Syömishäiriöisen valmentaminen?

Aivan ihana vastaanotto edelliselle postaukselle. Kirjoitin alkuun että mua jännittää julkaista tuon kaltaisia, diippejä postauksia. En tarkoittanut sillä suinkaan sitä, että mua pelottaa mielipiteiden puolesta, vaan sen puolesta, kuinka paljon haluan itsestäni antaa, kun kyse on oikeasti todella kipeistä asioista. Eihän tuossakaan ollut kuin pieni pintaraapaisu asiasta, mutta sekin jo niin arasta aiheesta, että tottakai sitä aina hieman jännittää.

Kyllä kuitenkin kannatti, aivan ihania kommentteja sain ja tuntuu että tällaiset vievät mua ja mun lukijoita aina askeleen lähemmäs vuorovaikutuksessa.

img_5557

Vitsi mä heräsin tänään taas niin kivoihin juttuihin. Ensiksi sain wazzuppiin mun etävalmennettavan 3-viikon muutoskuvat. Siis aivan mielettömän hyvältä näytti ja mikä parasta: asiakas oli itse täysin samaa mieltä. Todella motivoivaa ja ihanaa nähdä ja kuulla kun joku iloitsee onnistumisistaan ! Kova duuni kannattaa aina.  Sen jälkeen sain availla sähköpostista iloisia uutisia tyytyväiseltä asiakkaalta, joka oli kovan sairastelukierteen vuoksi ottanut muhun yhteyttä, eikä ole sen jälkeen ole ollut kipeänä lainkaan.

Tällä viikolla ilmestyi myös uusin Kauneus ja Terveys lehti, josta voi käydä lukemassa yhden mun uran mieleenpainuvimmista prokkiksista ihanan Wilman kanssa. Lyhyesti kerrattuna Wilma on ex-anorektikko, joka on käynyt todella kivisen ja koskettavan matkan sairautta vastaan. Autoin häntä pääsemään yli sairaudesta ja olen maailman ylpein tästä mimmistä <3 Lisää voit lukea esimerkiksi TÄÄLTÄ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nää on näitä asioita elämässä, joita ei rahassa mitata ja joista saa enemmän kuin mikään muu voi antaa. Muiden auttaminen, asiakkaiden tulosten sekä ilon näkeminen on parasta.

<3

<3

Syömishäiriöisen valmentaminen on todella kyseenalaistettu aihe. Siinä ei todellakaan voi toimia normaalisti, vaikkakin sairautta tulee kohdella mahdollisimman neutraalisti. Syömishäiriölle ei saa antaa liian suurta roolia paranemisprosessissa, ja itse anoreksian ja bulimian läpikäyneenä voin sanoa, että kauheinta on juurikin sulkea sut johonkin koppiin, pakottaa syömään ja tekemään asioita joita et edes ymmärrä, jos ja kun on muitakin vaihtoehtoja. Ensimmäiseksi asioista pitää voida puhua, uskottavan henkilön tulee kertoa ettei parantuminen ole pelottavaa (mitä se todellakin on sairautta vastaan kamppailevalle) ja sun pitää pystyä luottamaan siihen henkilöön joka oikeesti on susta kiinnistonut ja haluaa sua auttaa. Mikä onkaan paras apu, kuin asian jo läpikäynyt ihminen, joka esimerkillään pystyy todistamaan, ettei parantumisessa ole kuin pelkästään positiivisia asioita!

Käykää ihmeessä lukemassa Wilman tarina! Aivan mieletön taistelija.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

 

 


16 Comments
 • Jenni
  Posted at 23:19h, 17 syyskuun Vastaa

  Mistä tuo ihana adidaksen huppari! Paljonko oli hintaa?:)

  • linda
   Posted at 20:11h, 22 syyskuun Vastaa

   se on stadiumista, oli about 40e paikkeilla?:)

 • Anastasia
  Posted at 19:55h, 20 syyskuun Vastaa

  Ei liity tähän ja tarkoitan tätä koko sydämmellä ja hyvällä. Opiskelen neljättä lukuvuotta psykologiksi, ja huomaan selvästi, että kärsit persoonallisuushäiriöstä. Kun käy vuoden – parin tekstejäsi läpi, sinusta huomaa selvästi, sen oman persoonallisuuden puuttumisen ja naisen jonka sanat ja teot kulkevat täysin eritietä. Suosittelen nimenomaan juuri psykologille hakeutumista. Olet niin nuori, on todella surullista katsoa miten olet antanut sielusi ihmisille luultavasti vain hyödyn vuoksi. Et varmasti tätä kommenttia julkaise, uskon monen psykologiaa opiskelleen/tuntevan huomanneensa saman. Kaikkea hyvää elämääsi, olet kaunis nuori nainen ja uskon, että sinulla on hyvin lämmin suuri sydän.

