UUDENVUODENLUPAUS X 5

Mä oon ajatellut että en lupailisi mitään ihmeellisiä lupauksia vuodelle 2017, mutta aina löytyy muutamia asioita, joissa haluaisin parantaa tämän vuoden aikana. Onhan mulla töiden sekä treenien suhteen tavoitteita, joissa on ihan tarpeeksi tekemistä, mutta myös muutamia henkilökohtaisia arkeeni liittyviä juttuja, joihin olisi hyvä tehdä muutos.

UNIRYTMI

Herranjumala mun unirytmi on karmiva tällä hetkellä. Nukahdan super myöhään, nukun muutaman tunnin ja herään 6-7 aikaan. Päiväunista on tullut jatkuva oravanpyörä ja pakollinen asia arkeen, joka taas vaikuttaa siihen, että en ole niin väsynyt illalla…yllätys. Olisi mielettömän hienoa saada rytmit ns. yhteiskunta ystävällisiksi ja nukkua samassa rytmissä normaalien ihmisten kanssa.

Olen tosin puhunut monien muidenkin asian kanssa kamppailevien kanssa aiheesta. Tämä kaamosaika ja kaamosväsymys varmasti vaikuttavat asiaan, mutta suurin syy valvomiseeni on kuitenkin tällä hetkellä jossain aivan muualla. Sen paljastan teille myöhemmin…

15965534_10154253815275794_1073935422826473432_n

Kaulakoru: Na-kd.com (koodilla lindamanuella -20% ostoksista) Paita: Zara

JÄRJESTELMÄLLISYYS

Tää on mulle se klassinen, jokavuotinen lupaus varmaan ikuisesti. Mä oon älyttömän epäjärjestelmällinen ja sotkuinen tyyppi. Saan räjäytettyä mun asunnon vaikka istuisin koko päivän sängyssä. Haluaisin kovasti olla siisti ja järjestelmällinen, mutta se tuntuu vain niin järjettömän vaikealta asialta. Olen ihminen, joka ei pysty ottamaan vaatekaapista viikattujen vaatteiden seasta yhtä paitaa, ilman että kaikki, jopa muidenkin hyllyjen vaatteet tippuvat päälleni.

En osaa edes syödä ilman, että paidallani on koko ruokalista tai kaataa puurohiutaleita kulhoon ilman, että koko keittiö on niitä täynnä. Käsittämätöntä.

KOKKAA ENEMMÄN

Mun suolisto tulee kärsimään, jos jatkan vielä pitkään yhtä raa’alla linjalla. Teen kyllä foodpreppejä kisadieetillä, mutta esimerkiksi offilla turvaudun liian usein kylmiin, nopeisiin ruokiin; kuten salaatteihin, vihanneksiin ja hedelmiin. Se on pidemmän päälle hyvin raskasta elimistölle. Rakastan kokata, varsinkin frendeille, mutta omiin ruokiin panostaminen on hyvin hyvin huonossa jamassa. Olen liian helposti tyytyväinen ja se näkyy kylmien, raakojen ja yksinkertaisten safkojen mättäämisessä.

15941277_10154253815280794_6464697527902363102_n

KOKONAISVALTAINEN HYVINVOINTI

Mua on alkanut viimeisen vuoden aikana kiinnostamaan entistä enemmän kokonaisvaltainen hyvinvointi entistäkin monipuolisemmista näkökulmista. Olen käynyt nyt noin kuukauden verran säännöllisesti mm. akupunktiossa ja ollut aivan shokissa sen positiivisista vaikutuksista, joista kerron seuraavassa postauksessa enemmän.

Haluaisin opiskella lisää erityisesti mielenhallinnan sekä sisäelinten tilan vaikutuksesta kokonaisuuteen mm. urheilussa, stressin hallinnassa, hormonitoiminnassa sekä ylipäätään kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

RAUHOITTUMINEN

Rauhoittuminen arjessa. Enemmän aikaa esimerkiksi kirjojen lukemiseen, sekä hetkessä läsnä olemiseen. Olen ihmistyyppinä jatkuva suorittaja, mikä tarkoittaa sitä, että jos en konkreettisesti työstä jotain, vähintäänkin pyörittelen ja kehittelen töihin liittyviä asioita mielessäni. Olisi varmasti terveydellisestikin hienoa, jos oppisi rauhoittuman ja pitämään työtunnit tehokkaina, sekä erottelemaan työajat ja vapaa-ajan toisistaan.


