SAAKO MIELIPIDETTÄ MUUTTAA?

Tää on vellonut mun mielessä jo muutaman päivän, kun Kristiina Komulainen päivitti aiheesta facebookissaan ja kysyi, mitä mieltä ihmiset ovat siitä, saako mielipidettä muuttaa?

Mulla on aina ollut fiilis, että meidän kulttuurissa koetaan mielipiteen muuttaminen negatiivisena asiana, tai jonkinlaisena pettämisenä ts. takin kääntämisenä. Olen itse törmännyt kommentteihin, jossa mua arvostellaan siitä, että olen julistanut blogissani jotain mielipidettä ja muutaman vuoden päästä kuitenkin tehnyt toisin tai yhtäkkiä ollutkin erimieltä. Se on hyvin usein nähty negatiivisena asiana.

15665465_10154191659440794_3164298137008856868_n

15578865_10154191659445794_2333156016769436252_n

Ihmiset kokevat mielipiteen vaihtoksen esimerkiksi jotenkin epäluotettavana piirteenä. Ennen olit tätä mieltä, nyt toista. Epämiellyttävää.

Puhuttiin eilen Marren kanssa asiasta ja oltiin molemmat samaa mieltä siitä, että joskus mielipiteiden vaihtuminen on jopa välttämätöntä henkiselle kasvulle ja hyvin tervetullutta kehittymistä. Ihminen toivon mukaan oppii sekä kehittyy jatkuvasti jokaisella elämänsä osa-aluella ja joskus se vaatii sitä, että mielipidettä on vaihdettava. Kaikki ei aina ole niin mustavalkoista.

Mä itse pidän monia mun vanhoja mielipiteitä jopa ahdasmielisinä, sekä silkkana typeryytenä. En ole osannut ajatella asiaa tarpeeksi monesta näkökulmasta ja olen muodostanut mielipiteen typeristä näkökulmista. Olen vaihtanut monessa asiassa mielipidettä ja olen siitä hyvin onnellinen, että olen tietoisesti päästänyt irti monista pikkupäisistä mielipiteistäni irti ja kasvanut ihmisenä.

15741005_10154191659510794_6785119054531909826_n

Ihmisellä on  luontainen tarve saada toinen ajattelemaan niin kuin itsekin ajattelee. Kun tämän tiedostaa, eikö olisi hienoa jos siitä osaisi päästää irti? Joku otti asian esille keskustelussa ja kertoi miten paljon vapauttavampaa on, kun ymmärtää, että on oikeastaan joskus ihan upea asia olla toisinajattelija tai eri mieltä jostain jonkun muun kanssa ja hyväksyä asia. Miksi meidän pitäisi olla kaikesta samaa mieltä?

On toki tilanteita, joissa mielipiteen vaihtaminen saattaa vaikuttaa isoon ryhmään ihmisiä ja silloin se ei ole aina kovin hyväksyttävä teko. Hyviä esimerkkejä ja ajatuksia aiheellisesta suuttumisesta ja mielipiteen vaihdon negatiivisena kokemisena on, jos kyse on henkilöstä, joka päättää monien ihmisten asioista ja jonka mielipiteen varaan monet ovat laskeneet jotain. Esimerkiksi politiikassa. Se on aivan totta, että on aika perseestä vaihtaa lennosta mielipidettä, jos ja kun pelataan lupauksilla, joiden perusteella sut on valittu. Silloin niillä on suurempi konkreettinen merkitys monien muidenkin elämässä.

15726710_10154191659505794_5567951607608082713_n

Pipo: Stockmann, Takki: Zara, Housut: GinaTricot

Yksi missä koetaan paljon negatiivisuutta on esimerkiksi ihmisten tavoitteiden asettaminen. Joku päättää laihduttaa, toinen lopettaa sokerin syönnin ja julistaa päätöstään innoissaan. Kuitenkin monen tai miksi ei yhdenkin asian summana jotain tapahtuu, ”takki käännetään” ja tavoite ei toteudu.

