KOUKUSSA!

*Yhteistyö fitnet.fi

Olen koukussa mielenkiintoisiin ruoka-aineisiin, kuten omenoihin ja nyt myös jollain tapaa avokadoon. Muistan vielä miten muutama vuosi sitten yököttelin äidilleni miten joku voi edes ajatella avokadon olevan hyvää. Se oli mun mielestä todella vastenmielinen villitys, jota yhtäkkiä kaikki hehkuttivat.

15094510_10154079686875794_4433280091796919075_n

Nykyään syön vähintään puolikkaan avokadon päivässä ja himoitsen sitä aivan kuin hullu! Se ei edes ole mitenkään erityisen hyvää, mutta joku siinä koukuttaa. Eilen olin aivan rikki, kun unohdin ostaa avokadoja kaupasta.

Käytän avokadoa päivässä vähintään toisen lämpimän aterian rasvanlähteenä. Avokadohan sisältää 19g rasvaa / 100g eli 60g avokadoa (reilu puolikas) vastaa noin 10g oliiviöljyä.

Avokado toimii mun mielestä myös esimerkiksi leivän (itse en syö leipää kuin harvoin, mutta jos joku syö niin kokeile!) tai riisikakkujen kanssa ihan taivaallisen täydellisesti. Mä oon ehdottomasti yksinkertaisen ja nopean ruoan fani. Syön niin monta kertaa päivässä, että mulla menisi koko päivä siihen ruoan valmistamiseen, jos haluaisin syödä joka päivä jotain erikoista.

Avokadoissa on vain yksi ongelma; varmasti niiden aktiiviset kuluttajat ovat huomanneet, että avokadon kypsymiseen menee suhteellisen kauan ja kun se on kypsä, menee se pilalle aivan super ärsyttävän nopeasti! Siksi ostan aina vain yhden tai kaksi kerrallaan, jotta ehdin syömään ennenkuin ne ovat menettäneet parhaat päivänsä. :D

Rasvoja mulle tulee muuten noin 70g vuorokaudessa, pääsääntöisesti avokadon ja oliiviöljyn muodossa. Oliiviöljyä mä heitän lähes joka paikkaan, olenhan puoliksi kreikkalaisena uskollinen oliiviöljy fani ja tottunut syömään sitä pienestä tytöstä asti.

Miten te käytätte teidän avokadot? Mua kiinnostais hirveesti kaikki erilaiset avokadon käyttömuodot! :D

15135875_10154083873060794_8085885292689971779_n

Ps. Muistakaahan tsekata Fitnet.fi:n valmennukset! Sieltä löytyy ohjelmaa ihan joka lähtöön, sekä pelkästään halutessaan  vain ruokavaliot ja liikepankit :)

Ja pysykäähän kuulolla, eilen oli valmentajan kanssa tärskyt ja siitä kohta lisää…. ;)


19 Comments
 • Olivia
  Posted at 15:08h, 22 marraskuun Vastaa

  Smoothieen sopii hyvin, tuo pehmeyttä! Ja sit myös pizzaan…😄

  • linda
   Posted at 15:10h, 22 marraskuun Vastaa

   Hei pizzassa en muuten oo koskaan kokeillut!!

 • Anni
  Posted at 15:37h, 22 marraskuun Vastaa

  Moi,

  Pakko kommentoida sen verran kun avokadoista tuli puhetta. Olen jo hetken aikaa pyöritellyt päässäni eettisiä asioita ja lihantuotantoa. Olen katsonut muutaman todella hyvän dokumentin Netflixistä koskien aiheita (Cowspiracy ja Food Choices) ja nyt koittanut vähentää lihansyöntiä askel kerrallaan. Dokumentit todella pistävät miettimään tätä maailman menoa ja miten oikeesti nämä asiat vaikuttaa ihan globaalilla tasolla ilmastonmuutokseen ja väestön terveyteen..

  Mutta joo siis palatakseni aiheeseen, uutisissa tuli taannoin puhetta siitä, mitkä ruoka-aineet ja niiden viljely/kasvattaminen kuluttavat eniten vettä ja yksi niistä, jopa ehkä pahin, oli avokado.
  Avokadoja viljellään sellaisilla alueilla jotka jo muutenkin kärsivät vesipulasta ja yhtä avokadokiloa kohti kuluu 1000 litraa vettä. Siis 1000 LITRAA. Ja tästä jos laskee eteenpäin, niin 10 avokadokiloa kohti se on 10 000 litraa vettä..!! Aivan järjetön summa. Ei tee kyllä mieli ostaa avokadoja.

