5 KILOA HELPOSTI POIS? KIINNITÄ HUOMIOSI NÄIHIN!

Moikkelis!

Kaikki haluaa aina sen klassisen viisi kiloa elopainoa pois kesäksi ja mä väitän että jokainen jolle se on ajankohtaista pystyy siihen suhteellisen helposti vain pienillä arkisilla muutoksilla.

NÄIN laihdut viisi kiloa ennen kesää!

 1. Kiinnitä huomiota annos kokoihin! Onko sulla tapana mittailla trendikästä granolaa vähän sinne päin kulhoon tai popsia hieman runsaampia kourallisia pähkinöitä päivittäin? Kuinka monta proteiinipatukkaa menee päivässä pelkästään koska tekee mieli jotain hyvää ja lorautteletko runsain annoksin salaattikastikkeita tai öljyjä ruokiisi? Terveellisetkin ruoka-aineet, kuten granola, avocado, oliiviöljy, kookos ja pähkinät ovat hyvin klassisia kompastuskiviä meille naisille. Ne sisältävät toki terveellisiä ja hyviä rasvoja, eikä niiden löytyminen päivittäisestä ruokavaliosta ole negatiivinen asia, JOS annoskoot pysyvät oikean kokoisina. Esimerkiksi monen ”15g pähkinöitä” saattaakin olla todellisuudessa 50g päivässä, jolloin energian saanti pelkistään pähkinöistä yltyy yli 400 kaloriin. Perinteinen 30g granola-annos saattaa helposti tuplaantua, jos kuuluu ”vähän lisää maitoa, vähän lisää granolaa” tyyppeihin ja 150kaloria tuplaantuu nopeasti 300-400 kaloriin. Yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä on noin 120 kaloria ja sitä tulee helposti lapattua muutama ylimääräinenkin sinne ja tänne. Yksi avocado on noin 200 kaloria ja niitäkin saa helposti kulumaan päivässä useampia; yks smoothieen, yks salaattiin, yks munakkaaseen ja leivän päälle. Myös monet hedelmät, kuten banaanit ja rypäleet sisältävät runsaasti hedelmäsokeria, joten niiden päiväsaanti on hyvä pitää yhdessä-max kahdessa annoksessa. Jos siis haluat pudottaa painoa, kiinnitä huomiota annos kokoihin ja määriin ”lisukkeissa”, sillä jos pelkästään lisukkeina olevista rasvoista ja ruoka-aineista saat ruokavalioosi reippaat tuhat kaloria päivässä, on se hyvin runsas määrä vaikkapa 60 kiloselle, 165 cm pitkälle naiselle, jos päälle heitetään vielä muutama tonni kaloreita pääruoka-aineista.
 2. Vältä kastikkeita ja majoneesia, valitse sokeroimaton ketsuppi kaupasta. Pienet asiat ja valinnat vaikuttavat, sillä niistä saamme usein helposti ne pahimmat ”piilo kalorit”. Myös vähentämällä ylimääräistä sokeroitujen ja rasvaisten majoneesien sekä muiden kastikkeiden käyttämistä puhdistat makuhermojasi ja huomaat pian, että nautit puhtaista mauista enemmän kuin niistä rasvaisista ja tunkkaisista majoneesimössöistä ;) Toki niillekkin on aikansa ja paikkansa, muutaman vodkasoodan jälkeen sunnuntai aamuisin.
 3. Jos rakastat syömistä niin kiinnitä erityisesti huomiota siihen mitä juot, jotta voit nauttia ruoasta enemmän! Pelkästään trendikahviloiden maku- ja erikoiskahvit sekä erilaiset juomat ja limpparit sisältävät helposti 200-400 kaloria per drinksu. Makulatten sijaan valitse dieetin ajaksi se tavallinen kahvi ja saatat säästää päivässä jopa 400 kaloria, mikä on viikossa jo 2800 kaloria! Voit silti fiilistellä sen trendikkään starbucks kupin kanssa pitkin kaupunkia, vaikka valitsisitkin tavallisen kahvin.
 4. GET SHIT DONE. Tee sovitut treenit ja pidä niistä kiinni. Älä aseta liian kovia treenimääriä itsellesi, vaan tee suunnitelma, joka on realistinen. Näin et tee asiasta isoa ongelmaa itsellesi, tai menetä motivaatiota väsyessäsi liian suuriin treenimääriin heti parissa viikossa. Säännöllinen liikunta pitää mieliteot poissa, motivoi pysymään ruokavaliossa, pitää mielen virkeänä ja lisää kulutusta, joka taas nopeuttaa tavotteisiin pääsyä.
 5. Juo vettä! Keho tarvitsee nestettä ja runsaalla veden juonnilla on paljon positiivisia vaikutuksia niin jaksamisen, kuin esimerkiksi ihonkin kannalta, mutta painonpudotuksessa siitä on hyötyä mm. buustaavalla vaikutuksella ruoansulatusjärjestelmässä.
 6. NUKU hyvin. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että uni on paras rasvanpolttaja sekä työkalu jonka tiedän. Huonot yöunet vähentävät energiankulutusta jo itsessään, mutta väsyneenä sorrut myös helpommin mielitekoihin ja ”nopeaan energiaan” sekä keräät helposti nesteitä kehoosi. 
 7. Tee pääruoka-aineita valmiiksi eväiksi sekä jääkaappiin, jotta et sorru einesruokiin kiireässä. Kun tiedät mitä syöt ja miten ruokasi on valmistettu, et syö turhia piilokaloreita ja ruokavaliosi pysyy ravinteikkaana ja puhtaana.
 8. Vältä lisäaineita, kuten makeutusaineita ja light limuja, sillä ne keräävät nesteitä kehoon. Suosi mahdollisimman puhdasta ravintoa.
 9. Älä päästä nälkää yllättämään, vaan syö säännöllisesti pieniä annoksia. Näin vältät ahmimista ja nälän aiheuttamia mielitekoja! ÄLÄ MENE NÄLKÄISENÄ KAUPPAAN! Been there, done that. Vaarallista :D
 10. Vältä alkoholia, varsinkin kaikkia sokeroituja drinksuja. Alkoholi hidastaa rasvanpolttoa, sotkee todennäköisesti treeni- ja unirytmisi sekä on yksi korkeakalorinsimpia ravinto-aineita joita ihminen voi itseensä juoda. Sen lisäksi että darrassa on PAKKO saada darrasafkaa. :D

