YLENSYÖNNIN HELPPOUS HIRVITTÄÄ

Moikka!

Ihanaa maanantaita tyypit <3

Mietin tässä viikon dieetillä olleena, että nyt kun on eka viikko totuteltu uuteen safkarytmiin ja optimoitu ruokia täsmällisiksi, niin sitä itsekin kauhistuu, miten helposti tuleekaan ylensyötyä.

Mä todella harvoin syön mitään roskaruokaa, karkkia tai muutenkaan epäterveellisiä ruokia tai välipaloja, mutta se miten paljon mä saatan syödä ihan muuten vaan tylsyyteeni on oikeesti aika mielenkiintoista.

Myös se, miten paljon saatan päivässä käyttää esimerkiksi pelkästään tarpeettomasti oliiviöljyä (koska olen kreikkalainen ja tottunut uimaan oliiviöljyssä….) saattaa tuoda ruokavaliooni jopa 400 kaloria lisää/päivä. Ja puhun nyt nimenomaan ylimääräisestä läträämisestä ruokavalioon kuuluvien rasvojen lisäksi. Lisäksi laskeskelin tuossa, että mun perus 4 omenaa päivässä tuo mun ruokavalioon noin 350 kaloria ylimääräistä, melkein 100g pelkkää hiilaria.

Nyt kun pelkästään nämä ylimääräiset mössötykset otetaan pois, mun ruokavaliosta lähtee 700-800 kaloria PÄIVÄSSÄ. Siis pelkästään mun ylimääräisellä oliiviöljy läträämisellä sekä omenoilla, joita syön ihan huvin vuoksi. Miettikää sitä. Eikä tuossa todellakaan ole kaikkea ”turhaa” offseasonin syömisistä. Helposti saattaa mennä esimerkiksi jokin proteiinipatukka päivään, mikä on noin 200-300 kaloria extraa. Omenoilla, öljyllä ja patualla saadaan jo lähes 1000 kaloria extraa päivään. Kun siihen lyödään perus safkat päälle, niin ruokavalio hipoo aika monia tuhansia kaloreita ja minä, joka teen lähes 90% työstäni kotoa ja kulutan treenien ulkopuolella suhteellisen vähän, en todellakaan tarvitse niin hurjia määriä energiaa.

Jos vertaan omiin asiakkaisiini, mulla on tälläkin hetkellä ruokavalio, jonka moni kokee varmasti lähes ”bulkkaamiseksi”. On reilut aamu- ja iltapalat sekä 3 suhteellisen tuhtia pääateriaa, mutta koska kehoni on tottunut saamaan jatkuvasti kaikenlaista turhaa ja järkyttäviä määriä esimerkiksi rasvaa, on kehoni joutunut taas pienen shokin uhriksi. Olo on ainakin paljon parempi ja tietynlainen turvotus alkaa lähtemään, vaikkakin nälkä on kova välillä.

Jokaisen olisi hyvä noudattaa aina välillä jotain fiksusti rakennettua ruokavaliota ihan vain siksi, että nyky-yhteiskunnan lopullisen yltäkylläisyyden turruttamana meidän todellisuudentaju ravinnon kannalta on aivan sekaisin. Jopa minä, joka tiedostan asian saatan turruttaa pääni sillä, että on okei syödä 4-6 nyrkin kokoista omenaa päivässä, koska ne on lähtökohtaisesti terveellisiä ja hyviä.

 

15895149_10154236524595794_4986402316884021001_n

http://fitnet.fi 


20 Comments
 • Heiska
  Posted at 18:49h, 09 tammikuun Vastaa

  Tästä sai kyllä tosi paljon mietittävää. Paljon turhia kaloreita tulee napsittua päivän aikana. Mäkin lorauttelen oliiviöljyä huoleti ja syön aika tuhteja annoksia. Plus tietty viikonlopun herkuttelua. Oon saanu vuodessa kerättyä +5kg. Aina ei siis riitä et syö terveellisesti, säännöllisesti, arki syömiset kunnossa jne. Jos syö huomaamaattaan ylimääräistä. Ensi viikolla alkaa kesäkuntoon 2017 dieetti 💪🏻💪🏻💪🏻

  • lindamanuella
   Posted at 18:56h, 09 tammikuun Vastaa

   Jep, itsekin ihan järkyttyi että miten paljon voi tuoda ruokavalioon ylimääräisiä kaloreita vaikka syökin ”terveellisesti”. Helposti unohtaa että se terveellisyys kumoutuu kun sitä terveellistä ruokaa alkaa olemaan triplamäärä mitä todellisuudessa tarvitsisi 😀 Tsemppiä !!!

 • Maiu Valner
  Posted at 19:44h, 09 tammikuun Vastaa

  Ohh, omenat! Meillä syötiin paljon omenoita ja kaikki ovat kuin keppejä. Olen aina ajatellut, että ei nyt sentään omenoiden määrä tarvi seurata?

