MITEN HELPPOA ON MENETTÄÄ OTE

Niin monet kerrat dieetin tai uuden treenikauden aloittaneena tiedän, että kestää aina muutaman viikon, kunnes treenaaminen alkaa sujumaan ja rytmitykset toimimaan treenien ja muun päivän askareiden kanssa.

Multa kysytään usein mistä saan motivaatiota, miten olen vuodesta toiseen jaksanut säilyttää treenaamisen arjessani; olin kisakaudella tai en.

Siihen on helppo vastata, sillä treenaaminen ja tietyt rytmit, hyvin syöminen ja kehittyminen on asioita, joista saa niin hyvän fiiliksen, ettei sitä voita kyllä mikään. Silti on helppoa kadottaa ote hetkeksi ja elää vähän toisenlaisilla rytmeillä. Varsinkin nyt kesän tullessa moni varmasti kamppailee sen kanssa, meneekö ne kesäyöt juhliessa vai leväten. Lupaan kuitenkin kaikille näiden asioiden kanssa kamppaileville, että tylsä lauantai palkitaan kyllä aina seuraavana aamuna.

Kovemmat tavoitteet vaativat sellaisen pienen kuplaantumisen. Sun täytyy tehdä päätös itsesi kanssa mitä sä haluat ja tiedostaa se, että mitä se vaatii. Kaikki kova työ ja uhraukset kyllä palkitaan myöhemmin. Jokaisesta meistä on tekemään suuriakin muutoksia, saavuttamaan tavotteitaan ja tekemään unelmista totta, jos me vaan keskitytään meidän tavotteisiin tarpeeksi ja ollaan valmiita työskentelemään niiden saavuttamiseksi.

Mulle on ainakin riittänyt taas juhliminen ja oon enemmän kuin valmis tekemään duunia mun kaikkien unelmien eteen. Haluan muistuttaa teitä kaikkia siitä, että vaikka kesä tulee ja houkutukset lisääntyy, vaikka se otteen menettäminen on välillä helppoa, todella helppoa ja sitä käy meille kaikille, niin se miten me palataan takaisin omalle tielle on kuitenkin se merkitsevä tekijä lopputuloksen suhteen. Ja vaikka mun onkin helppoa olla mukana vesilinjalla, niin onhan se yössä notkuminen todella väsyttävää ja pois levosta. Nautin siitä, kun saan olla alkuillasta vaikkapa löylyssä kavereiden kanssa nauttimassa hyvästä ilmasta ja seurasta, mutta baariin lähtiessä menen mielummin kotiin lepäämään.

Sama pätee kaikkeen; se yksi huono ateria ei pilaa sun dieettiä, vaan se mitä sä teet pidemmän aikavälin aikana merkitsee. Yksi huono treeni ei haittaa tai pilaa mitään. Kukaan tuskin on koskaan joutunut katumaan treeneihin menemistään?

Mulle on erityisen tärkeää mun tavotteiden saavuttamiseksi ja motivaation säilyttämiseksi, että mulla on selkeät ohjelmat joita seuraan. Se pitää mut kiinni tavoitteissa, sillä mun ei tarvitse itse kikkailla tai miettiä mitään. Sen kuin tsekkaan lapusta, mitä syödään tai treenataan tänään. Sillon on myös helpompaa seurata kehitystä ja tehdä tarvittavia muutoksia ohjelmaan, kun tiedetään tasan tarkkaan mitä on syöty ja mitä treenattu. Jos jokin ei toimi, on helppo kokeilla jotain muuta ja jos taas toimii, niin tiedetäänpähän mikä on niitä asioita, jotka toimivat mun keholle.

Jos sä tarvitset apua sun tavotteiden toteuttamisessa, tukea matkan varrella ja selkeät, juuri sulle suunnitellut ohjeet ruokavalioon tai treeniohjelmaan, niin laita mulle mailia: Linda.manuella@fitnet.fi , niin laitetaan sut sun elämäsi kuntoon 🙂


8 Comments
 • Outi
  Posted at 19:32h, 29 toukokuun Vastaa

  Moi! Sun laatimia treeni- ja ruokaohjelmia käyttäneenä voin kertoa, että todellakin toimii 😀 <3 Teetkö sä sellasta etävalmennusta, missä vois esim. parin kuukauden välein päivittää ohjelmia kunnon etenemisen pohjalta? Eli niin, että esim. kuvien pohjalta laatisit aina uudet ohjelmat tavoitteiden mukaan?

  • lindamanuella
   Posted at 21:07h, 29 toukokuun Vastaa

   Moikka !
   Hih ihana kuulla 🙂
   Hei joo , kyllä on Etävalmennus mahdollista 🙂

 • Pulla Poika
  Posted at 23:38h, 29 toukokuun Vastaa

  Minä syön pullaa ja juon kahvia ja käytän pilveä. 🙂

  Siinä on dieettini. 😀

  • lindamanuella
   Posted at 21:21h, 30 toukokuun Vastaa

   😀 no jokainen tekee kuten tahtoo! en tuomitse!

 • Veera
  Posted at 04:29h, 30 toukokuun Vastaa

  Allekirjoitan tekstin täysin! Olen miettinyt omia prioriteettejä paljonkin ja vaikka se baarissa hillumimen houkuttaisikin, niin ei sillä tavalla oikein pääse elämässä eteenpäin. Eikä se edes ole enää niin kivaa kuin ennen. Paljon mukavampi on herätä aamulla pirteänä, ilman krapulaa 🙂 ihanaa kesää sinulle!
  https://byveera.blogspot.fi/2017/05/nike.html?m=1

  • lindamanuella
   Posted at 21:19h, 30 toukokuun Vastaa

   Joo, joskus hauskaa mutta enemmän melkeimpä kuitenkin ottaa kuin antaa, jos puhutaan joka viikonloppuisesta hillumisesta 🙂

 • Jere
  Posted at 20:24h, 30 toukokuun Vastaa

  Pakko tulla kommentoimaan, vaikkei oma elämän rytmini menekään ihan yksiin sun kanssa, niin todella hyvä postaus! Paljon asiaa ja erityisesti paljon myös sitä tärkeää asiaa: tärkeintä ei ole ne pienet hairahdukset, vaan se miten sieltä pääsee sille omalle tielle takaisin. Tää toimii treenin ja ruokavalion lisäks täydellisesti myös muilla elämän osa-alueilla.

  http://www.jereviinikainen.fi

  • lindamanuella
   Posted at 21:17h, 30 toukokuun Vastaa

   Joo oon samaa mieltä, että pätee lähes kaikkeen elämässä 🙂 Elämästä pitää nauttia ja joskus saa päästää vähän irtikin, mutta se palaaminen omalle polulle on tärkeintä tavotteiden kannalta 🙂

Post A Comment