MY FAVORITE AND LEAST FAVORITE BODY PARTS

Jokaisella meillä on varmasti ne inhokki ja lemppari osat kehossamme. Mä oon aina ehdottomasti fiilannut mun jalkoja ja vähemmän mun keskivartaloa. Se johtuu ihan siitä, että mulla ei kerry jalkoihin rasvaa samalla tavalla kuten esimerkiksi keskivartaloon. Sen lisäksi mulla on suhteessa mun pituuteen todella pitkät sääret ja se tietenkin näkyy negatiivisesti siinä, että keskivartalo on suhteessa normaalia lyhyempi, ja näyttää siksikin helposti paksummalta, mitä onkaan.

Mulla ei ole luontaisesti mitään kapeaa vyötäröä, tai oikeastaan vyötäröä lainkaan. Mutta mitä multa sitten löytyy senkin edestä niin sitä säärtä. Mulla on aina ollut lähes samaa pituus luokkaa jalat kuin mua 20cm pidemmillä ihmisillä. Se on tavallaan huvittavaa, mutta olen myös aina rakastanut sääriäni. Musta ne on todella kauniit, eivätkä oo pettäneet mua koskaan. 

Filan huppari – House of brandon *

Hauska fakta: mua usein luullaan kuvien perusteella paljon pidemmäksi kuin 162 senttiseksi, sillä pystyn poseerauksilla luomaan helposti illuusion siitä, että olisin todella pitkä pitkien jalkojen ansiosta. Lähes ensimmäisiä sanoja jokaisen suusta on aina, että luulivat mua paljon pidemmäksi.

Nykyään mun jalat eivät näytä niin ”hämähäkki jaloilta”, kuten nuorempana ja hoikempana tyttönä kaikki aina sanoivat. Muodokkuus on tuonut niihin sellaista tiettyä voimaa ja muotoa, joka vie sitä pituuden illuusiota pois, jos vertaa vuosien päähän aivan suoriin ja hoikkiin sääriini. Kyllä ne edelleen ihan kivan illuusion luovat, sillä edelleen jengi kelaa että mä olisin paljon pidempi mitä olenkaan.

Tässä lajissa on myös kieltämättä aika kiva, ettei sitä rasvaa kerry pakaroiden ja reisien alueelle kovinkaan paksusti. Alavartaloon kertyy naisilla usein hyvin raskaasti sitä rasvaa ja vaikka multa sulaakin vatsasta aina vikana rasvat pois, niin se ei kuitenkaan ole sielläkään sellaista ”selluliittimaista” paksua rasvaa. Olen siinä mielessä siis onnellinen tästä ”keskivartalo ongelmastani”, sillä se on vielä suhteellisen helppoa polttaa pois.

Bikini fitneksessä jalat sekä pakarat ja niiden erottuvuus ovat erityisen tärkeät ja jalkoja tai peppua mun ei tarvitse kyllä varmasti ikinä stressata, että ”kerkeekö”.

Siitä päästäänkin peppuun. Nykyään se on mun kehon ehdottomasti yks lemppareista, mutta mä oon vuosia joutunut kyykkäämään lähes kakat housuissa että oon saanut siihen minkäänlaista muotoa. Pakarat eivät TODELLAKAAN ole mulla se alue, joka hermottuu tai kasvaa jos yhtään vetää sinne päin, vaan ne ovat vaatineet vuosia ja vuosia duunia, paljon kyyneliä ja hikeä. Sen vuoksi olen jopa joskus toivonut, että peppuun sitä rasvaa enemmän tarttuisi, että saisi sitä muotoa sinne pakaraan rasvalla, mutta kun ei. Kaikki on siellä keskivartalossa. :D

Treenaamisen ansiosta multa löytyy nykyään pikkuisen vyötäröäkin, tai oikeastaan illuusiota vyötäröstä; jalkojen sekä pakaroiden lihasmassa sekä leveämpi hartialinja luo illuusion kapeammasta vyötäröstä ja siitä klassisesta X-mallista.

