KISAKAUSI STARTATTU – RUOKAVALION VAIKUTUS KUNTOON

Oon pitänyt tässä muutaman viikon ”lomaa” ja syönyt vapaammin, treenaillut vähän muitakin lajeja ja antanut kropan sekä mielen ottaa happea. Maanantaina kävin tapaamassa mun valmentajaa ja keskustelemassa hieman siitä, miten lähdetään syksyn SM kisoihin valmistautumaan.  Musta on kivaa että Timo aina jaksaa kysyä munkin mielipidettä siitä mitä mieltä mä itse olen asioista. Tavataan muutenkin vähintään kerran viikossa ja jutellaan oikeestaan kaikesta, niin ollaan molemmat kokoajan kartalla ja samalla aaltopituudella siitä, mitä tehdään ja miten tehdään.

 • Jumpsuit (saatu) MadLady.com. Koodilla LINDAMAY -15% tilauksista koko toukokuun.

Mä saan mun ohjelmat tällä viikolla, niin osaan myöhemmin kertoa vähän tarkemmin miten paljon treenaan , mutta meillä on aika kovat tavoitteet asetettu kunnon suhteen. Duunia siis tullaan tekemään ja aikalailla eri kuntoa hakemaan, mitä alunperin kevääseen oltiin suunniteltu. Tässä on se vajaa 19 viikkoa aikaa karsintoihin, jonka jälkeen on vielä noin kuukausi aikaa kiristellä, mutta aateltiin kuitenkin lähteä suht agressiivisesti jatkamaan siitä mihin jäätiin. Mulle sopii paljon paremmin se, että tekee kunnon tiukkia pyrähdyksiä ja tankkailee väliin, kuin että mennää tasaisen hitaasti eteenpäin.

Mulla oli tosiaan se vatsatauti josta tossa kerroinkin alkuviikosta. Onneksi nyt alkaa olemaan voimat palautuneet ja keho normaalimpi, mulla nimittäin palasi vasta eilen ruokahalu takaisin. Oli vähän harmi, että mulla oli vikat herkkupäivät ja valmentajakin kehotti vetämään ”herkku överit”, mutta ei mulle maistunut mikään, mun ei rehellisesti sanottuna tehnyt mieli mitään, joten ne päivät meni aivan hukkaan.

Eilen illalla mulle pamahti kyllä ruokahalut sitten yhdellä kerralla takaisin ja olisin voinut syödä vaikka koko maailman kaikki herkut. Mutta se tilaisuus meni jo. 😀

Kesä tulee kovaa vauhtia ja se tarkoittaa ainakin mulle sitä, että päivätkin pitenee ja sellanen treenien ja duunien kasaantuminen helpottuu. On nimittäin paljon kivempaa käydä kesällä aamulla vetämässä ulkona rasvaa polttava treeni ja myöhemmin illalla sitten puntti, kun on hieman viileämpää jo. On paljon järkevämpää jakaa kulutusta pitkin päivää, kuin vetää kaikki treenit putkeen. Tavallaan tupla treenien idea katoaa, jos ne suputtaa yhteen, kun tavoitteena on polttaa rasvaa ja lisätä kulutusta. Talvisin päivät ovat lyhyitä ja pimeitä ja tuntuu että on jatkuvasti sekuntiaikataulun alla. Olen jo nyt huomannut, että energiaa on tuplasti enemmän ja mieli paljon positiivisempi auringon, valon sekä pidempien päivien vuoksi.

Muutenkin tosi hyvä fiilis startata taas kisat. Kunto on semi siisti, mun paino ei oo noussut yhtään, päinvastoin se taitaa olla kilon vähemmän kuin ”vapaammalle siirtyessäni”. Oon lähes kokoajan syönyt ruokavalion rungon mukaan, mutta halutessani käynyt vaikkapa sushilla frendien kanssa. Toki oon paljon paineettomampi tällä hetkellä ja nesteisempi mitä muutama viikko sitten, mutta nopeesti se kunto taas kiristyy sieltä. Tuntuu että jo tässä muutamassa päivässä, kun on syönyt ruokavalion mukaan on kunto kiristynyt ja tasautunut, mulla nimittäin keräsin keho kyllä nestettä tuosta lentämisestä, oksentelusta ja muutenkin varmasti vapaammin syöminen on vaikuttanut.

Kyllä se vain on mielenkiintoista miten paljon se ruokavalio vaikuttaa. Ei kalorit, vaan se mitä ja missä rytmissä syöt.  Frendi oli ottanut kisoista 6 kiloa kun söi lähes viikon todella vapaasti ja paljon ja ahdistuneena palasi ruokavalioonsa, nyt muutaman päivän hyvin ja oikein syönnin jälkeen paino oli laskenut jo muutaman kilon alaspäin ja kunto siistiytynyt hurjasti. Mieletön vaikutus.

Jos siis haluat pysyä siistissä kunnossa, niin panosta SULLE suunniteltuun ruokavalioon!

Multa voi kysellä ruokavalion (ja treeniohjelmankin) räätälöinnistä (55e/ohjelma) linda.manuella@fitnet.fi niin laitetaan sunkin safkat kuntoon niin vältytään tänävuonna niiltä legendaarisilta kesäkiloilta! 🙂


4 Comments
 • EI toimi
  Posted at 12:00h, 18 toukokuun Vastaa

  Ei toimi toi alekoodi :/

  • lindamanuella
   Posted at 18:05h, 18 toukokuun Vastaa

   Nyt pitäis toimia ! 🙂

 • Mimmi
  Posted at 12:10h, 19 toukokuun Vastaa

  Moikka! Vitsit oon tykänny sun blogista viimeaikoina! Muutto Indiedaysille koukutti mut uudestaan seurailee sun juttuja ja elämää, keep up the energy 🙂 Löyty kyl suparrr kivoi juttui Mad Ladystä, mutta toi alekoodi ei tosiaan ota toimiakseen vieläkään.

  • lindamanuella
   Posted at 17:47h, 22 toukokuun Vastaa

   Voi kiitos paljon ihana! <3 ai ei?? laitoin sinne jo kyselyä ja sanoivat että toimii, pitää kysyä taas 😀

Post A Comment