UNIRYTMI SEKOSI.

Moikka!

On ollut kyllä aivan todella mielenkiintoinen viikko. Niin kiire kokoajan, että myönnetään ruokailun jääneen hyvin epäsäännölliseksi, mikä on multa outoa. Eilenkin kerkesin syömään aamupalan klo 15 ja sen jälkeen uudelleen vasta illalla treenien jälkeen, noin kello 20-21 välillä. Todella huono juttu. Sama homma oli sitä edeltävänä päivänä. Päivät on menneet sekunnissa ohi ja silti tuntuu ettei oikein mitään saanut taaskaan aikaiseksi.

Huppari : BilleBeino

Huppari : BilleBeino. Lasit: Celine. Kengät ja housut: Adidas

Nukuin myös maanantaina ensimmäistä kertaa vuosiin pommiin ja heräsin siihen, kun Jussi oli tulossa hakemaan mua palaveriin ja soitteli että on vartin päästä alhaalla. Äkkiä ylös ja jonkinlainen inhimillinen look päälle.

Mikä tässä nyt sitten mättää?  No mun unirytmi on aivan sekaisin ! Oon iltaisin aina aivan törkeän väsynyt ja salilta kotiin köpötellessäni (raahautuessani) haaveilen jo nukkumaan menosta. Kuitenkin mun on pakko lenkittää vielä JLO, tehdä ruokaa ja töitä; jos ei kotitöitä niin kunnin töitä ja kun kello lähestyy 23-00, niin jokin sisäinen monsteri mun sisällä on sillä välin herännyt ja yhtäkkiä olenkin täynnä energiaa. Voisin tehdä koko yön töitä ja kehitellä vaikka mitä.

Joku neljättä vuotta psykologiksi opiskeleva diagnosoi mulle jonkin persoonallisuushäiriön juuri mun blogiin, joten oliskohan tällä jotain tekemistä sen kanssa?

Tiedän, että olen iltaisin luovimmillani ja tekisin silloin kaiken kaikista tehokkaiten, mutta valitettavasti töiden puolesta se ei sovi, että valvon yömyöhään ja herään myös aamulla normaalien ihmisiten aikatauluihin sovittuihin menoihin. Kun kahdeksaa tuntia ei pysty nukkumaan kolmessa tunnissa, eikä yhteiskunta valitettavasti suostu taipumaan siihenkään, että meikäläinen heräilisi kun muut pääsee duunista ja päinvastoin.

Processed with Snapseed.

 

Eniten ärsyttää kyllä se, että missä vaiheessa nukkumisesta tuli mulle joku ongelma. Olin ennen maailman parhain nukkumaan; millon vain, missä vain, vaikka kuinka monta päivää tahansa putkeen! Yli vuoden unettomuuden ja uniongelmien ansiosta mulle on tullut jopa pieni pelko unen saamista kohtaan ja tällainen muutamankin päivän unirytmin sekoittuminen saa mun stressikäyrät kattoon. Sen lisäksi olen ilmeisesti nykyään ihminen, joka nukkuu sitä vähemmän mitä väsyneempi on. Kyllä ärsyttää. Ja nyt varsinkin kun mulla on ollut pitkään aivan mielettömän hyvät rytmit. Tai ainakin nyt muutaman kuukauden. :D Tavallaan voisinkin elää hieman omaa rytmiä, mutta kun se ihan selvästi vaikuttaa mun mielialaan. Petyn itseeni ja ahdistun väsymyksen, pitkään nukkumisen ja valvomisen kombinaatiosta joten nyt on pakko tehdä asialle jotain. Tänään lupaan mennä ajoissa nukkumaan vaikka väkisin ja jos joku näkee mut esimerkiksi snapchatissa sekoilemassa, niin laittakaa vihaista viestiä tulemaan! Multa on kielletty nyt myös kaikki jääkiekkopelit, josta tämä mun rytmittömyys taisi alunperin saada kipinänsä.

Unirytmistä huolimatta on muuten aivan mielettömän ihana ”inkkarikesä” menossa ja tuo sää saa kyllä aivan mielettömän hyvän mielen! Muistakaa nyt ulkoilla paljon ja lenkkeillä sekä treenata ulkona, kohta alkaa taas synkkä talvikausi ja sillon voidaan kuluttaa salien juoksumattoja ihan huolella seuraavat puoli vuotta.

