5 ASIAA JOITA MUUTTAISIN ITSESSÄNI

Harmittelin tässä muutamia asioita, joihin on pakko yrittää panostaa enemmän. Mä olen tyytyväinen siinä itseeni, että olen hyvin määrätietoinen ja pystyn haastamaan itse itseäni, mutta jotkut asiat ovat mulle jostain syystä vaikeita, vaikka ovatkin suhteellisen helposti korjattavissa olevia asioita.

 1. UNIRYTMI

Unirytmi on mulle ollut aina super vaikea asia. Mä pääsen siihen helposti, mutta yksikin liian myöhään valvottu päivä riittää sekoittamaan koko rytmin. Se johtuu erityisesti siitä, että mä en vain toimi vaikkapa 6 tunnin yöunilla, mä tarvitsen vähintään 9 tuntia unta yössä, jotta mulla on inhimillinen fiilis. Sen lisäksi, että nukun nykyään hyvin huonosti ja herään jokaiseen ääneen. Isän kuolemasta alkoi loputon unettomuuden kierre ja olen edelleen joka yö vähintään 1-2 tuntia hereillä ja palloilen ympäri pimeää kämppää yrittäen saada unesta taas kiinni. Todella rasittavaa ja masentavaa, mutta olen tyytyväinen siinä, että kuitenkin nukun nykyään edes jonkin verran.

2. SOTKUISUUS

Myönnän, olen aivan todella kaaottinen ihminen. Mulla ei oo kotona ikinä paskaista, mutta mun ei tarvitse kuin valita aamulla vaatteet ja olen jo saanut koko kämpän sen näköiseksi, että mulla olis käynyt joku hurricaani himassa. Lisäksi ruoan laitossa saan keittiön räjähtämään sekunneissa. Olen tullut siihen lopputulokseen, että olen yksinkertaisesti niin hektinen ja hätänen että sivuasiat, kuten se, sotkenko asiaa tehtäessä hieman ympärille, eivät ole mun aivokapasiteetille tärkeitä. Pääasia on, että saan asian tehtyä. Tähän olen toivonut muutosta koko elämäni, mutta en yksinkertaisesti pysty siihen. Jokapäivä täytyy siivota.

14633059_10154016847815794_41223031467573772_n

3. STRESSINSIETOKYKY

Ehkä joku päivä vielä kuolen tähän. Saan iltaisin sellaisia kohtauksia, että tuntuu kuin maa kaatuisi niskaan. Kaikki tekemätön, tuleva ja tapahtumaton jyräävät samaan aikaan mieleen ja jylläävät päässä. Olen pienestä asti saanut näitä kohtauksia ties mistä asioista.

4. TUNNEHERKKYYS

Tunneherkkä ihminen nauraa ja itsee yhtä helposti. Musta varmasti näkee ulkopuoliset sen nauravan version, joka on aina pää auki heittämässä läppää ja nauraa ihan super ärsyttävän äänekkäästi, mutta mussa on myös se toinen puoli; joka reagoi niihin pieniinkin energiamuutoksiin muissa ja reagoi kaikkeen ympärillä olevaan todella herkästi. Se on hyvin väsyttävä piirre ja vie paljon turhaa energiaa.

5. LOPUTON NÄLKÄ TEHDÄ, NÄHDÄ JA KOKEA

En tiedä millä otsikoisin tämän. Tämä on mun yks parhaimpia puolia ja varmasti myös sen asiosta olen saanut toteutettua asioita, mutta tämä on myös piirre jonka vuoksi mulla on jatkuvasti kaipuu jonnekkin, mitä on vielä näkemättä ja tehdä asioita, joita on vielä kokematta ja saavuttamatta. Ja niitähän riittää. Se on välillä vähän raskasta, koska kun toteutan asiaa X, on mulla jo listalla uudet jutut ja focus puoliksi tulevaan. Olisi joskus helpompaa olla ihminen, joka ei ole niin innoissaan menossa jatkuvasti kohti tuntemattomia, vaan olisi tyytyväisempi nykyhetkeen, sekä rauhalliseen ja turvalliseen. Kun jatkuvasti haluaisi samaan aikaan rakentaa työelämän puolella kaikkea, kuitenkin osittain tehdä vapaaehtoistyötä australiassa kilpikonnien kanssa, olla vapaa tekemään ja menemään ilman että tarvitsee liikaa kysyä, mutta samalla myös haaveilee omasta perheestä. Hmm.

