EI ENÄÄ TEKOSYITÄ HUONOILLE ATERIA VALINNOILLE

[mittaustagi]

Atria on lanseerannut uudet Atrian Eat & Go -ateriat, jotka tarjoavat nopean, terveellisen sekä monipuolisen ateriavaihtoehdon ja helpoittavat kiireisen ja paljon liikkeessä olevan ihmisen elämää. Esittelen teille tässä postauksessa uuden tuotteen kaupallisessa yhteistyössä Atrian kanssa ja samalla pohdin ammatissani lähes yleisimmin kuultua tekosyytä; kun aika ei riitä omien eväiden tekemiseen, eikä kaupoista löydy valmista vaihtoehtoa,  joka olisi samalla terveellinen ja monipuolinen ateria.

Vaikkei ulkonäön kuuluisi olla terveellisten elämäntapojen prioriteetti numero ykkönen, niin silti varmasti moni tietää sen faktan, että se miltä sä näytät ulkoisesti määräytyy noin 70-80% sen mukaan, mitä suuhusi laitat. Eli sen lisäksi että säännöllinen, terveellinen sekä monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä, se myös näkyy ulkoisesti sekä tietenkin vaikuttaa jaksamiseen ja mielialoihin, jopa unen laatuun.

Nykyään monella jää liikunta hyvin vähäiseksi ja yhä useampi harrastaa ruokailuissaan sitä ”kerran päivässä ähkyyn ja kroppa tukkoon” politiikkaa. Meidän elimistö sekä keho on kuitenkin alunperin tehty vaeltelemaan riistan perässä sekä keräilemään marjoja puskista, jotein ei ole ihme nykyisillä elintavoilla, että monet meistä tuntevat uupumusta, kärsivät masennuksesta ja kamppailevat painon kanssa.

Jos sun tavoite on kiinteytyä, saada keho voimaan paremmin sekä aineenvaihdunta toimimaan, jos sä haaveilet vatsalihaksista tai muodokkaammasta kehosta on silloin syömättä jättäminen, epäsäännöllisyys ruokailurytmissä sekä huonot valinnat aterioissa asioita, joihin kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota.

 

Niinkuin totesin aihemmin niin kuulen ammatissani todella usein tekosyyksi huonoihin ruokailutapoihin sen, ettei vaan yksinkertaisesti ole aikaa tehdä eväitä pitkiin ja hektisiin päiviin, eikä kauposta löydy mitään nopeaa ja terveellistä lyhkäisiin ruokataukoihin.

Mun mielestä jokaisen tulisi panostaa omaan terveyteensä ja luvata itselleen edes sen verran, että jaksaisi paistaa muutamat kanat valmiiksi ja keittää riisit evääksi, mutta ymmärrän, että joskus tulee päiviä kun eväät unohtuvat, eikä aina voi osata varautua tulevien päivien aikatauluihin.

Jopa mulle tulee päiviä, kun päivät pitenevätkin oletettua pidemmiksi ja ruokailut pitäisi toteuttaa nopealla valinnalla. Onneksi yhä useampi ravintola, kauppa ja brandi on alkanut panostamaan ikuiseen ongelmaan; mistä NOPEASTI jotain terveellistä ja monipuolista? 

Atrialta on ihan hetki sitten tullut kaksi uutta Atrian Eat & Go -salaattiateriaa jotka ovat molemmat terveellisiä, monipuolisia ja vieläpä aivan super hyviä maultaan. Salaattiateriat ovat raikkaampi ja makeampi papu-ohrasalaatti sekä mausteisempi ja tulisempi papu-couscoussalaatti. Molemmat tuotteet voi syödä joko kylmänä tai lämpimänä ja niiden mukana tulee kätevä haarukka, joka helpottaa nälkäisen ja kiireisen ihmisen elämää.

Mä en tunnetusti ole valmisruokien suurin fani tai suosittele niitä niiden runsaiden lisäaineiden vuoksi, mutta näistä tuotteista lähti kyllä Atrialle pisteet kotiin! Esimekiksi lisäaineettomassa Papu-ohrasalaatista löytyy kotimaista ohraa, soija- ja mustapapuja sekä kikherneitä sitruunaisessa öljykastikkeessa. Annos sisältää proteiinia 16g, kuituja 9g ja musta on ihan mahtavaa, että ateria sopii ravintoaineiltaan myös täysin vegaaneillekin.

Vaikka Papu-ohrasalaatti oli todella hyvää, niin silti papu-couscoussalaatti, joka sisältää couscousia, soija- ja kidneypapuja, kikherneitä ja rusinoita mausteisessa öljykastikkeessa, oli maultaan pikkuisen enemmän mun juttu. Rakastan mausteista ruokaa ja tykkäsin siitä, että tuliseen ja mausteiseen oli sekoitettu makeita rusinoita. Ravintoarvoiltaan ateriat ovat lähes samat, couscoussalaatti sisältää annoksessa proteiinia 19g, kuitua 8g.

Avatessani purkin epäilin että lähteekö muka tällaisella annoksella nälkä (mulla se ei ihan perus tyttöjen annoksella häviä), mutta maistettuani aterioita huomasin, että molemmat ovat todella tuhtia ja täyttävää tavaraa. Mulle tulikin heti mieleen, että jos ei halua kerralla syödä niin tuhtia annosta, niin näitähän on mahtavaa käyttää osana omaa ateriakokonaisuutta tai jakaa kaverin kanssa vaikkapa vihannesten ja kasvisten kanssa!