  • linda
   Posted at 21:51h, 20 syyskuun Vastaa

   Aika mielenkiintoista, että olet opiskellut neljä vuotta psykologiksi ja todella kuvittelet, että voit analysoida ihmisen sosiaalisen median perusteella. Tiedostan, että olen hyvin erikoinen, todella avoin ja tuuliviirinen ihminen, elän tunteella ja täysillä, sekä multa löytyy varmaan kasa kaikenlaisia syndroomia ja häiriöitä, mua tuskin voi asettaa mihinkään terveen ihmisen raameihin tai ylipäätään määritellä normaaliksi millään tasolla, mutta siitä huolimatta blogissani ja somessani minusta on ainoastaan pieni murto-osa ja pelkästään sitä, mitä itse päätän teille näyttää, joten luulisi psykologiksi opiskelevan ymmärtävän sen. 🙂 Kaikista erikoisuuksistani huolimatta, en ymmärrä miten sanani ja tekoni kulkevat niin eri tietä, olen mielestäni kulkenut polkuni elämässä hyvin päämäärätietoisesti nuoresta iästäni ja viimeaikaisista tapahtumista huolimatta, saavuttanut lähes kaiken mihin olen tähdännytkin. Tottakai kaikki me joskus eksymme hetkeksi, mokaillaan, mutta olen ylpeä siitä, että uskallan myös näyttää ne huonotkin puoleni somessa, mutta muista kuitenkin, että niin hyvässä kuin pahassakin täältä löydät minusta ihmisenä pienen pintaraapaisun.
   Kaikkea hyvää sinullekkin. Et varmasti tarkoita mitään pahaa, mutta on aika paksua kuitenkin nyt analysoida ihmistä internetin välityksellä, eikö niin? Voin toki olla väärässä, sinähän se ammattilainen tässä kuitenkin olet. Luulen, että jos lukisin blogiasi ja olisit itsellesi ja muille rehellinen, niin varmasti sinustakin, kuten kaikista meistä saa halutessaan somen perusteella jonkinlaisen diagnoosin laadittua, ellei sitten uppoudu massaan ja valitse olla mauton,hajuton ja väritön ihminen.
   Ja loppujen lopuksi olen oikein mielelläni persoonallisuushäiriöinen, kunhan saan tehdä ja elää niin että olen itse onnellinen.

   • Anastasia
    Posted at 20:15h, 21 syyskuun Vastaa

    Kyllä oikeassa olet! Mutta kyllä sinusta selvästi huomaa, että olet aivan hukassa. Ehkä myös maanis-depressiivisyyttä luonteessasi paljon. Ei kukaan psyykkisesti terve ole antautunut noin monelle miehelle tuossa iässä ”tositarkoituksella”. Itse et tietenkään huomaa miten tässä esimerkiksi vuoden sisällä tekosi ja puheesi kulkevat eri tietä, mutta ulkopuolinen kyllä huomaa jos vähänkään psykologista silmää löytyy. Olen Helsingistä kotoisin ja meillä on samat piirit, maine mikä sinulla on näissä piireissä on hyvin surullinen kannaltasi. Enkä oikeasti tarkoita pahalla, ehkä tämä avaa vähän silmiäsi, että sinua pidetään huonona vitsinä. Mutta Linda kaikkea hyvää! Keskity urheiluun, se on varmasti sinun juttu ja olet todella ihailtava urheilija.

  • elina
   Posted at 22:06h, 20 syyskuun Vastaa

   Suosittelen sinulle Anastasia vielä uran vaihtoa. Siis tätä en suosittele millään pahalla vaan kaikella hyvällä, koska tuosta yhdestä kirjoituksestasi heti huomaa, että ala ei vaan ole sinua varten. Psykologi on myös ammatti, joka vaan ei kaikille sovi, eikä se ole varmasti mitenkään sinun vikasi, että se ei sinulle sovi. Toivon sinulle erityisen hyvää jatkoa jollakin muulla uralla.