14611139_10154020735620794_6025306346039381934_n

Nämä kaikki liittyvät jollain tapaa mielenhallintaan, siihen että pystyy rauhoittamaan itseään ja olemaan enemmän läsnä tässä hetkessä. Oon aina ollut kova seikkailija-haaveilija ja tiedostan, että mun kaltaisille ihmisille se koituu joko kohtaloksi tai jos sen oppii käyttämään oikein, se on avain saavutuksille. Arjessa ja varsinkin Suomessa eläessä se on kuitenkin hieman negatiivinen asia. Kauniissa maissa joissa riittää aurinkoa, kulttuureja ja mielenkiintoista ympäristöä saan jollain tapaa tyydytyksen inspiroivasta ympäristöstä. Kerään inspiraatiota pelkästään ulkona kävellessä ja olen paljon rauhallisempi sen jälkeen, mutta varsinkin Suomen syksy on todella vaikeaa aikaa mulle, kun suurinosa päivistä menee töitä-treeniä-unta kaavalla ja jatkuvasti tuntuu siltä, että jotain jää näkemättä sekä tekemättä ja jano sekä levottomuus senkuin kasvaa. No, eihän täällä seuraavaan puoleen vuoteen oikeastaan päivistä paljon mitään näekkään. ;D

Samaistuuko joku? Onneks on treenit, jonne voisin pikkuhiljaa hipsiä :) Ne on asia, jotka saavat mut rauhoittumaan ja keskittymään hetkeen, olemaan huolellinen ja läsnä.


22 Comments
 • Moi
  Posted at 16:21h, 31 lokakuun Vastaa

  Moi:) mikä patti sulla on poskessa? Onko se pigmentoitu luomi/kauneuspilkku? Jos on, missä olet sen käynyt pigmentoimassa?

  • linda
   Posted at 23:23h, 01 marraskuun Vastaa

   Se on ihan eyelinerillä tehty pilkku :D

 • Ellinoora
  Posted at 16:40h, 31 lokakuun Vastaa

  Nyt samaistuin. Olen samallatavalla sotkuinen kuin sinä, haaveilen suuria ja jos itse saisin päättä olisin kokoajan menossa pää kolmantena jalkana jossain, todennäköisesti kamera roikkuis vielä menossa mukana… :D

  Lisäksi vielä samaistun tuohon tunne herkkyyteen ja äänekkäästi nauramiseen. Olen myös huomannut olevani todellinen ihmispeili, joka ”imee” itseensä muiden tunnetiloja. Jos joku on töissä esim tosi allapäin, vetäydyn itsekin taka-alalle ja olen mieli maassa, vaikkei periaatteessa ole kunnon syytä. Olen vain niin empaattinen. Mutta toisaalta tämä toimii myös toisin päin :)

  Voisiko tuo stressinsietokykysi olla myös osa syy huonosti nukuttuihin öihin? :/

  • linda
   Posted at 23:23h, 01 marraskuun Vastaa

   Stressinsietokyky on varmasti syy unettomuuteen osittain!
   Ja lohduttavaa kuulla että meitä löytyy monia tämänkaltaisia ihmisiä :)

 • mari
  Posted at 16:55h, 31 lokakuun Vastaa

  kuvailit sit siinä minut :)