”Mähän sanoin ettei se onnisu”. Hyvä esimerkki vaikkapa itseni kohdalla olisi, jos jostain syystä päättäisinkin, että en haluakaan kisata ilman minkäänlaista konkreettista syytä. En vain halua. Jotain tapahtui elämässäni, joka sai mun ajatusmaailman muuttumaan bikini fitneksestä ja nyt olen tätä mieltä. Se päätös loisi varmasti monelle mielihyvää, koska minut koettaisiin jollain tapaa heikkona ja epäonnistuneena, sekä ilmenisi negatiivisena jauhamisena siitä, miten musta ei vaikkapa ollut siihen.

Ympäristö ja elämäntilanteemme vaihtuvat jatkuvasti, maailmankuvamme muokkautuu elämän edetessä ja joskus sitä kautta myös mielipiteet muuttuvat, kun ihmiset kasvavat. Mun mielestä mielipiteen muuttaminen on hemmetin mielenkiintoinen ja 99% vain positiivinen asia, eikä missään nimessä aihe, jota jonkun tulisi ottaa henkilökohtaisesti. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee irti siitä ajatuksesta, että meidän tulisi kaikkien olla samaa ja yhtä mieltä nyt ja ikuisesti. Se tekee elämästä huomattavasti kevyempää kun päästää sellaisesta ajatusmaailmasta irti.  Joskus on hyvä jättää oma ego taakse ja kuunnella myös eriäviä mielipiteitä vastaanottavaisesti, saattaa jopa itsekin oppia jotain ja vaihtaa mieltä 😉

Avoimin mielin rakkaat lukijat, eikö niin!

 


14 Comments
 • 123
  Posted at 11:36h, 27 joulukuun Vastaa

  Saa todellakin muuttaa mielipiteitään ja se on todella ärsyttävää että kaikkien täytyisi olla samaa mieltä asioista ja aina ei mene putkeen asiat niin pakostakin mielipiteet muuttuu. Jos joku ei kestä sitä että ei olla aina samaa mieltä asioista, niin negatiivisesta seurasta on hyvä päästä eroon 🙂

 • ilari
  Posted at 11:37h, 27 joulukuun Vastaa

  missä toi mesta on missä luistelit ja soiko siellä joku joulu musa biisi :D? ku tuli iha nfiilikset tosta kuvasta .

  ok oli jo mielenpäällä toi asia mähän siis paljon kirjottelin miten maailmaa voi muuttaa tai siis tuli sillain yhestä asiasta tuli yhtä mieleen miten sen voisi hoitaa siis se suuri kuva ehkä ja tuntu et noin koko maailma muutettu ainakin ajatuksissa ja kirjotuksissa sitten käyttäydyin huonosti ja noh se klubi keikka ois saannu jäädä väliin ja sit tuntu sillain et petin koko maailman kun en elänyt niin kuin piti mut mä oon ehkä ollu enemmän just kirjailia ja ilmassut mielipiteeni jotkut on ollu hunoi idiksii ja jotkut oikeesti hyviikin.

  mut joskus aikoi sitten kirjotin jonka itse unohdin ja aloin pingottaan kaikesta kun pitää saada toiset ajatteleen samallailla ja sit se menee huudoksi ja sellaseksi typeryyden kuvitelmaksi et oisin jotenkin fiksumpi kuin toinen kun fiksuus on yhteistyössä ja siinä kuinka rakennamme yhdessä tulevaisuutta ja sillon se kuka on oikeessa ja kuka on väärässä menettää merkityksensä juu ei ne aivot aina muista sitä mut tollasesta vois vaikka heti sanoo sä oot taas tyhmä ja sit muistaa taas sanoo vaan suoraan niin se alkaa itteekin naurattaa tietty häpeällinen käytös on sitten isompi juttu mulle kun herään siihen niin silloin ei naurata .

  mut sä olitkin ottanut noi politiikot esille ja niin mähän oon ilmatteeks kirjottanu mielipiteitäni ja onko mielipide aina lupaus ei . mut istten takas politiikkaan jos luvataan jotain ja rikotaan se lupaus on kansalaisilla oltava tulevaisuudessa oikeus erottaa henkilö joka rikkoo lupauksen tai sitten tehdään niin et jos monta lupausta rikotaan joutuu eroamaan joku virhe kortti voisi pitää sen rehellisenä sen ennen vaalei toiminnan et näin tulemme oikeesti tekemään eikä luvata kaikelle hyvää jos siihen ei ole alkeellistakaan ideaa miten se voisi olla nii et kaikki voittaa???..

