IHAN SINKKUNA

Mä oon ollut nyt puol vuotta sinkkuna. Mä viihdyn todella hyvin yksin, rakastan omaa aikaa ja sellaista tietynlaista helppoutta kiireisen arjen kanssa, koska oma todella sekainen työ- ja treenirytmi ei välttämättä ole kaikista helpointa yhdistää jonkun toisen arkeen, kun koskaan ei oikeastaan tiedä millainen päivä on tulossa ja koska työt, treenit ja muut velvollisuudet on hoidettuna. Joskus kuitenkin tulee niitä hetkiä, kun olis kiva että joku olis auttamassa ja jakamassa arkea. Tänään on hetkittäin ollut yksi niistä päivistä, kun olen ajatellut itsekseni, että on tää aikamoista sirkusta välillä.

Maanantait. Varmasti jokaisella työelämässä, varsinkin yrittäjinä olevalla ne ovat aina viikon kiireisimpiä päiviä, koska kaikki laittavat eniten maileja maanantaisin, useimmat prokkikset alkavat maanantaisin, uudet jutut on kasattu viikon ensimmäisille päiville, viikko räjäytetään alkuun, loputon puhelimen soiminen sekä omien puhelujen soittaminen…Onneksi usein loppuviikosta hälinä vähän rauhoittuu.

Mun aamupäivä on sisältänyt tänään maileja, sisällön tuottamista, kuvaamista, puheluita, ruoan laittoa sekä jlon ulkoluttamista, joidenka jälkeen tietenkin odottivat treenit. Sää ei ole mikään kaikista hempein, sillä ulkona on super kylmä viima, mutta ei auttanut kuin lähteä tallustaen tuonne myrksyyn.

Treenien jälkeen oli puhti loppu ja olis ollut kiva vaan päästä kotiin sohvalle. Seuraavaksi kuitenkin odotteli kauppareissu. Tiesin että himassa mua odottaisi foodpreppaukset, jotka vievät aina vähintään 1-2 tuntia, jos haluaa tehdä kunnolla ja sellaisia safkoja, joita on kiva syödä muutaman päivän. Vielä kuitenkin jaksaa panostaa, katsotaan koska siirryn perus jauheliha ja tonnikala linjalle, kun voi vaan lähinnä kääntää pannulla tai kaataa purkista… Hah.

Noh, raahauduin lähimpään kauppaan ja ostin muutaman päivän safkat. Siinä kun raahasin väsyneenä kasseja ja treenikamoja jääkylmässä viimassa hiestä märkänä sellaisen reilun kilometrin verran, mietin että nyt olis ihan kiva kun joku jeesaisi. Oon kuitenkin tottunut raahaamaan isoja määriä kamaa mukanani ja hoitamaan kauppareissut itsekseni, joten ei se mua oikeasti mitenkään haittaa, että kannan itse kassini, tuleepahan tehtyä hyvää hyötyliikuntaa lähes päivittäin. :D

Kotiin päästyäni laitoin ruoat valmiiksi ja uuniin. Sillä välin kun ruoat kypsyivät siivosin keittiön, ulkoilutin JLON, imuroin, laitoin pyykit kuivumaan ja uuden koneellisen pyörimään, pesin lattiat ihan tuhkimona koko kämpän kontaten olkapääni pumppiin ja kävin suihkussa. Samalla pesin koko kylppärin myös, koska naiset. Me ollaan multitaskaamisen ammattilaisia.

15327488_10154117302915794_7884917911319939482_n

Nyt kello on puoli yhdeksän ja mulla olisi vielä tämän päivän iltapäivällä tulleet mailit, kommentit sekä muut yhteydenotot läpikäymättä, yhden postauksen sisällön tuottaminen ja pari ohjelman tekoa. On tää arki välillä yksin hoidettavana aikamoista ikiliikkumista, mutta myös toisaalta, saan itse päättää koska teen mitäkin, mun ei tarvitse huomioida kenenkään muun aikatauluja ja voin ihan rauhassa röhnöttää tukka pystyssä työpäivän päätteeksi sohvalla ihan hemmetin karmivan näköisenä ja katsoa tyttöhömppää telkkarista ilman että kukaan on erimieltä. ;)

15267956_10154117302910794_7558294963411196819_n

15253403_10154117302970794_8941849735188608695_n

Mä viihdyn niin hyvin yksin, että mä en tiedä miten tällä hetkellä voisin ikinäkään asua jonkun kanssa. Tää on niin mukavaa, että saa olla aikamoinen prinssi jotta viitsii luopua tästä luksuksesta. Mulle ei oo koskaan ole ollut ongelma asua yksin, mutta mun on todella vaikea asua jonkun kanssa, koska on vaikeaa löytää ihminen, joka ymmärtäisi mun elämän hektisyyttä ja spontaanisuutta, sitä että vaikka olen todella energinen, sosiaalinen ja iloinen,  kaipaan kuitenkin usein myös sitä omaa rauhaa ja mun pitää välillä saada latautua täysin yksin itsekseni. Ja kun jo pelkästään itse tuo aikamoisen paketin suhteeseen, niin sitten kun sillä toisellakin on se oma paketti, niin sitä on sitten hauska alkaa purkamaan yhteisesti sopivaksi. Pelottavaa. Varsinkaan kun mut tuntien se toinen ihminen ei myöskään ole mikään perus jamppa, vaan joku astronautti, jolla on kaksijakoinen persoona ja oma muurahaiskarhukenneli Japanissa.