  • linda
   Posted at 23:22h, 01 marraskuun Vastaa

   meitä löytyyy onneksi :D

 • Pauliina39
  Posted at 19:23h, 31 lokakuun Vastaa

  Hei!
  Mullakin on ollut aiemmin paljon vaikeuksia nukkua, ja syynä nimenomaan stressi joka valvotti aamuyöllä. Lopulta löysin netistä meditaatio/ rentoutus harjoituksia ja niiden avulla nukun nyt paljon paremmin. Suosittelen ettimään ”ilmainen meditaatioaudio” se on Emma Sandströmin. Se on edelleen mun suosikki vaikka muitakin audioita olen tilannut ja kuunnellut. Eikä se ole mistään pois että illalla rauhoittuu audion parissa ja nukkuu sitten paremmin. Jää päivällä enemmän aikaa ja energiaa toteuttaa itseään.

  • linda
   Posted at 23:22h, 01 marraskuun Vastaa

   Moikka, täytyy ehdottomasti tutustua tällaisiin metodeihin, jos niistä löytäisi avun :)

 • ilari
  Posted at 21:18h, 31 lokakuun Vastaa

  itse asiassa täst en ookkaan ksokaan kysyny mut onko teillä selalsta tai ei tää enään niin voimaks oo mut esim jos kato ntelkkarin suoraa lähetystä tai jotain muuta niin teilel saattaa tulal siitä ujous tai sitten on liikaa tunteita siinä ja jotenkin siitäki ntulee se hetken hämillen olo ja niinku ihanko ne kattois jsut sua se fiilis ja sit ku tulee niit eri ajatuksia mitä sieltä sinkoilee sun päähän ja jso niti tulee montaa eri niin voi hetken olal itteki nsotkussa ei se enään ahista ku tullu jtoenki noeputta onko teillä näin? en ehkä kokonaan saa sitä puerttua just nyt mut onko teilläkin sitten viellä sitä et välillä ette eesd huomaa kumman tunteessa olette? ja sitten on hetken aikaa taas sekasin mutta ei kannata ahdistuu kun tasaa sen homam nni taas tajuaa siitä varsinkin kun on se hyvä olo ja on oma tunen niin on aian energinen se voi olal ehkä jopa erityis herkilel ongelma jos he eivät tunnista tätä niin voiko olla mahdollista et he ovat jumahtaneet jonkun toisen tunteeseen ja kun sitä ei ole käsitellyt niin sitten heiltä menee juuri energiaa hukkaan?. ku mitä itte huoamnnu niin nyt se palautuu kyllä joenkin aian ihmisen kohtaamisen jälkeen nopaisti mut se saattaa sitten olal vähän selalsitakin jo et mun pitää rakastuu joka päivä uuestaan tai sillain olla ilonen hmmm tai saatan vähän vierastaa sitten vaikka olisi ollutkin eielnlämmin päivä en sillä pahaaa tarkota mut jotenki niin se menee kyl.
  oliko teillä jos teitte vai kjonkun tunne moan niin sitte nsitä risti isaatoitte kantaa vaikka vuoden vaikak toinen sanoisi et ei haitannut ja vaik se itelle tuntu väräälät ja sitten silti nolotti se moka nooh nyt ei enään tuu niitäkään mut se harjootus kesti kyl vuosii.

  hmm nojoo monta unelmaa ja suunitelmaa osaahan ei saa mut napaa niitä sen hetkisiä ja kattoo et kestääkö se ku koittaa toteuttaa sitä ja tunnsitan kyl ton menemisen sinne tänne ja tonne mut rauhakseenhan ne saa suuremamt mitat ku säntäilyllä se matkan näkeminen joskus jää huomaamtta ja o naian siellä päättärillä vai kse matka on tärkein jep ittekin sorrun viellä hötkyilyyn tunne asioissa varsinkin