  joutuis perustelee sen muulla tapaa kuin ypäripyöreästi miten sitä maailmaa muutetaan.

  noh mä jouduin käymään pohjalla tunteissa kun meni liian lujaa ja sit musta ol itullut ylimielinen ja kaikki ne huonot jutut ja en halunnu nähä ongelmii missään kun elin omassa täydelllisyyden kuplassani ja noh yksi huono päivä romautti sen valheen et onhan täällä töitä tehtävä
  mut lupasin et rakkaudesta en voi veloittaa mitää siis se mitä rakasta en voi ottaaa maksua tietty et pysyy katto päänpäällä ja ruokaa ja pääsee muutaman kerran ulkomaille vuodessa :D.

  ja jäin siihen jumiin kun jos itellee lupauksen rikkoo alkaako elämään valheessa itselleen ja sitten ei tunne enään puhtaasit kun aattlin olevani suhteellisen puhdas ja sit mä halusin kaikki vlaheet poistaa ja sitten en voinnut ottaa enään mihkään kantaa kun aattelin et jos sanon tai teen väärin niin sitten se olotila romahtaa mikä mulla oli mä unohdin pyytää anteeksi käytöstäni.

  ja sit innostuneessa tilanteessa kun voin hyvin pyysin hätiköidysti aina treffeille vaik ei se tuntunut oikeelle tuolla yhessä toisessa mestassa heti tuli katumus ku mun pitäisi aina odottaa aamuun asti sitä tunnetta ja sitten siitä kohin kirjoittaa tähän tuntuu hyvälle kyl kirjottaa.

  mut sotkeennuin siihen et koskaan ei saisi luovuttaa ja sit luulin et en voi luovuttaa mitään tunteitani tai valhtelisin niille mut ehkäpä just se et tutkii sitä tunetta vähän aikaa niin ei tuu sitä lupauksen rikkoja fiilistä kun se aiheuttaa muille just pahaa mieltä kun hätiköin eli siis perjaatteessa meen samaan sakkiin politiikoiden kaa kun oon hätiköiny tunteissani ja koitan väkisin hakkaa päätäni siihen mäntyyn ei tunetta voi pakottaa vaikka tuliskin pahamieli se on aitoutta ja en haluis enään joutua tilanteeseen jossa kuvittelen olevani vastuussa jokaisen tunteiista et ei kellään ois paha mieli se vaatii liikaa iteltä.

  niin ja sillon alussa jsut se et oli erimielistä niin toi itselel uusia ajatuksia aiheesta ja sitkun olin tunteideni huipulla aloin välttämään erimielistä sakkia en vaan jaksanu vastamaan ja musta tuli se perisyntinen laiskuuden orja joka vaan heitti sinne tänne asioita sen kummemin miettimättä kadotin järkeni pala kerrallaan
  ja mitä kauemmin välttelee sen vaikeempaa se on mennä uuestaan mukaaan.

  no siis toi itelle tavoitteen laitto en syö suklatta noh söin mä vähäsen siit se alkaa

  kuule linda mä tsiigasin noita sun palkinto hommias en kaikkia mut sulla on joku sama homma kun mulla pokerissa sillonkun pääsen finaalipöytää niin mun sija on aina helaktti toka niinkuin sullakin näyttää se olevan sija ja noh mä halusin yhen kerran voittaa hyvän turnauksen sitten voisin lopettaa kun ei siinä oo mitään saavutettavissa ja se vie aikaa ja on kivempi kyl jutella eihän näitä voi verrata mut jos lähet niin mee ja voita koko paska ja lopeta cahmpparina siin se tai jos ei huvita mennä enään rääkille niin kylhän moni kattoo sua tollain ku luistelet ne tärekimmät ihmiset 🙂
  mut joo jos ei saa muuttaa mielipteitään tälläin normi elämässä jossa ei oo vastuussa kun itsetään ja noh lapsistaan mut se jumittaa jos sanoo et hei eilien olin tällänen tänään tällänen miksi olla eilinen jos aina on huomen? 😉
  https://www.youtube.com/watch?v=JWA5hJl4Dv0
  ton biisin sanoi voi kääntää no matter becose im me

 • Ristiriita
  Posted at 20:39h, 27 joulukuun Vastaa

  On silti eri asia muuttaa mielipidettään kuin samanaikaisesti sanoa/antaa ymmärtää yhtä ja tehdä toista.

