ERILAISUUS ON RIKKAUS.

[mittaustagi]

Oletteko kiinnittäneet koskaan huomiota siihen, miten aidosti onnellisilla ihmisillä on usein tapana myös kehua muita paljon? Mä itse uskon siihen, että se mitä antaa niin sitä myös saa ja se mitä ihminen päästää suustaan vaikuttaa hyvin paljon siihen, millainen olo sulla itselläkin on. Olen päässyt mukaan Doven kampanjaan, jossa ideana on kannustaa ja kehua muita. Kampanjassa on aivan mielettömän ihana ideana ja musta on mahtavaa olla mukana jakamassa ajatuksia aiheesta.

Maailmassa, jossa yritetään jatkuvasti saada meitä kaikkia samaan muottiin, on mun mielestä erilaisuus, aitous ja rohkeus mieletön piirre sekä rikkaus ihmisessä. Kaikki olemme varmasti ihastelleet Doven kampanjoita ja mainoksia, joissa tulee aina vahvasti ilmi Doven Real Beauty -filosofia; ajatus siitä, miten jokainen nainen on kaunis juuri sellaisenaan. Dove kannustaa meitä kaikkia olemaan onnellisia omassa kehossaan, sillä meistä jokainen on upea omalla tavallaan. Kaikkien meidän ei tarvitse olla samanlaisia, vaan on hienoa olla juuri sinä. Erilaisuus on rikkaus.

Ihmiset ovat niin keskittyneitä siihen, mistä he eivät pidä itsessään, etteivät aina huomaa miten kauniita ja ainutlaatuisia ovatkaan. Olen ystävieni kanssa keskustellut asiasta monesti ja varsinkin siitä, miten usein juurikin ne epätäydelliset asiat tekevät meistä kauniita. Se mitä sä haluaisit itsessäsi muuttaa, saattaa ulkopuolisen silmään olla maailman ihastuttavin asia sussa. Siksi onkin todella tärkeää sanoa ääneen omia ajatuksia ja kehua muita; saatat tehdä mielettömän ja lähtemättömän muutoksen sekä vaikutuksen ihmiseen sanomalla ja kertomalla heille miksi ja mistä pidät heissä.

Mä tiedostan olevani erilainen ja rohkea. Pyrin jatkuvasti musituttelemaan itselleni, että mun tulee luottaa omaan ääneeni ja ei ole väärin kulkea omaa polkua. Rohkean haarniska on kuitenkin todella raskas kannettavaksi ja itse henkilökohtaisesti saan paljon uskoa ja voimaa, kun saan kommentin tai jos joku kertoo mulle ihailevansa juurikin rohkeuttani.

Siksi myös itse haluan aina mahdollisuuden tullen kehua myös muita ja kertoa mistä pidän heissä sekä muistutella heille heidän vahvuuksistaan. Muiden kannustaminen, auttaminen ja kehuminen ei maksa mitään tai ole keltään pois, päinvastoin, uskon siihen että kaikki se tulee aina takaisin. Ja vaikka ei tulisikaan, niin mä saan ainakin itse siitä mielettömästi, jos pystyn tekemään jonkun muun päivästä paremman.

Dove haastoi meitä bloggaajia mukaan kehuhaasteeseen, jossa ideana on kehua toista bloggaria. Muiden kehuminen näkyy myös Doven, pian lanseerattavan uuden tuotesarjan teemassa, jota pääsen myöhemmin teille esittelemään.

Mulle tuli heti ensimmäisenä mieleen bloggari Eeva Roots, jonka Instagram tiliin ihastuin kerta heitolla. Olin ensinnäkin aluksi aivan varma, ettei Eeva ole Suomesta, sillä hänen rohkeutensa ja erilaisuutensa oli hyvin vaikuttavaa ja voimakasta. Eeva on hyvin itsensä näköinen, eikä muistuta ketään tai mitään. On vaikeaa pukea sanoiksi mitä tarkoitan, mutta hänen profiilistaan huokuva energia on hyvin uniikkia ja meininki rohkeaa.

Eeva myös jakaa tekstejä ja ajatuksia blogissaan, jotka puhuttelevat itseäni ja joita on mielenkiintoista lukea kaiken ”pinnan” keskellä. Eevalla on rohkea, kuuluva ja näkyvä oma polku sekä meininki, mikä ei varmasti ole se kaikista turvallisin ja helpoin tie kulkea, mutta äärimmäisen ihailtava ja rohkea. Juuri sitä mitä itse arvostan ja ihailen!