 

 


13 Comments
 • Elina
  Posted at 19:30h, 22 syyskuun Vastaa

  Pakko näin psykologian opiskelijana kommentoida, että häpeän tän toisen opiskelijan puolesta :D

  • linda
   Posted at 20:05h, 22 syyskuun Vastaa

   Itse haluan tarkentaa kummasteluani kommentista; en ihmetellyt kommenttia siksi, ettenkö varmasti kärsisi kymmenistä erilaisista häiriöistä, sitä en epäile hetkeäkään. :D Ja varmasti vähintään välillä hullujen huoneelle pitäisi päästä, mutta ei taida tuoda kovin hyvään valoon ammattikuntaa, että tosiaan diagnosoi ihmisen hänen somensa perusteella. Oletan itse, että psykologi omaisi medianlukutaidon ja että on kapasiteettia ottaa se huomioon. Hyvin monihan sekoittaa somen todellisen todellisuuden kanssa. Sama asia, kun minun alani ihminen menisi diagnosoimaan ja arvoimaan jonkun kuntoa tai suorituskykyä tekstin tai kuvan perusteella, mikä ei edes eettisesti sovi työnkuvaan.

   • Emilia
    Posted at 11:19h, 23 syyskuun Vastaa

    Luulen (ainakin toivon) että kyseessä on ollut vaan jonkun trollaus. Muuten tää heppu valmistuis työelämään n.1,5 vuoden päästä…Toisaalta Helsingin psykalle ei ole edes soveltuvuuskokeita (niin kuin Turkuun ja Jyväskylään on) niin eihän sitä koskaan voi tietää. Surullista kun tälläiset tapaukset horjuttaa ihmisten luottamusta psykologeja kohtaan.

    • linda
     Posted at 15:42h, 24 syyskuun Vastaa

     Joo, aika selvä trolli. :D

 • Nanne
  Posted at 08:48h, 23 syyskuun Vastaa

  Jotkut on herkempiä sen unirytmin suhteen. Itse ajattelin, et oon yökukkuja, mut sit onkin käyny ilmi 8-16 duunii tehdessä, etten ookkaan. Mul menee vaa rytmi kerran pommiin nukkumisesta sekaisin. En vois kuvitella minkäänlaista vuorotyötä ittelleni. Esim jos pääsisin kympiltäkin vasta kotiin, niin nukahtaisin ehkä joskus kolmelta – pahimmillaan kuudelta. Luulen ite.. Tai oma diagnoosi on et sympaattisel hermostol on jotain tekemistä tän kanssa.. Et se lähtee mulla ns. kierroksille herkästi, eikä sit ite pysty rauhoittuu millään. Ehkä tiiätkin tän mut unirytmin ollessa sekaisin kantsii olla itselleen armollinen. Tai sitä ei välttämättä saa kerral kuntoon ja avain on oikeestaan heräämisten aikaistamisessa, ei nukkumaan aikaisin menemisessä. Tai siis tottakai molemmat on tärkeitä, mut voi mennä aikaisin nukkuu, mut unen saanti voi olla hankalaa jos on samanpäivän nukkunu kolmeen. Ehkä se avain on iltojen rauhoittaminen ja aikaistetut heräämiset! :0 mut joo ei oo helppoo nykymaailmassa, kun miljoona asiaa oottaa tekijää.

  • linda
   Posted at 15:41h, 24 syyskuun Vastaa

   Joo mä oon vakman kans todella herkkä ylikierroksille menijä. Ja niin monta tekijää päällä tällä hetkellä taas.
   Mutta ihanaa, että meitä on muitakin herkkiksiä :D

 • uumu
  Posted at 10:37h, 24 syyskuun Vastaa

  Auttaisiko tauko treeneistä? Yksi alkavan ylikunnon merkki on se kun illalla väsyttää mutta noin 23-01 välillä on niin pirteä ettei nukuta yhtään. Nukkumaan pitäisi siis mennä viimeistään kymmeneltä ennen tuota energiapiikkiä. Luultavasti yksinkertaisesti teet vain liikaa kaikkea mihin kropassa ei riitä energia, joten alkaa käyttää liikaa ns tahdonvoimaa ja adrenaliinin apua, mikä nostaa kortisolitasoja ja aiheuttaa mainitsemiasi vaikeuksia.

  • linda
   Posted at 15:43h, 24 syyskuun Vastaa

   Sekin voi hyvin olla, tässä mennään taas aika lujaa tahtia!

