mokan ja kaikkee muuta mukavaa. sen siitä saa kun lähtee väärään suuntaan tunteissa ja tekee henksien harakirin vaikka sillon pitäisi olal kärsivällisyyttä että pysyy skarppina eikä hötkyile ja luo vääriä tunteita koska kun tekee väärin se luo pahaa oloa muille ja itselle ja se on pahinta mitä toiselle ja elämässä voi tehdä..

  nojaa menin laittaa youtuubiin musan ja siellä oliki nsopivasti just tolal tekstillä biisi unforgiven
  https://www.youtube.com/watch?v=3pQlHy7eTUI

  se että omaa tyhmyyttään rikkoo jo tain hienoo ja kaunista mikä lentää luonnolisesti ja sen kauenuden rikkoo sekoomiseltaan niin jep se on viellä pahempaa kuin joku päin naamaa sättiminen se oikeesti syö sun sydämmen ja tappaa ja on kuolemaksi vaikka eläisi on elävä kuollut ja se on pahin rangaistus vaikakin ansaittu jep josksu jollain sota saitilla sätin kenraaleita siitä että etä miten voi olal amhdollista että tätä samaa erorria onforced eroria tekee tuolal ja oisin heti antanut potkut. noh sitten itse teen samaa unforced errotia rakkaudessa kun sekoa eri tunteisiin ja meen sitten heti siinä tunteessa ja taas pau vittu et läjähtää heti vitun tunari niinkuin taas pam toivoton tunari rakakus asiassa hah yhessä mestassa oli yks kundi joka meinas perustaa toivottavasti romatikoiden miesten klubin sillä oli olik ose 1500 sivuinen rakkaus kirje sanoin kyllä että on se vähän liian pitkä mutta jos sun sydän tunteet vau vaikka et näkisikään niin pidä siitä kiinni eläkä tunaroi niinkuin meikäläinen siit tulee sellanen hieno voimakenttä sydämmeen ja mieli kirkastuu mut kun räjähtää rikki kaikki se katoaa et elä tunaroi.. eli oisin voinnu olla hyvä advesori siihen clubiin :D mun sydän on jotenkin sellanen tai aivot et viddu se rakastaa mut sitten tekee siinä tosi pahaa sellane ntyperä flipperi

 • ilari
  Posted at 21:05h, 09 kesäkuun Vastaa

  tosta pahuudesta ja hyvyydestä sen verta että toivottovati ite tajuasin edes tulevaisuudessakin että siis ku esim tuntu hyvälel kirjottaa tästä aiheesta tässä ja oli ilaokin emmä sitä kiellä. mut sittenyksk kask olin tossa jotain uutista laskemassa ja sain iskun sydämmeen ja tuli et kusipää ja tuntu pahalle sen kussipään ymmärsin mut se isku tuli ja tuntu pahlel sydämmessä. tätä en selitä mut tää on se yks sekopäisyys vähän kun eilenkin alk osatelee kaikenlaisia tunteita ja ”ajatuksia” päähän ni taas sama homma et vittu mitä sä teit ja sen että ei uskota ja sekin on oikein nninhän mä aina mokaan sitten lopuksi kuitenkin ja joku asia ottaa vallan ja meenkin sitten sen mysteerin perässä ja sit tai näin tää hän on narsitista ajattelua mutta siksi tutnu utyhmälel sen snaominen mut tuntuu et tein niin tai näin nii ntulee jollekin paha olo ja sitten jumittaudun et vittu kuka ja en siis sano ettenkö ite löisi juuri sillä kun yhtäkkiä alan sinkoileen ja hötkyileeen ja snaomaan kaikkea tajuamatta että niin se vaikka onkin ite sitten jossain fiiliksessä niin voi särkeä toisen ja sit aiheutuu se ristiriita että onkin huolehidttava ja koitettava jotenkin paikkailtavva. vaikka sitten sekin mahdollsiuus että on parempi pitää turpansa kiinni että käärmeen kieli ei myrkytä ketään. luo niitä ristiriitoi itelleen. mun ois pakko tajuu tä äet se jää pysyväksi olotilaksi tää sai miettiin mut hyvyyttä ja pahuutta uudesta kulmasta kiitoksia oppitunnista. mä vaan oon välillä reikäpää saavilla kaataa ja tippoi jää. se vaikak ei tajuiskaan voi olla kuitenkin röyhkeää sikamisuutta toista kohtaan ja mä meen siihen miinaan jatkuvasti.

  https://www.youtube.com/watch?v=S5Lwy3nVg1I
  ton leffan se tumam mies on kyllä hyvä esimerkki sellasesta hyvästä ihmisestä :)

 • Taru/stuffabout.fitfashion.fi
  Posted at 21:24h, 09 kesäkuun Vastaa

  Tosi hyvä postaus. <3

  • lindamanuella
   Posted at 21:36h, 09 kesäkuun Vastaa

   Kiitos <3

 • Veera
  Posted at 19:22h, 10 kesäkuun Vastaa

  Hieno teksti! En voi ymmärtää ihmisiä, jotka väkisin haluavat tuottaa muille mielipahaa. Se kuulostaa jotenkin todella absurdilta. Ikävä kyllä näitä ihmisiä on olemassa ja parhain tapa on yrittää olla ottamatta heidän haukkujaan henkilökohtaisesti. Niin kuin sanoit, kertoo enemmän ihmisestä itsestään, mitä suustaan päästää, kuin kohteesta. Ihanaa kesän alkua! :-)
  https://byveera.blogspot.fi/2017/06/from-helsinki-to-porto.html?m=1

 • Tiia
  Posted at 10:19h, 12 kesäkuun Vastaa

  Mahtava postaus! Olet Linda kaunis niin sisältä kuin ulkoa! ❤️Oksettavaa minkälaisia pahoja ihmisiä voikin olla olemassa. Uskon siihen, että kyllä ne pahat asiat ja sanat niille itselleen kostautuu.
  Lukijasi vuodesta 2011.

  • lindamanuella
   Posted at 11:30h, 13 kesäkuun Vastaa

   Voi kiitos, ja ihanaa kuulla että olet kaikki nämä vuodet jaksanut lukea :) <3

Post A Comment