  • lindamanuella
   Posted at 00:14h, 10 tammikuun Vastaa

   Niin sitä luulisi.. mulle on ihan hammaslääkärikin sanonut, että mun takahampaat ovat kuluneet omenoiden happamuudesta että pitäisi rajoittaa 😀

   • Maiu
    Posted at 17:02h, 10 tammikuun Vastaa

    Kiitos! On kiva kun otetaan puheeksi , ei yksikseen tule ajattelleksi😊😀

    • lindamanuella
     Posted at 17:17h, 10 tammikuun Vastaa

     Joo ei aina tule, siksi onkin hyvä välillä vähän siivota ruokavaliota 😀

 • Emilia
  Posted at 20:05h, 09 tammikuun Vastaa

  Siis mulla on ihan sama juttu omenoiden kanssa!!😭😂 Ostan yleensä niitä 2kg pusseja ja päivässä syön niitä 5-10 sillä ajatuksella että nehän on vaan hedelmiä ja terveellisiä 🙊

  • lindamanuella
   Posted at 00:13h, 10 tammikuun Vastaa

   Joo, helposti saa hedelmäsokeria vähän turhan paljon noilla määrillä, kun 1-2 hedelmää päivässä olis sellanen ”normaali” määrä 😀

 • Anna
  Posted at 23:49h, 09 tammikuun Vastaa

  Moi! Alkuun kiitos ihanasta blogista.

  Mua mietityttää ihan hirveesti yks tietty aihe ja toivoisin et voisit kirjottaa siihen liittyvän tekstin ihan vaikka siltä pohjalta et mitä mieltä oot. Asia koskee näitä jenkki/tms instagramalleja – esim sommerray, katyeelisehenry yms.

  Onko nää tytsyt natuja niinku väittää? Jos on, se ois toki sairaan inspiroivaa mut lähinnä haluun tietää et onko mahdollista kasvattaa noin isoja berbereitä ensinnäkin noin nopeesti mitä ne on kasvattanut ilman mitään stydimpiä aineita?

  Kiitos jos jaksaisit kirjottaa tästä! Ois kauheen kiva jos joku valistais porukkaa et mikä on perinteisellä ruualla ja treenillä mahollista ja vähän ehkä sellasta realiteettia periin.

  Kiitos ❤️

  • lindamanuella
   Posted at 00:12h, 10 tammikuun Vastaa

   Moikka, toki voin kirjottaa aiheesta oman mielipiteeni! 🙂

 • Emilia
  Posted at 10:07h, 10 tammikuun Vastaa

  Moi! Eikö sitä FitExpo-messua ookkaan tulossa tässä kuussa tai edes tänä vuonna?

  • lindamanuella
   Posted at 10:54h, 10 tammikuun Vastaa

   Moikka, itse myin mun osakkeet siitä pois, joten kannattaa kysyä tämän hetkisiltä omistajilta 🙂

 • N
  Posted at 10:25h, 11 tammikuun Vastaa

  hei! teetkö postauksia sun treeneistä? olis kiva kiva tietää millaisia treenejä sulla on nyt kisadieetillä 🙂

  • lindamanuella
   Posted at 15:07h, 11 tammikuun Vastaa

   Just olin tulossa koneelle kirjoittamaan mun treeneistä 😀 Hauska sattuma

 • Kitana
  Posted at 13:19h, 12 tammikuun Vastaa

  Aika surullista ja sairasta tuo kalorien tarkka laskeminen ja bodyfocused. Mitä tuosta jää sullekaan käteen? Treenitekniikka? Siinä se. Oman kehon kiduttaminen ja muokkaaminen pakolla, uikutetaan ja vikistään siitä miten ei voi syödä sitä ja tätä vaik kuin haluais.
  Ennemmin ylipainoinen, onnellinen ja elämäänsä tyytyväinen kuin laiha, vatsapalikoihin pakkomielteisen keskittynyt ja OMENIEN kaloreita laskeva ressukka

  • lindamanuella
   Posted at 14:34h, 12 tammikuun Vastaa

   Muista että mä kilpaurheilen 🙂 Se on aina täysin eriasia kuin hyvinvointiurheilu tai elämäntapa.

 • jonna
  Posted at 13:38h, 12 tammikuun Vastaa

  nooo

  • lindamanuella
   Posted at 14:34h, 12 tammikuun Vastaa

   yassss 😀

 • Saara
  Posted at 19:27h, 13 tammikuun Vastaa

  Moi, ei liity tähän postaukseen mutta minkä kokoisena sulla on ne ihanat bombshell sportswearin harmaat trikoot joissa mustat ”sukat” ? 🙈 Itse S/M kokoa, mutta S kävis paremmin jos noi on semmoset joustavat 🤔

  • lindamanuella
   Posted at 00:36h, 14 tammikuun Vastaa

   Mulla on koko M, koska aika läpinäkyvät ja ohuet 🙂

Post A Comment