Kuva: Eeva Roots blogi

Kaiken ei aina tarvitse olla niin sileää, tarkkaan harkittua ja klassisesti kaunista. Mua itseäni on aina kiehtonut tietynlainen epätäydellisyys, rosoisuus ja karuus, sillä sellaisessa on jotain aitoa voimaa. Ihailen kauniita ja tarkkaan mietittyjä kuvia ja julkaisen niitä itsekin, mutta me kaikki tiedämme miten tehtyjä ne usein ovat asetelmineen ja valaistuksineen. Eevan kuvat ovat aina upeita ja laadukkaita, mutta parasta niissä on kuvista huokuva pieni uho, vahvuus, aitous ja rohkeus.

Ketä sä ihailet ja miksi? Älkää pitäkö kauniita ajatuksia toisistanne vain itsellänne, vaan päästäkää ne vapaiksi. 

Kindness. It doesn’t cost a damn thing. Sprinkle that everywhere.

 


17 Comments
 • Veera
  Posted at 10:46h, 25 maaliskuun Vastaa

  Aivan ihana postaus ja olen itsekin ihaillut Doven mainoskamppanijoita niin pitkään kuin muistan. Hieno muistutus, etteivät kaikki ole samankokoisia ja -näköisiä. Myös itsensä kehuminen (etenkin Suomessa) on jotenkin ihan kamala nou nou ja itsensä väheksymisestä pitäisi päästä kokonaan! Aurinkoista kevättä! 🙂
  https://byveera.blogspot.fi/?m=1

  • lindamanuella
   Posted at 15:52h, 28 maaliskuun Vastaa

   Joo kyllä täällä katsotaan omien vahvuuksien tiedostaminen ja itsensä rakastaminen vähän negatiivisessa valossa, mutta eiköhän sekin saada pikkuhiljaa muutettua !!:)

 • Mia K.
  Posted at 11:18h, 25 maaliskuun Vastaa

  Moikka!

  No joo!! Olen syntymäoptimisti 🙂 Olen aina rakastanut kehua ihmisiä, kun nyt vaan näen kaikista niitä,ns hyviä puolia! Meillä kun on nimittäin valta, ja valinnanvapaus valita Omat ajatuksemme!! Kukaan muu ei ajattele meidän puolestamme ♡♡♡
  Uskon ihmisiin ja meissä piileviin huikeisiin voimavaroihin, ja hyvään pössikseen!! :))
  Olen itse kulkenut pitkäään matkan tähän päivään löytääkseni aidoimman minän, ja olen valinnut tämän, että en välitä enää mistään toisten mielipiteistä etc, paitsi kun ne ovat ihania ♡

  Nyt keväällä lanseerasinkin tiimini kanssa ihan uudenlaisen metodin, joka toimii kaikille :)! Ihana-Minä kurssit etc! Lisätietoa löytyy
  http://www.miakuusisto.fi sivuilta ☆

  Löysin tänään vasta blogisi, mutta teit heti vaikutuksen. Täällä on hyvä, raikas fiilis, ja niin kauniit kuvat susta!! Wau!

  Aurinkoista kevättä!

  T. Mia K.

  • lindamanuella
   Posted at 15:51h, 28 maaliskuun Vastaa

   Kyllä, se on juurikin niin että me voidaan itse valita nuo asiat miten näemme maailman! 🙂 Aurinkoista kevättä sinnekki!!

 • ilari
  Posted at 22:24h, 25 maaliskuun Vastaa

  noh tosta kunkku baldwinista ja ofc tupacista kun se oli tosi kova nappaan tunteen ja purkittaa sen paljon suoraan sydämmestä. sit tässä kun tein filosfian esseetä siitä että miten harhoja puretaan pois sydämmestä löytääkseen todellisen minänsä kaavioiden ja järjestelmie luomista mielikuvista törmäsin henkilöön nimeltä augustine of hippo ja kun tein siis testin niin se mätsäs kuulemma 100 percent mun kaa nojoo testit ei kerro kaikkea. Mut yks pää lausahduksistahan sillä olit et yhteiskunnan johtajan pitää olla rakkauden vaalia 🙂 allekirjoitan monia näkökulmia ja sit kun oon obsedded tohon numero neljään niin tää pompahti esiiin
  After his baptism and conversion to Christianity in 386, Augustine developed his own approach to philosophy and theology, accommodating a variety of methods and perspectives siis kelaa just sillon 1600 vuotta sitten ja kun ton lohkoo niin yhestä lohkosta tulee 400 eli 4444 lisäksi 386 vuonna se oli saman ikänen ku meitsi on nyt .