  En syyllistä ketään, mutta halusin osallistua keskusteluun kommentoimalla, koska nämä asiat kiinnostavat itseäni tällä hetkellä ja tuntuu siltä, että muidenkin pitäisi tietää näistä asioista mitä ympärillämme tapahtuu. Vaikka mitään sen eteen ei haluaisikaan tehdä. :)

  • Johanna
   Posted at 22:01h, 22 marraskuun Vastaa

   Hyvä että otit asian esille, olin tulossa kommentoimaan juuri samaa :)

  • linda
   Posted at 15:47h, 24 marraskuun Vastaa

   Musta tää oli tosi hyvä tietää, mä en oo kuullutkaan ja tosiaan tuli puolin ja toisin asiaa, joten voi ainakin katsoa mistä avokadonsa tuontiperä on :)

 • Elina
  Posted at 15:40h, 22 marraskuun Vastaa

  Sulta ei vissiin tuu vastauksia niihin kysymyspostauksen kysymyksiin? :D

  • linda
   Posted at 16:30h, 22 marraskuun Vastaa

   Tulee ! oon ollut vaan nyt 2 viikkoa niin räkäpäinen että en oo halunnut sellaista niiskutus videota kuvata :D

 • Tilli
  Posted at 07:48h, 23 marraskuun Vastaa

  Kannattaa laittaa avokadon päälle ensin sitruunamehua hieman ja lisätä sitten pippuria, niin hyvää!!

 • Mari
  Posted at 10:05h, 23 marraskuun Vastaa

  Osta vaan Sellanen iso pussi avocadoja ja laita niistä puolet suljettuun muovirasiaan yms. Ne kypsyy nopeampaa siellä rasiassa ja loput pussissa olevat on syötäviä sit myöhemmin kun kypsät loppuu. Ja noihin aikaisempiin kommentteihin varmaan riippuu aivan missä viljellään sillä oon itse ollut nyt 3kk avocado farmilla töissä Australiassa eikä meillä oo käytetty kastelujärjestelmää kertaakaan päällä koko aikana kun oon ollut täällä :) kuulemma kesällä välillä joudutaan kun on kuumempi ja ei sada niin useasti vettä..

  • reissaaja
   Posted at 18:36h, 23 marraskuun Vastaa

   Täällä toinen, joka ollut myös Australiassa farmilla töissä, jossa kasvatetaan avocadoja. Ja näin on, ei siellä ainakaan käytetty vettä kertakaan, kun siellä olin (4kk), sadevettä avocadot tosin saivat. :)

   • linda
    Posted at 15:46h, 24 marraskuun Vastaa

    Okei!! hyvä tietää :)

  • linda
   Posted at 15:46h, 24 marraskuun Vastaa

   Okei, no mutta tääkin oli super mielenkiintoinen ja hyvä tietää!!

 • Marjaana
  Posted at 14:00h, 23 marraskuun Vastaa

  Jo hieman parhaat päivänsä nähneet avocadot on hyvä heittää jonkin vihersmoothien tms marjasmoothien joukkoon, ei niin haittaa vaikkei väri olis enää ihan prikulleen ja jos koostumus ei ole täydellisen kermainen ja helposti paloiteltava/levitettävä leivän tms. päälle :D

  Jos mä käytän leivän päällä niin pitää olla justiin eikä melkeen se avocadon koostumus ja ulkonäkö sekä maku tietty.

  t. Avocado-friikki….

  • linda
   Posted at 15:46h, 24 marraskuun Vastaa

   Hahah avocado friikki :D repesin…
   Joo totta, paljon hyviä vinkkejä!!

 • avocadonaama
  Posted at 11:43h, 24 marraskuun Vastaa

  Itse käytän jo hiukan huonoksi menneet avocadot kasvonaamiona. En muista määriä, mutta avocadoa ja hiukan hunajaa sekaan, sekoitetaan ja naamalle! Netti varmasti pullollaan muitakin ohjeita :)

  • linda
   Posted at 15:45h, 24 marraskuun Vastaa

   Hei ihan super hyvä idea !!:D

 • Hanna
  Posted at 19:05h, 24 marraskuun Vastaa

  Huippuhyvää on guacamole! Mä teen tällasella ohjeella: avokado, tomaatti, vähän sipulia, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Sit ku antaa maustua vielä jääkaapissa jonkin aikaa niin ai että! Sopii hyvin vaikka bataattohamppareiden väliin tai muuten vaan ruuan lisukkeeksi :-)

 • jemppa
  Posted at 22:59h, 24 marraskuun Vastaa

  Miten laitat yleensä ruokaan oliiviöljyä? Salaatin päälle sitä voi pirskottaa joo mutta miten muuhun ruokaan :DD Esim aamupala?? Tää on ongelma mitä oon koittanu ratkasta että saisin tarpeeksi rasvoja päivässä, mutten keksi mitään.. :D

 • Minna
  Posted at 12:35h, 26 marraskuun Vastaa

  Tää ei oo mikään terveysruoka, mut avokado+kermaviiliä+yrttisuolaa muussattuna tulee ihan törkeän hyvä leivänpäällinen. (Varsinkin paahtoleipään, eli ei oo mikään jokapäiväinen herkku)

Post A Comment