  ja noh voihan sitä varmaan mennä australiaan josksu matkalel tehä etänä siellä duunia ja niit sun treenivideoita ja sit samalla mennä iltapäiväks sinen kilpapri farmille ruokkiin ja pistää niit vaikak siihen marsupyörään tai mtiä ne nyt tekeekänn päivisn ottaa arskaa laittaa jotain kiillotusta kilpeen :D ja sit renoilu päivii niin saa kaikkea aikaseks ja pysyy paremmi nrentona? ja noh jos perhettä haluut niin voiha nse lapsi tottua jo pienestä pitäen et maisemat vaihtuu ja näin oleln oppii ja syntyy maailmaan joka o nrennosti liikeessä ja tustuu ihmsielämään ja noihin työjuttuihin samalla ja jso jokainen ihminen o ntietopankki oppii paljon tollakin tyylillä lapset erilaista riaksstusta maailmaan et ei kaikki oo vaan samanlaisii ehkäpä?

  kaikki noi neljä asiaa siis kyllä pystyy tehä? :D

 • Maiju
  Posted at 21:35h, 31 lokakuun Vastaa

  Voin niin samaistua tuohon sotkuisuuteen! Kävi viel hauska juttu reilu viikko sitte ku olin ensitreffeil ja se tyyppi kysy mitä teen vapaa-ajalla kotona niin sanoin et mä kyl siivoon ihan jatkuvasti, joka päivä koko ajan 😂😂 ja puhun kans epäjärjestyksestä, en likasuudesta. Ei yllättäen tullu toisii treffei 🙈 Ja sit toi illalla stressaamisen kans. Mä stressaan tulevia + menneitä. Iha kreisii. Pitää kokeilla kyl noita rentoutusjuttuja mitä joku ylempänä ehdotti!

  Mutta niin lohduttavaa tietää että muilla on samoja ongelmia! Nähtäväksi jää pääseekö niistä ikinä eroon ☺️ Tsemppiä sinne!

  Ps. Kaunistut kyllä päivä päivältä 🙋🏽

  • ilari
   Posted at 21:51h, 31 lokakuun Vastaa

   pakko kysyy et eiks tosta tulisi jso se olisi hyvä kumppani sulle ja sitten kun oot sanonut et juu siivoilet siitä kaiken aikaa niin sitten se tottuis jo ajatukseen jees sää siivoot koko ajan ja se pelaa pelikkaa :D no en oo mäkään kaikkein siivoilia tyypein maailmssa ja vaatemyttyi kyl tulee kaappiinkin noh sitten viellä tosta inspiraatio hommasta et eiks sitä voi vai kajatella et ku joku ihminen tulee vataan aj milalinen se on jso tunteita aistii ja sitten vaikka rohkeesti harjotelal ja pysähtyy juttelees no ei se kaikkein helpointa varmastikkaan oo mut eikait sitää tarvii pelätäkkään tai sitten lueskelee niinä talvikuukausina vai kmuiden juttui ja vo itulla kyssräeitä mieleen ja neh vo ijohtaa aina johkin ja saa sitä iloo siitäki nvaikkei olisi missään voihan sitä mennä vaik jonnekin espanialsieen saittiin lukees niide amigoso juttui ja ihmetellä mitää tossa ja tosa on, istuu kahvilla ja katelal vaan muita ihmsiii ja jos tule jotain viestii niin kuunella ja pohtia ja kattoo vaan musa kyl hyvä siin vieressä sillon :).

   ainiin ja totta ulkona paras ku sisällä sitte nalkaa meittiin liikaa itteään ja juttui ja alka ylianalysoimaan aj sit tulee se stressi et mitä on mikäkin ja ei muista mikä ol ise eka fiilis ja sitten ehkä sotkeentuu ja peräöntyy ja tas menee ja touhuttaa hopussa kaikkee siellä päässään ja selalsta mut sitten ulkona tosiaan nauttii niist muista ihmisitä joita livenä tulee vastaan aaah tolal tolalne fiilis ota rennosti dude miks oot surullinen hymyile vähän ja selalsta hiljaasta toivetta

  • linda
   Posted at 23:22h, 01 marraskuun Vastaa

   Tuskimpa koskaan näistä pääsee kokonaan eroon :D Luulen että kuuluu jotenkin persoonallisuus tyyppiin! Ja kiitos paljon <3 ihana olet!

