KISADIEETTI JA RUOKAILUT

*Sisältää mainoslinkin fitnet.fi

Kyselin eilen blogissa, että mitä haluatte tietää tulevasta dieetistä ja kisakaudesta ja vastauksia tuli mm. ruokavaliostani ja ruokailuista.

Ruokavalio. Tuo mystinen kompastuskivi lähes jokaisella jonka tunnen. Myös itselle. Me ollaan niin totuttu elämään todella suuressa yltäkylläisyydessä ja kaikkea on saatavilla mistä tahansa, tietoa on monenlaista ja monien on hyvin vaikeaa enää tietää mitä pitäisi syödä, missä rytmissä ja miksi. Mikä merkitys ravinto-aineilla on ja mikä ihmeen makro?

15268088_10154101747125794_5157045381480208858_n

Perus bataatti,vihannes,kana,salaatti meininki.

Mä olen syönyt samalla kaavalla jo vuosia, joten kun kyseltiin mun ruokavalioista, niin nehän ei mun kohdalla mitenkään dramaattisesti muutu olin mä kisadieetillä tai offilla, tai millä tahansa. Määrät ja ruoka-aineiden suhteutus muuttuu; vähemmän hedelmiä ja hedelmäsokeria, enemmän puhdasta hiilihydraattia. Rakenteesta tehdään järkevämpi, tuloksia palvelevampi, eikä niinkään sen mukainen mitä tekee mieli sillä hetkellä.

Mitä mun ruokavaliosta löytyy kisadieetillä? Mitä mä ostan kun menen kauppaan?

 • Riisi, bataatti, täysjyvä pasta/makaroni
 • Kana, kalkkuna, tonnikala, seiti, jauheliha
 • Kaurahiutale
 • Raejuusto
 • Valkuaiset
 • Kananmunat kokonaisina
 • Banaani, omena
 • Marja
 • Avokado
 • Oliiviöljy
 • Kurkku, jäävuorisalaatti, pinaatti
 • Tomaatti, paprika
 • Parsakaali, porkkana
 • Herne, maissi

Kovinkin yksinkertaista, helppoa ja puhdasta ruokaa löytyy lautaselta niin kisadieetillä, kuin sen ulkopuolellakin. Toki itse sitten luon tunnelmaa ruokiin sen mukaan mitä jaksaa esimerkiksi erilaisilla yrteillä, puhtailla mausteilla ja valmistustavoilla lisätä. Joskus ateria näyttää aivan karmivalta kuivalta kanan kökkäreeltä ja riisiltä jossain salaatti mixissä, joskus se on kuin suoraan ravintolasta.

Mä tykkään syödä PALJON ja käytänkin pohjana runsasta määrää kasviksia ja salaattia. Mä olen varmaan luotu tähän lajiin ainakin sen kautta, että mä rakastan puhdasta ruokaa ja mua ei ns. ne pääruoka-aineet, kuten liha/kana/riisi/bataatti kiinnosta edes niin paljoa kuin ne vihannekset, salaatit, yrtit ynm, joiden syömistä ei usein tarvitse dramaattisesti säännöstellä koko dieetin aikana. Tiedän paljon ihmisiä, joille kasvisten ja salaatin syöminen on vaikeaa, joten voin kuvitella miltä tuntuu, kun pääraaka-aineet vähenee ja lautaselta löytyy pieni pala kanaa, riisiä sekä pari palaa parsakaalia. Nostan hattua joka siihen pystyy. 😀

15267703_10154101747120794_4233214079896595874_n

Todella moni syö hyvin, mutta rytmitys, annoskoot ja raaka-aineiden suhteutus tavoitteisiin on väärä.Lisäksi monelta saattaa löytyä runsaita määriä esimerkiksi naposteltavia sekä kastikkeita, joista saattaa tulla runsas määrä ”turhia” kaloreita päivittäisiin ruokailuihin. Kaloreilla ei sinänsä ole väliä, vaan lähteen laadukkuudesta ja siitä, onko kehon mahdollista hyöytkäyttää saatu energia ja muut makrot, mutta kalori on kuitenkin aina kalori ja energiansaannissamme on tietynlainen rajoitus, jos ja kun haluaa esimerkiksi dieetata.

Meiltä löytyy fitnet.fi:n sivustolta hyvin monipuolisia ruokavalioita; kasvis, maidoton- ja gluteeniton sekä ihan perinteisiä ohjelmia, joissa saa treenitkin mukaan. Meidän valmennuksien ideana on pääasiassa valmentaa asiakas ulos dieettaamisista ja antaa mahdollisuus oppia uudenlainen elämäntapa!

 

 

 


8 Comments
 • Talvi
  Posted at 17:39h, 29 marraskuun Vastaa

  Milloin se uusin pakaratreeni tulee fitnet- sivulle?

  • linda
   Posted at 17:44h, 29 marraskuun Vastaa

   Liikkeet on just editissä, tulee varmaan enskuun puolessä välissä viimeistään 🙂 Halutaan että kaikki on täydellistä kuluttajalle!

 • Tiina
  Posted at 22:36h, 29 marraskuun Vastaa

  Löytyykö vegaani ruokavaliota? 🙂

  • linda
   Posted at 12:48h, 30 marraskuun Vastaa

   Ruokavalio on vege, eli löytyy myös kananmunaa. Tosin todella helppo muuttaa täysin vegaaniksi 🙂

 • Vege
  Posted at 21:31h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla oli toi kasvisruokavalio ja siinä oli paljon maitotuotteita/kananmunaa sekä välipalalla hera. Ei nyt ehkä niin helppo muuttaa vegaaniksi. Yritin esim. vaihtaa eri viikkojen välipalaa keskenään mutta näin päivien kokonaiskalorit ja makrot muuttui… Treenit oli hyviä mutta jos uudestaan tilaisin, niin ruokavalion haluaisin ehkä ihmiseltä jolla on itsellään kokemusta vegaanisuudesta.:)

 • anne
  Posted at 00:21h, 02 joulukuun Vastaa

  Koska tulee se kysymys-vastaus -päivitys? 🙂

 • ninna
  Posted at 12:38h, 08 joulukuun Vastaa

  Aika samanlaista settiä tulee itsekin ostettua. Millaista jauhelihaa, riisiä ja raejuustoa ostat? Onko kanat/kalkkuna naturel/marinoitu?

  • linda
   Posted at 10:41h, 09 joulukuun Vastaa

   Ostan yleensä naudan jauhelihaa, max 10% rasvaprosentilla 🙂 raejuusto rasvaton, riisi nyt mitä vaan, kumpi sopii itselle paremmin; vaalea tai täysjyvä. Ja naturellina 🙂

Post A Comment