 • ilari
  Posted at 21:23h, 10 lokakuun Vastaa

  daamn tohon olisi pitänyt tohon ekaan kuvaan laittaa se huppu ppähän et tulee vähän sit ghetto gangsteri meininkii ois sopinu viel paremmin jotenkin kuva jäi vajaak silt ja ne löysät housut ja vaik kulahtaneet maiharit :) totta kyl mun mielest viel toiset housut kun olit seisomassa ja noi kengät toiset niin olsiisopinu vaatetus paremmin tohon maisemaan :)

 • ilari
  Posted at 21:31h, 10 lokakuun Vastaa

  no siis tiiäksää mitä se kerto itosta persoonallisuhäirisöstä siis tää kohta?
  Joku neljättä vuotta psykologiksi opiskeleva diagnosoi mulle jonkin persoonallisuushäiriön juuri mun blogiin, joten oliskohan tällä jotain tekemistä sen kanssa?
  ei vaan erilainen rytmi vois alkaa kehittleen niin et ne jotka on kaikekin energisempii ilta aikaan täällä niin sellasia on monia ja miksi ei voisi pitää sitä sun firmaa auki sillonkun sulel paras aika? noh? esim luinko jonkun rihanna jutun missä se kertoi et käy yöllä salilla joku kato pitää aamulal ja päivällä auki ja sä meet illalla t?

  lisäks jos on monipuolinen persona niin juu josksu joku niistä jää vaikuttamaan pitemmäksi aikaan ja sit pääsee taas siihen karuselliin ja ne tunteet menee tasapinossa mut vaihtelee paremmin eikä jumita yhtä tilaa mut eiks elämä pysy aika tunteellisena kuitenkin ja sitkun on viellä järki tallellakin niin eiks oo aika balanssi? mut ehototmasti pitäisi yhteiskunan nhyväksyy vai ajatteletko itse niin että ei hyväksy? koska loogisestihan se antaisi parahimman tahokkuuden aj ehkä laadunkin kun ihminen saa itse rytmittää oman unirytminsä aj toimai niin sehän on tunne estoisuutta vain?

 • ilari
  Posted at 21:33h, 10 lokakuun Vastaa

  siis eikö se kuullostakkin hullulle jos ei tueta ihmistä näin? ja sit sanotaan tosiia hulluiksi seuraavassa lauseessa :D

 • ilari
  Posted at 21:42h, 10 lokakuun Vastaa

  no siis meitsi laittaa aina yleensä soimaan tässä on hyvin sellaen rauhalline miljöö kuvaus tiiäks jossa ihmiset porisee silali nrauhallisesti ala kujalla ja sä otat aamu aurinkoo siin partsilla hörppäät ehkä jotain ja luet lehtee :)
  https://www.youtube.com/watch?v=jgnP5t_yDD4
  flauridia distance.
  sit kun sä kelailet ja pyörittelet koko ajan yhtä rumbaa siis itekkin sorrun aj s e vituttaa ku nse luo sen harhan ja ahdistuksen kun ei pääse irtti siit huonsota tunteesta ja se sit aksvaataa sinne sydämmeen enemmän srkyy. jotain aivo jumppaa ehkä kun sanoit sitä et luet niin ootko koska viimeks käynnyt esim tuolla kirjastossa ja mistä lajeista tykkäät? tiiäks kun niihin kirja maailmoihin uppoaa ja välillä tulee kysmyksii aj ehkä vastauksii riippuu kuinka jojo sun sydämmes on tiiäk ku johku kysyksiin mitä tulee se vastaa nano sekunnissa tai sit tuumailee just niitä sydämmen mysteereitä et hmm mistäköhän toi tunen johtui tuossa kohtauksessa taänään ja tulee niit fläsreit tiiks ne kun tunen keilaee niin alkaa oikeesti ainaki ittee ramaise ja tulee sellanen et nyt nukkumaan sit tietty on aaarana et jos kelailee jotain liian ilosta niin se piristää niin helaktisti et ei pysty sillonkaan nukkumaan. daamn joskus blanssi paras mut onmpahan tuntee ainakin ja kun on liukuva työaika elämä niin jos nyt se yö työskentely hyväksytään ja ilta koska se ois aiak helkatin jees. ja sit se liukuva työaiak sielläkin suunnala ja ei tarrtis stressaa sitäkään enään? sitten taas kun heräisi paremmalal aj aikaseemin vois iha nhyvin mennä aikasemminkin ?

 • ilari
  Posted at 21:45h, 10 lokakuun Vastaa

  ainiin mikä lätkä peli on sun suosikki änäris—+ itelle ? anaheim nhl sillonku selänne siellä ja nyt se on sit vähän erilailal ja sit jokerit -.. suomen joukkoe mut nhl peliessä pelaan yleensä veäjällä entäs sä?

Post A Comment