  And restless our hearts until in Thee they find their ease.
  kunnes löytää aidot rakkaudet kaikissa elämän osa alueissa ja polkunsa joka ei ole muiden luomaa ja elää oman todellisuutensa mukaan 🙂 itte ollu tässä vähän down ja up fiiliksissä paikoillaan olon levottumuus on loin turhan kovan kiireen.. siis se sydän tuntee ja kuulee mä kun lopetin niin se oli hirvein tunne ja tuntuet oli tosi kovin hukassa kun sydän oli poissa… aivot luo pelkoi ja turhia kehäpäätelmiä mitä jankkaa eikä pääse eteenpäin sydämmen mukaan aina pääsee ja mua pelotti mokasinko kaikki ja unelamt sirpalloitui mut pelkoa on monenlaista mulla se oli et tunsin muka itteni supre onnelsieksi kun olin löytänyt tieni ja jäin lähtöön vaik piää vaan dallailla. hieno kirjoitus siit et rohkeest ivaan

 • ilari
  Posted at 22:28h, 25 maaliskuun Vastaa

  hei sen verta viellä kun olin jo menossa lukeen tota eeva rootsia ku niin hehkutit mut siis kävin tsiigaas sun instaas ja siinä oli et kun joka kuppia juo niin u get poisoned tarkottiks se sitä et kun on puhdas ja antaa ajtus tunteen vietellä vaik se ei oiskaan sun sydän tunne kuten uomasin kahvilla näin hymyn ja sitten aloi najtella kaikkea ja juu kyllähän se ilostutti mut siten kun lopetin ajatuksen niin sydämessä oli blokki ja se ei tuntunut aidolle. vai mitä tarkoitit? ja ajatuksen tasolla vankilaan väärään?

 • ilari
  Posted at 22:30h, 25 maaliskuun Vastaa

  jää siis ajatuksen tasolla vankilaan kun on luonnut väärän tunteen sydämmeen ja silloin ahdinko tulevaisuudessa on taattu kun sydämen ja pään ristiriita on ilmeinen mutta silloin on kieltänyt jo aidon tunteen mahdollisuuden varsinkin jos jatkaa sitä valhetta 🙂 nojaa nyt meen lukeen rootsia

 • ilari
  Posted at 22:46h, 25 maaliskuun Vastaa

  hei mähän oonkin joskus lukassut ton naisen blogia ja kommanukkin ei siit huonot vibat silloin tullut mtu silloinhan mu nsydän oliki ntuntevana voimakkaasti sitten menin syvälle harhojen maailmaan eikä sydämemni ollutkaan enään puhdas mut nyt jotenkin vähän parempi olo taas noh meen jatkaan 😀

 • Elina
  Posted at 23:43h, 25 maaliskuun Vastaa

  Moi! Mitä mieltä olet kasvisruuasta? Entä lihantuotannosta?

  • lindamanuella
   Posted at 15:50h, 28 maaliskuun Vastaa

   Moikka, just katselin sellasen dokkarin netflixistä, että mikään tuotanto; liha tai kasvis ei oo kovin ”positiivisesti mielessä”, mutta ONNEKSI meillä on suomessa kyllä todella hyvin asiat. Itse syön aika vähän punaista lihaa ja pystyisin helposti olemaan vege, mutta en kuitenkaan vielä ole alkanut rajoittamaan ruokailujani. Kasvisruokailu on todella hyvä suunta, jos vain osaa huolehtia että saa kaiken tarpeellisen 🙂

   • Elina
    Posted at 19:20h, 04 huhtikuun Vastaa

    Hei, kiitos vastauksesta. Mitä tarkoitat sillä että asiat ovat Suomessa hyvin? Minkä suhteen? Ja mitä tarkoitat punaisella lihalla, miten esim. Kanan liha on parempi (siis esim eettisempi) kuin porsaan?

    Entä mitä mieltä olet ilmastonmuutoksesta ja yksilön vastuusta? Lihantuotantohan on monin kerroin epäekologisempaa kuin kasvipohjaisten proteiinien (eettisyydestä nyt puhumattakaan!). Kuljetukseen kuluvat päästöt ovat n.5% kokonaispäästöistä, siksi ”Lähiruoka&ympäristöystävällisyys” on vain huhupuhetta ja mutuilua.

    Toivoisin asiallista keskustelua ja näkemyksiä tästä jokaista koskettavasta aiheesta!

    • lindamanuella
     Posted at 20:40h, 04 huhtikuun Vastaa

     Moikka!
     Mun mielipide pohjautuu lähinnä siihen, että olen kotoisin Merikarvialta, jossa varmaan joka kolmas lapsi on maatilalta kotoisin; on siis tullut todella läheltä nähtyä eläinten oloja liha-kana-ja jopa kala tuotantoon liittyen. Toki kyse on aika pienistä tiloista, en tiedä minkälaisia jättiläis tiloja suomessa on edes, mutta näissä yksityisyrittäjien tiloilla eläimillä on kyllä ollut todella lempeät oltavat aina, enkä koskaan muista nähneeni minkäänlaista tungosta, eläimille haitallista epähygienisyyttä tai muutenkaan pahoinpitelyä, päinvastoin pienten tilojen eläimet ovat omistajilleen olleet aina rakkaita ja hyvin pidettyjä. Tiedän myös että tarkastuksia on PALJON ja säännöt sekä tarkkailu tiloilla todella tarkkaa.
     Tämä perustuu siis omiin kokemuksiin nuoruudesta ja lapsuudesta, kun on tullut aina elettyä lehmien naapurina. 😀

     Ja ehdottomasti saa linkkailla, keskustella ja jakaa mielipiteitä blogiini; mulla ei ole sitä vastaan mitään, päinvastoin, itsekin mielelläni opin ja kuulen aiheesta lisää. Tiedostan että tämä on suuri tekijä päästöissä ja ilmastonmuutoksessa.