 


4 Comments
 • Iina
  Posted at 12:55h, 20 huhtikuun Vastaa

  Todella hyödyllinen postaus! Oon monesti miettinyt, että pitäisi ehkä siivoilla ruokavaliosta niitä piilokaloreita sun muita pois. Tässä oli hyviä pikku vinkkejä, joita ei edes aina tule ajateltua! Kiitos :)

  http://www.iinaemiliasd.com

  • lindamanuella
   Posted at 13:37h, 20 huhtikuun Vastaa

   Olin itsekin vähän shokissa kun alotin dieetin ja aloin laskemaan että
   Syön ns lisukkeena ja öljyjä yli 1000kcl YLIMÄÄRÄISTÄ päivässä :D

 • Tilda
  Posted at 18:21h, 22 huhtikuun Vastaa

  Kyllä se on surullista ku aina pitää laihduttaa eikä koskaan saa olla tyytyväinen itseensä. Aina pitää muka vaan siivota ruokavaliota ja pitää kiinni jostakin treeniohjelmasta eikä vahingossakaan saa vaan olla ja nauttia elämästä. Tuleeko linda onni sen viiden kilon päästä? Vai sitten kun on kisakunto tiukka? Mitä jää jäljelle kun ennen kesää pitää laihduttaa ja kesän jälkeen pitää laihduttaa ja ennen pikkujoulukautta pitää laihduttaa?
  On täs elämässä muutakin kuin laihduttaminen. Kuten se elämä.

  • lindamanuella
   Posted at 23:28h, 22 huhtikuun Vastaa

   Ei todellakaan tule , onni tulee ihan muista asioista kuin painosta . Toki on hyvä huolehtia itsestään, painosta viis. Pääasia että on itse onnellinen ja viihtyy kehossaan :) tässä oli vain pieniä vinkkejä arkeen!

Post A Comment