Miten paljon treenaan kisakaudella?

*sis. mainoslinkin

Heippa!

Multa toivottiin postausta, jossa avaisin tämänhetkisestä treenieni jaosta sekä määrästä. Tämä voi kuulostaa hassulta, mutta mä treenaan tällä hetkellä (vielä…) huomattavasti vähemmän, mitä normaalisti treenailen itsekseni offilla. Mulla on 5 x salia sekä 2 x aamuaerobista, jotka ovat pituudeltaan 30 minuuttia, eli reippaasti juosten noin 5 km mun kohdalla.

Salitreenit ovat tyypiltään mahdollisimman reippaita; pitkiä sarjoja, lyhyitä palautuksia. Lisäksi valmentajani Timo Eloranta pitää huolen siitä, että vähintään kerran viikossa jalat ja kontti saa kunnolla kyytiä. Ne on niitä päiviä, kun saan kontata himaan ja loppupäivän kuolata päälleni sohvalla.

16114163_10154268465625794_6406438715925812179_n-1

Hauskinta tässä on se, että vedin kesällä noin 4 aamuaerobista, 5 salia ja 3 HIIT treeniä parhaillaan, mutta koska ruokavalio ei ollut optimoitu, tuli käytyä ulkona ja muutenkin tekemisessä ei ollut ns. sen suurempaa suunnitelmaa tai rytmiä, niin mitään ihmeellistä ei ulkoisesti saatu aikaseksi. Tottakai kunto oli hyvässä kondiksessa ja oli hyvä olla, mutta kyllä se vain niin on, että vähemmälläkin tekemisellä päästään huomattavasti tehokkaammin eteenpäin, kun ruokavalio ja treeniohjelma kohtaavat. Siksi osaavankin konkarin on tuloksia toivoessaan hyvä noudattaa välillä toisiaan tukevia ja suunniteltuja ohjeita.

16194975_10154268465630794_4800590041484750919_n-1

Moni on kysellyt teenkö vielä henkilökohtaisia ohjelmia; kyllä teen ja lisää voi kysyä fit4ever@hotmail.fi osoitteesta.

MITEN ON MENNYT, MIKÄ FIILIS? Olen ollut vasta 2 ja puoli viikkoa kisadieetillä. Mitään suurenmoista ei ole kerinnyt tapahtumaan, mutta kyllä ne posket pikkuhiljaa alkavat sulamaan. En tietenkään tule pääsemään ”näin helpolla” koko dieettiä, vaan tottakai menoa kiristetään, multa vaaditaan enemmän jatkuvasti ja duunia on vielä PALJON tehtävänä.

Verrattuna aijempiin kisadieetteihin mulla on tietynlainen rauha ja luottamus tekemiseen, koska sen lisäksi että tunnen kehoni ja sen käyttäytymisen entistäkin paremmin, osaan myös luottaa valmentajaani. Tiedän miten kehoni käyttäytyy erilaisissa tilanteissa ja muutoksissa ja ne eivät ole aiheita, joista stressaisin tai missä vertaisin itseäni kehenkään muuhun. Kroppani on aina ollut jonkinlainen painon pudotusta vastaan kiukuttelija, ja vaikka rasva palaa niin paino romahtaa aina kerralla montakin kiloa, kun taas joillakin se laskee tasaisesti 100-200g/päivässä. Myös treenit, kuten jalkatreeni saattaa kerätä mulla nestettä isojakin määriä, joten on aivan turhaa tuijottaa vaakaa joka päivä ja masentua, jos paino ei putoa tasaisesti joka päivä tai jos se on välillä jopa noussut. Kyllä ne muut kehon merkit sekä peili kertovat eniten siitä missä mennään vai mennäänkö missään.

Ruokavalion muutoksiin olen jo tottunut, mikä tarkoittaa mun kohdalla lähinnä huomattavan suuri määrä vähemmän rasvaa (öljyä!) sekä hedelmäsokeria (omenoita) ja enemmän lämmintä ruokaa, kuten sitä ikuisesti toimivaa riisiä ja kanaa. Lähinnä kauhistellen ajattelen, että vielä reilun 2 viikkoa sitten saatoin ahtaa neljä järkyttävän isoa omenaa itseeni päivässä kaiken muun ruoan kylkeen. Niin sitä vain kaikkeen tottuu, kun on jonkinlaisessa sokerikoukussa.

Nälkä mulla on aina, mutta nälkää mä en joudu näkemään. Päinvastoin, vielä saa syödä ja pitääkin syödä. Tällä hetkellä menee muutama suht tuhti puuro päivässä sekä 3 isohkoa, hiilaripitoista kunnon ateriaa. Mulla tosin sattuu olemaan krooninen nälkä, joten söisin 24/7 hevosen kokoisia annoksia jos vain saisin. 18- vuotias anoreksia minä varmaan kuolisi ahdistukseen tästä ruokahalusta, silloinen säästöliekki elimistöni ei edes ymmärtänyt mitä nälällä tarkoitetaan.