 • ilari
  Posted at 23:41h, 31 lokakuun Vastaa

  jsut joo menin sitten tsiigaas sun instaa ja haha toi turkin kielinen sana jäi nyt hämääs ku translator ei antanu kunnolsita vatausta ni pitää venaa josko huomenna näksi turkkialsiia ihmisiä tuolal mestoilla joilt saa mitä toi tarkottaa :D.

 • ilari
  Posted at 14:55h, 01 marraskuun Vastaa

  tästähän o ntullut haasteellinen tuosta tekstistä nyt sain turkkilaislta tietää et toi onkin albaniia noh eipä siin’ tuli oltuu ryhmä liikassa :D

 • Jani-75
  Posted at 15:13h, 01 marraskuun Vastaa

  Ihana Linda<3

  • linda
   Posted at 23:21h, 01 marraskuun Vastaa

   Kiitos :)

 • Saara
  Posted at 18:15h, 01 marraskuun Vastaa

  Niin ihana teksti, aito ja inhimillinen. <3 ma samastun täysin kohtiin 1 ja 3! Tuntuu hyvältä tietää, että meitä on monia ihmisiä, joita vaivaavat samat asiat; en siis oo yksin tässä maailmassa. :)

  • linda
   Posted at 23:20h, 01 marraskuun Vastaa

   Kiitos kommentista <3 Heh, sama homma, ei olla yksin näiden asioiden kanssa :)

 • Elena
  Posted at 08:37h, 02 marraskuun Vastaa

  Kaikki kohdat täsmää muhunkin :D aina nuorempana hirveesti häpesin näitä ominaisuuksia mutta nyt oon koittanut aatella että jaa, kyseessä on varmaan joku temperamenttijuttu, ja ehkä semmoinen hyvälaatuinen räiskyvyys ja impulsiivisuus on sitten kans osa tietynlaista temperamenttia :) eipä silti ettenkö edelleen yrittäisi opetella esim. järjestelmällisyyttä ja stressinhallintaa :D

 • ilari
  Posted at 14:32h, 02 marraskuun Vastaa

  ach vihdoinkin kahvilaan tuli albaani ja kreikkalinen ystäväni kertoi et siellä se on ja se kertoi et . se tarkoittaa jos välit menee poikki niin ne menee poikki. ok mitä se sulle tarkoittaa jos lähtee esim jonnekin henkisesti käymään muualla silloinhan se yhteys on suhun poikki ja sitten saattaa tulla se erkaantumis fiilis ja taas pitäisi lähentyä hiukka sieltä toisesta maailmasta sinun maailmaasi? vai tarkottiko se sitä jso alkaa jättään sulle jotain kertomatta niin siinähän se väli sitten katkee ? vai jos siltä tuntuu niin ne menee poikk i jos mokaa mut entäs jos pyytää anteeksi korjaako se väliä vai onko se yks moka ja ulos ;) ach saimpa tän ratkastuu alko mennä jo hermo kun kyselin facessa saakeli kymmeniltä albaaneilta mut kukaan koskaan online :D

 • Anni
  Posted at 14:30h, 24 marraskuun Vastaa

  Tuli tästä tekstistä mieleen kommentoida, että mulla on auttanut stressinhallintaan ja erityisesti unenlaatuun sellainen sovellus kun ”Calm”. Oon reilu pari kuukautta käyttänyt joka päivä n. 20 min ja ero on kyllä selkeä entiseen verrattuna.

  • linda
   Posted at 15:45h, 24 marraskuun Vastaa

   Okei!! mitä siinä about tehdään?

Post A Comment