     Tuohon punainen liha-kana valintaan; se että syön todella paljon, lähes pelkästään kanaa, ei ole mikään eettinen valinta. Aloin syömään lihaa vasta vanhempana, koska en suoraan sanoen pidä lihasta, en vieläkään. Kana on ihan menevä, mutta jos minä saisin valita eläisin pelkästään kasviksilla ja hedelmillä. Kana on helppo proteiininlähde ja olen toki monesti harkinnut että opettelisin kasvissyöjäksi, mutta taas ehdottomuus vaatisi multa lisää asian opiskelua, jotta saisin kunnon kipinän eforttiin. Siksi kaikki tieto ja kommentointi on tervetullutta 🙂

     • Elina
      Posted at 23:38h, 04 huhtikuun

      Hei, kiitos paljon asiallisesta vastauksesta! Olen keskustellut asiasta monen kanssa, enkä itse asiassa keneltäkään ole saanut niin hyvää vastausta kuin sinulta! Kiitos, pelastit mun päivän.

      Kasvissyönti on oikeasti helppoa ja monipuolista! Etenkin nykyään. Kannattaa opetella idättämisen salat, se on todella halpaa ja hyvää 🙂 Ja helppoa myös! Idätysastian voi tehdä itse tai ostaa esim ruohonjuuresta. Lihahan ei edes sisällä juurikaan ravinteita, tai siis lähinnä proteiinia! Suomalaiset saavat muutenkin aivan liikaa proteiinia (opiskelen lääkäriksi). Tietysti lajissasi ruokavalio on tiukka enkä siihen otakaan kantaa, mutta meinasin vaan, että riittävästi energiaa saava ei juuri koskaan kärsi proteiinivajeesta.

      Lasketteko muuten, että saat dieetin aikana kaikkia vitamiineja ym riittävästi? Siis en tarkoita väheksyä, olen vain kiinnostunut miten ruokavaliosi koostetaan.

      Hyvä sivusto on vegaaniliitto ja Facebookin vegaaniryhmät, sieltä saa vertaistukea ja reseptejä! Esim. Vegaani, vegaaninen Helsinki jne. Vegeily on ihan parasta! Voin todella hyvin! Akneki parantui, verenpaine laski, hemoglobiini nousi ja niin edelleen!

     • lindamanuella
      Posted at 21:04h, 06 huhtikuun

      Moikka,
      Joo tiedostan itsekin ja varsinkin tässä ammatissa tullut kohdattua se karu totuus, että harva osaa keskustella enää asioista asiallisesti, jos ovat eri mieltä tai joku haluaa kyseenalaistaa ihan mielenkiinnosta sun valintoja. Itse taas kannustan siihen ja ehdottomasti keskustelen aiheesta mielelläni!

      Mun yks ystävä Espanjassa oli urheilija ja kokonaan kasvissyöjä ja hän kertoi mulle paljon positiivisista vaikutuksista elämäänsä, painoon ja sen tasapainoon ja lähes kaikkeen ja se sai varsinkin sillon mut kiinnostumaan aiheesta. Proteiinia todellakin saa ja syödään ihan liikaa tarpeeseen nähden, joku muoti-ilmiö ilmeisesti tällä hetkellä.
      Mä oon tosi tarkka vitamiineista ja kaikesta muustakin, mittailenkin omia arvojani aina säännöllisin väliajoin. Niistä huolehdin sinällään itse.
      Kiitos hyvistä vinkeistä, täytyy mennä tsekkaamaan!:)

 • Eeva Roots
  Posted at 20:58h, 30 maaliskuun Vastaa

  Kiitos vielä tätäkin kautta kauniista sanoistasi Linda!

  • lindamanuella
   Posted at 21:12h, 30 maaliskuun Vastaa

   No problem babe <3

 • Aleksi Vuorilahti
  Posted at 23:27h, 19 tammikuun Vastaa

  Ihailen Rihannaa. Rohkea persoona joka antaa rohkeutta olla enemmän se muusikko joka haluun olla ja tuoda arkoja asioita enemmän esille.

Post A Comment