   • Anastasia
    Posted at 20:19h, 21 syyskuun Vastaa

    Kyllä oikeassa olet! Mutta kyllä sinusta selvästi huomaa, että olet aivan hukassa. Ehkä myös maanis-depressiivisyyttä luonteessasi paljon. Ei kukaan psyykkisesti terve ole antautunut noin monelle miehelle tuossa iässä ”tositarkoituksella”. Itse et tietenkään huomaa miten tässä esimerkiksi vuoden sisällä tekosi ja puheesi kulkevat eri tietä, mutta ulkopuolinen kyllä huomaa jos vähänkään psykologista silmää löytyy. Olen Helsingistä kotoisin ja meillä on samat piirit, maine mikä sinulla on näissä piireissä on hyvin surullinen kannaltasi. Enkä oikeasti tarkoita pahalla, ehkä tämä avaa vähän silmiäsi, että sinua pidetään huonona vitsinä. Mutta Linda kaikkea hyvää! Keskity urheiluun, se on varmasti sinun juttu ja olet todella ihailtava urheilija.

    • linda
     Posted at 13:55h, 22 syyskuun Vastaa

     Kyllä, olet aivan oikeassa. 😀 Hullujen huoneelle tyyliin.
     On muutenkin kamalaa että kun on seurustellut niin on ollut tosissaan.

    • petra
     Posted at 01:39h, 24 syyskuun Vastaa

     😂😂😂😂😂 Anastasia-hyvinkin-ammattilaispsykologi tässä kertoo pikku faktoja, kuulkaas lapset! Häneltä löytyy psykologista silmää. Hänen psykologiset silmänsä ovat jopa niinkin kehittyneet, että hän kykenee jo blogin perusteella arvioimaan ihmisen mielen! Hän on oikea ihme-Anastasia. Kuulkaamme häntä. Voisitko arvioida minunkin henkisen tasapainoni Anastasia? Minua on mietityttänyt, onko se ihan kunnossa. Tässähän on oikein mukavasti tekstiä jo, saat varmasti nopeasti alan ammattilaisena silmilläsi minusta realistisen kuvan muodostettua. Saat ilmoittaa diagnoosisi tähän ihan julkisesti, kiitos! Oikeastaan voisit näppäränä tyttönä samalla ilmoittaa onko hampaisiini tullut uusia reikiä, kun ei jaksaisi tilata aikaa hammaslääkäriin. Kyllähän senkin voi tästä tekstistäni päätellä, ja psykologiassakin ihmistä tutkitaan kokonaisuutena! 🙂 Tai jos joku hammaslääkistä opiskeleva sattuu tätä lukemaan niin voisi myös kertoa.

     diagnoosia odottaen,
     Petra

     • linda
      Posted at 15:42h, 24 syyskuun

      Hahahahahaha….. päivän naurut 😀 kiitos !!

 • Anne Karilahti
  Posted at 08:38h, 22 syyskuun Vastaa

  Kommentti edellä mainittuihin kommentteihin.

  Ammattilaiset, kuten psykologit (mukaanlukien opiskelijat) tai koulutetut valmentajat eivät koskaan analysoi muiden henkistä hyvinvointia keskustelupalstoilla ammattietiikkaan liittyen. Kyseinen aihe käsitellään jo heti opintojen alkumetreillä.

  • linda
   Posted at 13:55h, 22 syyskuun Vastaa

   Aikamoista. 😀

  • Eeva
   Posted at 20:16h, 22 syyskuun Vastaa

   kyllä, tämän tietää jokainen, joka oikeasti on opiskellut aihetta . Surullista, että selkeästi häiriintynyt henkilö täällä asettuu muka psykologin rooliin ja pilaa oikeiden psykologien mainetta. Tietenkin jokainen edes lähelle normaaliälyllä varustettu henkilö tajuaa asian laidan tässä. Tuollainen pilkka kyllä osuu omaan nilkkaan välittömästi.

   • linda
    Posted at 20:19h, 22 syyskuun Vastaa

    Ehkä meillä on sama häiriö? 😉

 • ilari
  Posted at 22:08h, 10 lokakuun Vastaa

  daamn että sulla on lempee katse tos ala kuvas ja tol wilmalla rauhalalinen ja voimakas katse ja kyl näyttää terveemmälle kuin tossa luuviulu kuvas ja hyvin oli nalysoinnut itseään ja istä lähti omat aivot siihen kierteeseen mihkä meni . eli voiskohan sillä mielellä olla sitten tässäkin se vaikutus et aivot sitten vaan uskoo senkin ja niit aivoi vaan uudellenkouluttaa harmi ku nen saanut koko tekstistä selvää 🙂

 • ilari
  Posted at 22:09h, 10 lokakuun Vastaa

  ei helaktti siis sä oot lempee spartalais nainen 🙂 jo

Post A Comment