15 Comments
 • Elisa
  Posted at 01:30h, 15 tammikuun Vastaa

  Joskus luin mielestäni jostain, että olis ihanteellista ja luonnollista nukkua just 6-7h yössä ja sit päiväunet puolen päivän aikaan. Harvalla vaan tietysti mahdollisuus tähän. Tietysti jos heräilet yöllä on se kurjaa eikä hyväksi. Ja ehkä myös pitkä katkeamaton uni on taas paljon treenaavalle tärkeä

  • vastaaja
   Posted at 06:10h, 16 tammikuun Vastaa

   Jos oikein ymmärsin niin Linda sanoi heräävänsä 6-7 aikoihin, ei nukkuvansa kyseisen määrän!:)

   • lindamanuella
    Posted at 17:45h, 16 tammikuun Vastaa

    Juu, kyllä 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 17:40h, 16 tammikuun Vastaa

   Joo tuo heräily on raskasta. Tosin juon myös niin paljon vettä päivässä, että pissalla käyminen on ihan must yölläkin. 😀

 • Marianna
  Posted at 02:13h, 15 tammikuun Vastaa

  Hyviä lupauksia, tunnistan itseni mm. unirytmistä ja sotkuisuudesta.. Voisi kyllä itsekin panostaa niihin, erityisesti unirytmiin :’D sä olet ihanan aito ihmisenä, blogia on kiva lukea kun kerrot rehellisesti itsestäsi ja arjestasi etkä yritä esittää mitään, siihen kun törmää valitettavan usein blogimaailmassa. Mulle jäi hyvä fiilis myös sun tekemästä ohjelmasta, en ole koskaan saanut yhtä yksilöllistä ohjausta keneltäkään PT:ltä, kiitos siitä. Tsemppiä lupausten ”lunastamiseen” ja ylipäätään tähän vuoteen! 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 17:41h, 16 tammikuun Vastaa

   Moikka, kiitos paljon.
   Nuo unirytmi ja sotkuisuus taitavat olla monille ongelma, mikä taas hieman lohduttaa itseä ettei ole yksin.
   Ja ihana kuulla että olet tyytyväinen ja että olet tyytyväinen! <3 Tsemppiä sinnekkin!

 • Tiina
  Posted at 13:18h, 15 tammikuun Vastaa

  Mä pystyn niin samaistumaan tohon järjestelmällisyysasiaan… kuulosti niin tutulta. Kiva kuulla, että en oo ainoo..:D mä yritän aina ihan hirveesti tsempata itteeni sen asian kans, hetken onnistun siinä kunnes huomaan, että oon palannu taas siihen samaan kaaokseen 😀

  • lindamanuella
   Posted at 17:43h, 16 tammikuun Vastaa

   Joo, on lohduttavaa kun muilla on samoja ongelmia ! 😀
   Mä olen yrittänyt tsempata varmaan koko elämäni tässä, katsotaan koska onnistuu… 😀

 • nnu
  Posted at 16:41h, 15 tammikuun Vastaa

  Ihana lookki! mistä oot hankkinu ton chanelin laukun?

  • lindamanuella
   Posted at 17:45h, 16 tammikuun Vastaa

   Aika rokkaava tällä kertaa 🙂 se on briteistä ostettu 🙂

 • Jere
  Posted at 01:52h, 16 tammikuun Vastaa

  Siis tällä kertaa teksti, joka on ku suoraan omasta päästä, haha!
  Voin niin samaistua tohon unirytmiin ja ennen kaikkea noihin päikkäireihin. Se on aina järkyttävää nukahtaa päivällä ja herätä pirteenä illalla muutaman tunnin päikkäreiltä! Ja toi rauhottuminen ja kokoaikainen suorittaminen, fiilaan kyllä niin sua!

  http://www.jereviinikainen.fi

  • lindamanuella
   Posted at 17:45h, 16 tammikuun Vastaa

   Hahahaa, meitä taitaa olla täällä monia joilla on sama ongelma ! 😀

 • Myy
  Posted at 08:42h, 19 tammikuun Vastaa

  Mulla ei ole minkäänlaisia ongelmia nukahtaa illalla, vaikka nukkuisinkin päivällä. Ihan loputtomat unenlahjat siis. 😀 Noh, unen laatu onkin sitten ihan kuraa…

  Ihan samaan sorrun itsekin eli syön lähes pelkästään raakoja juttuja. Itselle en viitsi kokata, kun miehen ruokien tekeminen täyttää jo mun keittiökiintiön. 😛 On niin helppo vaan vetästä jotain nopeeta.

  • lindamanuella
   Posted at 09:16h, 19 tammikuun Vastaa

   Joo mäkin nukahdan hyvin, mutta heräilen vessaan yms pyörin levottomasti, enkä nuku syvää unta pitkiä pätkiä :/

 • Nala
  Posted at 16:11h, 19 tammikuun Vastaa

  heippa koska paat sen Q and answers setin palaas joka jäi tuolla fitin puolella laitamati?.

  Toi unirytmi homma vie pari päivää siis et valvoo koko yön ja sit seuraavana päivänä sinnittelee sinne iltaan mihkä aikaa nyt haluaakin rytmin sit laittaa vaik rain forrest ääntä taustalle tai jotain sopivaa ambienttiä ni itte ainakin nukahtaa sit yö ihmisiä oon ittekin ja kyl ne välillä aina rempsahtaa sinne aamu yön tunneille ne kukkumiset joko innostuu jostain liikaa tai sit vaaan kelailee kaiken näköstä ja aivot ei rauhotu millään..

Post A Comment