Niinhän se on, että suhteet vaativat kompromisseja, uhrautumista ja ymmärtämistä. Mutta mistä kohdasta mä voisin ns. jättää pois, kun ei kukaan muukaan tee mun töitä tai treenejä? Ehkä sitten niistä kotiaskareista. :D

 


11 Comments
 • Helmi
  Posted at 00:30h, 06 joulukuun Vastaa

  I feel you!! Ps. Oot niin hauska, ihan mahtava kuvaus sun miesmausta XD Perus muurahaiskarhukennelit, aina nekin hoidettavana….

  • linda
   Posted at 01:17h, 06 joulukuun Vastaa

   Joo siis perus kenneli tyyppi Japanissa ja sen lisäksi toi kaksijakoinen persoonallisuus 😂 En yllättyisi yhtään

 • Manna
  Posted at 02:28h, 06 joulukuun Vastaa

  Sä olet kyllä todellinen voimanainen, miten yhdessä päivässä voikin saada noin paljon aikaiseksi, kuulostaa melkein mun viikolta :’D ihailtavaa kyllä, tämän luettuani arvostan vielä enemmän sun tekemää ohjelmaa. Tsemppiä arkeen ja dieettiin, kohtahan se on joulu ja sitten toivottavasti edes pari päivää aikaa levätä, niinkuin joskus aiemmassa postauksessa totesit, sekin tulee välillä tarpeeseen ;-)

  • linda
   Posted at 08:47h, 06 joulukuun Vastaa

   Hahah !! Joka päivä en tosiaan siivoile onneks tollai tai tee foodprepppiä , eilinen oli kyllä jo huvittava suoritus :D

 • Johanna
  Posted at 11:13h, 06 joulukuun Vastaa

  Siis.. ihan normaali arkihan ei-yrittäjälläkin on, että tehdään 8 tuntia töitä, käydään ruokakaupassa, siivotaan (300 neliötä).. hyvin onnistuu parisuhteen hoito sekä ajattele.. vielä lapset (4kpl) päälle! Enkä pidä itseäni minään yli-ihmisenä kuten sinä, joka onnistut vain omaa arkeasi pyörittämään.
  Ps. Mies on yrittäjä tässä taloudessa

  • linda
   Posted at 11:49h, 06 joulukuun Vastaa

   No huuh, aina olen äideille hattua nostanut ja vielä neljä , mieletöntä! :) en mielestäni tässä minään yli-ihmisenä esiinny, kiire on alkuviikoissa varsinkin kuten totesin , mutta en missään kohtaa ole valittanut tai kirjoittanut, että olen yli-ihminen? (:

 • sisi
  Posted at 13:28h, 06 joulukuun Vastaa

  joo no itellä 6 vuotinen parisuhde ja samaistuin ihan täysillä tähän tekstiin… Eli en näköjään saa tarpeeksi apua arjen pyörityksessä?:D Kämppä on nytkin ihan pommi, mutta oon tehnyt periaatepäätöksen että yksin en täällä siivoile… Suhteen alussa siivosin tosi paljon ite, mutta nyttemmin oon lopettanu sen… Ihan yhtälailla joudun sairaan kiireisenä päivänä ja treenien jälkeen raahaan ne isot kauppakassit loskapaskassa vaikka mies onkin… :( Joskus hän toki tekee asioita ja auttaa, mutta välillä tuntuu että aika samanlainen olisi tilanne mulla sinkkunakin…

  • linda
   Posted at 14:30h, 06 joulukuun Vastaa

   Niin miehet helposti olettaa että kotityöt on 100% meidän , mutta siitä perinteestä ja suhde asetelmasta on kyllä menty ulos jo siinä vaiheessa kun naiset tekee yhtälailla töitä kuin miehetkin ;)

 • Liina
  Posted at 13:38h, 06 joulukuun Vastaa

  Monet ihmiset ei osaa priorisoida asioita. Kokeile herätä aikasin ja aloita työt jo klo 7 teet töitä klo 15. Pidä 30min ruokapaussi. Sen jälkee koirankaa ulos, salille ja kaupan kautta kotiin. Sitte eväitten teko. Itselläni arki pyörii näin ja yleensä klo 18 tulen salilta ja päivällisen syön klo 19.30. klo 22 olen jo syvässä unessa 😂 Elämää helpottaa kun käy kerran vko kaupassa ja ruoka kyllä säilyy, samoin salaatti pysyy tuoreena kun ostaa multaruukussa esim. Jääsalaattia ja liha säilyy pakkasessa. Siivota voi kun on välipäivä salilta 😋 Ja jos ei kaikki tapaamiset ja työt onnistu klo 7-15 niin kokeile sitten ”iltavuoro” alota työt klo 14 ja lopeta klo 10.
  Elämä on kyllä kaikilla yhtä hektistä mutta itse olen sitä mieltä että kaikista asioista voi tehdä helppoa tai vaikeeta.. itse valitsen aina helpoimman 😘
  Ja kyllä ytittäjälläkin voi olla työajat kuten muillakin. Oma isäni on yrittäjä ja hän tekee töitä 8-16 maanantaista perjantaihin.
  Tsemppiä jatkoon, olet hyvä bloggari 😀😘

  • linda
   Posted at 14:28h, 06 joulukuun Vastaa

   Toi on ihan totta, valvon tosi myöhään ja herään tyyliin 9 , voisin mennä
   Aikasemmin nukkumaan ja herätä kuudelta :D eikä tekstin tarkotus ollut esittää että Olis jotenkin tosi vaikeeta, niinkuin sanoin maanantai ja alkuviikko on aina ”pahoja” ja sitten rauhoittuu , lähinnä huumori mielessä tämä :) kiitos 😚😚

 • Jani-75
  Posted at 11:31h, 07 joulukuun Vastaa

  Noin viehättävällä naisella on varmasti ottajia ja tyyli ainakin minun makuun turkiksia ja nahkaa tykkään:)

Post A Comment