Tässä on siis oivallinen vaihtoehto, kun tavoitteena on tehdä niitä fiksumpia valintoja kiireisinä päivinä. Jos sulla on mahdollisuus päästä kauppaan niin sun päivä ja ruokavalio valinnat on pelastettu. No more excuses :) Ja vaikka sun ruokavalio ja eväät olisivatkin kunnossa, suosittelen lämpimästi maistamaan Atrian Eat & Go salaattiaterioita joko sellaisinaan tai osana jotain muuta kokonaisuutta.

 


10 Comments
 • Katja
  Posted at 21:17h, 22 toukokuun Vastaa

  No nyt kyllä pelastit mun päivän. Viimeksi tänään tuskailin kaupassa, kun en tahtonut löytää mitään muuta kuin valmista einesmössöä töihin evääksi. Nämä lähtevät kokeiluun 😊

  • lindamanuella
   Posted at 09:46h, 25 toukokuun Vastaa

   Mahtavaa , kerro mitä tykkäsit :)

 • Linda
  Posted at 08:01h, 25 toukokuun Vastaa

  Kuulostaa hyvältä, mutta mulla pistää eniten silmään järkyttävä suolan määrä noissa annoksissa :( mä välttelen valmisruokia juuri voimakassuolaisuuden takia

  • lindamanuella
   Posted at 09:47h, 25 toukokuun Vastaa

   Mä itse käytän runsaasti suolaa, tosin kovan treenaamisen vuoksi se on mulle tärkeää :)

 • Paussu
  Posted at 08:05h, 26 toukokuun Vastaa

  Hei kiva postaus mutta ootko huomannu kuinka paljon mainospostauksia nykyään laitat blogisi siirryttyä. Laskin että kymmenestä edellisestä kirjoituksesta 6 on mainos postauksia ja vain 4 sun omaa (sitä mielenkiintosta) luettavaa. Muutenkin olet harventanut kirjoittelua, joka on sääli koska tykkään lukea blogiasi 😊

  • lindamanuella
   Posted at 21:33h, 30 toukokuun Vastaa

   Moikka, kiitos palautteesta, yritän jatkossa olla aktiivisempi! :)

 • AK64
  Posted at 08:22h, 30 toukokuun Vastaa

  Moi

  Kyseinen Atrian Eat & Go -ateriat,varmaankin toimii hienosti.

  Mutta onko kokeiltu esim:Lisä lihan kanssa jne.

  Riittääkö ateiaksi jo pelkästään!?

  Minulla joka toinen viikko yö duunia,joudun aina miettimään ja duunaa eväät tietysti mukaan niin kuin päivä vuorossakin,mutta elimistö kyllä kuluttaa aamuyön tunteina ihan erinlailla energiaa..tuntuu että mikään ei tahdo riittää :(

  Täytyy Atriaa kokeilla

  • lindamanuella
   Posted at 21:18h, 30 toukokuun Vastaa

   Kyllä riittää tuollaisenaan, mutta kirjoitinkin että itse tykkäsin jakaa tästä annoksesta esimerkiksi lounaalle ja illalliselle molemmille ja lisätä ateriaan myös lihaa, kasviksia yms :)

 • vihjettä
  Posted at 20:04h, 25 kesäkuun Vastaa

  Moikka Linda! Hei yks juttu mikä on pitäny kysyy monelta personal trainerilta että miten he suhtautuvat siihen kun nykyaikana on kauhean paljon ns. lääkeläskejä eli ihmisiä joilla on pysyvän psyykelääkityksen tuomia kiloja (esim 140-150 kg painavat henkilöt eivät ole harvinaisia nykypäivänä!). Mun tuttavapiiri on sen verran laaja että siihen mahtuu muutamia henkilöitä joilla kilot johtuvat etupäässä lääkkeistä.. Mikä neuvoksi? Lääkitystä ei voi lopettaakaan..

  Toinen mikä lihottaa monia naisia on hormonaaliset ehkäisyt.

  Kolmas on geenien osuus! Itse lihon hirveän helposti.. syön ehkä kolmanneksen siitä mitä mieheni syö… silti painoni nousee todella helposti kun mieheni taas on kevyempi kuin mitä itse olen.

  Usein alle 30-vuotiaan on vielä nopean aineenvaihdunnan vuoksi helppo pitää itsensä normaalipainoisena mutta esim 40+ -ikäisellä haasteet ovat jo suuremmat =(

  • lindamanuella
   Posted at 20:31h, 27 kesäkuun Vastaa

   Moikka, ”lihavuus geeniä” ei ole, usein helposti lihoavalla ihmisellä on hidastunut aineenvaihdunta ja siihen usein auttaa liikunta, hyvät yöunet sekä kehon totuttaminen siihen, että ruokaa saa useasti, jolloin keho oppii siihen ja lopettaa ruoan varastoinnin.
   Lääkkeet saattavat lisätä ruokahalua, mutta jos sen tiedostaa niin se on melko pitkälle itsekurista kiinni. Itse kokeilin yhtä unilääkettä kun kärsin todella pahoista unettomuuksista, mutta lääke lisäsi ruokahaluani kuin hullu, joten lopetin lääkkeen. Suosittelen jos lääkitystä ei voi lopettaa, että kokeilee muita vaihtoehtoja.
   Hormonaaliset lääkkeet saattavat sekoittaa hormoneita, mikä saattaa lisätä riskiä lihoamisesta, sekä tietenkin lisätä ruokahalua. Itse en suostu käyttämään hormonaalista ehkäisyä juurikin sen hormonitoiminnan sekoittumisen vuoksi.

Post A Comment