Huomenna taas valmentajan pakaragrilliin! Mahtavaa. 😉 Miten lukioiden treenit sujuvat?

15977700_10154268465685794_451555190961053122_nFarkut – similar HERE* (maailman mukavimmat farkut)

Neule –HERE / similar HERE*

Koru – Hermés

Kengät – Adidas Superstar Wedge / Superstar Originals HERE*

 


16 Comments
 • Miia
  Posted at 09:42h, 20 tammikuun Vastaa

  Aloitin Fitnetin bikini challengen ja sitä on viisi viikkoa takana. Oon pystynyt olemaan nyt ensimmäistä kertaa elämässäni totaalisessa herkkulakossa! Ikinä ennen ei oo onnistunut kun max 3 päivää! 😀 mahtava olo! 🙂 toisen lapsen saamisesta nyt puoli vuotta ja on kyllä melkoinen muutos kropassa tapahtunut, vaikka ylipainoa ei oo ikinä ollutkaan. Mutta nyt huomaa kuinka ”laihaläski” sitä on aina ollut kuitenkin.

  • lindamanuella
   Posted at 11:26h, 23 tammikuun Vastaa

   Aivan ihana kuulla, että on mennyt hyvin!! Tsemppiä loppurutistukseen ja toivottavasti opit ja sait paljon uusia asioita ja tapoja elämään!:)

 • Pöö
  Posted at 23:10h, 20 tammikuun Vastaa

  Moi, mikäs on sun oikea s.posti? Oon kahteen osotteeseen laittanu postia ja en oo saanu vastausta. Eli mihin laitan?:)

  • lindamanuella
   Posted at 21:11h, 22 tammikuun Vastaa

   Moikka, fit4ever@hotmail.fi ja linda.manuella@fitnet.fi , katon just posteja, onko molemmissa ollut pääte .fi? monet laittaa .com

   • Janette
    Posted at 12:35h, 23 tammikuun Vastaa

    Oon kyllä laittanut ihan oikeisiin. Outoa 😮 no, laitoin nyt uusiks. Toivottavasti tulee perille!

    • lindamanuella
     Posted at 22:14h, 23 tammikuun Vastaa

     nyt tuli!:)

     • Pöö
      Posted at 11:33h, 26 tammikuun

      No koskas vastailet? 😁

     • lindamanuella
      Posted at 15:40h, 26 tammikuun

      Vastasin jo :)? Tuliko perille?

     • Janette
      Posted at 15:15h, 27 tammikuun

      Ei tullu vastaus perille :/ kylläpäs ny koetellaa 😁

     • lindamanuella
      Posted at 17:40h, 27 tammikuun

      Mitä ihmettä 😀 Vastasin nimittäin edelliseenkin, onko roskapostissa?

 • nana
  Posted at 23:03h, 21 tammikuun Vastaa

  Mietin tuota viimeistä kysymystä, että miten lukiot nyt tähän liittyy 😅 mut ilmeisesti tarkoitit lukijoita? 😊 itselläni ei ole tällä hetkellä aikaa eikö voimia liikkumiseen muuten kuin hyötyliikuntaan, mikä harmittaa kyllä. Pitäisi saada energiaa ja vapaa-aikaa lisää, ruokavalion muutos auttasi varmasti. Uskon että kevään ja auringon myötä liikunnan ilo ja energia nousee.

  • m
   Posted at 22:55h, 22 tammikuun Vastaa

   Minä taas jäin miettimään tämän edellisen kommentin ’eikö’ sanaa ja etsiskelemään puuttuvia pilkkuja 😉.

   Sori. Minua aina niin ärsyttää nämä ”oikolukijat”. Kaikki tekevät joskus kirjoitusvirheitä. Eikä bloggaajan tarvitse olla kielioppiguru. Kauan eläköön oikeinkirjoitus, mutta kyllä sisällöllä on suurin merkitys! Hyvin ymmärretään, vaikka lukijat olisivat lukioita 😉.

   Kiitos Linda! Mahtava blogi! Tsemppiä kisavalmisteluihin! Pidäthän meidät lukijat ajantasalla!

   • lindamanuella
    Posted at 11:24h, 23 tammikuun Vastaa

    Moikka,
    myönnetään etten ole kieliopissa mikään maailman parhain ja välillä vähän sellainen hosuja, mutta toivottavasti teksti on luettavaa 😀 Kiitos paljon!!!

  • lindamanuella
   Posted at 11:25h, 23 tammikuun Vastaa

   Tämä synkkyys on meille tosi iso tekijä, joka vie energiaa. Suurinosa tuntemistani ihmisistä lähinnä vain nukkuisi kokoajan 🙂 toivottavasti löytyisi aikaa liikkumiselle, se on suuri voimavara!

 • Pöö
  Posted at 18:29h, 27 tammikuun Vastaa

  Nonii roskapostista löyty!:)

  • lindamanuella
   Posted at 13:39h, 28 tammikuun Vastaa

   Hah, hyvä!!

Post A Comment