MITEN RAUHOITUN?

Heippa ja ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Tänään pääsen jakamaan ajatuksiani hieman rauhoittumisesta kisakauden ja kiireen keskellä sekä esittelemään yhteistössä Haviksen kanssa heidän aivan ihania desing kynttilöitä. Ennen sitä mun on ensiksi pakko sanoa sen verran, että olen ollut todella onnellinen blogini vuoksi, sillä muutettuani Indiedays portaaliin musta tuntuu että kaikki lapsellinen ja negatiivinen kommentointi on loppunut ja olen saanut lukijani paljon aktiivisemmin keskustelemaan ja osallistumaan ajatuksiin sekä teksteihin kanssani. Mua ehdottomasti kiinnostaa teidän ajatukset ja on todella ihanaa, jos joku jaksaa jakaa niitä kanssani.

Paita: MadLady

Mulla oli aika perinteinen kisadieettiläisen viikonloppu; lepoa, treeniä ja töitä. Vietin kaiken mahdollisen vapaa-aikani sängyssä loikoillen ja muuten oikeastaan treenailin ja tein töitä. Olen saavuttanut sen pisteen, että mun on pakko levätä aina kun mahdollista, jotta jaksan tehdä työni kunnolla. En halua vetää toistamiseen kaasu pohjassa päin seinää, joten nyt viisaanpana ja virheistäni oppineena yritän käyttää kaiken mahdollisen vapaa-ajan lepäämiseen. Ei se aina ole hauskaa jäädä yksin kotiin lojumaan, mutta elämä on valintoja täynnä.

16807053_10154362437205794_868578052149937040_n 16807520_10154362437200794_3948823818331393899_n

Olen ennenkin kertonut miten paljon rakastan kynttilöitä ja varsinkin niiden polttamista. Ne on mun mielestä yksi maailman parhaimpia keksintöjä, sillä saan niistä todella paljon apua rentoutumiseen ja rauhoittumiseen, eikä mikään tuo niin yksinkertaisesti tunnelmaa kotiin, kuin kynttilät.

Varsinkin nyt pimeinä aikoina voin valehtelematta sanoa, että poltan kynttilöitä lähes joka ikinen ilta. Olen todella herkkä valoille, joten rakastan pientä hämäryyttä. Tästä mielipiteestä olen saanut kiistellä useiden kanssa, mutta en pysty rauhoittumaan liiallisissa spotti valoissa ja kovat valaistukset saavat mut hermostuneeksi. Olen juuri se henkilö, joka saapuu yli valaistuun huoneeseen, sammuttaa valot ja sytyttää muutaman kynttilän sekä huokaisee loppuun.  Saatan viettää vapaapäivinä koko päivän kotona ilman valoja ja pimeän tullen polttaa kynttilöitä ja käyttää muutamia, hyvin kevyitä ja himmeitä valaistuksia.

Maailma on paljon kauniimpi hieman hämärässä.  Kynttilät myös muistuttavat mua aina ihanista, pimeistä kesäöistä ulkomailla, joissa kadut ovat täynnä pieniä tunnelmavaloja, ilma ihanan lämmin ja ihmiset iloisia.

16832138_10154362437290794_4461269721541460928_n 16807822_10154362437220794_2510908719869754455_n

Kauniit kynttilät ovat myös ihastuttavia sisustuselementtejä. Niitä löytyy ympäri mun kotia; keittiön pöydältä, tv-tasolta, yöpöydältä, työpöydältä ja jopa kylpyhuoneesta. Pelkän kauniin ulkonäön lisäksi rakastan tuoksukynttilöitä, joita polttamalla saa koko kodin tuoksumaan ihanalta.

Makuuhuoneessa poltan mielelläni rauhallisia, mietoja ja raikkaita tuoksuja, kun taas olohuoneessa ja kylppärissä suosin usein hieman makeita ja vahvempia tuoksuja. Kookos ja kaneli ovat mun lemppareita tällä hetkellä, johtuisikohan jopa hieman siitä, että muistuttavat mua ruoasta jollain tapaa ja koska kana riisillä ei tuo mitään kanelipulla makuelämystä, niin haen niitä tuoksujen kautta.

16864097_10154362437215794_4977604926810617724_n

Mun ehdottomasti lempi yhdistelmä rauhoittumiseen on tällä hetkellä iso kuppi teetä, spotifystä jokin rauhoittava lista, hyvä kirja sekä kynttilät. Niillä pääsee jo aika pitkälle.

Olen myös kokeillut mielenkiinnosta pieniä hengitysharjoituksia ja olen todella yllättynyt siitä, miten ne toimivat muhun. Kokeilin muutama viikko sitten ihan mielenkiinnosta 4-7-8-numerosarjalla tunnettua hengitysharjoitusta ja muutaman toiston jälkeen sammuin kuin lyhty! Harjoitus on todella helppo; tyhjennä keuhkot hengittäen ulos suun kautta. Vedä sitten ilmaa nenäsi kautta laskien hitaasti neljään. Pidätä hengitystäsi ja laske rauhallisesti seitsemään. Anna sen jälkeen ilman virrata suustasi ulos ja laske samalla mielessäsi kahdeksaan.

Itse toistin harjoituksen muutaman kerran, jonka jälkeen olin todella rauhallinen ja nukahdin. Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa huomasitteko minkäänlaista vaikutusta!

Käykää myös mun Instagramissa osallistumassa arvontaan, josta voit voittaa tuotepaketin, mikä sisältää upeita Havi’s tuotteita! Voittaja arvotaan 28.2 🙂


2 Comments
 • Kookos
  Posted at 14:06h, 21 helmikuun Vastaa

  Heippa! Onpa sulosia kynttilöitä ja erityisesti kynttilöitten vahapintojen kuviointi näyttää upealta! Nuista löytyy varmasti jokaisen tyyliin ja kotiin sopiva – sitten vaan rentoutumaan 🙂 Eikös muuten nuo kynttilöitten laput ja pahvit pitäis poistaa ennen polttamista? Ettei vaan ne lappuset syty palamaan ja aiheuta vaaratilanteita?

  • lindamanuella
   Posted at 14:25h, 21 helmikuun Vastaa

   Kyllä varmasti löytyy 🙂 Joo pitäisi, mutta halusin että ne näkyvät kuvien verran vielä 😀

Post A Comment