Vahvat ja suuret vatsalihakset tuovat paksuutta keskivartaloon, joten mä itse vältän vatsojen treenaamista suurilla kuormilla. En halua niihin lainkaan volyymia tai kasvua, eli en treenaa voimatreeniä vatsoille, vaan sen sijaan teen paljon oman kehon rutistuksia sekä staattisia pitoja. Vatsalihakset pysyvät siroina, mutta kuitenkin aktiivisina ja kestävinä. Tämä voimatreenin välttäminen näkyy negatiivisesti sitten tietenkin kaikessa, missä vaaditaan vahvaa keskivartaloa; kuten kyykyssä suuremmilla kuorimilla. Noin satasen kohdalla alkaa multa pettää keskivartalo, ei jalat.

Myöskään lajin poseerausten kannalta ei suositella sivuvatsojen vahvistamista tai liian vahvan keskivartalon treenaamista itselleen. Ei siis minkäänlaisia sivurutistuksia vastusten kanssa tai mitään ihan hirveetä voimavääntöä mihinkään päin. Alaselälle teen joskus oman painon rutistuksia ja vatsoja treenaan erikseen ehkä kerran viikossa muutaman sarjan. Nätit ja kauniin sirot vatsat riittävät, kunhan erottuvat kivasti ja ovat olemassa ja keskivartalo pysyy sirona. Kyllähän vatsat kehittyvät ja aktivoituvat lähes kaikissa liikkeissä, mitä teemme, sillä AINA tulisi muistaa pitää keskivartalo tiukkana.

 

Olisi hauska kuulla mitkä ovat teidän lemppari lihasryhmiä/ruumiinosia ja mitkä taas ikuisia ongelma-alueita? 

 


11 Comments
 • Ronja
  Posted at 11:43h, 22 huhtikuun Vastaa

  Mitä vanhemmaksi oon tullut niin sitä enemmän oon tykännyt mun kropasta kokonaisuutena. Kuitenkin alavartalo ja erityisesti reidet on ollut mulla sellanen ongelma-alue läpi elämän. Mulla on luonnostaan tosi lihaksikkaat reidet ja kun aloitin salitreenin ne kasvo vaan entisestään ilman että ees yritin niitä erityisemmin treenata. Lihaksikkuuden lisäksi mulla näkyy jaloissa reisien ja pepun alueella selluliittia mikä kyllä pysyy aisoissa säännöllisellä treenillä…ainakin joten kuten. Mullaki on aika pitkät jalat mistä oon aina tykännyt ja muakin usein luullaan pidemmäksi kuin 171 cm. Mun vatsasta oon myös melkein aina tykännyt, se pysyy suht helposti litteenä ja on vahva :p Tissit sais olla isommat mut kyl nää pienet terhakkaat pysyy mukavasti menossa mukana! Tää oli kiva teksti Linda! On kiva kuulla rehellistä ja aitoa puhetta omasta kehosta ja ei kuitenkaan mitään sellasta oman kehon haukkumista vaan just tällast positiivisessa hengessä :) ihana blogi sulla ja mahtavia kirjoituksia ja ajatuksia! Tää on eka kerta kun kommentoin, mutta oon vuosia seurannu sua! :) keep it going!

  • ps
   Posted at 13:44h, 22 huhtikuun Vastaa

   Joo mulla täysin sama! Jalat ja pehva kerää kyllä lihasta ja rasvaa heti kun näkee siihen tilaisuuden. Jo ennen salitreeniä mullakin oli jaloissa inbody -mittauksen perusteella lihasmassa yli normaalin, vaikken juuri satunnaisen lenkkeilyn, arkipyöräilyn jaja ratsastuksen lisäksi mitään ollu tehny. No, jaksaapahan ainakin kun jalat kyllä kantaa :D ja keskivartalo myös mulla niin paljon helpompi pitää kuosissa. Kun se rasva tosiaan menee kyl alakroppaan.