  • linda
   Posted at 22:19h, 27 joulukuun Vastaa

   Moikka, joku tarkentava esimerkki , ja missä ajassa on susta hyväksyttävää vaihtaa mieltä ? 🙂

 • Ristiriita2
  Posted at 11:51h, 28 joulukuun Vastaa

  Mielipidettä saa vaihtaa ja se varmasti vaihtuukin kun ihminen kasvaa henkisesti. Tuohon edelliseen kommenttiin viitaten jotkut voivat pitää sua tekopyhänä esim. siitä mitä oot sanonut herukuvista ja sitten itse teet toista. Muistaakseni aiheesta teit myös blogipostauksenkin jossa kerroit että haluat mielummin olla söpö kuin ”tyrkky” ja poistit jonkun kuvankin ig:stä/muokkasit kun peppu korostui susta siinä liikaa. Eikä siitä postauksesta aikaa nyt niiiin paljon ole.. on muitakin esimerkkejä missä sanomisesi menee pahasti ristiin tekemiesi kanssa. Tämä ihmisiä selvästi ärsyttää. Ja tuntuu että koitat oikeuttaa jotkut herukuvasi taiteen kustannuksella. Laita vain seksikkäitä kuvia, kenelläkän tuskin on mitään sitä vastaan (paitsi kateellisilla) mutta älä sitten tee blogipostausta aiheesta että olet mielummin söpö kuin seksikäs ja sua oikeen ahdistaa ku berberi näkyi liikaa tms. Koska just tää on se mikä ihmisiä ärsyttää ja se antaa susta turhan tekopyhän kuvan 🙂

  • linda
   Posted at 18:29h, 28 joulukuun Vastaa

   Moikka, kyllä mua ehdottomasti edelleen ahdistaa jos mulla on kuva ig:ssä jossa koko ruudun kokoinen perse, vaikka kuvassa on muutakin hienoa. Sen asian voi tehdä monella tapaa. 🙂 Ymmärrän kuitenkin sun pointin. En tosin itse koe, että mulla nyt niin kovin heru kuvia olisi ig:ssä. Mulla on rinnat ja peppu joo, mutta aika harvoin tuon niitä esiin kuvissani, minun mielestäni. 🙂

  • Sorry
   Posted at 20:00h, 28 joulukuun Vastaa

   Apua, tämä juuri! Täysin samaa mieltä. Joo, ihanaa jos on tyytyväinen itseenä, mutta onhan Lindalla aika paljon tommosia huulet törröllä, rinnat leuassa ja persus pitkällä-kuvia ig:ssä. Ei nyt siis pahalla, mutta itsekin muistan tuon ”haluan olla ennemmin söpö” ja sitten ig:ssä lävähtää kuva tisseistä ja huulista niin whaaaat 😀

   Mutta vastaus postauksen kysymykseen: on ok vaihtaa mielipidettä.

   • linda
    Posted at 01:17h, 29 joulukuun Vastaa

    Tisseistä ja huulista ja perseistä. 😀 Kaikilla meillä on tissit, huulet ja perseet ja itse koen kyllä tuon heruttelu syytöksen hieman liioiteltuna, mutta jokainen kokee miten haluaa 🙂

 • Jee
  Posted at 23:18h, 28 joulukuun Vastaa

  Koskas vastailet sähköpostii? Laitoin 1,5vk si postia

  • linda
   Posted at 01:16h, 29 joulukuun Vastaa

   Moikka, olen vastaillut kaikki saapuneet, minne mailiin laitoit?:)

 • Nala
  Posted at 14:42h, 29 joulukuun Vastaa

  eli lindalle haaste et laittaa kuvan ilman meikkii tohon ja on sitten se söpöli :)!

  • linda
   Posted at 16:43h, 29 joulukuun Vastaa

   Voin laittaa 😀 ja pitäisi löytyä täältä ja ig:Stäkin kuvia ilman meikkiä jos haluaa nähdä:)

 • Jee
  Posted at 15:48h, 31 joulukuun Vastaa

  Moi, laitoin fit4ever@hotmail.com 🙂

  • linda
   Posted at 16:45h, 31 joulukuun Vastaa

   Se on .fi 🙂

Post A Comment