300 kiinteyttävää kyykkyä – treeni

Mä oon iloinen siitä, että pystyn haastamaan itseäni ilman että joku katsoo mun perään tai vaatii sitä. Mulla on jopa hieman pakkomielteisiä ajatuksia, jos päätän tehdä jonkun suorituksen, se on pakko tehdä. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta auttaa siihen, että pystyn ihan itseni vuoksi haastamaan itseni.

Tänään vähän kyllästytti, aamulenkki oli jotenkin todella tuskainen jääkylmän ilman vuoksi ja jalkatreeni haukotutti, joten päätin heittää itselleni haasteen 300 kyykystä. Mä rakastan ja vihaan kyykkäämistä. Opettelin sitä kisojeni jälkeen vuoden verran 2-3 x viikossa ja väitän, että olen siinä nykyään ihan hyvä. En kuitenkaan harjoittele voimaa, vaan rakennan lihasta, joten kyykkyni kulkevat usein 30-70 kiloon treenien aikana. Muutaman kerran olen kyykännyt 100kg, mutta painojen repiminen ei ole mua koskaan niin paljoa kuitenkaan kiinnostanut, vaikka sekin on joskus ihan hauskaa vaihtelua!

14721549_10154004368195794_1098211215557228710_n

Mistä mun 300 kyykkyä koostui? Kokeile!

 • Alkuun tietenkin 15minuutin lämmittely crossarilla. Vaikka kävelen salille noin 10-15 minuuttia, ei se silti lämmitä lihaksia tarpeeksi, ainakaan näillä säillä!
 • 5 x 20 35 kg = 100 kyykkyä
 • 2 x 15 45 kg = 30 kyykkyä
 • 2 x 15 55kg = 30 kyykkyä
 • 2 x 20 35kg = 40 kyykkyä
 • 3 x 20 landmine kyykkyä 15kg kiekolla, liikkeessä mukana tangon ylöstyöntö suorille käsille  = 60 kyykkyä
 • 2 x 20 sumokyykkyä kahvakuulalla korokkeiden päällä 25kg kahvakuulalla = 40 kyykkyä

Tuon jälkeen oli kyllä hiki, sillä pidin sarjatauot 30- max 60 sekuntia. Tietenkin väliin tuli muutama liikkeen vaihto väliin, joissa tuli pidempiä taukoja.

Painot ei olleet kovat, mutta treeni oli niin intensiivinen kuin vain pystyin tekemään ja kyykyt liikkeenä jatkuvia, ei siis turhia hengailuja tai taukoja sarjojen keskellä yläasennossa kökötellen. Happea kauhkoihin ja kyykyt niin putkeen, jatkuvana liikkeenä, kuin vain pystyin. Kuitenkin niin, että alastulo oli hallittu ja ylöstulo räjähtävä sekä liike hallinnassa kokoajan.

Kokeilkaas itse, tekee hyvää pyrstölle ja reisille!


12 Comments
 • ilari
  Posted at 10:43h, 26 lokakuun Vastaa

  mulla on pakko mielteisii asioita tota pyörilyy kohtaan mut nyt ku nsekin pöllittiin niin pekkä kävely tai se juokseminen enmmän kyl kävely on jotenkin tylsää vaik ois musat. mut eihän pakkomielteestä kyl haittakkaan oo jso treenailee pysyy statsissa itte huomas tota samaa et jo e i oo muuttuvia juttui niin jotenkin tulee se et mitä seuraavaks ja noh en tii kaikkee mitä juttui siinä on niin siinähän sitä apuu tartteekin et tajuu ai e t tollastakin vo itehä

  tiiäks musa ja vaik pari 10 kilosta painoo käsissä jännität kädet lihakset siihen robo tanssiin ja keinut joak suutnaa ylös alas ja tanssit niiden painojen kaa toimii kyl itellä ja venyttää kviasti eri paikkoi sellassesta mä kyl itte diggaaa :D mitä omtiusmepii liikkeittä kyl tullee..

 • Helena
  Posted at 11:01h, 26 lokakuun Vastaa

  Kyykkäätkö vapaalla tangolla vai smithissä?:) täytyy itsekkin koittaa tällaista, vähän vaihtelua!

  • linda
   Posted at 13:19h, 26 lokakuun Vastaa

   Molemmilla, tämän tein Smithissä :)

 • Ansku
  Posted at 11:16h, 26 lokakuun Vastaa

  Noni! On sitten kyykätty :D Ihan mahtisetti. Vitsit kun sain just järkyn räkiksen ja joudun möllöttään peiton alle. Muuten menis testiin.

  • linda
   Posted at 13:19h, 26 lokakuun Vastaa

   Menet heti kun olo paranee ! Vieläkin peppu pumpissa :D

 • Jani-75
  Posted at 13:43h, 26 lokakuun Vastaa

  Tulee kylmä talvi,kun pukeudut turkkeihin:)

 • ilari
  Posted at 14:16h, 26 lokakuun Vastaa

  siis onko toi sun fitti netti valmennus video jok usellanen pianaa painaa läski ei lipsuta siitä veillä parit veivit ja treenit :D? sitku alkaa tulal väsy niin sulta tulee siinä hei eipäs viellä laiskotella tsemppi video vai milalnen on toi netti valmennus? tollanen vois toimii kyl itellä

 • Maria
  Posted at 19:33h, 26 lokakuun Vastaa

  Hei pliiiiis tee postaus kyykkäystekniikasta! Sellaisesta peruskyykystä. Ei sellaisesta pyllistyskyykystä. Mulla menee aina selkä notkolle ja hävettää ihan treenata niitä salilla ku tuntuu että kaikkien pitäis olla synnynnäisesti mahtavia kyykkääjiä ja sit siellä on aina niitä hiton silmienpyörittelijöitä jos tekniikka ei oo ihan hallussa, kun vasta harjoittelen.

 • Oona S.
  Posted at 15:12h, 27 lokakuun Vastaa

  Yksinkertainen on kaunista vai miten se menee. Tätä pitää kyllä päästä kokeilemaan jonaki jalkapäivänä!!

  • linda
   Posted at 19:31h, 27 lokakuun Vastaa

   Kyllä näin on! vieläkin aivan tulessa pyrstö :D

 • Karoliina
  Posted at 14:37h, 28 lokakuun Vastaa

  Herrajumala testasin tätä eilen ja nyt on jalat niin jumissa, et hyvä ku kävelemään pääsee :D ihan loistava treeni!

  • linda
   Posted at 15:34h, 28 lokakuun Vastaa

   Mulla oli 2 päivää tyyliin tulehtuneet pakarat xD

Post A Comment