 • Nita
  Posted at 19:39h, 22 huhtikuun Vastaa

  Mulla ei tartu rasva keskikroppaan eiiiii millään. Ei ees sillon, kun painoin epillerien seurauksena 8kg enemmän. Joskus mietin, että vaikka lihoisin 50kg mulla ois varmaan edelleen pikkuvyötärö 😂 Usein jengi luulee että esitän vaatimatonta kun väitän että en oo tehny mitään spesifiä timmin keskikropan eteen. Kuulostaa joo hienolta, mutta kaikki käsien ja jalkojen kustannuksella. Jos mun paino nousee ees 200g nestettä/rasvaa mun vakkari 58kg painosta, se muuten näkyy. Selluliitin muodossa yleensä, mikä on oikeesti tosi perseestä kun en mä muuten jaksais mun painosta välittää. Ois jännä tietää onko paljonki muita tällasia, koska ite en oo kohdannu oman siskon lisäks.

  peeäs, sun jalat on upeet.

 • Juu
  Posted at 16:06h, 23 huhtikuun Vastaa

  Mun mielestä on jotenkin surullista miten ulkonäkökeskeiseksi liikkuminen on mennyt.

  • lindamanuella
   Posted at 18:06h, 24 huhtikuun Vastaa

   No mun blogi on fitness urheiluun painottuva, kuuluu mun lajiin huomioida fysiikkaa ja punnita niitä, tuskin kaikilla niin radikaalisti se liikkuminen on ulkonäköpainotteista.

 • milla
  Posted at 15:07h, 24 huhtikuun Vastaa

  Hei tää ei liity tähän postauksen asiaan millään tapaa, enkä oikein tiennyt mitä kautta laittaisin sulle viestiä kyseistä asiasta! :D Mutta oon pitkään jo kuolannut sun päällä näkynyttä St. Louiksen sellasta vetskarillista pitkähihasta! Mistähän sellasia mahtais saada? :) yritin suoraan nhl:n sivuilta selailla, mutta ei löytynyt ainakaan mun silmään samanlaista mallia :(

  • lindamanuella
   Posted at 18:03h, 24 huhtikuun Vastaa

   ostin sen kun oltiin st.louisissa katsomassa Lehterän pelejä niiden jostain joukkueen pisteeltä :/

 • Sara
  Posted at 23:00h, 24 huhtikuun Vastaa

  Mulla on aina ollu taipumusta Matias pallopää vartaloon, eli kädet ja jalat tikut mutta maha ottaakin vastaan kaiken mahdollisen rasvan.. välillä jopa poikaystävän puolesta:D

 • Emppu
  Posted at 14:00h, 26 huhtikuun Vastaa

  Hei ihan mahtavaa kuulla että jollain noin timmillä treenatulla mimmillä on tää sama ongelma! Oon jotenki antautunut ajatukselle etten koskaan näytä timmiltä koska tuo keskivartalo on nii mahdoton eikä rasva meinaa sieltä lähteä siis millään. Jalat ja pakarat näyttää hyvältä ja niistä olen tykännyt aina. Täytyy siis vaan jatkaa rasvaprosentin tiputtamista niin ehkä se rasva vihdoin palaa tuosta vatsastakin

 • Viivi
  Posted at 23:29h, 05 heinäkuun Vastaa

  Omat ongelma-alueet ovat kädet. Niissä on paljon rasvaa ja geneettisistä syistä hartiat on aika leveät ja poikamaiset. Ryhti kärsii ja sen näkee toisten ottamissa kuvissa. On mennyt paljon töitä ja aikaa treenatessa niitä, niin että ne näyttäisivät jotenki naisellisemmalta. Toinen on myös vatsa mihin kertyy helposti rasvaa. Parhaita puoliani ovat pakara ja reidet, ne ovat lapsesta asti olleet vahvat ja treeneissä on helppoa kehittää niitä nopeasti.

  • lindamanuella
   Posted at 09:48h, 06 heinäkuun Vastaa

   Joo, meillä on kaikilla ne omat ongelma kohdat; usein vyötärö tai raajat! Oot onnekas että peppu ottaa hyvin vastaan :D

Post A Comment